Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 22.05.2020 по справі 918/390/20

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22 травня 2020 р. м. Рівне Справа № 918/390/20

Господарський суд Рівненської області у складі судді Бережнюк В.В., розглянувши матеріали позовної заяви Фізичної особи-підприємця Веремеєнко Сергія Анатолійовича

до відповідача Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Фізична особа-підприємець Василець Тетяна Іванівна

про визнання незаконним та скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Веремеєнко Сергій Анатолійович звернувся в господарський суд Рівненської області із позовною заявою до відповідача Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Фізична особа-підприємець Василець Тетяна Іванівна, про визнання незаконним та скасування рішення у справі №67-01/15/10-19. Свої вимоги обгрунтовує тим, що при прийнятті вказаного рішення відповідач порушив норми матеріального права, та неповно з'ясував обставини справи.

При розгляді вказаної позовної заяви та доданих до неї документів судом встановлено, що позивачем не надано: належних доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, та доказів відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Ухвалою від 06.05.2020 р. позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків позовної заяви.

На виконання вимог ухвали 18.05.2020 р. позивачем надано докази доплати судового збору у сумі 452,00 грн.та описи вкладень у листи про надіслання позову з додатками Рівненському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України, третій особі - Фізичній особі-підприємцю Василець Тетяні Іванівні.

Отже, станом на 22.05.2020 р. підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

За умовами статті 247 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. №1798-XII (у редакції Закону України №2147-VIII від 03.10.2017 р., що діє з 15.12.2017 р.) у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи: 1) про банкрутство; 2) за заявами про затвердження планів санації боржника до відкриття провадження у справі про банкрутство; 3) у спорах, які виникають з корпоративних відносин, та спорах з правочинів щодо корпоративних прав (акцій); 4) у спорах щодо захисту прав інтелектуальної власності, крім справ про стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 5) у спорах, що виникають з відносин, пов'язаних із захистом економічної конкуренції, обмеженням монополізму в господарській діяльності, захистом від недобросовісної конкуренції; 6) у спорах між юридичною особою та її посадовою особою (у тому числі посадовою особою, повноваження якої припинені) про відшкодування збитків, заподіяних такою посадовою особою юридичній особі її діями (бездіяльністю); 7) у спорах щодо приватизації державного чи комунального майна; 8) в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 9) інші вимоги, об'єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 3 - 8 цієї частини.

Враховуючи наведені вище правові норми, зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, кількість сторін у справі тощо, суд вважає за можливе розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", прийнятої відповідно до ст. 29 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", установлено на усій території України карантин з 12 березня до 3 квітня 2020 року, заборонивши:

відвідування закладів освіти її здобувачами;

проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

Загальнонаціональний карантин продовжено до 22 червня 2020 року.

Згідно Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 30 березня 2020 року № 540-IX - розділ X "Прикінцеві положення" Господарського процесуального кодексу України доповнено пунктом 4 такого змісту:

4. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 46, 157, 195, 229, 256, 260, 288, 295, 306, 321, 341, 346, 349, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, апеляційного оскарження, залишення апеляційної скарги без руху, повернення апеляційної скарги, подання заяви про скасування судового наказу, розгляду справи по суті, строки, на які зупиняється провадження, подання заяви про перегляд судових рішень за нововиявленими або виключними обставинами, звернення зі скаргою, оскарження рішення третейського суду, судового розгляду справи, касаційного оскарження, подання відзиву продовжуються на строк дії такого карантину.

Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк карантину, пов'язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Отже, зважаючи, що карантин продовжено до 22 червня 2020 року, та враховуючи, що суддя Бережнюк В.В. перебуватиме у червні 2020 року у щорічній відпустці (згідно графіку відпусток), тому підготовче судове засідання слід призначити на 01 липня 2020 року.

Керуючись ст.ст. 176, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Справу призначити до слухання в підготовчому засіданні на "01" липня 2020 р. на 12:00 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області за адресою: 33013, Україна, м. Рівне, вул. Набережна, 26А, в залі судових засідань № 09.

5. Запропонувати сторонам подати суду у строк до 26 червня 2020 року:

а) позивачу : будь-які додаткові докази в обгрунтування позовних вимог (у разі їх наявності);

б) відповідачу : відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України відзив на позовну заяву і всі докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову (у разі їх наявності); докази направлення відзиву позивачу.

в) позивачу: відповідно до ст. 166 ГПК України подати відповідь на відзив у 5-денний строк з дня отримання відзиву.

г) третій особі: письмові пояснення по суті спору.

6. Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст.80 ГПК України.

7. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя Бережнюк В.В.

Попередній документ
89393478
Наступний документ
89393480
Інформація про рішення:
№ рішення: 89393479
№ справи: 918/390/20
Дата рішення: 22.05.2020
Дата публікації: 25.05.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд Рівненської області
Категорія справи: щодо антиконкурентних узгоджених дій
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (27.08.2020)
Дата надходження: 27.08.2020
Предмет позову: визнання незаконним та скасування рішення
Учасники справи:
БЕРЕЖНЮК В В суддя-доповідач
Фізична особа-підприємець Василець Тетяна Іванівна 3-я особа позивача
ЮРЧУК М І головуючий суддя
ЮРЧУК М І суддя-доповідач
ДЕМИДЮК О О суддя-учасник колегії
ТИМОШЕНКО О М суддя-учасник колегії
Фізична особа-підприємець Василець Тетяна Іванівна 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Рівненське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України Заявник апеляційної інстанції
Рівненське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України Відповідач (Боржник)
Фізична особа-підприємець Веремеєнко Сергій Анатолійович Позивач (Заявник)
БЕРЕЖНЮК В В Суддя-доповідач
Фізична особа-підприємець Веремеєнко Сергій Анатолійович Позивач (заявник)
Рівненське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України відповідач (боржник)
ЮРЧУК М І Головуючий суддя
Рівненське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
КОЛОС І Б Головуючий суддя
КОЛОС І Б суддя-доповідач
ЛЬВОВ Б Ю суддя-учасник колегії
БЕНЕДИСЮК І М суддя-учасник колегії
ФОП Веремеєнко С.А. Позивач (заявник)
ФОП Веремеєнко С.А. заявник касаційної інстанції
Скрипнюк В.Р. представник позивача
ФОП Василець Т.І. 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Розклад:
01.07.2020 12:00 Господарський суд Рівненської області
05.08.2020 11:00 Господарський суд Рівненської області
12.08.2020 14:00 Господарський суд Рівненської області
17.08.2020 14:00 Господарський суд Рівненської області
31.08.2020 11:30 Господарський суд Рівненської області
30.09.2020 12:30 Північно-західний апеляційний господарський суд
15.12.2020 12:45 Касаційний господарський суд