Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 29.03.2016 по справі 5016/267/2011

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА

29 березня 2016 року Справа № 5016/267/2011(18/2)

м. Миколаїв

Кредитори:

1. Управління Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Миколаєва (54030, м. Миколаїв, вул. Артилерійська, 19).

2. Публічне акціонерне товариство «Банк Форум» (02100, м. Київ, Бульвар Верховної Ради, 7, адреса для листування: 54055, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 39 Миколаївська дирекція Південного регіонального центру з роздрібного бізнесу).

3. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Центральному районі м. Миколаєва (54020, м. Миколаїв, вул. Чигрина, 3).

4. Миколаївське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (54017, м. Миколаїв, пр. Леніна, 93).

5. Центральний районний центр зайнятості м. Миколаєва (54001, м. Миколаїв, вул. Нікольська, 68).

6. ОСОБА_1 (54001, АДРЕСА_1).

7. Товариство з обмеженою відповідальністю «БаГор-Форт» (м. Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39).

8. Товариство з обмеженою відповідальністю «БаГор-Ескорт» (м. Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39).

9. Державна податкова інспекція у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління Міндоходів у Миколаївській області (54030, м. Миколаїв, вул. Потьомкінська, 24/2).

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» (54001, м. Миколаїв, вул. Карла Лібкнехта, 12/39, код ЄДРПОУ 33514302).

Розпорядник майна: арбітражний керуючий Захарченко Ірина Вікторівна (пошт. адреса: 54052, АДРЕСА_2).

Керуючий санацією: Єсін Дмитро Володимирович.

Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області (54020, м. Миколаїв, вул. 8-Березня, 107).

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі Говоріній А.Е.

за участю представників:

від кредитора 1: Кузьміна Б.М., довіреність 8861/10 від 03.08.2015р.;

від кредитора 3: Сало П.І., доручення № 1 від 04.01.2016р.;

від кредитора 4: Єніна Л.В., довіреність № 07-08-7 від 04.01.2016р.;

від кредитора 5: Яновський А.В., довіреність № 07-834 від 14.03.2016р.;

від кредитора 6: ОСОБА_9, довіреність № 561 від 09.09.2015р.;

від кредитора 9: Зінченко О.О., довіреність № 1607/9/14-03-10-013 від 15.07.2015р.;

від боржника: Єнін Д.В. - керуючий санацією;

розпорядник майна не з'явився.

Суть спору: про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» з метою санації.

23.03.2016р. до суду від арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни надійшло заява про припинення повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім». Розгляд вказаної заяви призначено у судове засідання на 29.03.2016р. Цією ж ухвалою було запропоновано боржнику (керуючому санацією) завчасно надати суду кандидатуру арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» в якості розпорядника майна та забезпечити надання згоди арбітражного керуючого на таку участь.

28.03.2016р. розпорядник майна надала суду відомості про результати розгляду кредиторських вимог та реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» станом на 22.03.2016р.

29.03.2016р. до суду надійшло клопотання керуючого санацією, у якому він просить суд задовольнити заяву арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни про звільнення її від виконання обов'язків розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім». У цьому ж клопотанні керуючий санацією просить призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 930 від 24.05.2013р.).

29.03.2016р. до суду надійшла заява (згода) арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» в якості розпорядника майна.

У судовому засіданні присутні представники кредиторів та керуючий санацією погодили вищезазначену заяву арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни та підтримали кандидатуру арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича.

Інші кредитори у судове засідання своїх представників не направили, заперечень суду на заявлені клопотання не надали.

Розпорядник майна у судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомила.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши учасників процесу, оцінивши усі подані у справу докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи у їх сукупності, суд задовольняє заяву арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни та клопотання керуючого санацією з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 10.02.2011р. порушено провадження у справі та відкрито процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» за ознаками ст. 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 30.06.1999р., розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Догарєва Андрія Сергійовича, керуючим санацією призначено керівника підприємства Єсіна Дмитра Володимировича.

Ухвалою суду 17.12.2015р. було припинено повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» - арбітражного керуючого Догарєва Андрія Сергійовича, новим розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Захарченко Ірину Вікторівну.

При розгляді заяви арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни та клопотання керуючого санацією, відповідно до п. 1-1 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про банкрутство (у новій редакції) суд застосовуватиме норми Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 30.06.1999р., оскільки провадження у справі було порушено10.02.2011р., тобто до набрання чинності новою редакцією Закону про банкрутство від 22.12.2011р.

Відповідно до ч. 4 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 Закону про банкрутство розпорядник майна призначається господарським судом із числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі, а кредитори мають право запропонувати кандидатуру розпорядника майна, яка відповідає вимогам, передбаченим цим Законом.

При проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів у справі представляють збори кредиторів або обраний ними комітет кредиторів (ч. 9 ст. 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Рішення зборів кредиторів чи комітету кредиторів є способом волевиявлення кредиторів. У даній справ комітет кредиторів ще не сформовано, а отже, відповідно до ч. 2 ст. 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» кандидатуру розпорядника майна має надавати боржник.

Таким чином, у даному випадку, правом запропонувати кандидатуру розпорядника майна наділено боржника (керуючого санацією), а суду належить право вибору кандидатури розпорядника майна, якщо у встановленому порядку запропоновано декілька арбітражних керуючих, кандидатури яких відповідають вимогам ст. ст. 31, 13 Закону про банкрутство.

Отже, кандидатура арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича подана суду з дотриманням вимог ст. ст. 31, 13, 53 Закону про банкрутство, інших кандидатур кредиторами не заявлено. В свою чергу, арбітражний керуючий Козлов В'ячеслав Олександрович надав суду згоду на призначення її розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім».

У судовому засіданні судом досліджено кандидатуру арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича та встановлено, що арбітражний керуючий Козлов В'ячеслав Олександрович внесений до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, має свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 930 від 24.05.2013р.; його діяльність застрахована, що підтверджується договором страхування відповідальності арбітражного керуючого № 3111477 від 10.02.2016р.

Крім того, у заяві зазначено про те, що Козлов В'ячеслав Олександрович має досвід роботи, як арбітражний керуючий з грудня місяця 2010 року. Має третій рівень кваліфікації. Має досвід з продажу майна банкрута, у тому числі заставного. Виконував обов'язки арбітражного керуючого (розпорядника майна, ліквідатора). Має третій рівень кваліфікації. За час роботи ним не було допущено жодного порушення норм чинного законодавства.

В своїй заяві арбітражний керуючий Козлов В'ячеслав Олександрович також зазначив, що має всі необхідні організаційні та технічні можливості виконувати обов'язки ліквідатора, власний автомобіль, офіс в центрі м. Миколаєві, який належно пристосовано до роботи: забезпечено електрозв'язком для отримання факсограм, телефонограм, телеграм, доступом до всесвітньої мережі Інтернет, організаційною технікою, має електронну поштову адресу, офіс є придатним для зберігання документів діловодства, архіву, печатки та штампів підприємств-боржників.

Навантаженість станом на дату розгляду справи дозволяє арбітражному керуючому виконувати обов'язки ліквідатора даній справі.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича, суд дійшов висновку про здатність арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім».

Інших заяв арбітражних керуючих до суду не надходило.

Враховуючи відповідність кандидатури арбітражного керуючого вимогам Закону про банкрутство, оцінивши навантаження, результати та ефективність його роботи, місцезнаходження арбітражного керуючого суд призначає арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім».

Разом з тим, розгляд реєстру вимог кредиторів слід відкласти для надання можливості призначеному розпоряднику майна ознайомитися зі справою та надати суду належним чином оформлений реєстр вимог кредиторів.

Крім цього, до суду 16.12.2015р. надійшло клопотання Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області про заміну первинного кредитора - Державну податкову інспекцію у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління Міндоходів у Миколаївській області на належного кредитора - Державну податкову інспекцію у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області оскільки відбулося правонаступництво. Однак належних доказів правонаступництва заявником не надано. Тому розгляд вказаного клопотання також слід відкласти.

Статтею 4-5 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Керуючись ст. ст. 3-1, 13, 53 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 30.06.1999р., п. 1-1 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у редакції від 22.12.2011р., ст. ст. 77, 86 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни про дострокове припинення повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім».

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» - арбітражного керуючого Захарченко Ірини Вікторівни (свідоцтво на право здійснення діяльності арбітражного керуючого № 355 від 28.02.2013р.).

3. Призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» (код ЄДРПОУ 33514302) арбітражного керуючого Козлова В'ячеслава Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 930 від 24.05.2013р.; ідентифікаційний код НОМЕР_1).

4. Зобов'язати арбітражного керуючого Захарченко Ірину Вікторівну в 10-ти денний термін з дня винесення цієї ухвали передати матеріали стосовно банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Гольфстрім» (код ЄДРПОУ 33514302) призначеному розпоряднику майна - Козлову В'ячеславу Олександровичу. Докази передачі матеріалів надати суду.

5. Розгляд реєстру вимог кредиторів та клопотання Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області відкласти на 26 квітня 2016 року об 11 год. 00 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Миколаївської області за адресою: м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, поверх 8, зал засідань № 812.

6. Участь у судовому засіданні представників кредиторів, боржника, керуючого санацією та розпорядника майна визнати обов'язковою.

7. Зобов'язати Публічне акціонерне товариство «Банк Форум» та розпорядника майна виконати вимоги ухвали суду від 02.06.2015р. та завчасно надати суду витребувані документи.

8. Зобов'язати Державну податкову інспекцію у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області завчасно надати суду належні докази правонаступництва

9. Ухвалу надіслати кредиторам, боржнику, призначеному розпоряднику майна - арбітражному керуючому Козлову В.О. (поштова адреса офісу: АДРЕСА_3), арбітражному керуючому Захарченко Ірині Вікторівні (пошт. адреса: 54052, АДРЕСА_2), державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції (56001, м.Миколаїв, вул.Адміральська, 20), Головному територіальному управлінню юстиції у Миколаївській області (54000, м.Миколаїв, вул. 8 Березня, 107).

Суд зауважує, що згідно приписів ст. 22 Господарського процесуального кодексу України, яка визначає права та обов'язки сторін у справі, сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Суддя Т.М.Давченко

Попередній документ
56813979
Наступний документ
56813981
Інформація про рішення:
№ рішення: 56813980
№ справи: 5016/267/2011
Дата рішення: 29.03.2016
Дата публікації: 04.04.2016
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд Миколаївської області
Категорія справи: Банкрутство
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (29.08.2023)
Дата надходження: 07.02.2011
Предмет позову: банкрутство
Учасники справи:
ДАВЧЕНКО Т М суддя-доповідач
АК Цуріка Михайло Вікторович Заявник
ДАВЧЕНКО Т М Суддя-доповідач
ТОВ "ЛК Гольфстрім" Позивач (заявник)
ТОВ "ЛК Гольфстрім" відповідач (боржник)
Миколаївське обласне відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності кредитор
Управління ПФУ в Центральному районі м.Миколаєва кредитор
Центральний районний центр зайнятості м.Миколаїв кредитор
Центральне відділення виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків кредитор
ДПІ у Центральному районі м.Миколаєва кредитор
Головне управління ПФУ в Миколаївській області кредитор
ТОВ "БаГор-Форт" кредитор
Айвазян Альберт Климович кредитор
ТОВ "БаГор-Ескорт" кредитор
ПАТ "Банк Форум" кредитор
ДПІ у Центральному р-ні м.Миколаєва Миколаївської обл. Державної Податкової Служби кредитор
Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Укр кредитор
Мясоєдова Анна Анатоліївна Заявник
ТОВ "ЛК Гольфстрім" Відповідач (Боржник)
АК Цуріка Михайло Вікторович Арбітражний керуючий
Головне управління ДПС у Миколаївській області Заявник
Майстренко Павло Сергійович представник заявника
Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській обл. Кредитор
Головне управління ПФУ в Миколаївській області Заявник
ДПІ у Центральному р-ні м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській обл. Заявник апеляційної інстанції
ТОВ "ЛК Гольфстрім" Позивач (Заявник)
ТОВ "Техно-Сфера" За участю
Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Миколаїв Кредитор
ДПІ У ЦЕНТРАЛЬНОМУ РАЙОНІ М.МИКОЛАЄВА ГУ МІНДОХОДІВ У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ Кредитор
Управління ПФУ в Центральному районі м.Миколаєва Кредитор
ПАТ "Банк Форум" Кредитор
Миколаївське обласне відділення Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності Кредитор
ТОВ "БаГор-Форт" Кредитор
Центральне відділення виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків Кредитор
Айвазян Альберт Климович Кредитор
Центральний районний центр зайнятості м.Миколаїв Кредитор
ТОВ "БаГор-Ескорт" Кредитор
ДПІ у Центральному р-ні м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській обл. Кредитор
Розклад:
23.05.2024 14:47 Господарський суд Миколаївської області
21.01.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
24.03.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
01.07.2020 15:30 Господарський суд Миколаївської області
02.09.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
20.10.2020 11:00 Господарський суд Миколаївської області
25.11.2020 13:00 Господарський суд Миколаївської області
27.01.2021 11:45 Господарський суд Миколаївської області
03.03.2021 14:30 Господарський суд Миколаївської області
20.04.2021 11:15 Господарський суд Миколаївської області
02.06.2021 11:45 Господарський суд Миколаївської області
14.07.2021 13:00 Господарський суд Миколаївської області
22.09.2021 12:45 Господарський суд Миколаївської області
16.11.2021 13:30 Господарський суд Миколаївської області
02.02.2022 11:30 Господарський суд Миколаївської області
24.03.2022 11:30 Господарський суд Миколаївської області
13.06.2023 11:30 Господарський суд Миколаївської області
29.08.2023 15:45 Господарський суд Миколаївської області
12.10.2023 10:30 Господарський суд Миколаївської області
11.12.2023 10:00 Господарський суд Миколаївської області
21.02.2024 14:30 Господарський суд Миколаївської області
23.04.2024 12:30 Господарський суд Миколаївської області
03.06.2024 14:00 Господарський суд Миколаївської області