Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 30.01.2019 по справі 120/4614/18-а

УХВАЛА

м. Вінниця

30 січня 2019 р. Справа № 120/4614/18-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Воробйової Інни Анатоліївни, розглянувши у письмовому провадженні клопотання про залучення третьої особи до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 , Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 , Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії, яка призначена до розгляду на 30.01.2019 р. без виклику учасників справи.

14.01.2019 р. ІНФОРМАЦІЯ_2 подано відзив, до якого додано клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Департамент фінансів Міністерства оборони України, оскільки результати розгляду даної справи суттєво вплинуть на його права.

Так, обґрунтовуючи заявлене клопотання відповідач зазначає, що Департамент фінансів Міністерства оборони України, окрім іншого, контролює дотримання нормативно-правових актів під час встановлення розмірів посадових окладів, надбавок, доплат, премій та інших виплат військовослужбовцям та працівникам Міністерства оборони та Збройних Сил; здійснює тарифікацію затверджених в установленому порядку штатів та переліків змін до штатів у Міністерстві оборони та Збройних Сил; погоджує або складає проекти Схем розмірів посадових окладів за посадами офіцерського складу Збройних Сил, які затверджуються Міністром оборони України та начальником Генерального штабу. Крім того, зазначив, що Департамент фінансів Міністерства оборони України розробив та затвердив Алгоритм урахування розмірів окладів за відповідними або аналогічними посадами, які особи займали на дату звільнення зі служби, під час оформлення та подання військовими комісаріатами органам Пенсійного фонду України довідок про розміри грошового забезпечення відповідно до постанови КМ України №103 від 21.02.2018 року.

Оцінюючи подане клопотання, суд виходить із наступного.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі ( ч. 4 ст. 49 КАС України).

Згідно із частиною п'ятою статті 49 КАС України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Так, у поданому клопотанні відповідач зазначає, що рішення, прийняте за наслідками розгляду даної адміністративної справи суттєво вплинуть на права Департаменту фінансів Міністерства оборони України. При цьому, не вказуючи на які саме права та інтереси може вплинути відповідне рішення суду та яким чином.

Суд акцентує увагу, що наявність відповідних повноважень у Департаменту фінансів Міністерства оборони України, не може свідчити про те, що прийняте за наслідками розгляду даної справи рішення може вплинути на його права, інтереси чи обов'язки.

До того ж, Алгоритм урахування розмірів окладів за відповідними або аналогічними посадами, які особи займали на дату звільнення зі служби, під час оформлення та подання військовими комісаріатами органам Пенсійного фонду України довідок про розміри грошового забезпечення відповідно до постанови КМ України №103 від 21.02.2018 року не входить до предмету оскарження в межах даної адміністративної справи. Відтак, посилання відповідача на те, що даний Алгоритм розроблений Департаментом фінансів Міністерства оборони України, як наслідок, є необхість залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, є необґрунтованим та не приймається судом до уваги.

Враховуючи, вищевикладене та предмет оскарження в межах даної адміністративної справи, суд дійшов висновку про відсутність підстав для залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Департамент фінансів Міністерства оборони України та, відповідно, про відмову в задоволенні клопотання.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

у задоволенні клопотання ІНФОРМАЦІЯ_1 про залучення до участі у справі третьої особи- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Воробйова Інна Анатоліївна

Попередній документ
79520105
Наступний документ
79520107
Інформація про рішення:
№ рішення: 79520106
№ справи: 120/4614/18-а
Дата рішення: 30.01.2019
Дата публікації: 16.09.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Вінницький окружний адміністративний суд
Категорія справи: загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, у тому числі пенсійного страхування осіб, звільнених з публічної служби (військової служби)