Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 22.09.2020 по справі 924/862/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

УХВАЛА

"22" вересня 2020 р.Справа № 924/862/20

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Димбовського В.В., при секретарі судового засідання Потерба О.О., розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр", м. Тернопіль

до Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, м. Хмельницький

про стягнення 5100800,45 грн. - основного боргу

Представники сторін:

від позивача: Ороновська О.О.;

від відповідача: Фролова О.В.

У судовому засіданні проголошено вступну і резолютивну частину ухвали.

Ухвалою господарського суду Хмельницької області від 27.07.2020р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; підготовче засідання призначено на 01.09.2020р.

У судовому засіданні 01.09.2020р. було оголошено перерву на 22.09.2020р.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до п. 2 ч. 4 Положення "Про Державне агентство автомобільних доріг України", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. № 439, Укравтодор відповідно до покладених на нього завдань забезпечує організацію будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг за встановленими для них будівельними нормами, державними стандартами і нормами.

Згідно з п. 2, п. 15 ч. 4 Положення "Про Державну казначейську службу України", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2015 р. № 215, Казначейство відповідно до покладених на нього завдань та в установленому законодавством порядку здійснює в межах повноважень, передбачених законом, контроль, в тому числі, за відповідністю кошторисів розпорядників бюджетних коштів показникам розпису бюджету; забезпечує казначейське обслуговування бюджетних коштів на основі ведення єдиного казначейського рахунка, відкритого у Національному банку, зокрема, здійснює розподіл бюджетних коштів між державним бюджетом, бюджетами Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя, між місцевими бюджетами, а також між загальним та спеціальним фондами бюджету відповідно до нормативів відрахувань, визначених бюджетним законодавством, і їх перерахування відповідно до законодавства.

Відповідно до п. 1 Положення "Про Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області, затвердженого наказом Державної казначейської служби України 21.11.2011р. № 127, Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області (далі - Головне управління Казначейства) є територіальним органом Державної казначейської служби України. Головне управління Казначейства підпорядковане Державній казначейській службі України.

Відповідно до п. п. 3, 4 Положення основним завданням Головного управління Казначейства є реалізація державної політики у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштів, бухгалтерського обліку виконання бюджетів; Головне управління Казначейства відповідно до покладених на нього завдань та в установленому законодавством порядку: здійснює розподіл коштів між місцевими бюджетами, загальним та спеціальним фондами бюджету відповідно до нормативів відрахувань, визначених бюджетним законодавством, і їх перерахування відповідно до законодавства; проводить відповідні розрахунки між державним та місцевими бюджетами, між місцевими бюджетами, а також між учасниками бюджетного процесу та суб'єктами господарювання; здійснює покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів; здійснює у межах повноважень, передбачених законом, контроль за відповідністю кошторисів розпорядників бюджетних коштів показникам розпису бюджету та дотриманням розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, іншими клієнтами вимог законодавства у сфері закупівель в частині наявності, відповідності та правильності оформлення документів.

Враховуючи вищенаведені положення, з метою всебічного з'ясування всіх обставин справи, беручи до уваги те, що роботи по ремонту за договором №109 від 18.09.2017р. здійснювались за бюджетні кошти, з огляду на предмет та підстави позовних вимог, суд приходить до висновку, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) (03150, м. Київ, вул. Фізкультури, 9, код ЄДРПОУ 37641918) та Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Свободи, 70 код ЄДРПОУ 37971775), а тому вважає за необхідне залучити до участі у справі зазначені особи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача.

За ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах, визначених цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Враховуючи залучення до участі у справі третіх осіб, суд вважає за необхідне продовжити строк проведення підготовчого засідання на тридцять днів; підготовче судове засідання відкласти; зобов'язати позивача надати докази надіслання третім особам копії позовної заяви з додатками в наступне судове засідання; третіх осіб - подати письмову позицію з приводу заявленого позову; документи, що підтверджують надіслання (надання) письмової позиції і доданих до неї доказів іншим учасникам справи надати в судове засідання.

Керуючись ст.ст. 33, 177, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) (03150, м. Київ, вул. Фізкультури, 9, код ЄДРПОУ 37641918).

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Свободи, 70 код ЄДРПОУ 37971775).

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на 30 днів.

Відкласти підготовче засідання на 12:10 год. 06 жовтня 2020 року.

Зобов'язати позивача надати докази надіслання третім особам копії позовної заяви з додатками в наступне судове засідання.

Зобов'язати третіх осіб подати письмову позицію з приводу заявленого позову; документи, що підтверджують надіслання (надання) письмової позиції і доданих до неї доказів іншим учасникам справи, які надати в судове засідання.

В підготовче судове засідання викликати представників сторін та третіх осіб.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч. 6 ст. 233 ГПК України, складання повного тексту ухвали залежно від складності справи може бути відкладено на строк не більш як п'ять днів з дня оголошення вступної та резолютивної частин ухвали.

Повний текст ухвали складено 22.09.2020р.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua.

Суддя В.В. Димбовський

Віддрук. 3 прим.:

1 - в справу,

2 - третій особі Укравтодор (03150, м. Київ, вул. Фізкультури, 9) рек. з повід.,

3 - третій особі Головному управлінню Державної казначейської служби України у Хмельницькій області (29000, м. Хмельницький, вул. Свободи, 70) рек. з повід.

Всім рек. з повід.

Попередній документ
91722054
Наступний документ
91722056
Інформація про рішення:
№ рішення: 91722055
№ справи: 924/862/20
Дата рішення: 22.09.2020
Дата публікації: 25.09.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд Хмельницької області
Категорія справи: підряду
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (17.06.2021)
Дата надходження: 30.03.2021
Предмет позову: про стягнення 5100800,45 грн основного боргу
Учасники справи:
ДИМБОВСЬКИЙ В В суддя-доповідач
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області м. Хмельницький Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр", м. Тернопіль Позивач (Заявник)
Державне агентство автомобільних доріг України 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Заявник апеляційної інстанції
Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області Відповідач (Боржник)
МИХАНЮК М В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Заявник
КОЛОМИС В В головуючий суддя
КОЛОМИС В В суддя-доповідач
ДУЖИЧ С П суддя-учасник колегії
САВРІЙ В А суддя-учасник колегії
Державне агентство автомобільних доріг України Заявник
БЕНЕДИСЮК І М головуючий суддя
БЕНЕДИСЮК І М суддя-доповідач
БУЛГАКОВА І В суддя-учасник колегії
МАЛАШЕНКОВА Т М суддя-учасник колегії
Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області Заявник касаційної інстанції
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Позивач (Заявник)
ДИМБОВСЬКИЙ В В Суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Позивач (заявник)
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області м. Хмельницький м. Тернопіль, відповідач (боржник)
Коваленко Микола Миколайович, м. Київ представник
КОЛОМИС В В Головуючий суддя
Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
БЕНЕДИСЮК І М Головуючий суддя
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області відповідач (боржник)
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області заявник касаційної інстанції
Розклад:
01.09.2020 10:30 Господарський суд Хмельницької області
22.09.2020 11:00 Господарський суд Хмельницької області
06.10.2020 12:10 Господарський суд Хмельницької області
26.10.2020 14:00 Господарський суд Хмельницької області
17.11.2020 14:30 Господарський суд Хмельницької області
25.11.2020 14:30 Господарський суд Хмельницької області
22.02.2021 12:00 Північно-західний апеляційний господарський суд
17.06.2021 10:20 Касаційний господарський суд