Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (14)
Перевірки (10)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЕЛЕКТРОГРАД"

#30734728

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
24.01.2022 3058209 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Недопущення уповноваженої посадової особи органу контролю (його територіального органу) до проведення заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Дільниця механічної обробки
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Прорізна, буд. 93
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.09.2021 2925440 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Чорний Віктор Володимирович — Заступник начальника відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Захарченко Юрій Миколайович — Голова правління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
23.03.2021 2343102 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
99 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод "ЕЛЕКТРОГРАД"
50025, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Прорізна, 93
адміністраивно - складські примішення
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Саксаганський р-н, вул. Волгоградська, 12
Учасники:
Захарченко Юрій Миколайович — голова правління
Васильченко Руслан Володимирович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій КРУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Федоряк Андрій Олександрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Криворізького районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Будівлю автомобільних боксів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі цеху новітніх виробів
Посадові особи об’єкту не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки. (Згідно порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях») (Посадові особи до початку виконання своїх обов’язків і періодично (один раз на три роки) проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки)
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. (Перевірка проводиться щокварталу)
Допущено улаштування у підвальному поверсі, складу горючих матеріалів (старі дерев’яні меблі, сміття тощо) в адміністративній будівлі.
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
Допущено зберігання балонів з газами поза межами спеціальних складів (майданчиків), а саме: у приміщенні будівлі цеху металевих конструкцій.
Приміщення серверної на 3-му поверсі адміністративної будівлі не обладнано автоматичною системою пожежогасіння.
Працівники об’єкту, робота яких пов’язана з підвищеною пожежною небезпекою, не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум). (Порядок організації та проведення навчання і перевірки знань з пожежно-технічного мінімуму встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях») (Особи, яких приймають на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, повинні попередньо пройти спеціальне навчання (за програмою пожежно-технічного мінімуму). Працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, проходять один раз на рік перевірку знань відповідних нормативних актів з пожежної безпеки)
Допущено утримання пожежної сигналізації у несправному стані
Будівля цеху новітніх виробів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у споруді посту охорони. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Будівлю цеху новітніх виробів не обладнано системою пожежної сигналізації.
Будівля центрального складу не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей
Будівля цеху металевих конструкції не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Будівлю автомобільних боксів та складів не обладнано системою пожежної сигналізації.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у споруді посту охорони. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Не забезпечено працівників об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту)
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; План приведення ЗС у готовність; Журнал обліку роботи ДЕС; Правила поведінки у ЗС; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Опис обладнання та майна; Правила користування приладами; Порядок провітрювання ЗС; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Список телефонів міста, району, підприємства; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; Інструкція з обслуговування ДЕС; Список сигналів оповіщення ЦО; Список особового складу формування з обслуг. споруди, його функц. обов’язки; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі.
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі цеху металевих конструкції.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у будівлі газової котельні№3.
Допущено експлуатацію не закритої відгалужувальної (з’єднувальної) коробки у будівлі котельні.
Відсутній журнал обліку технічного обслуговуванню кран-комплектів
Будівлю цеху металевих конструкції не обладнано системою пожежної сигналізації.
Будівлю цеху механічної обробки не обладнано системою пожежної сигналізації.
Не забезпечено проведення навчань, тренувань з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі.
На території заводу, на в’їздах (виїздах), не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації.
Приміщення адміністративної будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВВК-1,4 на кожне орендоване приміщення кабінету на 1-му та 2-му поверхах у яких розміщено оргтехніку.
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Допущено улаштування приміщення під сходовою клітиною 1-го поверху адміністративної будівлі.
Приміщення будівлі автомобільних боксів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВП-5 кожне приміщення
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі монтажного цеху.
Допущено утримання пожежної сигналізації у несправному стані,а саме:будівля газової котельні №1
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямками руху ло них
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у будівлі газової котельні.
З працівниками об’єкту не проведено інструктажі з питань пожежної безпеки. (Види протипожежних інструктажів, а також порядок організації та проведення протипожежних інструктажів, встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Будівля цеху будівельної дільниці не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
У споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху допущено зберігання балонів без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Будівлю цеху будівельної дільниці не обладнано системою пожежної сигналізації.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у будівлі газової котельні №3.
У приміщеннях, будівлях, цехах та дільницях заводу відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
На підприємстві не створено добровільну пожежну охорону з метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння.
У споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху допущено зберігання кисневих балонів разом з балонами з горючим газом
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; План приведення ЗС у готовність; Журнал обліку роботи ДЕС; Правила поведінки у ЗС; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Опис обладнання та майна; Правила користування приладами; Порядок провітрювання ЗС; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Список телефонів міста, району, підприємства; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; Інструкція з обслуговування ДЕС; Список сигналів оповіщення ЦО; Список особового складу формування з обслуг. споруди, його функц. обов’язки; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
У захисній споруді допущено демонтаж обладнання. (У захисній споруді забороняється перепланування приміщень, улаштування отворів або прорізів в огороджувальних конструкціях і не передбачений проектом демонтаж обладнання)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Відсутній внутрішній протипожежний водопровід у будівлі цеху металевих конструкції.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху полімеризації.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) адміністративної будівлі.
Будівля цеху механічної обробки не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі.
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі монтажного цеху.
Будівля монтажного цеху не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі автомобільних боксів.
Будівлю цеху полімеризації не обладнано системою пожежної сигналізації.
Не забезпечено проведення навчання керівництва об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Будівля цеху полімеризації не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямками руху ло них
Будівлю монтажного цеху не обладнано системою пожежної сигналізації.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху новітніх виробів.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у будівлі газової котельні.
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху металевих конструкції.
Допущено улаштовування порогів (висотою 12см.) на шляху евакуації, а саме: у коридорі 2-го поверху адміністративної будівлі. (Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в адміністративній будівлі. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
У захисній споруді допущено демонтаж обладнання. (У захисній споруді забороняється перепланування приміщень, улаштування отворів або прорізів в огороджувальних конструкціях і не передбачений проектом демонтаж обладнання)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у будівлі автомобільних боксів та складів. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Будівля автомобільних боксів та складів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Не проведено технічне обслуговування пожежних гідрантів, які розташовані на території заводу, із заповненням журналу обліку перевірок та оформленням акта перевірки.
На дверях (воротах) складу балонів з газами не вивішено табличку із зазначенням вогнегасної речовини, яку дозволяється застосовувати під час пожежі, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху полімеризації. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Будівля цеху будівельної дільниці не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників, що розміщенні у коридорах адміністративної будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Не проведено розрахунок необхідної кількості первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) для будівель цехів та дільниць заводу
Будівлю центрального складу не обладнано системою пожежної сигналізації.
Будівлю газової котельні №3 не обладнано системою пожежної сигналізації.
вертикальному положенні без урахування розміщення їх у спеціальних гніздах, клітках та інших пристроях, що виключають їх падіння, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху.
Допущено зберігання балонів з газами на складі в якому покриття підлоги виготовлене з матеріалу (типу залізо), що утворює іскри під час удару, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху.
Будівлю автомобільних боксів не обладнано системою пожежної сигналізації.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не проведено технічне обслуговування наявного вогнегасника у споруді посту охорони.
Будівлю газової котельні№4 не обладнано системою пожежної сигналізації.
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. (Перевірка проводиться щокварталу)
Допущено використання захисної споруди, яка розташована у підвальному поверсі адміністративної будівлі (вул. Прорізна, 93), у якості складського приміщення для зберігання старих дерев’яних меблів та інших горючих матеріалів, без узгодження з уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до повноважень якого віднесені питання цивільного захисту. (У режимі повсякденного функціонування об'єкта захисні споруди можуть використовуватись для забезпечення господарських, культурних і побутових потреб об'єктів за узгодженням з уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до повноважень якого віднесені питання цивільного захисту, місцевими органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду, за умови збереження: захисних властивостей як споруди у цілому, так і окремих її елементів; входів і аварійних виходів, захисно-герметичних дверей; герметичних дверей; ставень, противибухових пристроїв; герметизації і гідроізоляції усієї захисної споруди; працездатності усього інженерно-технічного обладнання і можливості переводу його у нормативні терміни у будь-який час на експлуатацію у режимі надзвичайної ситуації)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі монтажного цеху.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у всіх будівлях і зовнішніх установках на території заводу.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у споруді посту охорони.
Покарання:
23.03.2021 2273719 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Чорний Віктор Володимирович — Заступник начальника відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Захарченко Юрій Миколайович — Голова правління
Попіченко Олексій Едуардович — Начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Київській області
Порушення:
На підприємстві не проведено опосвідчення стану безпеки тих електроустановок підприємства, що вичерпали свій ресурс (підстанція «ДРРЗ-35/6»), який провадиться експертно-технічними центрами Держнаглядохоронпраці або іншими спеціалізованими організаціями, які мають дозвіл Держпраці на виконання таких робіт.
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: працівники, допущені до роботи з ручним електрофікованим електроінструментом: електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування 5 розряду Підстанція 35/6 Кіндратенко С.М.; начальник випробувальної лабораторії Випробувальна лабораторія Шпурик В.О.; провідний інженер з налагодження й випробувань Випробувальна лабораторія Терленко О.В.; електрогазозварники 5 розряду Бетонна дільниця Козуб О.О., Шабанов Д.С.; електрогазозварники 5 розряду. Бригада №01 (ЦМК) Ізгагін О.М., Ковальов М.О.; електрогазозварник 4 розряду Бригада №01 (ЦМК) Захарченко Ю.Ю.; електрогазозварник 4 розряду Бригада №02 (ЦМК) Кіндратенко В.С.; електрогазозварник 3 розряду Бригада №02 (ЦМК) Радченко В.А.; електрогазозварник 3 розряду Бригада №03 (ЦМК) Торяник О.В.; слюсарі-електромонтажники 2 розряду Бригада №01 (МЦ) Богданов С.А., Кушнаренко М.А., Черниш М.М.; слюсарі-електромонтажники 4 розряду Бригада №01 (МЦ) Богацький О.В., Кіблик І.В., Кравченко Є.М.; слюсарі-електромонтажники 3 розряду Бригада №01 (МЦ) Бондаренко А.В., Кітченко А.В., Кітченко О.С., Кривошей І.С., Кушнаренко А.М., Лібухова Г.О., Мартинова С.Є., Ніколаєнко Д.Г., Скупейко О.С., Ткаченко О.І., Шевченко А.І., Шпіцер Є.З., Янов О.М.; слюсар-електромонтажник 4 розряду Бригада №02 (МЦ) Чернишов М.В.; слюсар-електромонтажник 3 розряду Бригада №02 (МЦ) Шевченко В.В.; електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування 5 розряду Трансформаторна дільниця Агєєв Є.Д.; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування 3 розряду Трансформаторна дільниці Кандибор О.С.; начальник лабораторії з випробування силових трансформаторів Лабораторія з випробування силових трансформаторів Рябоконь С.В.; токар 5 розряду Дільниця металообробки Паль О.Р.; фрезерувальники 5 розряду Дільниця металообробки Авраменко А.С., Кутін І.В. не пройшли спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці по НПАОП 0.00-1.71-13.
Не проведено регламентні роботи з опосвідчення стану безпеки електроустановок, що належать підприємству, із визначенням рівня безпечного стану.
На підприємстві не виконуються організаційні заходи, що убезпечують працівників під час роботи, а саме: на підприємстві відсутні затвердженні на 2021 рік списки працівників, які мають право на видачу нарядів, розпоряджень, керівників робіт, допускачів, а також переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації.
Роботодавцем не одержано дозвіл Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: технічне обслуговування устаткування напругою понад 1000 В.
Роботодавцем не проведено експертне обстеження (технічне діагностування) електрообладнання, яке досягло граничного строку експлуатації, а саме: - машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, а саме: устаткування напругою понад 1000 В підстанції «ДРРЗ-35/6», які знаходяться на балансі підприємства.
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: роботодавець не забезпечив належне фінансування охорони праці, яке повинно становити не менше 0,5% від фонду оплати праці за попередній рік.
Роботодавцем не проведено позачерговий технічний огляд із розробкою регламентів технічних оглядів на продовжуваний строк безпечної експлуатації електрообладнання, яке досягло граничного строку експлуатації, а саме: - машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, а саме: устаткування напругою понад 1000 В підстанції «ДРРЗ-35/6», яке знаходиться на балансі підприємства.
Електрогазозварники 5 розряду. Бетонна дільниця Козуб О.О., Шабанов Д.С.; електрогазозварники 5 розряду. Бригада №01 (ЦМК) Ізгагін О.М., Ковальов М.О.; електрогазозварник 4 розряду. Бригада №01 (ЦМК) Захарченко Ю.Ю.; електрогазозварник 4 розряду. Бригада №02 (ЦМК) Кіндратенко В.С.; електрогазозварник 3 розряду. Бригада №02 (ЦМК) Радченко В.А.; електрогазозварник 3 розряду. Бригада №03 (ЦМК) Торяник О.В., не пройшли періодичну атестацію.
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: - не забезпечив проведення профілактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами (ПТЕ), а саме: підстанція «ДРРЗ-35/6»: - силові трансформатори типу ТДНС-10000/35/6, зав.№ 94113, рік випуску 1986, зав.№ 86499, рік випуску 1986, кількістю - 2 одиниці; - ВРУ-35 кВ; - масляний вимикач МВ СЯ-35-630-7, кількістю – 2 одиниці; - роз’єднувачі РЛНД-35-600, кількістю – 14 одиниць; - устатковання напругою понад 1000 В в РУ-10 кВ; - трансформатори напруги ЗНОМ-35-65, кількістю – 2 одиниці; - РУ-6 кВ: комірки КРУ-10-2, кількістю – 40 одиниць; яке знаходиться на балансі підприємства.
Роботодавцем не одержано дозвіл Держпраці на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки – устаткування напругою понад 1000 В, а саме: підстанція «ДРРЗ-35/6»: - силові трансформатори типу ТДНС-10000/35/6, зав.№ 94113, рік випуску 1986, зав.№ 86499, рік випуску 1986, кількістю - 2 одиниці; - ВРУ-35 кВ; - масляний вимикач МВ СЯ-35-630-7, кількістю – 2 одиниці; - роз’єднувачі РЛНД-35-600, кількістю – 14 одиниць; - устатковання напругою понад 1000 В в РУ-10 кВ; - трансформатори напруги ЗНОМ-35-65, кількістю – 2 одиниці; - РУ-6 кВ: комірки КРУ-10-2, кількістю – 40 одиниць; яке знаходиться на балансі підприємства. Порушено п. 6 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107 (зі змінами).
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: на енергослужбу, а саме на головного енергетика підприємства Герасімова В.І. покладено обов’язки в.о. начальника відділу охорони праці та охорони навколишнього середовища, що не входять до її професійної компетенції. Порушено
На підприємстві «Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці» ведеться не у відповідності до вимог діючих правил. Не вказується вік особи, яку інструктують.
На підприємстві «Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві» не встановленої форми.
У відділі головного енергетика підприємства «Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями» ведеться не у відповідності до вимог діючих правил.
Роботодавцем не забезпечено функціонування системи управління охороною праці, а саме: працівники підприємства - електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування 5 розряду Підстанція 35/6 Кіндратенко С.М.; начальник випробувальної лабораторії Випробувальна лабораторія Шпурик В.О.; провідний інженер з налагодження й випробувань Випробувальна лабораторія Терленко О.В.; електрогазозварники 5 розряду Бетонна дільниця Козуб О.О., Шабанов Д.С.; електрогазозварники 5 розряду Бригада №01 (ЦМК) Ізгагін О.М., Ковальов М.О.; електрогазозварник 4 розряду Бригада №01 (ЦМК) Захарченко Ю.Ю.; електрогазозварник 4 розряду Бригада №02 (ЦМК) Кіндратенко В.С.; електрогазозварник 3 розряду Бригада №02 (ЦМК) Радченко В.А.; електрогазозварник 3 розряду Бригада №03 (ЦМК) Торяник О.В.; слюсарі-електромонтажники 2 розряду Бригада №01 (МЦ) Богданов С.А., Кушнаренко М.А., Черниш М.М.; слюсарі-електромонтажники 4 розряду. Бригада №01 (МЦ) Богацький О.В., Кіблик І.В., Кравченко Є.М.; слюсарі-електромонтажники 3 розряду Бригада №01 (МЦ) Бондаренко А.В., Кітченко А.В., Кітченко О.С., Кривошей І.С., Кушнаренко А.М., Лібухова Г.О., Мартинова С.Є., Ніколаєнко Д.Г., Скупейко О.С., Ткаченко О.І., Шевченко А.І., Шпіцер Є.З., Янов О.М.; слюсар-електромонтажник 4 розряду Бригада №02 (МЦ) Чернишов М.В.; слюсар-електромонтажник 3 розряду Бригада №02 (МЦ) Шевченко В.В.; електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування 5 розряду Трансформаторна дільниця Агєєв Є.Д.; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування 3 розряду Трансформаторна дільниці Кандибор О.С.; начальник лабораторії з випробування силових трансформаторів Лабораторія з випробування силових трансформаторів Рябоконь С.В., які безпосередньо виконують роботи в діючих електроустановках не пройшли відповідне спеціальне навчання та перевірку знань з НПАОП 40.1-1.07-01.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
03.09.2020 1735832 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
адміністраивно - складські примішення
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, Саксаганський р-н, вул. Волгоградська, 12
Завод "ЕЛЕКТРОГРАД"
50025, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Прорізна, 93
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.10.2019 1699145 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
101 порушення
Предмет перевірки: пожежна та техногенна безпека
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Герасимов Віталій Іванович — Головний енергетик
Сивак Михайло Зіновійович — начальник відділу охорони праці та охорони навколишнього середовища
Порушення:
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Будівля цеху новітніх виробів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Біля вхідних дверей не вивішено табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її місця проживання і телефону, а також номера споруди.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху полімеризації. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у споруді посту охорони. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
На дверях (воротах) складу балонів з газами не вивішено табличку із зазначенням вогнегасної речовини, яку дозволяється застосовувати під час пожежі, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху.
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; План приведення ЗС у готовність; Журнал обліку роботи ДЕС; Правила поведінки у ЗС; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Опис обладнання та майна; Правила користування приладами; Порядок провітрювання ЗС; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Список телефонів міста, району, підприємства; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; Інструкція з обслуговування ДЕС; Список сигналів оповіщення ЦО; Список особового складу формування з обслуг. споруди, його функц. обов’язки; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Допущено зберігання балонів з горючими газами у вертикальному положенні без урахування розміщення їх у спеціальних гніздах, клітках та інших пристроях, що виключають їх падіння, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху. (Балони з горючими газами, що мають башмаки, повинні зберігатись у вертикальному положенні у спеціальних гніздах, клітках та інших пристроях, що виключають їх падіння) (Балони, які не мають башмаків, слід зберігати в горизонтальному положенні на дерев’яних рамах чи стелажах. Висота штабеля у цьому випадку не повинна перевищувати 1,5 м, а всі вентилі мають бути закриті запобіжними ковпаками і повернені в один бік) (У разі укладання балонів у штабелі між рядами повинні бути уміщені прокладки, які запобігають розкочуванню балонів та дотику їх між собою)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі цеху новітніх виробів. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в адміністративній будівлі. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
У споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху допущено зберігання балонів без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Будівлю цеху будівельної дільниці не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено улаштування тимчасових електромереж у будівлі газової котельні. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено улаштування у підвальному поверсі, складу горючих матеріалів (старі дерев’яні меблі, сміття тощо) в адміністративній будівлі.
У захисній споруді допущено демонтаж обладнання.
Будівлю цеху металевих конструкції не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю цеху полімеризації не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено технічне обслуговування пожежних гідрантів, які розташовані на території заводу, із заповненням журналу обліку перевірок та оформленням акта перевірки. (Керівники об’єктів зобов’язані не рідше двох разів на рік (квітень-травень, вересень-жовтень) проводити перевірку технічного стану об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання відповідно до п.3, 4 Наказу МВС України від 15.06.2015 № 696 із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України (за письмовим зверненням керівництва об’єкту))
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у будівлі автомобільних боксів та складів. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Адміністративну будівлю не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено проведення навчання керівництва об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Будівля цеху будівельної дільниці не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Адміністративна будівля не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Приміщення серверної на 3-му поверсі адміністративної будівлі не обладнано автоматичною системою пожежогасіння. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю автомобільних боксів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямків руху до них.
У споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху допущено зберігання кисневих балонів разом з балонами з горючим газом. (Зберігання в одному приміщенні кисневих балонів та балонів з горючими газами, а також карбіду кальцію, фарб, мастил та жирів забороняється).
Не забезпечено працівників об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту)
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність.
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Приміщення будівлі автомобільних боксів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВП-5 кожне приміщення боксу. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
Будівлю автомобільних боксів не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; План приведення ЗС у готовність; Журнал обліку роботи ДЕС; Правила поведінки у ЗС; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Опис обладнання та майна; Правила користування приладами; Порядок провітрювання ЗС; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Список телефонів міста, району, підприємства; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; Інструкція з обслуговування ДЕС; Список сигналів оповіщення ЦО; Список особового складу формування з обслуг. споруди, його функц. обов’язки; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі цеху металевих конструкції. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі монтажного цеху. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху металевих конструкції. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у будівлі газової котельні. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю центрального складу не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівля монтажного цеху не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено улаштовування порогів (висотою 12см.) на шляху евакуації, а саме: у коридорі 2-го поверху адміністративної будівлі. (Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей)
Будівлю автомобільних боксів та складів не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю монтажного цеху не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі автомобільних боксів. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у всіх будівлях і зовнішніх установках на території заводу. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху будівельної дільниці. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників, що розміщенні у коридорах адміністративної будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Комплектацію пожежних щитів (стендів), що встановлені на території заводу, виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм на ньому мають бути: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. (Перевірка проводиться щокварталу)
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Допущено зберігання балонів з газами поза межами спеціальних складів (майданчиків), а саме: у приміщенні будівлі цеху металевих конструкцій.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху новітніх виробів.
Будівлю цеху новітніх виробів не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху полімеризації. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Не проведено розрахунок необхідної кількості первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) для будівель цехів та дільниць заводу з урахуванням Додатку 4 Типових норм належності вогнегасників. (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) адміністративної будівлі. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у будівлі газової котельні. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
У приміщеннях, будівлях, цехах та дільницях заводу відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
Будівля цеху механічної обробки не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Будівля цеху полімеризації не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено експлуатацію не закритої відгалужувальної (з’єднувальної) коробки у будівлі котельні.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху будівельної дільниці. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
На території заводу, на в’їздах (виїздах), не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямків руху до них.
Шляхи евакуації адміністративної будівлі не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Допущено використання захисної споруди, яка розташована у підвальному поверсі адміністративної будівлі (вул. Прорізна, 93), у якості складського приміщення для зберігання старих дерев’яних меблів та інших горючих матеріалів, без узгодження з уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до повноважень якого віднесені питання цивільного захисту. (У режимі повсякденного функціонування об'єкта захисні споруди можуть використовуватись для забезпечення господарських, культурних і побутових потреб об'єктів за узгодженням з уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до повноважень якого віднесені питання цивільного захисту, місцевими органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду, за умови збереження: захисних властивостей як споруди у цілому, так і окремих її елементів; входів і аварійних виходів, захисно-герметичних дверей; герметичних дверей; ставень, противибухових пристроїв; герметизації і гідроізоляції усієї захисної споруди; працездатності усього інженерно-технічного обладнання і можливості переводу його у нормативні терміни у будь-який час на експлуатацію у режимі надзвичайної ситуації)
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
Будівля центрального складу не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю цеху механічної обробки не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі монтажного цеху. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Будівля автомобільних боксів та складів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено технічне обслуговування наявного вогнегасника у споруді посту охорони. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у споруді посту охорони. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Не забезпечено проведення навчань, тренувань з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12. (Спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту проводяться у порядку, затвердженому Міноборони)
У захисній споруді допущено демонтаж обладнання.
Допущено улаштування приміщення під сходовою клітиною 1-го поверху адміністративної будівлі. (Не допускається улаштовувати у сходових клітках приміщення будь-якого призначення, обладнання)
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі монтажного цеху. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у будівлі газової котельні. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у споруді посту охорони. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено зберігання балонів з газами на складі в якому покриття підлоги виготовлене з матеріалу (типу залізо), що утворює іскри під час удару, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху. (Покриття підлоги та рамп складів має бути виготовлене з матеріалів, що не утворюють іскор під час удару)
Приміщення адміністративної будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВВК-1,4 на кожне орендоване приміщення кабінету на 1-му та 2-му поверхах у яких розміщено оргтехніку. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Відсутній внутрішній протипожежний водопровід у будівлі цеху металевих конструкції. (Необхідність улаштування внутрішнього протипожежного водопроводу, кількість вводів у будинок, витрати води на внутрішнє пожежогасіння та кількість струменів від пожежних кран-комплектів визначаються, виходячи з вимог ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація»)
Будівля цеху металевих конструкції не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 засобами радіаційного та хімічного захисту.
Біля вхідних дверей не вивішено табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її місця проживання і телефону, а також номера споруди. (Замки від дверей та інших приміщень мають бути у двох екземплярах. Один екземпляр ключів повинен зберігатися (в опечатаному вигляді) у чергового по цеху, диспетчера, техніка-доглядача будинку або іншої посадової особи, місце проживання якої і телефон також зазначаються на вхідній табличці, другий - у відповідальної особи)
Покарання: відсутні
16.09.2019 1467572 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 1
01601, м. Київ, Печерський р-н, пл. Спортивна, буд. 1А, Бізнес-Центр, "Гулівер", 17 Поверх
Учасники:
Сущенко Олена Валеріївна — Керівник суб’єкта господарювання або уповноважена ним особа : Представник за довіреністю № 18-49 від 18.09.2019 Приватного акціонерного товариства «Електроград»
Алєксєєнко Іван Олександрович — начальник відділу - державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Управління державного екологічного нагляду (контролю) у м. Києві
Скляр Олександра Олександрівна — заступник начальника управління - начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Управління державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів, надр, водних ресурсів, атмосферного повітря та за поводженням із відхо
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.07.2019 1665812 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Стан виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Лукирська Людмила Леонтівна — інженер з охорони навколишнього середовища ат «електроград»
Сивак Михайло Зіновійович — начальник відділу охорони праці та охорони навколишнього середовища ат «електроград»
Юрій Миколайович — Голова Правління АТ «ЕЛЕКТРОГРАД»
Порушення:
Розрахунок податкового зобов'язання з екологічного податку, що справляються за викиди в атмосферне повітря здійснюється не в повному обсязі.
Встановлено факт сумісного зберігання відходів різного морфологічного стану.
Технічні паспорти відходів (ТПВ) розроблені, але не на всі види відходів.
Контроль якості та кількості зливових вод підприємством не здійснюється.
Спостереження (моніторинг) за станом ґрунтів та атмосферного повітря в місцях видалення відходів не здійснюється.
Статистична звітність 1-відходи складається, але не на всі види відходів.
Інвентаризація не відповідає фактичному стану.
Первинний поточний облік кількості відходів, які утворюються на підприємстві за формою № 1-ВТ складається не в повному обсязі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.08.2018 520934 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
139 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Адмінстративно - складський комплекс
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Волгоградська, 12
Завод
Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Прорізна, 93
Учасники:
Щербина Андрій Леонідович — Начальник відділу логістики АТ "ЕЛЕКТРОГРАД"
Порушення:
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху металевих конструкції. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Огляд вогнегасників при їх експлуатації не здійснюється особою, відповідальною за пожежну безпеку на об’єкті. (Огляд здійснюється не рідше одного разу на місяць)
Будівля автомобільних боксів та складів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) адміністративної будівлі. (У будинках, крім будинків V ступеня вогнестійкості, дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) повинні оброблятися засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності згідно з ГОСТ 16363) (Роботи, пов’язані з проектуванням вогнезахисту та вогнезахисним оброблянням, виконуються суб’єктами господарювання, які мають відповідну ліцензію на такий вид робіт)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні посту охорони на 1-му поверсі та у приміщенні підвального поверху адміністративної будівлі. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Будівлю цеху новітніх виробів не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямків руху до них.
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі цеху полімеризації. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Комплектацію пожежних щитів (стендів), що встановлені на території заводу, виконано не в повному обсязі, а саме згідно норм на ньому мають бути: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допущено улаштування тимчасових електромереж у будівлі газової котельні. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Приймально-контрольні прилади системи пожежної сигналізації адміністративної будівлі не виведено на пульти пожежного спостерігання.
Не проведено розрахунок необхідної кількості первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників) для будівель цехів та дільниць заводу з урахуванням Додатку 4 Типових норм належності вогнегасників. (Необхідна кількість первинних засобів пожежогасіння повинна визначатися відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті окремо для кожного поверху та приміщення)
Біля місця розташування пожежної водойми не встановлено покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не забезпечено працівників об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту)
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі монтажного цеху. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Будівлю монтажного цеху не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху полімеризації. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Будівля цеху механічної обробки не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено ведення планувальних, облікових та звітних документів по навчанням та тренуванням з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
Відсутній журнал обліку вогнегасників.
В орендованих приміщеннях адміністративної будівлі і будівлі автомобільних боксів та складів відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
На території заводу, на в’їздах (виїздах), не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено улаштування приміщення під сходовою клітиною 1-го поверху адміністративної будівлі. (Не допускається улаштовувати у сходових клітках приміщення будь-якого призначення, обладнання)
Допущено зачинення на ключ дверей евакуаційного виходу (при наявності людей у будівлі), а саме: двері виходу лівого крила (4-й евакуаційних вихід) на зовні з 1-го поверху адміністративної будівлі. (За наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть зачинятися лише на внутрішні запори, які відчиняються зсередини без ключа) (Не допускається забивати, заварювати, замикати на замки, болтові з’єднання та інші запори, що важко відчиняються зсередини, двері на шляхах евакуації та евакуаційних виходах)
Допущено улаштування тимчасових електромереж у будівлі газової котельні. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у будівлі газової котельні. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Приміщення центрального складу не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: ВП-5 в кількості 2 одиниці. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху новітніх виробів. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12.
Огляд вогнегасників при їх експлуатації не здійснюється особою, відповідальною за пожежну безпеку на об’єкті. (Огляд здійснюється не рідше одного разу на місяць)
Приміщення будівлі автомобільних боксів не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВП-5 кожне приміщення боксу. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Будівлю цеху металевих конструкції не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
У захисній споруді допущено демонтаж обладнання. (У захисній споруді забороняється перепланування приміщень, улаштування отворів або прорізів в огороджувальних конструкціях і не передбачений проектом демонтаж обладнання)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху будівельної дільниці. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Будівля цеху металевих конструкції не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; План приведення ЗС у готовність; Журнал обліку роботи ДЕС; Правила поведінки у ЗС; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Опис обладнання та майна; Правила користування приладами; Порядок провітрювання ЗС; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Список телефонів міста, району, підприємства; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; Інструкція з обслуговування ДЕС; Список сигналів оповіщення ЦО; Список особового складу формування з обслуг. споруди, його функц. обов’язки; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Приміщення адміністративної будівлі не в повній мірі забезпечене первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВВК-1,4 у кожне приміщення кабінету на 1-му, 2-му та 3-му поверхах у яких розміщено оргтехніку. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
Не проведено технічне обслуговування пожежних гідрантів, які розташовані на території заводу, із заповненням журналу обліку перевірок та оформленням акта перевірки. (Керівники об’єктів зобов’язані не рідше двох разів на рік (квітень-травень, вересень-жовтень) проводити перевірку технічного стану об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання відповідно до п.3, 4 Наказу МВС України від 15.06.2015 № 696 із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України (за письмовим зверненням керівництва об’єкту))
Будівлю центрального складу не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено зберігання балонів з горючими газами у вертикальному положенні без урахування розміщення їх у спеціальних гніздах, клітках та інших пристроях, що виключають їх падіння, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху. (Балони з горючими газами, що мають башмаки, повинні зберігатись у вертикальному положенні у спеціальних гніздах, клітках та інших пристроях, що виключають їх падіння) (Балони, які не мають башмаків, слід зберігати в горизонтальному положенні на дерев’яних рамах чи стелажах. Висота штабеля у цьому випадку не повинна перевищувати 1,5 м, а всі вентилі мають бути закриті запобіжними ковпаками і повернені в один бік) (У разі укладання балонів у штабелі між рядами повинні бути уміщені прокладки, які запобігають розкочуванню балонів та дотику їх між собою)
Не проведено технічне обслуговування наявного вогнегасника у споруді посту охорони. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено улаштовування порогів (висотою 12см.) на шляху евакуації, а саме: у коридорі 2-го поверху адміністративної будівлі. (Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей)
Будівля цеху полімеризації не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщенні зварювального посту будівлі монтажного цеху. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху будівельної дільниці. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників в адміністративній будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено експлуатацію вогнегасника з відсутнім розтрубом (гнучким рукавом) у будівлі газової котельні. (Експлуатація вогнегасників повинна здійснюватись згідно з вимогами Типових норм належності вогнегасників)
Будівлю автомобільних боксів не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху полімеризації. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Допущено експлуатацію вогнегасника з відсутнім розтрубом (гнучким рукавом) у будівлі газової котельні.
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Допущено експлуатацію світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами), а саме: у приміщенні кімнати відпочинку будівлі цеху будівельної дільниці.
Шляхи евакуації адміністративної будівлі не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
Допущено зберігання балонів з газами на складі в якому покриття підлоги виготовлене з матеріалу (типу залізо), що утворює іскри під час удару, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху. (Покриття підлоги та рамп складів має бути виготовлене з матеріалів, що не утворюють іскор під час удару)
Відсутній журнал обліку вогнегасників.
Біля вхідних дверей не вивішено табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її місця проживання і телефону, а також номера споруди. (Замки від дверей та інших приміщень мають бути у двох екземплярах. Один екземпляр ключів повинен зберігатися (в опечатаному вигляді) у чергового по цеху, диспетчера, техніка-доглядача будинку або іншої посадової особи, місце проживання якої і телефон також зазначаються на вхідній табличці, другий - у відповідальної особи)
Будівля монтажного цеху не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Шляхи евакуації в адміністративній будівлі не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей. (Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням)
У приміщеннях, будівлях, цехах та дільницях заводу відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
Відсутній внутрішній протипожежний водопровід у будівлі цеху металевих конструкції. (Необхідність улаштування внутрішнього протипожежного водопроводу, кількість вводів у будинок, витрати води на внутрішнє пожежогасіння та кількість струменів від пожежних кран-комплектів визначаються, виходячи з вимог ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація»)
Будівлю автомобільних боксів та складів не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху новітніх виробів. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Будівля цеху будівельної дільниці не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Будівлю автомобільних боксів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено наявність у захисній споруді цивільного захисту (далі ЗС) наступних документів: Паспорт захисної споруди; План приведення ЗС у готовність; Журнал обліку роботи ДЕС; Правила поведінки у ЗС; Журнал експлуатації фільтровентиляційного обладнання; Щорічний акт огляду санепідстанцією ємкостей для питної води; Схеми зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з вказівкою відключаючих пристроїв; Журнал результатів оглядів та контрольних перевірок фільтрів-поглиначів ФП, фільтрів ФГ-70, приладів регенерації і підпору повітря; Опис обладнання та майна; Правила користування приладами; Порядок провітрювання ЗС; Інструкції щодо використання ЗІЗ; Інструкція заходів безпеки при експлуатації ДЕС; Список телефонів міста, району, підприємства; План ЗС з зазначенням пристроїв для сидіння і лежання та шляхів евакуації; Експлуатаційні схеми систем життєзабезпечення (вентиляції, водопостачання і каналізації, електропостачання) з вказівкою вимикаючих пристроїв; Журнал перевірки стану ЗС; Інструкція з обслуговування ДЕС; Список сигналів оповіщення ЦО; Список особового складу формування з обслуг. споруди, його функц. обов’язки; Формуляр фільтровентиляційного агрегату; Щоквартальна довідка про перевірку ЗС на герметичність; Інструкції з експлуатації фільтровентиляційного та іншого інженерного обладнання; Проектна документація пристосування ЗС для використання у господарських, культурних та побутових потребах.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників, що розміщенні у коридорах адміністративної будівлі. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено експлуатацію не закритої відгалужувальної (з’єднувальної) коробки у будівлі котельні.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху механічної обробки. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Приміщення серверної на 3-му поверсі адміністративної будівлі не обладнано автоматичною системою пожежогасіння. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні зварювального посту будівлі монтажного цеху. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Адміністративна будівля не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не забезпечено готовність захисної споруди цивільного захисту до укриття працюючого персоналу закладу.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі монтажного цеху. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі цеху механічної обробки.
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння які повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5м від рівня підлоги у будівлі монтажного цеху. (Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння слід установлювати вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»)
Допущено експлуатацію пошкодженої розетки, а саме: у приміщенні зварювального посту будівлі монтажного цеху.
У захисній споруді допущено демонтаж обладнання. (У захисній споруді забороняється перепланування приміщень, улаштування отворів або прорізів в огороджувальних конструкціях і не передбачений проектом демонтаж обладнання)
На дверях (воротах) складу балонів з газами не вивішено табличку із зазначенням вогнегасної речовини, яку дозволяється застосовувати під час пожежі, а саме: у споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху.
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі цеху полімеризації. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Не забезпечено проведення навчання керівництва об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Допущено улаштування тимчасових електромереж у споруді посту охорони. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у будівлі газової котельні.
Допущено улаштування у підвальному поверсі, складу горючих матеріалів (старі дерев’яні меблі, сміття тощо) в адміністративній будівлі.
Будівлю цеху полімеризації не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі автомобільних боксів. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
Не встановлено наказом (інструкцією) порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
Приміщення адміністративної будівлі не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), а саме не доукомплектовані: по 1-й одиниці ВВК-1,4 на кожне орендоване приміщення кабінету на 1-му та 2-му поверхах у яких розміщено оргтехніку. (Будинки адміністративного та побутового призначення і громадські будинки на кожному поверсі повинні мати не менше двох переносних (порошкових, водопінних або водяних) вогнегасників з масою заряду вогнегасної речовини 5 кг і більше) (Крім того, слід передбачати по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше: на 20 м-2 площі підлоги в офісних приміщеннях з оргтехнікою, коморах, електрощитових, вентиляційних камерах та інших технічних приміщеннях; на 50 м-2 площі підлоги в приміщеннях архівів, машзалів, бібліотек, музеїв) (Приміщення, у яких розміщено оргтехніку, слід оснащувати переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення)
Допущено використання захисної споруди, яка розташована у підвальному поверсі адміністративної будівлі (вул. Прорізна, 93), у якості складського приміщення для зберігання старих дерев’яних меблів та інших горючих матеріалів, без узгодження з уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до повноважень якого віднесені питання цивільного захисту. (У режимі повсякденного функціонування об'єкта захисні споруди можуть використовуватись для забезпечення господарських, культурних і побутових потреб об'єктів за узгодженням з уповноваженим центральним органом виконавчої влади, до повноважень якого віднесені питання цивільного захисту, місцевими органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду, за умови збереження: захисних властивостей як споруди у цілому, так і окремих її елементів; входів і аварійних виходів, захисно-герметичних дверей; герметичних дверей; ставень, противибухових пристроїв; герметизації і гідроізоляції усієї захисної споруди; працездатності усього інженерно-технічного обладнання і можливості переводу його у нормативні терміни у будь-який час на експлуатацію у режимі надзвичайної ситуації)
Адміністративну будівлю не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо у будівлі цеху металевих конструкції. (Електропроводку в приміщеннях слід виконувати із можливістю заміни: приховано в каналах будівельних конструкцій, замонолічених трубах; відкрито - в електротехнічних плінтусах,коробах тощо)
У процесі утримання захисної споруд цивільного захисту у мирний час не забезпечено: ведення відповідної документації; контроль за правильним утриманням приміщень, збереженням захисних пристроїв та інженерно-технічного обладнання захисної споруду; обслуговування та ремонт захисної споруди; дотримання протипожежних вимог; підтримку захисної споруди у постійній готовності до приймання осіб, що укриваються; розробку функціональних обов'язків для персоналу з обслуговування захисної споруди; комплексні перевірки, спеціальні та планові огляди захисної споруди.
Не розроблено та не затверджено графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12. (Графіки проведення таких навчань і тренувань затверджуються щороку керівниками підприємств, установ та організацій і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади та територіальними органами ДСНС)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у споруді посту охорони.
У споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху допущено зберігання балонів без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. (Перевірка проводиться щокварталу)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у всіх будівлях і зовнішніх установках на території заводу. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Не забезпечено проведення навчань, тренувань з питань цивільного захисту на об’єктах по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12. (Спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту проводяться у порядку, затвердженому Міноборони)
Допущено утримання дверей на шляхах евакуації, що відчиняються проти напрямку виходу з приміщення (будівлі), а саме: двері центрального виходу (3-й евакуаційних вихід) на зовні з 1-го поверху адміністративної будівлі. (Двері на шляхах евакуації повинні відчинятися в напрямку виходу з будівель (приміщень). Не нормується напрямок відчинення дверей для: квартир у житлових будинках; приміщень з одночасним перебуванням не більше ніж 15 осіб, крім приміщень категорій А і Б за вибухопожежною та пожежною небезпекою, а також парильних саун; комор і технічних приміщень площею не більше ніж 200 м-2 і без постійних робочих місць; технічних поверхів площею не більше ніж 200 м-2, у яких розміщується тільки інженерне обладнання та/або прокладаються інженерні мережі будинку, і у яких відсутні постійні робочі місця; балконів, лоджій (за винятком дверей, що ведуть до зовнішньої повітряної зони сходових кліток типу Н1); виходів на площадки сходів типу С3; санітарних вузлів)
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
Допущено зберігання балонів з газами поза межами спеціальних складів (майданчиків), а саме: у приміщенні будівлі цеху металевих конструкцій.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у орендованому приміщенні складу будівельних матеріалів та у орендованому приміщенні автомобільного боксу з тильної сторони будівлі. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Будівля центрального складу не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено експлуатацію світильника який підвішений безпосередньо на струмопровідні проводи, а саме: у приміщенні кімнати відпочинку будівлі цеху будівельної дільниці.
Будівлю цеху будівельної дільниці не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів у споруді посту охорони. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Будівля цеху новітніх виробів не обладнана системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На дверях електрощитової та підвалу адміністративної будівлі не вказано місце зберігання ключів від них.
Вогнегасники, які експлуатуються на об’єкті, не мають: облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Підходи до захисної споруди не позначено показниками напрямків руху до них.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі цеху механічної обробки. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Будівлю газової котельні не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Вогнегасники, які експлуатуються на об’єкті, не мають облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об’єкті системою нумерації.
У споруді складу балонів з газами розташованому біля монтажного цеху допущено зберігання кисневих балонів разом з балонами з горючим газом. (Зберігання в одному приміщенні кисневих балонів та балонів з горючими газами, а також карбіду кальцію, фарб, мастил та жирів забороняється).
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщенні підвального поверху адміністративної будівлі. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування в адміністративній будівлі. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі цеху будівельної дільниці. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщенні кімнати відпочинку будівлі цеху будівельної дільниці.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування у будівлі цеху новітніх виробів. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі цеху металевих конструкції. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Допущено улаштовування на шляху евакуації турнікету, а саме: біля дверей виходу правого крила (2-й евакуаційних вихід) на зовні з 1-го поверху адміністративної будівлі. (Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей)
Біля вхідних дверей не вивішено табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням місць зберігання ключів, відповідальної особи, її місця проживання і телефону, а також номера споруди. (Замки від дверей та інших приміщень мають бути у двох екземплярах. Один екземпляр ключів повинен зберігатися (в опечатаному вигляді) у чергового по цеху, диспетчера, техніка-доглядача будинку або іншої посадової особи, місце проживання якої і телефон також зазначаються на вхідній табличці, другий - у відповідальної особи)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в адміністративній будівлі. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Будівлю цеху механічної обробки не обладнано системою пожежної сигналізації. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Допущено експлуатацію не закритої відгалужувальної (з’єднувальної) коробки, а саме: у приміщенні кабінету ВЕД на 2-му поверсі адміністративної будівлі.
Захисна споруда не забезпечена телефонним зв’язком з диспетчерською службою та репродуктором, підключеним до районної або місцевої радіотрансляційної мережі.
Не проведено технічне обслуговування усіх наявних вогнегасників у будівлі монтажного цеху. (Технічне обслуговування вогнегасників повинно здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ 4297:2004 «Технічне обслуговування вогнегасників. Загальні технічні вимоги»)
Не розроблено та не затверджено обсяги забезпечення працюючого персоналу об’єктів по вул. Прорізна, 93 та вул. Волгоградська, 12 засобами радіаційного та хімічного захисту.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання у будівлі автомобільних боксів та складів. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Відсутня довідка про перевірку захисної споруд цивільного захисту на герметичність. (Перевірка проводиться щокварталу)
Покарання: відсутні
06.03.2018 1354279 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Щербина Андрій Леонідович — Начальник відділу логістики АТ "ЕЛЕКТРОГРАД"
Порушення:
Приймально-контрольні прилади системи пожежної сигналізації не виведено на пульти пожежного спостерігання.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
У приміщеннях об’єкта відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Приміщення серверної у адміністративній будівлі не обладнано автоматичною системою пожежогасіння.
Не забезпечено проведення навчань, тренувань з питань цивільного захисту.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
У приміщеннях об’єкта відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки які мають бути розроблені та затверджені керівником об’єкта, у цих інструкціях повинні вказуватися: обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. (Не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, коридорів, вестибюлів)
Адміністративну будівлю, будівлю цеху механічної обробки, будівлю монтажного цеху, будівлю цеху металевих конструкцій та складські будівлі не обладнано системою пожежної сигналізації.
Відкрито прокладені електропроводи не розміщено в електротехнічні плінтуса, короба тощо, а саме: у будівлі цеху механічної обробки та будівлі монтажного цеху.
Не створено на об’єкті підвищеної небезпеки об’єктовий матеріальний резерв.
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту.
Не проведено ідентифікацію щодо наявності або відсутності джерел небезпеки.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не забезпечено поступове накопичення, згідно номенклатури накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту.
Не виконано обробляння засобами вогнезахисту дерев’яних елементів горищних покриттів (крови, лати) адміністративної будівлі.
На території об’єкта, на в’їздах (виїздах), не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них. (На території об’єктів площею понад 3 га)
Покарання: відсутні