Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 12.12.2019 по справі 140/3598/19

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

про забезпечення позову

12 грудня 2019 року ЛуцькСправа № 140/3598/19

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Волдінера Ф.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» про забезпечення позову в адміністративній справі за позовом приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» до виконавчого комітету Луцької міської ради, Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради про визнання незаконним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (далі - заявник, ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ») звернулася до суду з позовом до виконавчого комітету Луцької міської ради (далі - виконавчий комітет ЛМР) про визнання протиправним та скасування рішення виконавчого комітету ЛМР «Про демонтаж тимчасових споруд ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ»» від 04.12.2019 за № 758-3 (далі - оскаржуване рішення, рішення № 758-3 від 04.12.2019).

Одночасно з позовом заявником було подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення в частині, що стосується ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» та будь кому, в тому числі виконавчому комітету ЛМР, його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі, але виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради вживати будь які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасових споруд ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», що вказані в оскаржуваному рішенні.

Заява обґрунтована наступним.

04.12.2019 виконавчим комітетом ЛМР було прийнято рішення №758-3, яким ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» зобов'язано протягом одного дня з дня проголошення рішення демонтувати належні заявнику тимчасові споруди (кіосків та торгівельних павільйонів), що розташовані за адресами: місто Луцьк, вулиця Ветеранів, 11Б; місто Луцьк, проспект Відродження, 10; місто Луцьк, проспект Відродження, 26; місто Луцьк, вулиця Гордіюк, 35; місто Луцьк, вулиця Ковельська, 8; місто Луцьк, вулиця Конякіна, 14А; місто Луцьк, вулиця Кравчука, 28; місто Луцьк, проспект Перемоги, 5; місто Луцьк, проспект Соборності, 32; місто Луцьк, проспект Соборності, 37.

Заявник вважає прийняте рішення протиправним та таким, що підлягає скасуванню з підстав порушення виконавчим комітетом ЛМР встановленого чинним законодавством порядку прийняття відповідного рішення, та оскаржує його в судовому порядку.

Однак, з інформації, що розміщена на сайті «PROZORRO. Публічні закупівлі» (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-03-25-001250-b') позивачеві стало відомо, що структурним підрозділом виконавчого комітету ЛМР - Департаментом муніципальної варти Луцької міської ради укладено договір на закупівлю демонтажів згідно з кодом ДК:021-2015-45110000 - 1 «Руйнування та знесення будівель і земляні роботи» (демонтаж самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд, гаражів, кіосків, металевих та дерев'яних конструкцій, господарських споруд (сараїв тощо).

Тобто, існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам та інтересам заявника шляхом виконання явно протизаконного рішення, яка полягає у реальній загрозі пошкодження/знищення майна заявника в ході його примусового демонтажу, так як виконавчим комітетом ЛМР вже прийнято рішення про демонтаж, та вживаються заходи з його примусового виконання.

Відтак, захист прав та інтересів заявника є неможливим без вжиття заходів забезпечення позову.

11.12.2019 заявником подано до суду додаткові обґрунтування до заяви про забезпечення позову, в якій вказано на таке.

Відповідно до приписів Правил благоустрою міста Луцька, затверджених рішеннями Луцької міської ради від 29.07.2009 за № 44/2 та № 44/3, власник тимчасових споруд чи конструкцій для того щоб повернути належне йому майно зобов'язаний оплатити вартість проведення демонтажу в будь-якому випадку - незалежно від законності чи незаконності відповідного рішення міської ради.

Це означає, що у разі проведення виконавчим комітетом ЛМР демонтажу належних заявникові споруд до прийняття судом остаточного рішення у справі про визнання незаконним та скасувати рішення № 758-3 від 04.12.2019, заявник змушений буде оплатити виконавчому комітету ЛМР значні суми на відшкодування вартості демонтажу, перевезення, зберігання належних Позивачеві споруд - навіть у тому разі, якщо відповідне рішення виконавчого комітету ЛМР буде визнано судом незаконним.

Окрім того, існує великий ризик заподіяння шкоди майновим правам заявника внаслідок суттєвого зменшення вартості належного йому майна (тимчасових споруд) в зв'язку з його пошкодженням/руйнуванням в результаті демонтажу, оскільки станом на 11.12.2019 балансова (залишкова) вартість належних заявнику тимчасових споруд сумарно складає 477 947,00 грн.

Тобто, у разі незаконного демонтажу вказаних споруд збитки заявника можуть скласти більше чотирьохсот тисяч гривень в зв'язку з непридатністю вказаного майна для подальшого використання.

Також звертає увагу суду на те, що належні заявнику тимчасові споруди відносяться до надзвичайно важливих для міста та містян об'єктів, оскільки в них здійснюється реалізація одного з найбільш соціально значимих, незамінних та економічно доступних продуктів харчування - хліба та хлібобулочних виробів, при цьому саме нинішнє місце розташування вказаних споруд забезпечує територіальну доступність вказаних продуктів для різних верств населення: інвалідів, пенсіонерів тощо, тому їх демонтаж призведе до втрати можливості купувати хліб як основний елемент продуктового набору кожної людини та збільшення соціальної напруги в місті Луцьку.

Заяву про забезпечення позову розглянуто судом без повідомлення учасників справи на підставі частини першої статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Суд, розглянувши заяву про забезпечення позову, вважає, що вказана заява не підлягає до часткового задоволення з огляду на таке.

Частиною четвертою статті 150 КАС України визначено, що подання позову, а також відкриття провадження в адміністративній справі не зупиняють дію оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, якщо суд не застосував відповідні заходи забезпечення позову.

Згідно з частиною першою статті 150 КАС України суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Відповідно до частини другої цієї статті, забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо:

1) невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду; або

2) очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень, та порушення прав, свобод або інтересів особи, яка звернулася до суду, таким рішенням, дією або бездіяльністю.

Згідно з частиною першою статті 151 КАС України позов може бути забезпечено: 1) зупиненням дії індивідуального акта або нормативно-правового акта; 2) забороною відповідачу вчиняти певні дії; 3) встановленням обов'язку відповідача вчинити певні дії; 4) забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору; 5) зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку.

Приписами частина другої статті 151 КАС України визначено, що суд може застосувати кілька заходів забезпечення позову. Заходи забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами. Суд також повинен враховувати співвідношення прав (інтересу), про захист яких просить заявник, із наслідками вжиття заходів забезпечення позову для заінтересованих осіб.

Судом встановлено, що 04.12.2019 виконавчим комітетом ЛМР винесено рішення за № 758-3 «Про демонтаж тимчасових споруд ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», яким зобов'язано заявника протягом одного дня з дати ухвалення цього рішення демонтувати десять тимчасових споруд (кіоски та торгівельні павільйони), що розташовані без відповідних правовстановлюючих та дозвільних документів, згідно переліку адрес вказаних в додатку до рішення, а саме:

1. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Ветеранів, 11Б;

2. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Відродження, 10;

3. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Відродження, 26;

4. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк , вулиця Гордіюк, 35;

5. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Ковельська, 8;

6. торгівельного павільйону, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Конякіна , 14А;

7. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Кравчука, 28;

8. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Перемоги, 5;

9. кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк , проспект Соборності, 32;

10. торгівельного павільйону, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Соборності, 37.

09.12.2019 ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» звернулось до суду із позовом про визнання протиправним та скасування зазначеного рішення.

Рішенням Луцької міської ради від 29.07.2009 № 44/2 було затверджено Правила благоустрою міста Луцька (далі - Правила благоустрою).

Пунктом 1.1 Правил благоустрою визначено, що ними установлено порядок благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою міста Луцька, визначено права та обов'язки учасників правовідносин у сфері благоустрою на території міста.

Відповідно до приписів пункту 9.3.5 Правил благоустрою, малі архітектурні форми та тимчасові споруди, які розміщені (встановлені або збудовані) без відповідної, оформленої в установленому порядку дозвільної документації, з відхиленням від проекту, вважаються самочинно розміщеними малими архітектурними формами, тимчасовими спорудами чи конструкціями, а використання земельної ділянки під ці споруди класифікується, як самовільне зайняття/захоплення землі. Вищезазначені об'єкти підлягають демонтажу за кошти особи, що здійснила встановлення. Якщо особа, що здійснила самовільне встановлення малих архітектурних форм та тимчасових споруд, не здійснила демонтаж у визначені приписом строки, демонтаж малих архітектурних форм та тимчасових споруд здійснюється в порядку, встановленому цими Правилами.

Пунктом 9.4 Правил благоустрою врегульовано порядок демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд та конструкцій.

Приписами вказаного пункту Правил благоустрою встановлено наступне.

Демонтаж, перевезення, зберігання самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд та конструкцій, власники яких ухиляються від демонтажу (або власники яких не відомі), відновлення благоустрою на місці самовільного їх встановлення, здійснюється за кошти місцевого бюджету. Відшкодування завданих збитків здійснюється в установленому порядку (пункт 9.4.1).

При виявленні самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, скликається комісія з представників департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, Муніципальної поліції, міського відділу внутрішніх справ (за згодою), особи, яка здійснила самовільне встановлення малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій (у разі її присутності), для їх огляду, про що складається акт. Акт обов'язково повинен містити опис малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій (геометричні параметри, матеріал, наявність підключення до мереж електро - та водопостачання) та перелік візуально виявлених недоліків, пошкоджень (пункт 9.4.3).

Після складання акта на демонтаж малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, ці об'єкти опечатуються та перевозяться на майданчик тимчасового зберігання, де передаються відповідальній особі під розпис (пункт 9.4.4).

Демонтовані малі архітектурні форми, тимчасові споруди чи конструкції видаються власнику, або його представнику після оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, відновлення порушеного благоустрою (пункт 9.4.5).

Таким чином, при примусовому демонтажі 10-ти тимчасових споруд ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» змушене буде понести значні витрати компенсуючи вартість демонтажу, перевезення та зберігання, а у випадку задоволення судом адміністративного позову - витрати на зворотнє перевезення та монтаж тимчасових споруд.

Відтак, у випадку визнання судом рішення № 758-3 від 04.12.2019 протиправним для відновлення порушених прав заявнику необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Вказане свідчить, що у разі демонтажу 10-ти тимчасових споруд, що належить заявнику, існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» до вирішення судом спору по суті.

Крім того, судом взято до уваги соціальна значимість тимчасових споруд, що згідно оскаржуваного у справі рішення підлягають демонтажу, а саме - вказані тимчасові споруди використовуються заявником для реалізації хіба та хлібобулочних виробів, тобто соціально важливих продуктів харчування.

Демонтаж вказаних торгових споруд буде мати наслідком припинення діяльності з реалізації заявником хліба та хлібобулочних виробів, що в свою чергу матиме негативні наслідки для мешканців міста, які будуть позбавлені можливості придбати ці соціально важливі продукти харчування у звичних для себе місцях.

Також, судом враховано, що у випадку демонтажу 10-ти торгових споруд, існує досить вірогідний ризик втрати роботи (джерела доходів) найманими працівниками ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», які безпосередньо здійснюють торгівлю у вказаних спорудах.

Таким чином, незастосування заходів забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів заявника, а також потягне за собою негативні наслідки для найманих працівників ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» та необмеженого кола осіб, які є покупцями продукції ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ».

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку, що негативні наслідки (демонтаж 10-ти торгових кіосків та павільйонів, що належать заявнику та матеріальні витрати з цим пов'язані, а також негативні наслідки для покупців соціально важливої продукції заявника та найманих працівників, які працюють у вказаних торгових спорудах), які можуть настати в результаті невжиття заходів забезпечення позову про які просить заявник, є значно істотнішими ніж негативні наслідки від вжиття заходів забезпечення позову.

Водночас суд зазначає, що заявник просить заборонити до набрання рішенням суду законної сили вчиняти будь-які заходи спрямовані на демонтаж тимчасових споруд будь-кому, тобто необмеженому колу осіб.

Заборона вживати певні дії необмеженому колу суб'єктів виходить за межі спірних правовідносин, а відтак може впливати на права та інтереси осіб, які не є учасниками таких відносин, а тому вказана вимога не підлягає до задоволення.

Виходячи з вищевикладеного, заява ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення в частині, що стосується ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» та будь кому, в тому числі виконавчому комітету ЛМР, його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі, але виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради вживати будь які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасових споруд ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», що вказані в рішенні № 758-3 від 04.12.2019 підлягає до задоволення окрім вимоги щодо заборони вчиняти дії необмеженому колу осіб.

Керуючись статтями 150-154, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, м. Луцьк, вул. Підгаєцька, 13 б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) про забезпечення позову задовольнити частково

Зупинити дію рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 04 грудня 2019 року №758-3 в частині, що стосується Приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» до набрання рішенням суду законно сили.

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Ветеранів, 11Б;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Відродження, 10;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Відродження, 26;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Гордіюк, 35;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Ковельська, 8;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - торгівельного павільйону, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Конякіна, 14А;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, вулиця Кравчука, 28;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Перемоги, 5;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - кіоску, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Соборності, 32;

Заборонити до набрання рішенням суду законної сили виконавчому комітету Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 04051327) його структурним підрозділам та виконавчим органам, в тому числі але не виключно - Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (43025, м. Луцьк, вулиця Богдана Хмельницького, 19 ідентифікаційний код юридичної особи 39985748), вживати будь-які заходи, спрямовані на демонтаж тимчасової споруди приватного акціонерного товариства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» (43008, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Підгаєцька, 13Б, ідентифікаційний код юридичної особи 05509694) - торгівельного павільйону, розташованого за адресою: місто Луцьк, проспект Соборності, 37.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Копію ухвали направити заявнику, виконавчому комітету Луцької міської ради.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Ф.А. Волдінер

Попередній документ
86297601
Наступний документ
86297603
Інформація про рішення:
№ рішення: 86297602
№ справи: 140/3598/19
Дата рішення: 12.12.2019
Дата публікації: 16.12.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Волинський окружний адміністративний суд
Категорія справи: містобудування; архітектурної діяльності
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Зареєстровано (11.02.2021)
Дата надходження: 11.02.2021
Предмет позову: визнання протиправним та скасування рішення
Учасники справи:
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради Заявник апеляційної інстанції
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради Відповідач (Боржник)
Виконавчий комітет Луцької міської ради Відповідач (Боржник)
Приватне акціонерне товариство "Теремно Хліб" Позивач (Заявник)
ВОЛДІНЕР Ф А Суддя-доповідач
Приватне акціонерне товариство "Теремно Хліб" Позивач (заявник)
Виконавчий комітет Луцької міської ради відповідач (боржник)
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради відповідач (боржник)
ШАВЕЛЬ Р М Головуючий суддя
ШАВЕЛЬ Р М суддя-доповідач
КУЗЬМИЧ С М суддя-учасник колегії
УЛИЦЬКИЙ В З суддя-учасник колегії
Виконавчий комітет Луцької міської ради відповідач (боржник)
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
11.03.2020 15:00 Волинський окружний адміністративний суд
07.04.2020 15:00 Волинський окружний адміністративний суд
10.09.2020 16:00 Волинський окружний адміністративний суд
24.09.2020 11:00 Волинський окружний адміністративний суд
21.10.2020 11:00 Волинський окружний адміністративний суд
20.11.2020 15:00 Волинський окружний адміністративний суд
09.12.2020 16:00 Волинський окружний адміністративний суд
01.06.2021 09:15 Восьмий апеляційний адміністративний суд