Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 14.01.2021 по справі 916/2848/19

ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

14 січня 2021 року м. ОдесаСправа № 916/2848/19

Південно-західний апеляційний господарський суд у складі:

головуючого судді Савицького Я.Ф.,

суддів Головея В.М.

Разюк Г.П.

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю Спектр-Агро

на ухвалу Господарського суду Одеської області

від 07 грудня 2020 року (повний текст складено 14.12.2020р.)

по справі № 916/2848/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро»

до відповідачів:

1. Товариства з обмеженою відповідальністю «Победа 1»

2. ОСОБА_1

про солідарне стягнення заборгованості в загальній сумі 629278,99 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 07.12.2020р. у справі №916/2848/19 (суддя Петров В.С.) у задоволенні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро» на бездіяльність державного виконавця Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (вх. №2-4030/20 від 09.11.2020р.) відмовлено.

Не погоджуючись з ухвалою суду першої інстанції, Товариство з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро» звернулось до Південно-західного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржувану ухвалу та постановити нове рішення, яким скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро» на бездіяльність державного виконавця Білгород-Дністровського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (вх. №2-4030/20 від 09.11.2020р.) задовольнити у повному обсязі.

Разом з апеляційною скаргою апелянтом заявлені клопотання про поновлення процесуального строку на апеляційне оскарження та про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ознайомившись з поданими матеріалами, колегія суддів зазначає, що наведена апеляційна скарга не відповідає вимогам Глави 1 Розділу IV Господарського процесуального кодексу України за наступними підставами.

Статтею 258 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до форми і змісту апеляційної скарги.

Відповідно до п.2 ч.3 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору.

Положенням ч.2 п.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що документи, які підтверджують сплату судового збору надаються до суду у встановленому порядку та розмірі.

За положеннями п. 7 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання до господарського суду апеляційної скарги на ухвалу суду становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з положеннями Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01.01.2020р. становить 2102 грн.

Враховуючи вищевикладене, оскаржуючи ухвалу місцевого господарського суду, апелянт повинен був сплатити судовий збір у розмірі 2102 грн.

Проте, як вбачається з апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро» та доданих до неї документів, апелянтом не надано жодних доказів сплати судового збору за подання відповідної апеляційної скарги у встановленому законодавством порядку та розмірі.

Згідно з ч.2 ст. 260 Господарського процесуального кодексу України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог встановлених ст. 258 Господарського процесуального кодексу, застосовуються положення ст. 174 Господарського процесуального кодексу.

За змістом ч.1, 2 ст. 174 Господарського процесуального України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає, що відповідно до положень статті 260 Господарського процесуального кодексу України наявні підстави для залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

У зв'язку із зазначеним, клопотання апелянта про поновлення строку для апеляційного оскарження вищевказаної ухвали суду першої інстанції та про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, апеляційна колегія залишає без розгляду до усунення позивачем недоліків, виявлених при поданні апеляційної скарги.

Також, суд звертає увагу скаржника на те, що у відповідності до приписів ч.6 ст. 260 Господарського процесуального кодексу України питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п'яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 234, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, Південно-західний апеляційний господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро» на ухвалу Господарського суду Одеської області від 07.12.2020р. у справі №916/2848/19 - залишити без руху.

2. Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро» строк для усунення недоліків, виявлених при поданні апеляційної скарги, а саме: надати до суду докази сплати судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі протягом 7-ми днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

3. Роз'яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Спектр-Агро», що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається апелянту.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Я.Ф. Савицький

Суддя В.М. Головей

Суддя Г.П. Разюк

Попередній документ
94123432
Наступний документ
94123434
Інформація про рішення:
№ рішення: 94123433
№ справи: 916/2848/19
Дата рішення: 14.01.2021
Дата публікації: 15.01.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Південно-західний апеляційний господарський суд
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (13.09.2022)
Дата надходження: 13.09.2022
Предмет позову: про солідарне стягнення заборгованості в загальній сумі 629278,99 грн
Учасники справи:
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектор-Агро" Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектор-Агро" Позивач (Заявник)
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м.Одеса) За участю
ЛАВРИНЕНКО Л В головуючий суддя
ЛАВРИНЕНКО Л В суддя-доповідач
АЛЕНІН О Ю суддя-учасник колегії
МИШКІНА М А суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектор-Агро" Заявник
ПЕТРОВ В С суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕКТР-АГРО" Позивач (Заявник)
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Одеса) За участю
Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕКТР-АГРО" Заявник
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектр-Агро" Заявник апеляційної інстанції
Ганжа Михайло Михайлович Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Победа 1" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектр-Агро" Позивач (Заявник)
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м.Одеса) За участю
САВИЦЬКИЙ Я Ф головуючий суддя
САВИЦЬКИЙ Я Ф суддя-доповідач
ГОЛОВЕЙ В М суддя-учасник колегії
РАЗЮК Г П суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектр-Агро" Заявник
ПЕТРОВ В С Суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕКТР-АГРО" Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Победа 1" відповідач (боржник)
Ганжа Михайло Михайлович відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "СПЕКТР-АГРО" заявник
АЛЕНІН О Ю головуючий суддя
АЛЕНІН О Ю суддя-доповідач
ФІЛІНЮК І Г суддя-учасник колегії
ПОЛІЩУК Л В суддя-учасник колегії
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Одеса) за участю
ЛАВРИНЕНКО Л В Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектор-Агро" Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектор-Агро" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м.Одеса) за участю
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектр-Агро" Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектр-Агро" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
САВИЦЬКИЙ Я Ф Головуючий суддя
Білгород-Дністровський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м.Одеса) за участю
АЛЕНІН О Ю Головуючий суддя
Білгород-Дністровський відділ державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м.Одеса) за участю
Білгород-Дністровський відділ державної виконавчої служби у Білгород-Дністровському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м.Одеса) орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
27.01.2020 15:30 Господарський суд Одеської області
07.04.2020 16:30 Господарський суд Одеської області
07.04.2020 16:45 Господарський суд Одеської області
21.04.2020 12:30 Господарський суд Одеської області
10.06.2020 16:30 Південно-західний апеляційний господарський суд
25.06.2020 14:00 Південно-західний апеляційний господарський суд
09.09.2020 10:00 Південно-західний апеляційний господарський суд
09.09.2020 10:30 Південно-західний апеляційний господарський суд
23.11.2020 12:00 Господарський суд Одеської області
23.11.2020 12:30 Господарський суд Одеської області
07.12.2020 12:00 Господарський суд Одеської області
07.12.2020 12:30 Господарський суд Одеської області
24.02.2021 10:00 Південно-західний апеляційний господарський суд
24.02.2021 10:30 Південно-західний апеляційний господарський суд
01.09.2022 14:30 Південно-західний апеляційний господарський суд
01.09.2022 14:45 Південно-західний апеляційний господарський суд
03.10.2022 12:00 Південно-західний апеляційний господарський суд
03.10.2022 12:15 Південно-західний апеляційний господарський суд