Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 25.01.2022 по справі 640/32578/20

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 640/32578/20

УХВАЛА

25 січня 2022 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого суддів Файдюка В.В.,

Суддів Беспалова О.О.,

Мєзєнцева Є.І.,

При секретарі Шепель О.О.

розглянувши в порядку письмового провадження питання про виправлення описок в ухвалах у справі за апеляційною скаргою Антимонопольного комітету України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 травня 2021 року у справі за адміністративним позовом Державного підприємства "Медичні закупівлі України" до Антимонопольного комітету України, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Астріум», Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна» та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік» про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» (далі - позивач, ДП «Медичні закупівлі України») звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України (далі - відповідач, АМК України), треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Астріум», Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна» та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік», в якому просило суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 07 грудня 2020 року № 22584-р/пк-пз.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 травня 2021 року даний адміністративний позов задоволено повністю.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, відповідач звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове, яким в задоволенні позову відмовити.

Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 06 вересня 2021 року відкрито апеляційне провадження за скаргою Антимонопольного комітету України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 травня 2021 року та призначено справу до розгляду в порядку письмового провадження.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 07 грудня 2021 року заяву суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі Парінова А.Б. та Грибан І.О. про самовідвід задоволено.

Відведено суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі: головуючий суддя: Парінов А.Б., суддя: Грибан І.О., від участі у розгляді апеляційної скарги Антимонопольного комітету України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 травня 2021 року по справі № 640/32578/20.

Справу № 640/32578/20 передано для визначення іншого складу суду в порядку, встановленому частиною 1 статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 20 грудня 2021 року справу прийнято до свого провадження іншим складом суду та призначено її до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 25 січня 2022 року.

Під час підготовки справи до розгляду та вивчення матеріалів справи було встановлено, що у вищевказаних судових рішеннях допущено описку шляхом не зазначення третіх осіб: Товариство з обмеженою відповідальністю «Астріум», Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна» та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік»

Так, судом встановлено, що ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 січня 2021 року відкрито спрощене позовне провадження у справі та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Товариство з обмеженою відповідальністю «Астріум».

Крім того, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 02 березня 2021 року за клопотанням відповідача до участі у справі у якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, залучено Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна», Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп» та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік».

Між тим, у рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 травня 2021 року вказаних осіб зазначено не було, у зв'язку з чим при відкритті апеляційного провадження та призначенні справи до розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом також не помилково не було їх зазначено. При підготовці до розгляду справи та вивченні її матеріалів було встановлено необхідність виправлення допущених судом описок.

Згідно ч. 1, 2 статті 253 КАС України - суд може з власної ініціативи або за заявою особи, що брала участь у справі, чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі якщо для внесення виправлень суд визнає за необхідне провести судове засідання за присутності осіб, які беруть участь у справі, ці особи повідомляються про день, час і місце засідання. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Враховуючи вищенаведене, колегія суддів приходить до висновку, що допущені описки в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 20 грудня 2021 року про призначення справи до розгляду підлягають виправленню.

Керуючись ст.ст. 248, 253, 328, 329 КАС України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Виправити описку, допущену в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 20 грудня 2021 року про призначення справи до розгляду шляхом зазначення вірного складу учасників справи: позивач - Державне підприємство "Медичні закупівлі України", відповідач - Антимонопольний комітет України, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Астріум», Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна» та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена безпосередньо до суду касаційної інстанції в порядку і строки, встановлені статтями 329, 330 КАС України.

Головуючий суддя: В.В. Файдюк

Судді: О.О. Беспалов

Є.І. Мєзєнцев

Попередній документ
103211931
Наступний документ
103211933
Інформація про рішення:
№ рішення: 103211932
№ справи: 640/32578/20
Дата рішення: 25.01.2022
Дата публікації: 16.02.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Шостий апеляційний адміністративний суд
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (19.01.2023)
Дата надходження: 10.08.2022
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення №22584-р/пк-пз від 07.12.2020
Учасники справи:
Антимонопольний комітет України Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України Відповідач (Боржник)
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Позивач (Заявник)
СМОКОВИЧ М І головуючий суддя
СМОКОВИЧ М І суддя-доповідач
ДАНИЛЕВИЧ Н А суддя-учасник колегії
РАДИШЕВСЬКА О Р суддя-учасник колегії
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Заявник касаційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "АФС МЕДИЦИНТЕХНІК"" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "АРТЕК МЕДІКАЛ ГРУП" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІАС ПЛЮС" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОТЕК СОЛЮШНЗ УКРАЇНА" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "Астріум" 3-я особа
ШЕВЦОВА Н В суддя-учасник колегії
МАЦЕДОНСЬКА В Е суддя-учасник колегії
ФАЙДЮК ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ Головуючий суддя
ФАЙДЮК ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ суддя-доповідач
БЕСПАЛОВ ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-учасник колегії
МЄЗЄНЦЕВ ЄВГЕН ІГОРОВИЧ суддя-учасник колегії
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України відповідач (боржник)
Антимонопольний комітет України орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
СМОКОВИЧ М І Головуючий суддя
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" заявник касаційної інстанції
Розклад:
17.05.2024 12:39 Шостий апеляційний адміністративний суд
17.05.2024 12:39 Шостий апеляційний адміністративний суд
17.05.2024 12:39 Шостий апеляційний адміністративний суд
25.01.2022 09:35 Шостий апеляційний адміністративний суд
01.03.2022 09:25 Шостий апеляційний адміністративний суд
19.01.2023 00:00 Касаційний адміністративний суд