Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Історія
ЄДРПОУ (12)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Будівництво (3) Перевірки (2)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЛАТТЕРО"

#41883088

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.11.2022 3141757 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративна будівля
79040, Львівська обл., м. Львів, вул. Городоцька, 367
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.11.2019 1545839 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
68 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Адміністративно - складські будівлі
79040, Львівська обл., м. Львів, вул. Городоцька, 367
Учасники:
Швець Ігор Миколайович — інженер-енергетик
Лось Віталій Вікторович — технічний директор
Порушення:
Територію об’єкта, а також будівлі, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Відсутні таблички позначення та покажчики маршруту руху до захисної споруди цивільного захисту.
Перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища) не проводиться щорічно
Герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату не забезпечено
Перевірка справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв не проводиться.
Електромережу в окремих виробничо-складських приміщеннях не виконано відповідно до вимог ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.
Перевірка та обслуговування систем каналізації сховищ (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття)) не проводиться щорічно
На території об’єкта не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням. (адміністративно-складська будівля)
Захисна споруда від підтоплення і затоплення ґрунтовими, поверхневими, технологічними та стічними водами не захищена
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік. Пожежні кран-комплекти знаходяться не доступними для використання; (адміністративно-складська будівля)
Захисна споруда необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, не забезпечена
На території об’єкта на в’їздах (виїздах) не встановлено схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо не забезпечено
Перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки сховища), журналі перевірки стану захисної споруди) не проводиться щорічно.
Системи протипожежного захисту не утримуються справними і в постійній готовності до виконання роботи. Несправності, які впливають на їх працездатність, не усуваються негайно. Та не робляться записи у відповідних журналах. (адміністративно-складська будівля)
Під час перебування людей у приміщеннях допущено зачинення дверей евакуаційних виходів на ключ, без застосування внутрішніх запорів, які відчиняються з середини без ключа. (адміністративно-складська будівля)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановлено покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів)
Перевірка та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску не проводиться
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не обладнано захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією
Не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок застосування відкритого вогню; порядок використання побутових нагрівальних приладів; порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; правила проїзду та стоянки транспортних засобів; місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані
Формування спеціальним інвентарем та майном, у тому числі засобами індивідуального захисту, радіаційної і хімічної розвідки, спеціальної обробки, зв’язку не забезпечені
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди знаходяться в не справному стані та не захищені від корозії
Перевірка стану утримання і експлуатації ДЕС та іншого електро-обладнання сховища не проводиться
Керівником підприємства не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Біля входу в приміщення насосної станції не розміщено напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі;
Технічний стан приміщень захисних споруд і їх ремонт відповідно до чинних положень про проведення планово-попереджувальних ремонтів будівель і споруд залежно від їх основного функціонального призначення не проводяться.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
Підтримання експлуатаційної придатності системи протипожежного захисту не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (адміністративно-складська будівля)
Не забезпечена захисна споруда цивільного захисту первинними засобами пожежогасіння.
Окремі пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. (адміністративно-складська будівля)
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць.
Допущено не своєчасне очищення території об’єкта від сміття, відходів виробництва, тари, опалого листя, гілля.
Для контролю працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу 1 раз на рік не проведено випробування на тиск та витрату води з оформленням акта. Випробування водопроводу повинно проводитися також після кожного ремонту, реконструкції або підключення нових споживачів до мережі водопроводу;
Клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів протипожежних перешкод не відповідає вимогам (люки (двері) виходів на дах, двері приміщення серверної, двері виходу на горище).
Допущено: - улаштування на шляхах евакуації двері, решітки, які перешкоджають вільній евакуації людей; - замикання на замки та інші запори, що важко відчиняються зсередини, двері на шляхах евакуації та евакуаційних виходах; - демонтовано пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів, а також фіксувати самозакривні двері у відчиненому положенні; (адміністративно-складська будівля)
З 4-го поверху адміністративно-складської будівлі не влаштовано другий евакуаційний вихід.
Приміщення насосної станції не обладнано опалюваними приладами.
Допущено улаштування та експлуатацію тимчасових ділянок електромереж. (складські приміщення)
Окремі пожежні кран-комплекти не розміщуються у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (адміністративно-складська будівля)
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Стаціонарні зовнішні пожежні драбини на перепадах висот не утримуються пофарбованими.
Пожежні щити (стенди) встановлені на території об’єкта не укомплектовано засобами пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Особовий склад формування (відповідальні особи) їх посадові обов’язки та підготовленість не визначено
Формування цивільного захисту з обслуговування захисних споруд (призначення осіб, відповідальних за обслуговування та експлуатацію фонду захисних споруд) не визначено
Експлуатація та утримання електрообладнання захисної споруди не відповідає вимогам чинного законодавства у сфері улаштування електроустановок
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони повинні мати список посадових осіб об’єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання.
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
У приміщенні насосної станції не вивішено загальну схему протипожежного водопостачання та схему обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі повинна бути інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначається інструкцією;
Перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища) не проводиться щорічно
Місце зберігання ключів від насосній станції не зазначено написом на дверях.
Перевірка та обслуговування противибухових пристроїв з відповідними записами у журналі перевірки стану захисної споруди не проводиться
Технічне обслуговування вогнегасників не здійснюється відповідно до Правил експлуатації вогнегасників, затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 02 квітня 2004 року № 152, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2004 року за № 555/9154, а також ДСТУ 4297-2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги».
Складські приміщення не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (системою пожежної сигналізації, системою передавання тривожних сповіщень, автоматичною системою пожежогасіння, системою протидимного захисту, системою оповіщування про пожежу та управління евакуюванням людей).
Захисна споруда системами зв’язку і оповіщення не забезпечена
Захисна споруда цивільного захисту системою внутрішнього протипожежного водопостачання не обладнана
Лікарськими засобами та медичними виробами не забезпечено захисну споруду
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкта.
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Захист будівель від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку не забезпечено відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Особами керівного складу не пройдено функціональне навчання з цивільного захисту.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом