Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 11.11.2022 по справі 922/5043/21

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
УХВАЛА

11 листопада 2022 року м. Харків Справа № 922/5043/21

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів: головуючий суддя Бородіна Л.І., суддя Здоровко Л.М. , суддя Лакіза В.В.,

розглянувши клопотання Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про учать у судових засіданнях в режимі відеоконференції під час розгляду апеляційної скарги Приватної фірми "Банзай", м.Харків,

на рішення Господарського суду Харківської області від 26.07.2022 (суддя Жиляєв Є.М.), ухвалене в приміщенні Господарського суду Харківської області в м. Харкові, повний текст якого складений 05.08.2022,

у справі №922/5043/21

за позовом: Приватної фірми "Банзай", м. Харків,

до відповідача: Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, м. Харків,

про визнання незаконним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Східного апеляційного господарського суду від 06.10.2022 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватної фірми "Банзай" на рішення Господарського суду Харківської області від 26.07.2022 у справі №922/5043/21, призначено справу до розгляду на 01 грудня 2022 р. о 12:30 годині у приміщенні Східного апеляційного господарського суду.

10.11.2022 до Східного апеляційного господарського суду від Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшов відзив на апеляційну скаргу, в якому також заявлено клопотання про участь представника відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

Відповідно до ч. ч. 1, 3, 5 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв'язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи наявність у Східного апеляційного господарського суду технічної можливості для проведення відеоконференції, колегія суддів дійшла висновку про задоволення клопотання Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про участь представника відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

Разом з тим, судова колегія зауважує, що відповідачу необхідно до дати судового засідання надати до Східного апеляційного господарського суду докази на підтвердження наявності у представника, який буде брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, повноважень на представництво інтересів відповідача у відповідності до положень ч. 4 ст. 56 ГПК України, а саме: статут, або положення, або трудовий договір.

Керуючись ст.ст. 197, 234 ГПК України, Східний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Задовольнити клопотання Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про участь представника відповідача у судовому засіданні, призначеному на 01.12.2022 о 12:30 год, в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

2.Судове засідання у справі №922/5043/21, призначене на 01.12.2022 о 12:30 годині, провести за участі представника відповідача в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення "EasyCon".

3.Повідомити, що учасник, який бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференцзв'язку, зобов'язаний зайти та авторизуватися в системі за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру), перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв'язку та очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Інформацію у справі, що розглядається, можна отримати за веб-адресою https://eag.court.gov.ua/sud4875/

Головуючий суддя Л.І. Бородіна

Суддя Л.М. Здоровко

Суддя В.В. Лакіза

Попередній документ
107263253
Наступний документ
107263255
Інформація про рішення:
№ рішення: 107263254
№ справи: 922/5043/21
Дата рішення: 11.11.2022
Дата публікації: 14.11.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Східний апеляційний господарський суд
Категорія справи: Справи у спорах щодо застосування антимонопольного та конкурентного законодавства
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Повернуто (13.02.2023)
Дата надходження: 30.12.2022
Предмет позову: про визнання незаконним та скасування рішення
Учасники справи:
Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України Відповідач (Боржник)
ЖИЛЯЄВ Є М суддя-доповідач
Приватна фірма "Банзай" Позивач (Заявник)
БОРОДІНА ЛАРИСА ІВАНІВНА головуючий суддя
БОРОДІНА ЛАРИСА ІВАНІВНА суддя-доповідач
ЗДОРОВКО ЛЮДМИЛА МИКОЛАЇВНА суддя-учасник колегії
ЛАКІЗА ВАЛЕНТИНА ВОЛОДИМИРІВНА суддя-учасник колегії
Адвокат Блага Світлана Володимирівна Представник
Приватна фірма "Банзай" Заявник апеляційної інстанції
БЕНЕДИСЮК І М головуючий суддя
БЕНЕДИСЮК І М суддя-доповідач
Селіваненко В.П. суддя-учасник колегії
МАЛАШЕНКОВА Т М суддя-учасник колегії
Приватна фірма "Банзай" Заявник касаційної інстанції
ВРОНСЬКА Г О головуючий суддя
ВРОНСЬКА Г О суддя-доповідач
Адвокат Блага Світлана Володимирівна Представник скаржника
ЖИЛЯЄВ Є М Суддя-доповідач
Приватна фірма "Банзай" Позивач (заявник)
Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України відповідач (боржник)
БОРОДІНА ЛАРИСА ІВАНІВНА Головуючий суддя
Приватна фірма "Банзай" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Адвокат Блага Світлана Володимирівна представник
Розклад:
18.01.2022 09:30 Господарський суд Харківської області
01.12.2022 12:30 Східний апеляційний господарський суд