Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 24.01.2020 по справі 140/3598/19

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

про відмову у задоволенні клопотання

24 січня 2020 року ЛуцькСправа № 140/3598/19

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Волдінера Ф.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» про розгляд справи за участю сторін в адміністративній справі за позовом приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» до Виконавчого комітету Луцької міської ради, Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення, заборону вчиняти дії,

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство «ТЕРЕМНО ХЛІБ» звернулося з позовом до Виконавчого комітету Луцької міської ради, Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 04.12.2019 № 758-3.

Ухвалою судді від 20.12.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження у справі, ухвалено розгляд справи проводити без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

14.01.2020 відповідачем подано до суду відзив на позовну заяву.

21.01.2020 від позивача до суду надійшла відповідь на позовну заяву.

23.01.2020 від позивача до суду надійшло клопотання про розгляд справи за участю сторін, яке обґрунтоване тим, що даний спір має великий суспільний резонанс, що підтверджується низкою новин щодо знесення малих архітектурних форм, що належить позивачу. Тимчасові споруди відносяться до надзвичайно важливих для міста та містян об'єктів, оскільки в них здійснюється реалізація одного з найбільш соціально значимих, незамінних та економічно доступних продуктів харчування - хліба та хлібобулочних виробів. Отже розгляд даної справи має і соціальний аспект. Крім того, у сторони позивача наявна необхідність реалізувати права надані статтею 44 КАС України, зокрема брати участь у дослідженні доказів, ставити питання іншим учасникам справ, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб. Зокрема відповідачем не надано пояснення щодо наявності доказу повідомлення ПрAT «ТЕРЕМНО ХЛІБ» про розгляд питання щодо демонтажу тимчасових споруд, які йому належать.

Відповідно до приписів частин п'ятої та шостої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, зокрема, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Частина сьома статті 262 КАС України передбачає, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Позивачем клопотання подано у визначений законодавством строк.

Разом з тим, подане позивачем клопотання не містить жодних конкретних обґрунтувань щодо необхідності проведення судового засідання з викликом сторін.

Частиною шостою статті 12 КАС України визначено перелік справ незначної складності. Відповідно до пункту 10 вказаної норми справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною четвертою статті 257 КАС України встановлено перелік категорій справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження. Дана адміністративна справа не підпадає під вказаний перелік.

Відповідно до статті 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Дослідивши подане клопотання, матеріали справи, предмет та підстави позову, склад учасників справи, враховуючи характер спірних правовідносин, дана адміністративна справа є справою незначної складності, а тому, беручи до уваги, що позивачем до позовної заяви та відповіді на відзив подано докази на підтвердження викладених у ньому пояснень, суд не вбачає підстав для проведення судового засідання з повідомленням сторін.

Керуючись статтями 12, 72, 79, 163, 248, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» про розгляд справи з викликом сторін в адміністративній справі за позовом приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» до Виконавчого комітету Луцької міської ради, Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення, заборону вчиняти дії, - відмовити.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і не може бути оскаржена.

Суддя Ф.А. Волдінер

Попередній документ
87120230
Наступний документ
87120232
Інформація про рішення:
№ рішення: 87120231
№ справи: 140/3598/19
Дата рішення: 24.01.2020
Дата публікації: 27.01.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Волинський окружний адміністративний суд
Категорія справи: містобудування; архітектурної діяльності
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Зареєстровано (11.02.2021)
Дата надходження: 11.02.2021
Предмет позову: визнання протиправним та скасування рішення
Учасники справи:
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради Заявник апеляційної інстанції
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради Відповідач (Боржник)
Виконавчий комітет Луцької міської ради Відповідач (Боржник)
Приватне акціонерне товариство "Теремно Хліб" Позивач (Заявник)
ВОЛДІНЕР Ф А Суддя-доповідач
Приватне акціонерне товариство "Теремно Хліб" Позивач (заявник)
Виконавчий комітет Луцької міської ради відповідач (боржник)
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради відповідач (боржник)
ШАВЕЛЬ Р М Головуючий суддя
ШАВЕЛЬ Р М суддя-доповідач
КУЗЬМИЧ С М суддя-учасник колегії
УЛИЦЬКИЙ В З суддя-учасник колегії
Виконавчий комітет Луцької міської ради відповідач (боржник)
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
11.03.2020 15:00 Волинський окружний адміністративний суд
07.04.2020 15:00 Волинський окружний адміністративний суд
10.09.2020 16:00 Волинський окружний адміністративний суд
24.09.2020 11:00 Волинський окружний адміністративний суд
21.10.2020 11:00 Волинський окружний адміністративний суд
20.11.2020 15:00 Волинський окружний адміністративний суд
09.12.2020 16:00 Волинський окружний адміністративний суд
01.06.2021 09:15 Восьмий апеляційний адміністративний суд