Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 27.07.2020 по справі 640/15962/20

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27 липня 2020 року м. Київ№ 640/15962/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

Рясне-Руської сільської ради

до Кабінету Міністрів України

про визнання протиправним та скасування розпорядження від 27.05.2020 №624-р в частині, визнання протиправним та скасування розпорядження від 12.06.2020 №718-р в частині

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася Рясне-Руська сільська рада (ідентифікаційний код 04373138, адреса: 81085, Львівська обл., Яворівський р-н, с. Рясне-Руське, пл. Незалежності, 1) із позовом до Кабінету Міністрів України (адреса: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2), в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 №624-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області» в частині включення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до складу Львівської ОТГ;

- визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 №718-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області» в частині включення Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області до складу Львівської ОТГ з адміністративним центром у м. Львів.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20.07.2020 позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви. У встановлений судом строк від представника позивача через канцелярію суду надійшли матеріали для усунення недоліків позовної заяви.

З огляду на викладене, суд визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку загального позовного провадження.

Підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Враховуючи викладене, а також те, що судом в порядку підготовки справи до судового розгляду проводяться необхідні процесуальні дії, передбачені ст. 180 Кодексу адміністративного судочинства України, для забезпечення всебічного, об'єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку суд прийняв рішення про проведення підготовчого засідання.

Крім того, суд дійшов до висновку про необхідність залучення до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, - Львівську обласну державну адміністрацію (ідентифікаційний код 00022562), оскільки прийняте судом рішення у даній справі може безпосередньо вплинути на права та/або обов'язки цієї особи.

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 33, 49, ч. 3 ст. 169, ст.ст. 171, 173-176, 180, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись колегією у складі трьох суддів під головуванням судді Скочок Т.О.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, - Львівську обласну державну адміністрацію (ідентифікаційний код 00022562, адреса: 79008, м. Львів, вул. Винниченка, 18).

3. Призначити підготовче засідання на 14 вересня 2020 року об 11 год. 40 хв. Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань №34.

4. У підготовче засідання викликати представників сторін і третьої особи.

5. Відповідачу у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи (позивачу) копій відзивів та доданих до них документів).

6. Відзив на позовну заяву разом з доданими до нього матеріалами має бути поданий до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

7. Попередити відповідача, що у разі не подання ним разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копій відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

8. Запропонувати третій особі у десятиденний строк з дня отримання копії позовної заяв подати до канцелярії суду пояснення щодо позову.

9. Запропонувати сторонам після отримання пояснень третьої особи подати до суду відповіді на такі пояснення третьої особи до закінчення підготовчого провадження у справі.

10. Запропонувати позивачу у разі отримання відзиву на позовну заяву у десятиденний строк з дня отримання від відповідача відзиву подати до канцелярії суду відповідь на відзив.

11. Запропонувати відповідачу у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання п'ятиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив.

12. Пояснення щодо позову, відповіді на відзив/пояснення третьої особи та заперечення разом з доданими до них доказами мають бути подані до суду разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи.

13. Повідомити учасників справи про необхідність відповідно до ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України надання до суду доказів надсилання (надання) іншим учасникам справи копії доказів (крім речових), що подаються до суду. В іншому випадку суд не візьме до уваги відповідні докази, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

14. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

15. Повідомити відповідача, як суб'єкта владних повноважень, за місцезнаходженням якого здійснюється розгляд справи, про наявні копії позовної заяви разом з доданими до неї матеріалами для вручення та можливість отримання останніх лише безпосередньо у Окружному адміністративному суді м. Києва (м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1).

16. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України, та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Скочок

Попередній документ
90621112
Наступний документ
90621114
Інформація про рішення:
№ рішення: 90621113
№ справи: 640/15962/20
Дата рішення: 27.07.2020
Дата публікації: 29.07.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (30.10.2023)
Дата надходження: 08.09.2023
Предмет позову: про визнання протиправними та скасування розпоряджень в частині
Учасники справи:
СТЕПАНЮК АНАТОЛІЙ ГЕРМАНОВИЧ головуючий суддя
СТЕПАНЮК АНАТОЛІЙ ГЕРМАНОВИЧ суддя-доповідач
ГУБСЬКА ЛЮДМИЛА ВІКТОРІВНА суддя-учасник колегії
ЕПЕЛЬ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА суддя-учасник колегії
Рясне-Руська сільська рада Яворівського району Львівської області Заявник апеляційної інстанції
КУЧМА АНДРІЙ ЮРІЙОВИЧ головуючий суддя
КУЧМА АНДРІЙ ЮРІЙОВИЧ суддя-доповідач
АЛІМЕНКО ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-учасник колегії
БЕЗИМЕННА НАТАЛІЯ ВІКТОРІВНА суддя-учасник колегії
Львівська обласна державна адміністрація Заявник апеляційної інстанції
Кабінет Міністрів України Відповідач (Боржник)
Рясне-Руська сільська рада Яворівського району Львівської області Позивач (Заявник)
Центральна виборча комісія 3-я особа
Львівська обласна державна адміністрація 3-я особа
КАШПУР О В головуючий суддя
КАШПУР О В суддя-доповідач
РАДИШЕВСЬКА О Р суддя-учасник колегії
УХАНЕНКО С А суддя-учасник колегії
Львівська обласна державна адміністрація Заявник касаційної інстанції
Рясне-Руська сільська рада Позивач (Заявник)
Центральна виборча комісія 3-я особа
Заступник начальника управління-начальник відділу судового забезпечення Кабінету Міністрів України Управління судового забезпечення держави Департаменту з питань суд. роботи Полець Дмитро Михайлович Представник відповідача
Кабінет Міністрів України Заявник касаційної інстанції
ДУДІН С О суддя-доповідач
Львівська обласна державна адміністрація 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
СТЕПАНЮК А Г Головуючий суддя
СТЕПАНЮК А Г суддя-доповідач
ГУБСЬКА Л В суддя-учасник колегії
ЕПЕЛЬ О В суддя-учасник колегії
Рясне-Руська сільська рада Яворівського району Львівської області Позивач (заявник)
Кабінет Міністрів України відповідач (боржник)
Рясне-Руська сільська рада Яворівського району Львівської області орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
СКОЧОК Т О Суддя-доповідач
Центральна виборча комісія України 3-я особа
Катющенко В.П. суддя-учасник колегії
КАРМАЗІН О А суддя-учасник колегії
КАШПУР О В Головуючий суддя
Рясне-Руська сільська рада Позивач (заявник)
Львівська обласна державна адміністрація заявник касаційної інстанції
Кабінет Міністрів України заявник касаційної інстанції
Заступник начальника управління-начальник відділу судового забезпечення Кабінету Міністрів України Управління судового забезпечення держави Департаменту з питань суд. роботи Полець Дмитро Михайлович представник відповідача
ДУДІН С О Суддя-доповідач
Медвідь Юлія Олегівна представник позивача
Попов Денис Ігорович представник позивача
Розклад:
02.09.2020 09:20 Шостий апеляційний адміністративний суд
14.09.2020 11:40 Окружний адміністративний суд міста Києва
21.09.2020 15:40 Окружний адміністративний суд міста Києва
07.10.2020 09:55 Шостий апеляційний адміністративний суд
07.10.2020 12:00 Окружний адміністративний суд міста Києва
19.10.2020 15:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
04.11.2020 13:00 Окружний адміністративний суд міста Києва
25.11.2020 11:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
27.01.2021 14:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
03.03.2021 14:30 Окружний адміністративний суд міста Києва
07.04.2021 14:20 Окружний адміністративний суд міста Києва
21.04.2021 14:00 Окружний адміністративний суд міста Києва
15.08.2023 00:00 Касаційний адміністративний суд
23.11.2023 16:30 Київський окружний адміністративний суд
16.01.2024 15:30 Київський окружний адміністративний суд