Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 17.09.2020 по справі 904/8779/16

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
УХВАЛА

17.09.2020 м.Дніпро Справа № 904/8779/16

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Мороза В.Ф. ( доповідач )

суддів: Чередка А.Є., Коваль Л.А.

Розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777"

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

у справі № 904/8779/16

за позовом Акціонерного товариства "ДТЕК Дніпровські електромережі", м. Дніпро

до відповідача 1 Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777", м. Дніпро

відповідача 2 Фізичної особи - підприємця Кириллової Тетяни Вікторівни, м. Дніпро

за участю третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

1. Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, м. Київ в особі Відділу національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Дніпропетровській області, м. Дніпро

2. Фізичної особи-підприємця Лєдєньової Олени Миколаївни, м. Дніпро

3. Фізичної особи-підприємця Шомко Ігоря Івановича, м. Дніпро

4. Товариства з обмеженою відповідальністю "Рубікон-Трейдінг", м. Дніпро

5. Приватного акціонерного товариства "СІ-ЕС-ТІ Інвест", м. Київ

6. Приватного підприємства "Аркадія", м. Дніпро

7. Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровської області, м. Дніпро

8. Товариства з обмеженою відповідальністю "АРД", м. Дніпро

9. Товариства з обмеженою відповідальністю "ПОТІ", м. Дніпро

10. Фізичної особи ОСОБА_1 , м. Дніпро

11. Фізичної особи Мангової Ірини Сергіївни, м. Дніпро

12. Фізичної особи ОСОБА_2 , м. Дніпро

13. Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮА Реал Естейт", м. Дніпро

14. Товариства з обмеженою відповідальністю "Інекс-Груп", м. Дніпро

про визнання укладеним договору в редакції позивача та зобов'язання відповідачів вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 06.07.2020 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "ДТЕК Дніпровські електромережі" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 04.06.2020 року у справі № 904/8779/16.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 17.07.2020 розгляд справи №904/8779/16 призначено в судове засідання на 27.08.2020 р. о 15 год. 40 хв.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 17.08.2020 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Фізичної особи - підприємця Кириллової Тетяни Вікторівни на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 04.06.2020 у справі № 904/8779/16, об'єднано апеляційну скаргу ОСОБА_3 на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 04.06.2020 у справі № 904/8779/16 в одне апеляційне провадження для спільного розгляду з апеляційною скаргою Акціонерного товариства "ДТЕК Дніпровські електромережі" на рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 04.06.2020 у справі № 904/8779/16. Розгляд апеляційної скарги призначено у судове засідання з викликом сторін на 27.08.2020 р. о 15 год. 40 хв.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 31.08.2020 повідомлено учасників справи про судове засідання у справі, яке відбудеться 24.09.20р. о 15:30 год.

Від Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777" надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі.

Заявник просить надати йому можливість участі в судовому засіданні у справі №904/8779/16, призначеному на 24.09.2020 о 15:30 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, зазначає, що з вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку та відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах ознайомлений. Також заявник зазначає, що зареєстрований з використанням електронного підпису та просить використати систему відеоконференцзв'язку: vkz.court.gov.ua.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Частиною 4 статті 197 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

В Центральному апеляційному господарському суді є технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, зокрема, з використанням системи "EasyCon".

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України №196 від 23.04.2020 року (далі - Порядок), для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, що не має електронного підпису, а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається Головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа (п. 2 розділу ІІІ Порядку).

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає за можливе задовольнити клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі № 904/8779/16 та призначити судове засідання за його участю або участю його адвоката в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 197, 234, 235, 281 Господарського процесуального кодексу України, апеляційний господарський суд -

УХВАЛИВ:

Судове засідання у справі, призначене на 24.09.2020 о 15:30 год. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із забезпеченням її проведення для Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777" або його представника з використанням власних технічних засобів в системі відеоконференцзв'язку "EasyCon" (https://vkz.court.gov.ua/).

Судове засідання в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду відбудеться за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65, зал засідань № 415а.

Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

Товариства з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777" або його представнику - не пізніше дня, що передує судовому засіданню, надати суду, у тому числі за допомогою підсистеми "Електронний суд" або на електронну адресу суду inbox@cag.court.gov.ua електронну адресу, яка буде ним використана для реєстрації в системі відеоконференцзв'язку, а також документи, що посвідчують особу, що прийматиме участь в судовому засіданні, та підтверджують її повноваження.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп'ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз'яснити учаснику відеоконференції, що для участі у судовому засіданні йому необхідно:

- зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв'язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв'язку;

- очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні;

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинен показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв'язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий суддя В.Ф. Мороз

Суддя Л.А. Коваль

Суддя А.Є. Чередко

Попередній документ
91620739
Наступний документ
91620741
Інформація про рішення:
№ рішення: 91620740
№ справи: 904/8779/16
Дата рішення: 17.09.2020
Дата публікації: 21.09.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Центральний апеляційний господарський суд
Категорія справи: енергоносіїв
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (08.07.2020)
Дата надходження: 08.07.2020
Предмет позову: зобов'язання укласти договір
Учасники справи:
МОРОЗ ВАЛЕНТИН ФЕДОРОВИЧ головуючий суддя
МОРОЗ ВАЛЕНТИН ФЕДОРОВИЧ суддя-доповідач
ЧЕРЕДКО АНТОН ЄВГЕНОВИЧ суддя-учасник колегії
КОВАЛЬ ЛЮБОВ АНАТОЛІЇВНА суддя-учасник колегії
Мангова Ірина Сергіївна 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Фізична особа-підприємець Шомко Ігор Іванович 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Фізична особа-підприємець Мироненко Людмила Андріївна 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Фізична особа-підприємець Лєдєньова Олена Миколаївна 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Відділ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у Дніпропетровській області 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "СІ-ЕС-ТІ" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Товариство з обмеженою відповідальністю "РУБІКОН-ТРЕЙДІНГ" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Приватне підприємство "АРКАДІЯ" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
НОВІКОВА Р Г Суддя-доповідач
Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпровські електромережі" Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "НОВИЙ РІВЕНЬ 777" відповідач (боржник)
ФОП Кириллова Тетяна Вікторівна відповідач (боржник)
Відділ Національної комісії 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "РУБІКОН-ТРЕЙДІНГ" що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комуналь
Приватне акціонерне товариство "Сі-Ес-Ті Інвест" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Територіальне управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПОТІ" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Товариство з обмеженою відповідальністю "АРД" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Фізична особа-підприємець Лєдєньова Ол 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
МОРОЗ В Ф Головуючий суддя
МОРОЗ В Ф суддя-доповідач
КОВАЛЬ Л А суддя-учасник колегії
ЧЕРЕДКО А Є суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Новий Рівень 777" відповідач (боржник)
Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпровські електромережі" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Мангова Ірина Сергіївна що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комуналь
Приватне акціонерне товариство "СІ-ЕС-ТІ" 3-я особа
Кузенков Олег Юрійович 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "ЮА Реал Естейт" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "Інекс Груп" 3-я особа
Територіальне управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області, 3-я особа без самостійних вим 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Розклад:
10.02.2020 14:20 Господарський суд Дніпропетровської області
28.02.2020 14:15 Господарський суд Дніпропетровської області
05.03.2020 10:00 Господарський суд Дніпропетровської області
23.03.2020 09:30 Господарський суд Дніпропетровської області
04.06.2020 10:00 Господарський суд Дніпропетровської області
27.08.2020 15:40 Центральний апеляційний господарський суд
24.09.2020 15:30 Центральний апеляційний господарський суд