Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 22.04.2019 по справі 904/7905/16

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
УХВАЛА

22.04.2019 м.Дніпро Справа № 904/7905/16

Суддя Центрального апеляційного господарського суду Чус О.В.

розглянувши апеляційну скаргу ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненка Романа Івановича на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 19.03.19р., повний текст ухвали складено 19.03.2019р., суддя Примак С.А., у справі №904/7905/16

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгтехніка", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод Майстер - Профі Україна", 49079, м. Дніпро, Самарський район, вул. Курсантська, буд. 23, код ЄДРПОУ 30888419

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 19.03.19р. у справі відмовлено у задоволенні заяви ліквідатора Гапоненко Р.І. № 02-16/1247 від 26.04.18 р. про визнання недійсним договору відступлення права вимоги від 02.10.14 р., укладеного між ТОВ "Завод Майстер-Профі Україна" та ТОВ "Автопорт "Південний-Плюс".

Не погоджуючись з ухвалою суду, ліквідатор Гапоненко Р.І. звернувся до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Ознайомившись з матеріалами апеляційної скарги, колегія суддів вважає за необхідне залишити її без руху з огляду на наступне.

15.12.2017 набрав чинності новий господарський процесуальний кодекс України (в редакції Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів" від 03.10.2017 № 2147-VІІІ).

Згідно п.2 ч.3 ст.258 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору.

Порядок та розмір справляння судового збору встановлений Законом України "Про судовий збір" № 3674-VІ від 08 липня 2011 року (з подальшими змінами та доповненнями).

Відповідно до статті 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Оскільки заява заяву ліквідатора № 02-16/1247 від 26.04.18 р. про визнання недійсним договору відступлення права вимоги від 02.10.14 р., була подана в 2018 році, судовий збір вираховується з урахуванням прожиткового мінімуму для працездатних осіб визначеного з 1 січня 2018р.

Згідно із Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб визначено з 1 січня 2018р. - 1 762 грн. 00 коп.

Відповідно до п.п.10 п.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання заяви кредиторів, які звертаються з грошовими вимогами до боржника після оголошення про порушення справи про банкрутство, а також після повідомлення про визнання боржника банкрутом; заяви про визнання правочинів (договорів) недійсними та спростування майнових дій боржника в межах провадження у справі про банкрутство; заяви про розірвання мирової угоди, укладеної у справі про банкрутство, або визнання її недійсною становить 2 розміри мінімальної заробітної плати.

Відповідно до ст.4 вказаного Закону ( в редакції на час звернення з апеляційною скаргою) розмір судового збору з апеляційної скарги на рішення суду; апеляційних скарг у справі про банкрутство сплачується у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Отже, за подання даної апеляційної скарги заявник повинен був сплатити судовий збір у розмірі 5286, 00 грн.

При зверненні з апеляційною скаргою на ухвалу господарського суду докази сплати судового збору в установлених порядку та розмірі скаржником не надані.

Статтею 258 ГПК України встановлено форму та зміст апеляційної скарги.

За змістом пункту 3 частини 3 статті 258 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги, зокрема, додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

В статті 259 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншим учасникам справи копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у них відсутні, листом з описом вкладення.

Частиною 2 статті 4-1 ГПК України встановлено, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Пункт 1 статті 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлює, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" сторони у справі про банкрутство - конкурсні кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут).

Положення статті 129 Конституції України та статті 22 ГПК України передбачають здійснення правосуддя у господарських судах на засадах рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Як вбачається з матеріалів апеляційної скарги, до останньої не додано доказів, що підтверджують факт надіслання копії апеляційної скарги учасникам у справі.

Відповідно до статті 260 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 258 цього Кодексу, залишається без руху.

За таких обставин, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху із наданням апелянту строку для усунення вищезазначених недоліків.

Якщо апелянт не усунув недоліки апеляційної скарги у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною і повертається особі, що звернулася з апеляційною скаргою.

Керуючись статтями 174, 234, 235, 256, 258, 259, 260 Господарського процесуального кодексу України, Дніпропетровський апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненка Романа Івановича на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області від 19.03.19р. у справі №904/7905/16 - залишити без руху.

Повідомити скаржника про можливість усунення недоліків апеляційної скарги, зазначених у мотивувальній частині ухвали, у строк не пізніше 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя О.В. Чус

Попередній документ
81302899
Наступний документ
81302901
Інформація про рішення:
№ рішення: 81302900
№ справи: 904/7905/16
Дата рішення: 22.04.2019
Дата публікації: 24.04.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Центральний апеляційний господарський суд
Категорія справи: Банкрутство
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (16.10.2023)
Дата надходження: 08.09.2016
Предмет позову: визнання банкрутом
Учасники справи:
КУЗНЕЦОВ ВАДИМ ОЛЕКСАНДРОВИЧ головуючий суддя
КУЗНЕЦОВ ВАДИМ ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-доповідач
ЧЕРЕДКО АНТОН ЄВГЕНОВИЧ суддя-учасник колегії
МОРОЗ ВАЛЕНТИН ФЕДОРОВИЧ суддя-учасник колегії
Арбітражний керуючий Гапоненко Роман Іванович Кредитор
БІЛОУС В В суддя-учасник колегії
ВАСЬКОВСЬКИЙ О В суддя-учасник колегії
ТОВ "Автопорт "Південний-Плюс" Заявник касаційної інстанції
Акціонерне товариство "ВТБ Банк" Кредитор
МАРТИНЮК СЕРГІЙ ВІТАЛІЙОВИЧ суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "АВТОПОРТ "ПІВДЕННИЙ-ПЛЮС" Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія " Експерт Інвест" Заявник
Гапоненко Роман Іванович Заявник
БАНАСЬКО О О головуючий суддя
БАНАСЬКО О О суддя-доповідач
ПОГРЕБНЯК В Я суддя-учасник колегії
ПЄСКОВ В Г суддя-учасник колегії
ЖУКОВ С В суддя-учасник колегії
ОГОРОДНІК К М суддя-учасник колегії
адвокат Безрода Р.С. Представник скаржника
Ліквідатор ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненко Р.І. Позивач (Заявник)
ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Заявник касаційної інстанції
Адвокат Ковріга Олена Іванівна Представник відповідача
ТОВ "Автопорт "Південний-Плюс" Відповідач (Боржник)
Державне підприємство "Національний спортивний комплекс "Олімпійський" 3-я особа
Лівобережне управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Кредитор
Акціонерне товариство "Дніпроважмаш" Кредитор
Спільне українсько-швейцарське підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю "Луцькенергоком" Кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "МСБУД" Кредитор
ПРИМАК СЕРГІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ суддя-доповідач
Величко Віктор Юрійович Арбітражний керуючий
Гапоненко Роман Іванович Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод Майстер-Профі Україна" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОРГТЕХНІКА" Позивач (Заявник)
Лівобережна об'єднана Державна податкова інспекція м. Дніпра Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області Кредитор
Державне підприємство "Національний спортивний комплекс "ОЛІМПІЙСЬКИЙ" Кредитор
Приватне акціонерне товариство "ЛІНДЕ ГАЗ УКРАЇНИ" Кредитор
Акціонерне товариство комерційний банк "ПРИВАТБАНК" Кредитор
Акціонерне товариство "ДНІПРОВАЖМАШ" Кредитор
ПРИМАК С А Суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОРГТЕХНІКА" Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод Майстер-Профі Україна" відповідач (боржник)
Державне підприємство "Національний спортивний комплекс "ОЛІМПІЙСЬКИЙ" кредитор
адвокат Безрода Р.С. Представник
Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія " Експерт Інвест" За участю
КОВАЛЬ ЛЮБОВ АНАТОЛІЇВНА суддя-учасник колегії
ВАСЬКОВСЬКИЙ О В головуючий суддя
ВАСЬКОВСЬКИЙ О В суддя-доповідач
ТОВ "Торгтехніка" Позивач (Заявник)
Арбітражний керуючий Стецина І.В. За участю
Гапоненко Р.І. Заявник касаційної інстанції
ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Відповідач (Боржник)
ТОВ Фінансова компанія "Експерт-Інвест" Кредитор
БІЛОУС В В Головуючий суддя
БІЛОУС В В суддя-доповідач
ТОВ "Торгтехніка" Позивач (заявник)
ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" відповідач (боржник)
ПАТ "ВТБ Банк" кредитор
АТ "ВТБ Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію АТ "ВТБ Банк" заявник касаційної інстанції
Ліквідатор ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненко Р.І. за участю
ТОВ "Аеропорт "Південний-Плюс" за участю
Ліквідатор ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненко Р.І. заявник касаційної інстанції
Лабатюк Ярослав Михайлович представник заявника
Приватне акціонерне товариство "КРИВОРІЖІНДУСТРБУД" Кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "АТБ-ТОРГСТРОЙ" Кредитор
МАРТИНЮК С В Суддя-доповідач
Гапоненко Роман Іванович заявник
КУЗНЕЦОВ В О Головуючий суддя
КУЗНЕЦОВ В О суддя-доповідач
ЧЕРЕДКО А Є суддя-учасник колегії
МОРОЗ В Ф суддя-учасник колегії
адвокат Ковріга Олена Іванівна Представник апелянта
Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОРГТЕХНІКА" позивач (заявник)
Лівобережна об'єднана Державна податкова інспекція м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області кредитор
Акціонерне товариство "ВТБ Банк" кредитор
Акціонерне товариство "Дніпроважмаш" кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "МАЙСТЕР-КАРКАС" кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "МАЙСТЕР-БУД" кредитор
Арбітражний керуючий Гапоненко Роман Іванович кредитор
Приватне акціонерне товариство "Криворіжіндустрбуд" кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОРГТЕХНІКА" кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "МСБУД" кредитор
Спільне українсько-швейцарське підприємство товариство з обмеженою відповідальністю "Луцькенергоком" кредитор
Товариство з обмеженою відпо кредитор
БАНАСЬКО О О Головуючий суддя
Ліквідатор ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненко Р.І. Позивач (заявник)
ТОВ "Автопорт "Південний-Плюс" відповідач (боржник)
Приватне акціонерне товариство "КРИВОРІЖІНДУСТРБУД" кредитор
Спільне українсько-швейцарське підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю "Луцькенергоком" кредитор
ТОВ "Майстер-Буд" кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "АТБ-ТОРГСТРОЙ" кредитор
Лівобережне управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області кредитор
ТОВ "Автопорт "Південний-Плюс" заявник касаційної інстанції
Адвокат Ковріга Олена Іванівна представник відповідача
ТКАЧЕНКО Н Г суддя-учасник колегії
Ліквідатор ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" Гапоненко Р.І. позивач (заявник)
ТОВ "Завод Майстер - Профі Україна" заявник касаційної інстанції
Адвокат Ковріга Олен представник відповідача
Лівобережна об'єднана Державна податкова інспекція м. Дніпра Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області кредитор
Акціонерне товариство комерційний банк "ПРИВАТБАНК" кредитор
Акціонерне товариство "ДНІПРОВАЖМАШ" кредитор
Приватне акціонерне товариство "ЛІНДЕ ГАЗ УКРАЇНИ" кредитор
Акціонерне товариство "ВТБ БАНК" кредитор
Товариство з обмеженою відповідальністю "Юридична фірма "ТОРНАДО" кредитор
Лівобережна кредитор
ПРИМАК СЕРГІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ Суддя-доповідач
КУЗНЕЦОВ ВАДИМ ОЛЕКСАНДРОВИЧ Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод Майстер-Профі Україна" Відповідач (боржник)
Гапоненко Роман Іванович орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Стецина Ігор Володимирович відповідач в особі
адвокат Безрода Р.С. представник
Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія " Експерт Інвест" за участю
адвокат Лабатюк Ярослав Михайлович представник
Адвокат Безрода Роман Сергійович Позивач (заявник)
Стецина Ігор Володимирович позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія " Експерт Інвест" позивач (заявник)
адвокат Лабатюк Ярослав Михайлович позивач (заявник)
Лабатюк Ярослав Михайлович Представник заявника
Державне підприємство "Національний спортивн кредитор
Публічне акціонерне товариство комерційний банк "ПРИВАТБАНК" кредитор
Державне підприємство "Національний кредитор
Розклад:
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
22.05.2024 18:06 Господарський суд Дніпропетровської області
04.02.2020 13:05 Господарський суд Дніпропетровської області
03.03.2020 10:00 Касаційний господарський суд
26.03.2020 10:20 Господарський суд Дніпропетровської області
12.05.2020 10:00 Господарський суд Дніпропетровської області
01.06.2020 14:00 Господарський суд Дніпропетровської області
15.06.2020 14:00 Господарський суд Дніпропетровської області
07.09.2020 11:10 Центральний апеляційний господарський суд
21.01.2021 11:45 Касаційний господарський суд
18.02.2021 11:45 Касаційний господарський суд
15.04.2021 14:00 Касаційний господарський суд
20.05.2021 14:00 Касаційний господарський суд
02.06.2021 15:30 Касаційний господарський суд
08.07.2021 14:10 Касаційний господарський суд
02.11.2021 11:20 Господарський суд Дніпропетровської області
02.11.2021 11:30 Господарський суд Дніпропетровської області
02.11.2021 11:40 Господарський суд Дніпропетровської області
07.12.2021 10:40 Господарський суд Дніпропетровської області
27.01.2022 11:40 Господарський суд Дніпропетровської області
17.02.2022 12:20 Господарський суд Дніпропетровської області
29.03.2022 11:45 Господарський суд Дніпропетровської області
15.09.2022 10:40 Центральний апеляційний господарський суд
17.11.2022 10:00 Центральний апеляційний господарський суд
06.07.2023 12:20 Господарський суд Дніпропетровської області
07.11.2023 12:40 Господарський суд Дніпропетровської області
14.12.2023 11:20 Господарський суд Дніпропетровської області
14.03.2024 11:40 Господарський суд Дніпропетровської області
14.05.2024 10:40 Господарський суд Дніпропетровської області