Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (14)
Перевірки (11)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЗАПОРІЗЬКИЙ КАБЕЛЬНИЙ ЗАВОД"

#05755625

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
04.08.2021 2890166 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сферах охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Звягін Сергій Михайлович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.07.2021 2272911 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
41 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Цикалов Костянтин Володимирович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Тимошенок Юлія Володимирівна — головний державний інспектор відділу нагляду у металургії та машинобудуванні
Мотренко Олександр Володимирович — Генеральний директор
Козаченко Ігор Вікторович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Звягін Сергій Михайлович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Молчан Олександр Андрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Вистороп Дмитро Михайлович — начальник відділу нагляду у металургії, машинобудуванні та енергетиці управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
На корпусі електроінструментів (кутова шліфувальна машина інв.№б/н - 1од.) не зазначено інвентарного номеру та дати його наступної перевірки.
На корпусі електроінструменту ( дриль інв.№ б/н – 1 од.) не зазначено інвентарного номеру та дати його наступної перевірки.
На заточувальному верстаті інв. № 91614 не забезпечене транспортування відходів (абразивна та металева стружка, шлам тощо) від верстата та не забезпечено збирання відходів у тару, яка обладнана кришками та може бути переміщувана за допомогою легкорухомих і зручних ручних візків.
Пошкоджено огородження головного двигуна верстату ОГ-32 інв. № 91784
На кришці передньої бабки токарного верстату інв. № 91653 знаходяться ключі для затиску патрона та інші предмети.
Пошкоджено металорукав пресу інв. №.90614
Стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів (6 од.) не забезпечені табличками із зазначенням номера стелажа і вантажопідіймальності.
Експлуатується токарний верстат інв. № 91653 без закріпленого рухомого огородження затискного патрону.
Допускається зберігання балонів із стисненим киснем разом з балонами з горючими газами та іншими газами
В журналі «видачі, здачі ключ-бирок (марок)» відсутні записи про одержання ключ-бирок
Стелажі для зберігання тарно-штучних вантажів (2 од.) не забезпечені табличками із зазначенням номера стелажа і вантажопідіймальності.
На заточувальному верстаті інв. № 91614 захисний пристрій (екран) не заблокований з пуском верстата
Наказом (розпорядженням) не затверджено графік огляду стелажів для зберігання вантажів.
Відсутні ясні позначення габаритів проїздів та проходів на підрозділі цеху
Пошкоджено кожух ремної передачі приймальго пристрою верстата ТМ-36 інв. № 91865.
В цеху не встановлено знаки безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року N 1262.
Відповідальною особою за справний стан стелажів не проводиться їх огляд за графіком, затвердженим наказом роботодавця.
На момент перевірки пошкоджено захисне огородження тягового пристрою верстату СТС 48 інв. № 91870
На тарі (3 од.) відсутнє маркування
Місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму не мають написів про вид струму.
У місцях проведення навантажувально-розвантажувальних робіт із застосуванням вантажопідіймальних машин (кран-балки, реєстраційний №1136), суб’єктом господарювання не розроблено, не затверджено та не вивішено графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів і вантажів, що завантажуються або розвантажуються, із зазначенням їх маси.
На території дільниці зберігаються балони з газами: пропаном 1 од., киснем 1од., без нагвинчених на їх горловину запобіжних ковпаків.
Використовується напилок, рукоятка якого насаджена на загострений кінець без використання металевого бандажного кільця
Не поновлено написи на органах управління заточувального верстату інв. № 91614
На дільниці не встановлено знаки безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2009 року N 1262.
Захаращені підходи до електричного рубильника
На заточувальних верстатах інв.. № 91614, 91602 прозір між краєм підручника та робочою поверхнею шліфувального круга більше 3 мм.
На токарному верстаті інв. № 91653 затискний патрон не має рухомого огородження.
Використовується слюсарний інструмент (молоток 1 од.), з розтрощеними дерев’яними рукоятками, який не відповідає встановленим вимогам
В цеху захаращено прохід барабанами з продукцією.
Пошкоджено дерев’яний гратчастий настил біля верстата інв. № 91653
Наказом не затверджено графік огляду стелажів для зберігання вантажів.
На заточувальному верстаті інв. № 91614 відсутнє освітлення робочої зони
Транспортувальні візки (2 одиниці) не мають маркування
На момент перевірки відкрите огородження транспоніруючої головки верстату СТС 60 інв. № 31811
Місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму не мають написів про вид струму.
Використовується слюсарний інструмент (2 од.) з розмірами зіву (захоплення) гайкових ключів, що перевищують розміри головок болтів (граней гайок) більш ніж на 0,3 мм.
На огорожі шліфувального круга заточувального верстата інв. № 91614 не зазначене напрям обертання, згідно з п.2.1.5.9 ДСТУ 2807-94 «Устаткування метало – та деревообробне. Загальні вимоги безпеки і методи випробувань».
На дільниці знаходяться балони з газом, які зберігаються не у гнізді спеціальних стояків.
На момент перевірки відсутнє огородження муфти папірообмотчика верстату СТС 60 інв. № 31811
Пошкоджено фланець валу віддавального пристрою верстату ОГ-32 інв. № 91784
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.07.2021 2313669 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Кушніренко Марина Анатоліївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Корнєєва Людмила Іванівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Шипотько Олександр Вікторович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Касілов Павло Вікторович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Кубарь Дмитро Вікторович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Рупчева Анжеліка Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Булах Олена Василівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Банний Андрій Юрійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Вольфсон Сергый Борисович — Провідний інженер з охорони праці та екології ПрАТ "ЗКЗ"
Мотренко Олександр Володимирович — Генеральний директор
Порушення:
Не подається щорічно звіт про проведений контроль за якістю атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони промислового майданчика підприємства до Департаменту захисту довкілля ЗОДА.
Не здійснюється контроль за станом місць чи об’єктів розміщення власних відходів. Під час обстеження території ПрАТ «ЗКЗ» (за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гладкова, 2), у місці тимчасового зберігання побутових (комунальних) відходів, зафіксовано змішування відходів, для яких в Україні існує відповідна технологія утилізації: матеріали обтиральні зіпсовані; відходи деревини; папір забруднений тощо.
Щоквартально не подається звіт про результати моніторингу і аналізу для кожного окремого виду викидів в атмосферу до Департаменту захисту довкілля ЗОДА та Державної екологічної інспекції.
Щорічно не подаються статистичні звіти про перевірку установок очистки газу (ГОУ), до Департаменту захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації.
Місця та періодичність відбору проб зворотних вод на 2021 рік, перелік контрольованих показників не погоджено з уповноваженим органом у встановленому порядку.
Не в повному обсязі виконуються заходи щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих метеорологічних умовах передбачені таблицею 19 дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами № 2310136900-51 від 16.08.2018
На території підприємства (за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гладкова, 2) не вживаються заходи для боротьби з бур’янами.
Не подаються статистичні звіти про викиди у атмосферне повітря до Департаменту захисту довкілля Запорізької обласної державної адміністрації та Державної екологічної інспекції.
Відсутній Дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.
На підприємстві виявлено порушення ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються за встановленою формою № 1-ВТ, а саме: не заповнюються відповідні графи (№№ 7, 8-а, 10-а), згідно встановленої форми.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.07.2021 2340978 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
42 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
кабельний завод
69093 Запорізька обл., м. Запоріжжя, Дніпровський р-н, вул. Гладкова, буд. 2
Учасники:
Кужим Іван Іванович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Михальов Сергій Володимирович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області
Мотренко Олександр Володимирович — генеральний директор
Порушення:
Пожежні плоскоскладальні рукави не розгортаються та не згортаються наново не рідше одного разу на шість місяців з відміткою в журналі технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Не розроблено план реагування на надзвичайні ситуації всупереч вимогам пункту 2 Порядку розроблення планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту затвердженого ПКМУ №626 від 09.09.2017р.
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту відповідно до пункту 13 ПКМУ від 26 червня 2013 р. N 444 «Порядок здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Шляхи евакуації коридорів АБК не відокремлені протипожежними перегородками 2-го типу на ділянки при довжині ділянки не більше 60 метрів
Не нанесно покажчики руху води системи водопостачання сховища в супереч вимог пункт 6 розділ ІІІ наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказати значення номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) в приміщеннях цеху № 173 та приміщеннях АБК 1 та 4 поверху.
Не укомплектовано пожежний кран-комплект № 1-4 пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску насосів, важелем для полегшення відкривання вентиля захисної споруди.
Демонтовано внутрішній пожежний кран-комплект на другому поверсі АКБ
Не забезпечено лікарськими засобами та медичними виробами, в супереч вимог пункту 6 глави 1 розділу VІІ Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Не проведено паспортизацію газопроводу відповідно до розділу ІV п. 4.13, п.4.14; розділ V п. 3.6 наказ міністерства енергетики та вугільної промисловості України «Правила безпеки систем газопостачання» від 15.05.2015 № 285
Не передбачено запас питної води у ємностях з розрахунку 3 л/д на одну особу та для унітазів 5 л/д на кожну особу. Ємкості запасу питної води повинні бути із забезпеченням повного обміну води протягом 2-х діб та постійно заповнені водою. Ємності повинні бути обладнані покажчиками води і мати люки для можливості очищення і фарбування внутрішніх поверхонь 8 року № 579) в супереч вимог пункт 6.3 розділ ІІ наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579
Не розроблено ПЛАС на газове господарство (за наявності) відповідно до пункт 3 Розділу ІІІ п.3. ПТБ ПКМУ №626 від 09.09.2017 «Про затвердження Порядку розроблення планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту» п.3.30 розділу V НПАОП 0.00-1.76-15 «Правила безпеки систем газопостачання»
Не проведено вогнезахист дерев’яних конструкцій покрівлі гаражів, цеху № 123, будівлі прохідної. Не надано акти виконаних робіт з вогнезахисту.
Не пофарбовані та не відремонтовані зовнішні пожежні драбини будівлі перепаді висот будівлі ЦКПП з АБК
Не забезпечено протирадіаційне укриття первинними засобами пожежогасіння забезпечена, в супереч вимог пункту 5 розділу ІI Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Допускається улаштування та експлуатацію тимчасових ділянок електромереж в приміщенні майстерні господарчої ділянки, захисної споруди та приміщення 4 – го поверху АБК
Не утримуються в належному технічному стані комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди, в супереч вимог пункту 7 розділу ІI Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Не проведено технічне обслуговування зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів дахової котельні.
Допускається експлуатація світильнику їх зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщенні захисної спороди
Не проведено технічне обслуговування і перевірку пожежних кранів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування ПК №1-4 в приміщенні захисної спороди.
Не поновлено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки будівель виробничого, складського призначення відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), яку необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення.
Не проведені роботи з вогнезахисту металевих несучих конструкцій та елементів посилення для підвищення межі вогнестійкості відповідно до вимог пункту 5.3 ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» (будівля дільниці виробництва мідних емальованих проводів, будівля складу ЛЗР та ГР)
Не забезпечено запас пожежних сповіщувачів на об’єкті (не менше 10% від кількості змонтованих) та 100% запас модулів порошкового пожежогасіння для захисту найбільших приміщень об’єкта, відповідно до вимог пункту 7.2.22, додатку Г (обов’язковий), пункту Г.2.6 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення 1, 2 та 4-го поверху будівлі АБК, дільниці виробництва мідних емальованих проводів, КТП №1-7, ГПП 36/6 Кв. та приміщення цеху 173 не обладнано системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та системою керування евакуюванням людей) в супереч вимогам розділу VІІ, таблиці А.1 додатку А (обов’язковий), таблиці Б.1 додатку Б (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На території об'єкта не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
Не забезпечено території підприємства та відкритий склад тари спеціальними пожежними щитами (стенди) з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі.
Не розроблено та не укомплектовано сховище документацію в супереч вимог
Не обладнано протирадіаційне укриття цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією, в супереч вимог пункту 5 розділу ІI Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Допускається спільне зберігання в дільниці виробництва мідних емальованих проводів легкозаймистих та горючих рідин
Не замінено гумові прокладки дверей і ставень сховища в супереч вимог
Не оновлено у відповідності до чинних вимог плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі цеху №173.
Допускається експлуатацію вогнегасника із знятим розтрубом згідно вимог пункту 7 глави 2 розділу ІV наказу № 25 від 15.01.2018 року "Правила експлуатації та типові норми належності вогнегасників" в приміщеннях ЦКПП
Відсутня система водопостачання укриття, в супереч вимог глави 10 розділу ІI Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Не укомплектовано кожен пожежний кран, важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не заповнений проріз у протипожежній перешкоді для проходження комунікацій та обладнання, таким чином щоб не знизити клас вогнестійкості даної перегородки у дільниці паперорізки
Не відновлено систему вентиляції укриття, в супереч вимог пункту 4 глави 2 розділу ІІI Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Допускається користування пошкодженими розетками та іншими електровиробами в гаражному боксі
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії
Не проведено перевірку на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища) в супереч вимог пункти 1, 2 глави 9 розділ ІІІ наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579
Не виділено не менше ніж 0,5 відсотка обсягу валового доходу для проведення необхідних заходів цивільного захисту.
Не забезпечено працівників засобами радіаційного та хімічного захисту від об’єктів (під які потрапляє у зону можливих надзвичайних ситуацій)
Не забезпечено протирадіаційне укриття необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, в супереч вимог пункту 6 глави 1 розділу VІI Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України від 09.07.2018р. № 579
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
30.06.2020 2138588 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Запорізькій області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Арабаджи Михайло Костянтинович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Запорізькій області
Рупчева Анжеліка Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Корнєєва Людмила Іванівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Вольфсон Сергій Борисович — Провідний інженер з охорони праці та екології
Мотренко Олександр Володимирович — Генеральний директор
Порушення:
До розділу 7 паспортів ГОУ джерел викиду №№ 70, 113, 164 не вносяться відомості про проведені ремонти, заміну або модернізацію установок очистки газу.
Не проводиться один раз на три роки технічне навчання і перевірка знань інженерно-технічного персоналу та обслуговуючого персоналу, залученого до експлуатації установок очистки газу, не менше одного разу на рік
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.04.2020 1871906 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.04.2020 1815715 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.01.2020 2090183 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Запорізькій області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Маслій Валентина Миколаївна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Чижеликов Олександр Леонідович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Корнєєва Людмила Іванівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Слаква Володимир Григорович — Головний інженер
Мотренко Олександр Володимирович — Генеральний директор
Рупчева Анжеліка Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Вольфсон Сергій Борисович — провідний інженер з охорони праці та екології
Порушення:
Невиконання умов діяючого дозволу, а сме: - експлуатація газовикористовуючого обладнання з недодержанням режимних карт, дж.в. № 143; 144; - не ведення журналу обліку робочого часу ГОУ дж. в №№ 145; 146; 147 – 24 квітня та 29 жовтня 2019 року, 148; 149; 150; 151; 152 – 24 квітня та 30 жовтня 2019 року
Здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з перевищенням технологічних нормативів допустимого викиду забруднюючих речовин та нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарних джерел під час експлуатації технологічного устаткування, споруд і об'єктів – котел «Ferroli prextherm 525» джерело викиду № 143 (вуглецю оксид), згідно протоколу вимірювань вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах стаціонарних джерел від 31.01.2020р.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.12.2019 1656901 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.11.2018 510775 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Берест Ю.Т. — начальник штабу цо
Мотренко Олександр Володимирович — Генеральний директор
Берест Ю Т — начальник штабу цо
Порушення:
Допускається використання побутових електронагрівальних приладів (електричних чайників) з негорючими теплоізоляційними підставками
Двері виходів з кожного поверху не забезпечені відповідними знаками «Евакуаційний вихід»
Прибрати приміщення комори під сходовою кліткою біля приміщення для відпочинку у дільниці неізольованих проводів.
Допускається зберігання обладнання, горючих матеріалів та розміщення майстерні (верстаки) у закритому розподільчому пристрою 6 кВ
Допускається розташування роздягальні та встановлення холодильника у приміщенні релейної закритого розподільчого устрою 6 кВ
Потенційно небезпечний об’єкт не обладнано системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. (Підтверджується до виконання з 30.09.2015 року)
Очистити територію від горючих матеріалів а саме: суха трава, будівельне сміття, гілки
Перед початком монтажу системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення письмово повідомити про це органи Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки. (Підтверджується до виконання з 30.09.2015 року)
Допускається зберігання горючих рідин у тарі що не відповідає вимогам технологічного процесу (пластикових пляшках) у будівлі механічної обробки
Відділення приміщень архіву не відокремлені від інших приміщень (дерев’яна перегородка) у відповідності до вимог ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва". Підтверджується до виконання з 2016 року
Забезпечити пожежний плоско складальний рукав складеним у «гармошку» або подвійну скатку, приєднаним до крана та ствола і не рідше одного разу на шість місяців розгортати та згортати наново у приміщенні участку транспонованих проводів.
Зблоковати газоаналізатор складу (лаків) із системою раннього виявлення надзвичайної ситуації та оповіщення людей у разі їх виявлення (Підтверджується до виконання з 30.09.2015 року)
Допускається використання електричного подовжувача на горючій основі
Допускається улаштування тимчасових електромереж
Шляхи евакуації коридорів АБК не відокремлені протипожежними перегородками 2-го типу на ділянки при довжині ділянки не більше 60 м. Підтверджується до виконання з 2016 року.
Допускається зберігання оливи у відкритих бочках та каністрах у будівлі механічної обробки
З’єднання, жил проводів виконано за допомогою скруток
Заповнити проріз у протипожежній перешкоді для проходження комунікацій та обладнання, таким чином щоб не знизити клас вогнестійкості даної перешкоди у дільниці паперорізки
Заборонити захаращення евакуаційних виходів № 2 меблями дільниці паперової ізоляції, дільниці паперорізки.
Демонтувати улаштування тимчасових електромереж у кімнаті майстрів.
Заборонити використання розеток на горючій основі у дільниці неізольованих проводів.
Заборонити використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів у дільниці неізольованих проводів, дільниці мідного волочіння, дільниці емалювання.
Допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків), а також з відбивачами і розсіювачами, виготовленими з горючих матеріалів.
Вказати на дверцятах пожежних кран-комплектів порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів у участці транспонованих проводів.
Виконати з’єднання, жил проводів за допомогою опресування, паяння, або затискачів у дільниці паперової ізоляції, вільєрному відділенні, дільниці паперорізки.
Не приведено у відповідність до встановлених вимог забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Підтверджується до виконання з 30.09.2015 року)
Не пофарбовані зовнішні пожежні драбини
Забезпечити відстань від електроустаткування на відстань не менше 1 м від горючих матеріалів, за винятком матеріалів груп Г1, Г2 у дільниці паперорізки.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Покарання: відсутні
14.05.2018 394228 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: через мораторій
Предмет перевірки: відповідність внутрішніх схем електропостачання категорійності споживача та його струмоприймачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні