Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 12.09.2022 по справі 420/11127/22

Справа № 420/11127/22

УХВАЛА

12 вересня 2022 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Тарасишиної О.М., за участю секретаря судового засідання Дробченко К.С. розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Управління дорожнього господарства Одеської міської ради до Південного офісу Держаудитслужби, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-Південь” про визнання протиправним та скасування висновку від 29.07.2022 року № UA-2021-12-30-002266-а,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява Управління дорожнього господарства Одеської міської ради до Південного офісу Держаудитслужби, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-Південь” про визнання протиправним та скасування висновку від 29.07.2022 року № UA-2021-12-30-002266-а.

Ухвалою від 15.08.2022 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

09.09.2022 року (вх. № ЕП/26092/22) відповідачем до канцелярії суду подано клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, в обґрунтування якого зазначено, про необхідність встановлення та належного дослідження всіх обставин даної справи, що може бути досягнуто лише в рамках проведення відкритих судових засідань.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Пунктом 10 частини шостої статті 12 КАС України встановлено, що ля цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

При цьому суд зазначає, що Кодексом адміністративного судочинства України суду надано право на власний розсуд вирішувати порядок позовного провадження, за яким буде розглядатись справа з урахуванням обмежень, зазначених у Кодексі.

Згідно зі статтею 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно ч. 6 ст. 12 КАС України, для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо:

1) прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, окрім справ, в яких позивачами є службові особи, які у значенні Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище;

2) оскарження бездіяльності суб'єкта владних повноважень або розпорядника інформації щодо розгляду звернення або запиту на інформацію;

3) оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг;

4) припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців у випадках, визначених законом, чи відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців;

5) оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо в'їзду (виїзду) на тимчасово окуповану територію;

6) оскарження рішення суб'єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

7) стягнення грошових сум, що ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження;

8) типові справи;

9) оскарження нормативно-правових актів, які відтворюють зміст або прийняті на виконання нормативно-правового акта, визнаного судом протиправним і нечинним повністю або в окремій його частині;

10) інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження;

11) перебування іноземців або осіб без громадянства на території України.

Також суд зазначає, що згідно з ч.1 ст. 77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 90 КАС України Суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні. Жодні докази не мають для суду наперед встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності.

З огляду на викладене, беручи до уваги заяву відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, в тому числі, враховуючи приписи ч.3 ст.257 КАС України, суд вважає, що дана адміністративна справа має бути розглянута за правилами загального позовного провадження.

Згідно ч.6 ст. 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Частини друга - шоста цієї статті не застосовуються до справ, визначених пунктами 1-9 частини шостої статті 12 цього Кодексу (ч.7 ст.260 КАС України).

Керуючись статтями 3, 12, 49, 241, 257-263, 295, 297 КАС України суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача - задовольнити.

Розгляд справи за позовом Управління дорожнього господарства Одеської міської ради до Південного офісу Держаудитслужби, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-Південь” про визнання протиправним та скасування висновку від 29.07.2022 року № UA-2021-12-30-002266-а.

Розгляд справи почати спочатку.

Призначити підготовче засідання на 26.09.2022 року об 11 годині 00 хвилин у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зала судових засідань №10 (перший поверх).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та відповідних доказів п'ятнадцять днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зазначити, що у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу строк надання відповіді п'ять днів з моменту одержання відзиву на позовну заяву.

Зазначити про обов'язок позивача в разі надання відповіді на відзив надати до суду докази, які підтверджують обставини позовної заяви, якщо такі докази не надані позивачем разом із позовною заявою та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив та доданих до нього доказів відповідачу.

Встановити відповідачу строк для надання заперечень у відповідь на відзив п'ять днів з моменту одержання відповіді на відзив.

Копію ухвали направити учасникам справи, разом з інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки.

Справа розглядатиметься суддею Тарасишиною О.М. одноособово.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 12.09.2022 р.

Суддя О.М. Тарасишина

Попередній документ
106183281
Наступний документ
106183283
Інформація про рішення:
№ рішення: 106183282
№ справи: 420/11127/22
Дата рішення: 12.09.2022
Дата публікації: 14.09.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Одеський окружний адміністративний суд
Категорія справи: організації господарської діяльності, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто у касаційній інстанції (30.08.2023)
Дата надходження: 11.08.2022
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування висновку
Учасники справи:
ТАРАСИШИНА О М суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Південний офіс Держаудитслужби Відповідач (Боржник)
Адвокат Уртаєв Олег Ігорович Представник позивача
Управління дорожнього господарства Одеської міської ради Позивач (Заявник)
КРАВЧЕНКО К В головуючий суддя
КРАВЧЕНКО К В суддя-доповідач
ВЕРБИЦЬКА Н В суддя-учасник колегії
ДЖАБУРІЯ О В суддя-учасник колегії
Південний офіс Держаудитслужби Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" 3-я особа
ГУБСЬКА О А головуючий суддя
ГУБСЬКА О А суддя-доповідач
МАРТИНЮК Н М суддя-учасник колегії
БІЛАК М В суддя-учасник колегії
Південний офіс Держаудитслужби Заявник касаційної інстанції
МАЦЕДОНСЬКА В Е головуючий суддя
МАЦЕДОНСЬКА В Е суддя-доповідач
ШЕВЦОВА Н В суддя-учасник колегії
КАШПУР О В суддя-учасник колегії
ШЕВЦОВА Н В головуючий суддя
ШЕВЦОВА Н В суддя-доповідач
МАЦЕДОНСЬКА В Е суддя-учасник колегії
ДАНИЛЕВИЧ Н А суддя-учасник колегії
СМОКОВИЧ М І головуючий суддя
СМОКОВИЧ М І суддя-доповідач
ЖУК А В суддя-учасник колегії
ЄРЕСЬКО Л О суддя-учасник колегії
Абович Юлія Секретар судового засідання
Страшивський Р.І. За участю
ТАРАСИШИНА О М Суддя-доповідач
Управління дорожнього господарства Одеської міської ради Позивач (заявник)
Південний офіс Держаудитслужби відповідач (боржник)
Адвокат Уртаєв Олег Ігорович представник позивача
КРАВЧЕНКО К В Головуючий суддя
Південний офіс Держаудитслужби орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
СМОКОВИЧ М І Головуючий суддя
Південний офіс Держаудитслужби заявник касаційної інстанції
Розклад:
26.09.2022 11:00 Одеський окружний адміністративний суд
11.10.2022 12:00 Одеський окружний адміністративний суд
18.10.2022 12:30 Одеський окружний адміністративний суд
25.10.2022 11:30 Одеський окружний адміністративний суд
28.10.2022 10:00 Одеський окружний адміністративний суд
14.12.2022 10:00 П'ятий апеляційний адміністративний суд
11.01.2023 10:30 П'ятий апеляційний адміністративний суд
30.08.2023 00:00 Касаційний адміністративний суд