Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 02.03.2021 по справі 640/32578/20

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про залучення третіх осіб

02 березня 2021 року м. Київ № 640/32578/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Балась Т.П., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження клопотання Антимонопольного комітету України про залучення до участі у справі третьої особи в адміністративній справі за позовом Державного підприємства «Медичні закупівлі України» до Антимонопольного комітету України за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Астріум» про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Державне підприємство «Медичні закупівлі України» з позовом до Антимонопольного комітету України, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним і скасувати рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 07.12.2020 №22584-р/пк-пз.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.01.2021 відкрите спрощене позовне провадження у справі, розгляд якої вирішено здійснювати без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Вказаною ухвалою залучено до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Астріум».

На адресу суду від відповідача надійшов відзив на позов, у якому відповідачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна», Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп» та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік», оскільки рішення у справі може вплинути на їх права та обов'язки як учасників аукціону тендерних пропозицій за спірною процедурою закупівлі.

Вирішуючи питання щодо заявленого клопотання, суд виходив з наступного.

Частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Беручи до уваги, що рішення у даній справі може безпосередньо вплинути на права, інтереси та/або обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна», Товариства з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп» та Товариства з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік», суд убачає підстави для залучення їх до участі у справі у якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача.

Керуючись статтями 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Антимонопольного комітету про залучення до участі у справі третіх осіб, - задовольнити.

2. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Віас Плюс» (ідентифікаційний код: 38063235, місцезнаходження: 01004, м. Київ, вул. Васильківська, буд. 2), Товариство з обмеженою відповідальністю «Протек Солюшнз Україна» (ідентифікаційний код: 36519759, місцезнаходження: 01042, м. Київ, пров. Новопечерський, буд. 18, офіс 32), Товариство з обмеженою відповідальністю «Артек Медікал Груп» (ідентифікаційний код: 38865928, місцезнаходження: 04053, м. Київ, вул. Гоголівська, буд. 39, офіс 18) та Товариство з обмеженою відповідальністю «АФС Медицинтехнік» (ідентифікаційний код: 38872631, місцезнаходження: 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 119, поверх 6) до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову на стороні позивача.

3. Зобов'язати позивача невідкладно направити на адресу третіх осіб копію позовної заяви із усіма доданими до неї документами, докази чого надати суду впродовж п'яти днів з дня отримання даної ухвали.

4. Запропонувати третій особі подати письмові пояснення щодо позову протягом п'яти днів з дня отримання копії позовної заяви.

5. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Т.П. Балась

Попередній документ
95376548
Наступний документ
95376550
Інформація про рішення:
№ рішення: 95376549
№ справи: 640/32578/20
Дата рішення: 02.03.2021
Дата публікації: 10.03.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (19.01.2023)
Дата надходження: 10.08.2022
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення №22584-р/пк-пз від 07.12.2020
Учасники справи:
Антимонопольний комітет України Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України Відповідач (Боржник)
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Позивач (Заявник)
СМОКОВИЧ М І головуючий суддя
СМОКОВИЧ М І суддя-доповідач
ДАНИЛЕВИЧ Н А суддя-учасник колегії
РАДИШЕВСЬКА О Р суддя-учасник колегії
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Заявник касаційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "АФС МЕДИЦИНТЕХНІК"" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "АРТЕК МЕДІКАЛ ГРУП" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІАС ПЛЮС" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОТЕК СОЛЮШНЗ УКРАЇНА" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "Астріум" 3-я особа
ШЕВЦОВА Н В суддя-учасник колегії
МАЦЕДОНСЬКА В Е суддя-учасник колегії
ФАЙДЮК ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ Головуючий суддя
ФАЙДЮК ВІТАЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ суддя-доповідач
БЕСПАЛОВ ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-учасник колегії
МЄЗЄНЦЕВ ЄВГЕН ІГОРОВИЧ суддя-учасник колегії
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України відповідач (боржник)
Антимонопольний комітет України орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
СМОКОВИЧ М І Головуючий суддя
Державне підприємство "Медичні закупівлі України" заявник касаційної інстанції
Розклад:
18.05.2024 19:01 Шостий апеляційний адміністративний суд
18.05.2024 19:01 Шостий апеляційний адміністративний суд
18.05.2024 19:01 Шостий апеляційний адміністративний суд
25.01.2022 09:35 Шостий апеляційний адміністративний суд
01.03.2022 09:25 Шостий апеляційний адміністративний суд
19.01.2023 00:00 Касаційний адміністративний суд