Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 07.05.2019 по справі 812/148/16

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

07 травня 2019 року справа № 812/148/16

Приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ, вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: Сіваченка І.В., Арабей Т.Г., Геращенка І.В., розглянувши клопотання представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за апеляційною скаргою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 14 березня 2019 року у справі № 812/148/16 за позовом ОСОБА_1 до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Укркомунбанк" Матвієнко Андрія Анатолійовича, третя особа Публічного акціонерного товариства "Український комунальний банк" про визнання протиправної бездіяльності, зобов'язання вчинити певні дії та стягнення суми за вкладом,

ВСТАНОВИВ:

До Першого апеляційного адміністративного суду надійшла адміністративна справа з апеляційною скаргою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 14 березня 2019 року.

06 травня 2019 року на адресу Першого апеляційного адміністративного суду представником апелянта подано клопотання про забезпечення участі у справі в режимі відеоконференції, проведення якої просить доручити Шостому апеляційному адміністративному суду. Клопотання обґрунтовано територіальною віддаленістю суду апеляційної інстанції та обов'язковістю участі у судовому засіданні.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки вказані відповідачем обставини, які обумовлюють проведення судового засідання в режимі відеоконференції є суттєвими.

Відповідно до ч.ч.1-2, 5,7 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Таким чином, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду.

У відповідності до Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 04.07.2012 року 5041-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції», до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Відповідно до інформації Державної судової адміністрації України про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відео конференції, висвітленої на офіційному веб-сайті, яка має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відео конференцій, Перший апеляційний адміністративний суд та Шостий апеляційний адміністративний суд внесені до переліку судів апеляційних та місцевих загальних судів, в яких на даний час впроваджено систему відеоконференцзв'язку.

Таким чином, зазначене свідчить про технічну можливість вказаних судів для проведення розгляду даної справи та участі представника відповідача у судових засіданнях в режимі відеоконференції із призначенням судового засідання на певний час, враховуючи обставини які обумовлюють проведення судового засідання в режимі відеоконференції клопотання відповідача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Доручити Шостому апеляційному адміністративному суду забезпечити проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 11 червня 2019 року о 10 год. 30 хв. за участю представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Представнику Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з'явитися 11 червня 2019 року о 10 год. 30 хв. до Шостого апеляційного адміністративного суду, який знаходиться за адресою: 01010, м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 30 для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 812/148/16.

Ухвала набирає законної сили з моменту з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий І.В. Сіваченко

Судді: Т.Г. Арабей

І. В. Геращенко

Попередній документ
81564063
Наступний документ
81564065
Інформація про рішення:
№ рішення: 81564064
№ справи: 812/148/16
Дата рішення: 07.05.2019
Дата публікації: 10.05.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Перший апеляційний адміністративний суд
Категорія справи: Справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: (11.12.2018)
Результат розгляду: Передано на відправку Луганський окружний адміністративний суд
Дата надходження: 04.07.2018
Предмет позову: про визнання протиправною бездіяльність, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення суми за вкладом