Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Постанова від 13.03.2018 по справі 5016/267/2011

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2018 року Справа № 5016/267/2011(18/2)

м. Миколаїв

Кредитори:

1) Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м.Миколаєва Миколаївської області (54018, м. Миколаїв, пр.Богоявленський, 55-Е),

2) Публічне акціонерне товариство "Банк Форум" (02100, м. Київ, Бульвар Верховної Ради, 7, адреса для листування: 54055, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 39, Миколаївська дирекція Південного регіонального центру з роздрібного бізнесу),

3) Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (54017, м. Миколаїв, пр. Центральний, 93),

4) Центральний районний центр зайнятості м. Миколаєва (54001, м. Миколаїв, вул. Нікольська, 68),

5) ОСОБА_1 (54001, АДРЕСА_1),

6) Товариство з обмеженою відповідальністю "БаГор-Форт" (м. Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39),

7) Товариство з обмеженою відповідальністю "БаГор-Ескорт" (м. Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39),

8) Державна податкова інспекція у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області (54030, м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 24/2).

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" (54001, м. Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12/39, ідентифікаційний код 33514302).

Розпорядник майна: арбітражний керуючий Цуріка М.В. АДРЕСА_2

Керуючий санацією: Єсін Дмитро Володимирович (адреса боржника).

Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області (54020, м. Миколаїв, вул. 8-го Березня, 107).

Суддя Давченко Т.М.,

за участю:

від кредитора 1: Тертична А.П. за довіреністю,

від кредитора 3: Демешко С.П. за довіреністю,

від кредитора 8: Майстренко П.С., за довіреністю,

розпорядник майна Цуріка М.В.

Суть спору: про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" з метою санації

встановив:

07.03.2018 від голови комітету кредиторів боржника надійшло клопотання комітету кредиторів від 07.03.2018 № 02/1 в якому просить відкрити ліквідаційну процедуру та ліквідатором призначити арбітражного керуючого Цуріку М.В.

Присутні в судовому засіданні представники учасників провадження у справі не заперечують проти задоволення клопотання комітету кредиторів.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши присутніх представників учасників провадження у справі, суд встановив:

Ухвалою суду від 10.02.2011 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" за його заявою, відкрито процедуру санації боржника за ознаками ст. 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, що діяла до 19.01.2013), призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Догарєва А.С., керуючим санацією керівника боржника Єсіна Д.В.

Ухвалою суду від 17.12.2015 припинено повноваження розпорядникам майна арбітражного керуючого Догарєва А.С., призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Захарченко І.В.

Ухвалою суду від 29.03.2016 припинено повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Захарченко І.В., розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Козлова В.О.

Ухвалою суду від 31.05.2016 затверджено реєстр вимог кредиторів боржника на загальну суму 167522130,73 грн.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 23.01.2018 відкладено розгляд справи на 13.03.2018 об 11:30 та зобов'язано розпорядника майна та комітет кредиторів провести засідання комітету кредиторів для прийняття рішення щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

13.03.2018 від арбітражного керуючого Цурікі М.В. надійшла заява від 12.03.2018 № 02-01/7 на участь у справі про банкрутство в якості ліквідатора.

15.12.2017 набув чинності Закон України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" №2147-VІІІ від 03.10.2017, яким ГПК України викладено в новій редакції.

Згідно п. 9 ч. 1 розділу «Перехідні положення» ГПК України, справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відтак, застосуванню підлягають положення ГПК України в редакції, чинній з 15.12.2017 року.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 п. 11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.2011, яка набрала чинності 19.01.2013, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній до 19.01.2013) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній до 19.01.2013) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Комітет кредиторів на засіданні, яке відбулось 07.03.2018 (протокол № 1/3-мц) прийняв рішення про затвердження звіту розпорядника майна, звернутися до Господарського суду Миколаївської області з клопотанням про введення процедури ліквідації, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Цуріку М.В.

Приймаючи рішення щодо визнання боржника банкрутом, судом застосовані норми Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній до 19.01.2013), оскільки провадження у даній справі порушено 10.02.2011, тобто до набрання чинності новою редакцією Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Разом з тим, ліквідаційна процедура має здійснюватися відповідно до норм Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції, чинній з 19.01.2013.

Відповідно до приписів ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній до 19.01.2013) у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією. Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

Нормами частин 2, 3 ст. 17 цього ж закону визначений порядок призначення керуючого санацією у справі про банкрутство, відповідно до яких (норм) комітет кредиторів приймає рішення про погодження кандидатури керуючого санацією, вибір інвестора (інвесторів), схвалення плану санації боржника. Кандидатури керуючого санацією та інвестора (інвесторів) можуть бути запропоновані комітету кредиторів будь-яким із кредиторів, представником органу, уповноваженого управляти майном боржника. Керуючим санацією може бути запропоновано особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна, або керівник підприємства, якщо на це є згода комітету кредиторів та (або) інвесторів. Одночасно з винесенням ухвали про санацію господарський суд своєю ухвалою призначає керуючого санацією за наявності у нього ліцензії, крім випадків, передбачених цим Законом.

Комітетом кредиторів було запропоновано призначити ліквідатором підприємства-боржника арбітражного керуючого Цуріку М.В., який виконує повноваження розпорядника майна боржника.

Отже, кандидатура арбітражного керуючого Цуріки М.В. подана суду з дотриманням вимог ст.ст. 31, 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинні до 19.01.2013). В свою чергу, арбітражний керуючий Цуріка М.В. надав суду згоду на призначення його ліквідатором боржника.

В своїй заяві арбітражний керуючий Цуріка М.В. повідомив, що є громадянином України, має повну вищу юридичну освіту, пройшов навчання у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства, володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит, має стаж роботи арбітражного керуючого не менше трьох років. Не визнаний судом обмежено дієздатним або недієздатним; не має судимості за вчинення корисливих злочинів.

Крім того, у заяві зазначено про те, що арбітражним керуючим Цурікою М.В. підвищено кваліфікацію, відповідальність застраховано відповідно до положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (договір страхування відповідальності арбітражного керуючого СТД № 3390018101-16 від 03.04.2017), був призначений ліквідатором на підприємствах, з числом працюючих більше 150 працівників та з наявністю значної кількості майна. Також для здійснення своїх обов'язків має автотранспорт.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Цурікі М.В., суд дійшов висновку про здатність останнього належним чином виконувати передбачені Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» обов'язки ліквідатора боржника.

Враховуючи відповідність кандидатури арбітражного керуючого вимогам Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», оцінивши досвід його роботи, суд призначає арбітражного керуючого Цуріку М.В. ліквідатором боржника.

На підставі викладеного, клопотання голови комітету кредиторів боржника про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Цуріку М.В. слід задовольнити.

Відповідно до ч. 3 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній з 19.01.2013) з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

З огляду на викладене, з метою виявлення кредиторів слід здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Керуючись ст.ст. 16, 22 - 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній до 19.01.2013), розділом ІІІ «Ліквідаційна процедура» Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції, чинній з 19.01.2013), ч. 5 ст. 232, 234, 235, п. 9 ч. 1 розділу «Перехідні положення» Господарського процесуального кодексу України, - господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Клопотання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" від 07.03.2018 № 02/1 - задовольнити.

2. Припинити процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" (ідентифікаційний код 33514302).

3. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" (54001, м.Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12/39, ідентифікаційний код 33514302) - банкрутом.

4. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

5. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" арбітражного керуючого Цуріку Михайла Вікторовича АДРЕСА_3

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

7. З моменту прийняття даної постанови припинити підприємницьку діяльність боржника, вважати таким, що настав строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута.

8. Скасувати арешт, накладений на майно Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛК Гольфстрім" (ідентифікаційний код 33514302) та інші обмеження щодо розпорядження його майном. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

9. Вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

10. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

11. Зобов'язати ліквідатора скласти реєстр вимог кредиторів та надати його на затвердження до суду у термін до 25.05.2018.

12. Засідання суду з приводу затвердження реєстру вимог кредиторів призначити на 29.05.2018 об 11 год. 00 хв.

13. Зобов'язати ліквідатора після виконання своїх повноважень, але не пізніше 13.03.2019, надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута з доданими матеріалами щодо проведення ліквідаційної процедури.

14. Копію даної постанови надіслати на адресу боржника, ліквідатора, Центру надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради (вул.Адміральська, 20, м.Миколаїв, 54027), Центрального відділу державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області (вул. Адміральська, 27/1, (5-й поверх), м.Миколаїв, 54001), Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області (вул. 8-го Березня, 107, м.Миколаїв, 54020).

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Повний текст постанови складено 19.03.2018.

Суддя Т.М. Давченко

Попередній документ
72794815
Наступний документ
72794819
Інформація про рішення:
№ рішення: 72794817
№ справи: 5016/267/2011
Дата рішення: 13.03.2018
Дата публікації: 19.03.2018
Форма документу: Постанова
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд Миколаївської області
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (29.08.2023)
Дата надходження: 07.02.2011
Предмет позову: банкрутство
Учасники справи:
ДАВЧЕНКО Т М суддя-доповідач
АК Цуріка Михайло Вікторович Заявник
ДАВЧЕНКО Т М Суддя-доповідач
ТОВ "ЛК Гольфстрім" Позивач (заявник)
ТОВ "ЛК Гольфстрім" відповідач (боржник)
Миколаївське обласне відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності кредитор
Управління ПФУ в Центральному районі м.Миколаєва кредитор
Центральний районний центр зайнятості м.Миколаїв кредитор
Центральне відділення виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків кредитор
ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва кредитор
Головне управління ПФУ в Миколаївській області кредитор
ТОВ "БаГор-Форт" кредитор
Айвазян Альберт Климович кредитор
ТОВ "БаГор-Ескорт" кредитор
ПАТ "Банк Форум" кредитор
ДПІ у Центральному р-ні м.Миколаєва Миколаївської обл. Державної Податкової Служби кредитор
Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Укр кредитор
Мясоєдова Анна Анатоліївна Заявник
ТОВ "ЛК Гольфстрім" Відповідач (Боржник)
АК Цуріка Михайло Вікторович Арбітражний керуючий
Головне управління ДПС у Миколаївській області Заявник
Майстренко Павло Сергійович представник заявника
Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській обл. Кредитор
Головне управління ПФУ в Миколаївській області Заявник
ДПІ у Центральному р-ні м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській обл. Заявник апеляційної інстанції
ТОВ "ЛК Гольфстрім" Позивач (Заявник)
ТОВ "Техно-Сфера" За участю
Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Миколаїв Кредитор
ДПІ У ЦЕНТРАЛЬНОМУ РАЙОНІ М.МИКОЛАЄВА ГУ МІНДОХОДІВ У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ Кредитор
Управління ПФУ в Центральному районі м.Миколаєва Кредитор
ПАТ "Банк Форум" Кредитор
Миколаївське обласне відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності Кредитор
ТОВ "БаГор-Форт" Кредитор
Центральне відділення виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків Кредитор
Айвазян Альберт Климович Кредитор
Центральний районний центр зайнятості м.Миколаїв Кредитор
ТОВ "БаГор-Ескорт" Кредитор
ДПІ у Центральному р-ні м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській обл. Кредитор
Розклад:
23.05.2024 15:20 Господарський суд Миколаївської області
21.01.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
24.03.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
01.07.2020 15:30 Господарський суд Миколаївської області
02.09.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
20.10.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
25.11.2020 13:00 Господарський суд Миколаївської області
27.01.2021 11:45 Господарський суд Миколаївської області
03.03.2021 14:30 Господарський суд Миколаївської області
20.04.2021 11:15 Господарський суд Миколаївської області
02.06.2021 11:45 Господарський суд Миколаївської області
14.07.2021 13:00 Господарський суд Миколаївської області
22.09.2021 12:45 Господарський суд Миколаївської області
16.11.2021 13:30 Господарський суд Миколаївської області
02.02.2022 11:30 Господарський суд Миколаївської області
24.03.2022 11:30 Господарський суд Миколаївської області
13.06.2023 11:30 Господарський суд Миколаївської області
29.08.2023 15:45 Господарський суд Миколаївської області
12.10.2023 10:30 Господарський суд Миколаївської області
11.12.2023 10:00 Господарський суд Миколаївської області
21.02.2024 14:30 Господарський суд Миколаївської області
23.04.2024 12:30 Господарський суд Миколаївської області
03.06.2024 14:00 Господарський суд Миколаївської області