Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 26.09.2022 по справі 420/11127/22

Справа № 420/11127/22

УХВАЛА

26 вересня 2022 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Тарасишиної О.М., за участю секретаря судового засідання Дробченко К.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про відкладення розгляду справи у справі за позовною заявою Управління дорожнього господарства Одеської міської ради до Південного офісу Держаудитслужби, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-Південь” про визнання протиправним та скасування висновку від 29.07.2022 року № UA-2021-12-30-002266-а,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява Управління дорожнього господарства Одеської міської ради до Південного офісу Держаудитслужби, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-Південь” про визнання протиправним та скасування висновку від 29.07.2022 року № UA-2021-12-30-002266-а.

Ухвалою від 15.08.2022 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у письмовому провадженні) за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою від 12.09.2022 року продовжено розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

В підготовче судове засідання 26.09.2022 року сторони по справі не з'явились, сповіщались належним чином та завчасно про дату, час та місце судового засідання.

Від позивача надійшло клопотання про проведення наступного підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції, від відповідача та третьої особи клопотань про розгляд справи без участі або перенесення судового засідання на іншу дату до суду не надходило.

За приписами ч. 1 ст. 205 КАС України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Згідно ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно п.1 ч.3 ст. 205 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Згідно ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З метою забезпечення правильного та всебічного розгляду справи, суд вважає за доцільне розгляд справи відкласти.

Відповідно до ч.8 ст. 205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Відповідно до ч. 3 ст. 223 КАС України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

При цьому, суд зазначає, що в ухвалі про відкриття провадження у справі судом зазначено про технічну можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно з ч. 4 ст. 195 КАС України під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", відповідно до пункту 10 частини першої статті 152, частини п 'ятої статті 153 Закону України "Про судоустрій і статус судів», наказом ДСА України №196 від 23.04.2020 року затверджено «Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв'язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду».

З урахуванням наведеного, а також наявної технічної можливості у Одеського окружного адміністративного суду провести судове засідання в такий спосіб (за допомогою програмного забезпечення «EASYCON»), повідомляємо про наявну технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв'язку.

З урахуванням викладеного, суд роз'яснює про наявність технічної можливості у Одеського окружного адміністративного суду провести судове засідання за допомогою програмного забезпечення «EASYCON» за для чого сторонам по справі необхідно надати електронну адресу, яка використовується в онлайн сервісі відеозв'язку (програмного забезпечення «EASYCON»).

Керуючись ст.ст. 238, 239, 241, 248, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Розгляд справи за позовною заявою Управління дорожнього господарства Одеської міської ради до Південного офісу Держаудитслужби, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Товариства з обмеженою відповідальністю “Автомагістраль-Південь” про визнання протиправним та скасування висновку від 29.07.2022 року № UA-2021-12-30-002266-а - відкласти.

Наступне підготовче судове засідання призначити на 11.10.2022 року о 12 год. 00 хв. у режимі відеоконференції (за електронною адресою o.tarasishina@adm.od.court.gov.ua) (за допомогою програмного забезпечення «EASYCON»).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 26.09.2022 року.

Суддя О.М. Тарасишина

Попередній документ
106434050
Наступний документ
106434052
Інформація про рішення:
№ рішення: 106434051
№ справи: 420/11127/22
Дата рішення: 26.09.2022
Дата публікації: 28.09.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Одеський окружний адміністративний суд
Категорія справи: організації господарської діяльності, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто у касаційній інстанції (30.08.2023)
Дата надходження: 11.08.2022
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування висновку
Учасники справи:
ТАРАСИШИНА О М суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Південний офіс Держаудитслужби Відповідач (Боржник)
Адвокат Уртаєв Олег Ігорович Представник позивача
Управління дорожнього господарства Одеської міської ради Позивач (Заявник)
КРАВЧЕНКО К В головуючий суддя
КРАВЧЕНКО К В суддя-доповідач
ВЕРБИЦЬКА Н В суддя-учасник колегії
ДЖАБУРІЯ О В суддя-учасник колегії
Південний офіс Держаудитслужби Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" 3-я особа
ГУБСЬКА О А головуючий суддя
ГУБСЬКА О А суддя-доповідач
МАРТИНЮК Н М суддя-учасник колегії
БІЛАК М В суддя-учасник колегії
Південний офіс Держаудитслужби Заявник касаційної інстанції
МАЦЕДОНСЬКА В Е головуючий суддя
МАЦЕДОНСЬКА В Е суддя-доповідач
ШЕВЦОВА Н В суддя-учасник колегії
КАШПУР О В суддя-учасник колегії
ШЕВЦОВА Н В головуючий суддя
ШЕВЦОВА Н В суддя-доповідач
МАЦЕДОНСЬКА В Е суддя-учасник колегії
ДАНИЛЕВИЧ Н А суддя-учасник колегії
СМОКОВИЧ М І головуючий суддя
СМОКОВИЧ М І суддя-доповідач
ЖУК А В суддя-учасник колегії
ЄРЕСЬКО Л О суддя-учасник колегії
Абович Юлія Секретар судового засідання
Страшивський Р.І. За участю
ТАРАСИШИНА О М Суддя-доповідач
Управління дорожнього господарства Одеської міської ради Позивач (заявник)
Південний офіс Держаудитслужби відповідач (боржник)
Адвокат Уртаєв Олег Ігорович представник позивача
КРАВЧЕНКО К В Головуючий суддя
Південний офіс Держаудитслужби орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
СМОКОВИЧ М І Головуючий суддя
Південний офіс Держаудитслужби заявник касаційної інстанції
Розклад:
26.09.2022 11:00 Одеський окружний адміністративний суд
11.10.2022 12:00 Одеський окружний адміністративний суд
18.10.2022 12:30 Одеський окружний адміністративний суд
25.10.2022 11:30 Одеський окружний адміністративний суд
28.10.2022 10:00 Одеський окружний адміністративний суд
14.12.2022 10:00 П'ятий апеляційний адміністративний суд
11.01.2023 10:30 П'ятий апеляційний адміністративний суд
30.08.2023 00:00 Касаційний адміністративний суд