Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 29.05.2019 по справі 300/938/19

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про участь у судовому засіданні

в режимі відеоконференції

"29" травня 2019 р. справа № 300/938/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасника в адміністративній справі за позовом Управління капітального будівництва міськвиконкому до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Івано-Франківського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Управління капітального будівництва міськвиконкому до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі.

20.05.2019 Державна аудиторська служба України подала до суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції адміністративної справи за позовом Управління капітального будівництва міськвиконкому до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі. На обгрунтування поданого клопотання зазначає, що юридична адреса та фактичне місце знаходження Держаудитслужби є 04070, м. Київ, вул. П.Сагайдачного буд. 4. Крім того робоче місце представника Держаудитслужби, яка безпосередньо проводила моніторинг закупівлі, замовником якої є Управління, у робочий час також знаходиться за адресою: 04070, м.Київ, вул. П.Сагайдачного буд. 4, тому просить надати можливість приймати участь у судовому у даній справі в режимі відеоконференції та покласти обов"язок організувати проведення судового засідання покласти на Окружний адміністративний суд м.Києва (03150, м.Київ, вул. В.Васильківська 81 А).

В судовому засіданні 29.05.2019 представник відповідача підтримала клопотання про проведення розгляду даної справи в режимі відеоконференції та просила його задовольнити. Представник позивача заперечив, щодо розгляду даної справи в режимі відеоконференції.

Розглянувши вказане клопотання, суд зазначає наступне.

У відповідності до частини 1 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Частиною другою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до частини 5 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи вищевикладене, обґрунтування відповідача Державної аудиторської служби України та з метою з'ясування всіх обставин у справі, а також всебічного, об'єктивного розгляду та вирішення даної адміністративної справи, суд вважає за необхідне судове засідання, призначене на 19 липня 2019 року о 09:00 год., провести в режимі відеоконференції.

У відповідності до Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 04.07.2012 року 5041-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції", до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Відповідно до інформації Державної судової адміністрації України про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції висвітленої на офіційному веб-сайті, яка має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій - Окружний адміністративний суд м. Києва, внесений до переліку судів, в якому впроваджено систему відеоконференцзв'язку.

Згідно інформації, наданої працівником технічної служби Івано-Франківського окружного адміністративного суду, на даний час у Окружному адміністративному суді м. Києва впроваджена та функціонує система відеоконференцзв'язку, наявна технічна можливість проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 19.07.2019 о 09 год.,00хв., за участю представника відповідача - Державної аудиторської служби України, а тому проведення такої слід доручити Окружному адміністративному суду м. Києва.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 195, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача - Державної аудиторської служби України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у справі за позовом Управління капітального будівництва міськвиконкому до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі - провести в режимі відеоконференції.

Доручити Окружному адміністративному суду м. Києва забезпечити проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 19.07.2019 о 09год:00хв., за участю представника відповідача - Державної аудиторської служби України.

Представнику відповідача - Державної аудиторської служби України з'явитися 19.07.2019 о 09:00 год., до Окружного адміністративного суду м. Києва, який знаходиться за адресою: вул. В.Васильківська 81 А, м. Київ, 03150 - для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі № 300/938/19.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд доручає відповідній службовій особі Окружного адміністративного суду м. Києва перевірити документи, що посвідчують особу представника Державної аудиторської служби України. Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Окружного адміністративного суду м. Києва та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Шумей М.В.

Попередній документ
82042504
Наступний документ
82042506
Інформація про рішення:
№ рішення: 82042505
№ справи: 300/938/19
Дата рішення: 29.05.2019
Дата публікації: 31.05.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Івано-Франківський окружний адміністративний суд
Категорія справи: організації господарської діяльності, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (07.07.2020)
Дата надходження: 07.07.2020
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі
Учасники справи:
ОСТАП'ЮК С В суддя-доповідач
Державна аудиторська служба України Відповідач (Боржник)
Управління капітального будівництва міськвиконкому Позивач (Заявник)
ОСТАП'ЮК С В Суддя-доповідач
Управління капітального будівництва міськвиконкому Позивач (заявник)
Державна аудиторська служба України відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПБС" 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Розклад:
04.08.2020 10:30 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
06.10.2020 10:00 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
29.10.2020 13:45 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
28.01.2021 10:30 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
17.02.2021 10:00 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
08.06.2021 10:00 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
27.07.2021 10:30 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
03.08.2021 13:30 Івано-Франківський окружний адміністративний суд
22.09.2021 13:00 Івано-Франківський окружний адміністративний суд