Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 10.02.2021 по справі 924/862/20

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

"10" лютого 2021 р. Справа № 924/862/20

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючої судді Коломис В.В.

судді Дужич С.П.

судді Саврій В.А.

розглянувши заяву Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 924/862/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр"

до Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

- Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор)

- Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області

про стягнення 5100800,45 грн. - основного боргу

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північно-західного апеляційного господарського суду знаходиться справа № 924/862/20 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" на рішення Господарського суду Хмельницької області від 16 грудня 2020 року за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" до Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) та Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області про стягнення 5100800,45 грн. - основного боргу.

09 лютого 2021 року на адресу Північно-західного апеляційного господарського суду від представника Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) надійшла заява про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon".

Відповідно до ч.1 ст.197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Відповідно до ч.4 ст.197 ГПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв'язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч.5 ст.197 ГПК України).

Наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року №196 "Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду", викладено у новій редакції Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Порядку система відеоконференцзв'язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв'язку та відповідають вимогам законодавства.

Згідно пункту 1 розділу ІІІ цього Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Розглянувши заяву представника Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), враховуючи наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів заявника, суд дійшов висновку про можливість задоволення заяви та проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

На підставі викладеного, керуючись ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі №924/862/20 - задоволити.

2. Судове засідання "22" лютого 2021 р. о 12:00 год. провести в режимі відеоконференції у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду (33001, м. Рівне, вул. Яворницького, 59) у залі судових засідань № 4 (ВКЗ).

3. Зобов'язати представника третьої особи подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом до проведення судового засідання.

4. Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку "EasyCon", який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

5. Попередити представника третьої особи, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов'язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

6. Попередити представника третьої особи про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

7. Роз'яснити представнику третьої особи, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв'язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Коломис В.В.

Суддя Дужич С.П.

Суддя Саврій В.А.

Попередній документ
94762227
Наступний документ
94762229
Інформація про рішення:
№ рішення: 94762228
№ справи: 924/862/20
Дата рішення: 10.02.2021
Дата публікації: 11.02.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Північно-західний апеляційний господарський суд
Категорія справи: підряду
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (17.06.2021)
Дата надходження: 30.03.2021
Предмет позову: про стягнення 5100800,45 грн основного боргу
Учасники справи:
ДИМБОВСЬКИЙ В В суддя-доповідач
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області м. Хмельницький Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр", м. Тернопіль Позивач (Заявник)
Державне агентство автомобільних доріг України 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Заявник апеляційної інстанції
Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області Відповідач (Боржник)
МИХАНЮК М В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Заявник
КОЛОМИС В В головуючий суддя
КОЛОМИС В В суддя-доповідач
ДУЖИЧ С П суддя-учасник колегії
САВРІЙ В А суддя-учасник колегії
Державне агентство автомобільних доріг України Заявник
БЕНЕДИСЮК І М головуючий суддя
БЕНЕДИСЮК І М суддя-доповідач
БУЛГАКОВА І В суддя-учасник колегії
МАЛАШЕНКОВА Т М суддя-учасник колегії
Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області Заявник касаційної інстанції
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Позивач (Заявник)
ДИМБОВСЬКИЙ В В Суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" Позивач (заявник)
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області м. Хмельницький м. Тернопіль, відповідач (боржник)
Коваленко Микола Миколайович, м. Київ представник
КОЛОМИС В В Головуючий суддя
Служба автомобільних доріг в Хмельницькій області відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Техно-Буд-Центр" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
БЕНЕДИСЮК І М Головуючий суддя
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області відповідач (боржник)
Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області заявник касаційної інстанції
Розклад:
01.09.2020 10:30 Господарський суд Хмельницької області
22.09.2020 11:00 Господарський суд Хмельницької області
06.10.2020 12:10 Господарський суд Хмельницької області
26.10.2020 14:00 Господарський суд Хмельницької області
17.11.2020 14:30 Господарський суд Хмельницької області
25.11.2020 14:30 Господарський суд Хмельницької області
22.02.2021 12:00 Північно-західний апеляційний господарський суд
17.06.2021 10:20 Касаційний господарський суд