Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (4) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (10)
Перевірки (17)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МЕЛІТОПОЛЬГАЗ"

#05535349

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.01.2022 3014546 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
74 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Полякова Ірина Борисівна — заступник начальника управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки- начальник відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки, у котлонагляді та підйомних спорудах Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Зюзін Володимир Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки, у котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Щербина Сергій Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду на об`єктах підвищеної небезпеки, котлонагляді та підйомних спорудах Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Алтунін Сергій Михайлович — головний державний інспектор відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки, у котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
При експлуатації ШГРП № 1 (пров. Тихий 11, смт Приазовське), ШГРП № 2 (вул. Центральна 2, с. Добрівка) не перевіряється правильність показів манометрів за допомогою контрольного приладу або перевіреним робочим приладом, який має з приладом, що перевіряється, однакову шкалу і клас точності (1 раз на 6 місяців) відповідно вимог п.7.3 р.VII додатка 1Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання
Не ведеться журнал обліку електро- інструменту.
Під час технічного огляду стану у ГГРП №2 (вул. Інтеркультурна, м. Мелітополь), не здійснено перевірку стану і роботи електроосвітлення і електрообладнання
Відсутній тунель, розташований збоку від проїзду, для входу та виходу в огляду канаву для перевірки технічного стану транспортних засобів.
На в'їзді до контрольно-техничного пункту не вивішені дорожні знаки: "Проїзд без зупинки заборонено", "Обмеження максимальної швидкості - 10 км/год".
Під час зберігання балонів із стисненим газом (киснем) не вжито заходів по запобіганню падіння та пошкодження балонів.
Слюсарі з експлуатації газових мереж , використовують в роботі гайкові ключі, у яких розміри зіва (захвату) перевищують розміри головок болтів (граней гайок) більше ніж на 0,3 мм і робочі поверхні гайкових ключів мають збиті скоси, а рукоятки - задирки.
Перевірка справності роботи манометрів, запобіжних клапанів і живильних пристроїв не проводиться в строки встановлені НПАОП 0.00-1.81-18.
Під час технічного огляду стану ГРП № 1(смт.Веселе, вул.Чумацька,1-А), не проведено візуальний огляд цілісності блисковоприймачів і струмопроводів, надійності їх з’єднань і кріплення до щогл
На огорожі шліфувального круга заточувального верстату без інвентарного номеру, не зазначено напрям обертання, що не відповідає вимогам п.2.1.5.9 ДСТУ 2807-94 «Устаткування метало – та деревообробне. Загальні вимоги безпеки і методи випробувань».
Під час виконання робіт на висоті для запобігання можливому падінню інструменту, матеріалів, робітники не використовують спеціальні сумки або пристрої для надійного зберігання (тримання) інструменту тощо.
В майстерні на свердлильному верстаті інв. № 04281 несправний пристрій, який повертає шпиндель у початкове положення після його подавання.
Відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту.
Спеціалізований автомобіль АДС держ. №АР 3372 СК, укомплектований згідно з Переліком оснащення аварійно-ремонтних машин матеріально-технічними засобами не в повному обсязі ( відсутній вибухозахищений світильник).
В журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не внесені зміни: «Примітка. Графи 10 та 11 заповнюються тільки для осіб, що проходять стажування (дублювання) на робочому місці».
Огорожа шліфувального круга заточувального верстату без інвентарного номеру не пофарбована в жовтий сигнальний колір, п.2.1.5.2 ДСТУ 2807-94 «Устаткування метало – та деревообробне. Загальні вимоги безпеки і методи випробувань».
В Приазовському цеху ПСГ не забезпечено складання таблиці врахування ризиків для обґрунтування вибору та використання засобів індивідуального захисту за формою згідно з додатком 4 Мінімальних вимог.
Не призначено працівника, який відповідає за стан засобів захисту.
З 10.02.2021 р. не ведеться журнал обліку робіт, що виконуються за нарядами і розпорядженнями.
В токарній майстерні використовується заточувальний верстат без інвентарного номеру, на якому прокладки між фланцем і шліфувальним кругом рівномірно не виступають назовні по всьому колу не менше ніж на 1 мм.
Суб’єкт господарювання не забезпечує працівників, відповідальних за справний стан і безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском посадовими інструкціями.
В котельній адміністративної будівлі при експлуатації системи газопостачання не проведена метрологічна повірка сигналізатору газу «СГБ» № б/н, що не відповідає вимогам п.7.1, п.7.4, п.7.5 р. VII додатка 1 «Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання», затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24.10.2011 р. № 640, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 21.11.2011 р. за № 1326/20064
В Веселівському цеху ПСГ не забезпечено складання таблиці врахування ризиків для обґрунтування вибору та використання засобів індивідуального захисту за формою згідно з додатком 4 Мінімальних вимог.
Засоби захисту, що видані для індивідуального користування не зареєстровані в журналі
Не призначено відповідального працівника за справний стан стелажів.
В котельні адміністративної будівлі обладнання , запобіжна і запірна арматура, не пронумеровані.
Не призначена особа, відповідальна за збереження та справність електроінструмента.
Бойки молотків (2 од.) мають відколи та тріщини на опуклій поверхні (майстерня служби метрології).
Під час технічного огляду стану у ГРП №4 (вул. Чкалова 90, м. Мелітопоь), ГРП №8 (вул. Б.Михайлова 124/2, м. Мелітополь) не проведено візуальний огляд цілісності блискавкоприймачів і струмовідводів, надійності їх з’єднань і кріплення до щогл
Зовні ШГРП №25 (вул. Ломоносова 222, м. Мелітополь), ШГРП №126 (вул. Ломоносова 339, м. Мелітополь) попереджувальний напис «Вогненебезпечно. Газ» потребує поновлення.
При експлуатації ШГРП №1 (м. Мелітополь, вул. Гоголя 130) порушено охоронну зону газопроводу, а саме: в технічній смузі, яка дорівнюють 10 м по периметру ШГРП висаджено дерево.
Роботодавцем не вирішено питання щодо необхідності працівникам мати при собі посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці на підприємстві під час виконання трудових обов'язків.
Відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту.
В журналі реєстрації інструктажу на робочому місці з питань охорони праці в графі 11 відсутній підпис працівників які пройшли стажування (контролери ТимофієваЛ.О.,Захарова Т.Є).
Зона обробки універсального токарного верстата інв. № 05274 не огороджена захисним пристроєм (екраном).
В журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не внесені зміни: «Примітка. Графи 10 та 11 заповнюються тільки для осіб, що проходять стажування (дублювання) на робочому місці».
Начальник служби метрології Яковенуо О.В., після проведення повторного інструктажу слюсарям Віллеру М.Ю. і Терехову О.Г., не проводить перевірку знань у виді усного опитування безпечних методів праці.
Інструкції з питань охорони праці не вивішуються на робочому місці.
Не розроблено інструкцію на І групу з електробезпеки.
В журналі реєстрації інструктажу на робочому місці з питань охорони праці в графі 10,11 не вказується кількість змін стажування та відсутній підпис працівника, який пройшов стажування (слюсар - Убийкінь О.М.).
Інструмент ударної дії (зубило) має тріщини у затилковій частині, (майстерня служби метрології).
На корпусі електроінструменту (ел. дриль №1) не зазначено інвентарний номер, а також дата наступної перевірки.
При експлуатації ГРП-1 (смт.Веселе, вул. Чумацька,1-А) засобам вимірювальної техніки – манометр ДМ 05100(№0011709-39) не проведена державна повірка (1раз на рік) відповідно до вимог п.7.1., п.7.4. розділу VII додатка 1 Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання, затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24 жовтня 2011 року № 640, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21 листопада 2011року за № 1326/20064 (далі -Порядок технічного огляду,обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану).
Наповнені балони із стисненим газом (киснем) зберігаються разом з порожніми балонами, не розділено місце їх зберігання
Суб’єкт господарювання, не затвердив форму змінного журналу для запису результатів огляду і перевірки справності посудин, що працюють під тиском обслуговуючим персоналом.
Розділ «Загальні положення» інструкції №61 з охорони праці для слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування не містить відомості про сферу застосування інструкції
Балони із стисненим газом (киснем) зберігаються не з нагвинченими на їхні горловини запобіжними ковпаками.
Працівники Веселівського цеху ПСГ(водій – Шевельов М.І., слюсар з аварійно-відбудовних робіт у газовому господарстві – Кудря І.О) не пройшли навчання з «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та не мають відповідної групи з електробезпеки.
В котельні адміністративної будівлі манометрам не проведено періодичну державну метрологічну повірку відповідно вимог п.7.5 р.VII додатка 1 «Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання»
При експлуатації не виключена можливість пошкодження газорозподільної системи, а саме: вздовж її траси в межах охоронної зони шириною 2 м з обох боків від зовнішньої стінки газопроводу в плані допускається розташування дерев (вул. Горького 101, смт Приазовське)
Розподільні пристрої напругою до 1000 В не укомплектовані інвентарними засобами захисту згідно з додатком 2 Правил, а саме: відсутні ізолювальні кліщі – 1шт.
На металевих драбинах № 1, 2, що перебувають в експлуатації, не зазначено: належність цеху.
При експлуатації не виключена можливість пошкодження газорозпо- дільної системи, а саме: вздовж її траси в межах охоронної зони шириною 2 м з обох боків від зовнішньої стінки газопроводу в плані допускається розташування дерев (смт Веселе, вул. Мисливська 16)
Начальник служби аварійно-відновлювальних робіт Доля Д.В. розробив інструкцію № 61, з охорони праці для слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування з порушенням вимог НПАО 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкції з охорони праці»
Відсутній список розподілу засобів захисту з визначенням місць зберігання.
Під час виконання робіт на висоті для запобігання можливому падінню інструменту, матеріалів робітники не використовують спеціальні сумки або пристрої для їх надійного зберігання (тримання).
Відсутній затверджений наказом роботодавця перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками (далі-наряди).
В котельні адміністративної будівлі не проведено періодичну перевірку та прочищення димових і вентиляційних каналів із складанням відповідного акту
Захисний пристрій (екран) заточувального верстату (без інвентарного номеру) не зблокований з пуском верстата.
В топковій Веселівського цеху ПСГ при експлуатації системи газопостачання не проведена метрологічна повірка сигналізатору газу «СГБ» № б/н, що не відповідає вимогам п.7.1, п.7.4, п.7.5 р. VII додатка 1 «Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання», затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24.10.2011 р. № 640, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 21.11.2011 р. за № 1326/20064
Працівникам підприємства не проведено інструктаж з електробезпеки на І групу з оформленням в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці.
Розділ «Загальні положення» інструкції №61 з охорони праці для слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування не містить стислу характеристику технологічного процесу та обладнання, що застосовується на цьому робочому місці.
Слюсарі з експлуатації газових мереж використовують в роботі, кувалди та інструмент ударної дії, рукоятки яких не виготовлені із сухої деревини твердих листяних порід без сучків та косошару або із синтетичних матеріалів.
Працівники Приазовського цеху ПСГ(водій – Бачурський Л.Г., слюсар з аварійно-відбудовних робіт у газовому господарстві – Шунтов Ф.І.) не пройшли навчання з «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та не мають відповідної групи з електробезпеки.
При експлуатації не виключена можливість пошкодження газорозпо- дільної системи, а саме: вздовж її траси в межах охоронної зони шириною 2 м з обох боків від зовнішньої стінки газопроводу в плані допускається розташування дерев (вул. Ломоносова 190, м. Мелітополь)
У боксі № 1 автотранспортного цеха допускається до експлуатації розподільний щит № 1 з незамкнутими дверцями
При організації виконання робіт на висоті роботодавцем не призначена особа, яка має право видачі нарядів (розпоряджень) на виконання робіт на висоті.
Балони із стисненим газом (киснем) зберігаються не в гніздах спеціальних стояків.
Не проведено перевірку кабелів-подовжувачів на робочих місцях не рідше 1 разу на 6 місяців, згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010 (2 од.).
Працівники, які виконують роботу на висоті не застосовують каски захисні.
Відсутня інструкція на І групу з електробезпеки.
При експлуатації ШГРП №54 (вул. Брів-ла-Гайард 25, м. Мелітополь), ШГРП №55 (вул. Дружби 199, м. Мелітополь), не перевіряється правильність показів манометрів за допомогою контрольного приладу або перевіреним робочим приладом, який має з приладом, що перевіряється, однакову шкалу і клас точності (1 раз на 6 місяців) відповідно вимог п.7.3 р.VII додатка 1Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспортизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачання
Працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском, не проводить огляди посудин, (обл.№53273, №53269) в робочому стані.
Прозір між краєм підручника та робочою поверхнею шліфувального круга заточувального верстату без інвентарного номеру більше 3 мм.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2022 3080914 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
82 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Веселівський цех природного та скрапленого газу
72202, Запорізька обл., Веселівський р-н, Смт Веселе, вул. Мисливська, 16
Автомобільна газозаправна станція Приазовський цех
72401, Запорізька обл., Приазовський р-н, Смт Приазовське, вул. Центральна, 140
Газорозподільчий пункт №3
72242, Запорожская обл., Веселівський р-н, С. Таврія, вул. Леніна, 13
Газорозподільчий пункт №2
72240, Запорожская обл., Веселівський р-н, С. Запоріжжя, вул. Садова, 1Б
Газорозподільчий пункт №1
72202, Запорізька обл. смт. Веселе, вул. Чумацька, 2
Автомобільна газозаправна станція (АГЗС) Веселівського цеху природного та скрапленого газу ПАТ "Мелітопольгаз"
72202, Запорізька обл., Веселівський р-н, Смт Веселе, вул. Пушкіна, 1
Мелітопольський цех скрапленого газу, Автозаправна станція
72300, Запорізька обл., м. Мелітополь, вул. Чкалова, 47-А
Учасники:
Царенко Віктор Вікторович — головний інспектор ВЗНС Мелітопольського РУ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області
Шепель Олександр Олександрович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Мелітопольського районного управління Головного управління ДСНС України у Запорізькій області
Квач Олег Валентинович — Директор приватного акціонерного товариства "Мелітопольгаз"
Баглай Владислав Григорович — Заступник начальника ВЗНС Мелітопольського РУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не вивішені у приміщеннях та на шляхах евакуації відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не проведено повторну ідентифікацію Приазовського цеху ПрАТ «Мелітопольгаз» у зв’язку з припиненням експлуатації деяких об’єктів відповідно вимог «Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого ПКМУ №77 від 03.02.2021р., вимог пункту 7 Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ №956 від 11.07.2002р.
Не проведено навчання фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту на територіальних курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД у відповідності до вимог пункту 15 ПКМУ від 26.06.2013р. №444 «Про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Не перевірено надійність роботи технологічних трубопроводів та підземних ємностей шляхом гідравлічного випробування на щільність у відповідності до вимог пункту 1.60 глави 1 розділу VI Правил технічної експлуатації резервуарів та інструкції по їх ремонту
Відповідальною особою за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння окремо для кожного поверху та приміщення.
Не проведене технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не забезпечено відділення приміщення архіву (із зберіганням паперів на стелажах) в адмінбудівлі від інших приміщень протипожежними дверима 2-го типу, з межею вогнестійкості не менше ЕІ 30, відповідно до вимог ДБН В. 1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також не визначений клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць.
Пожежні щити не забезпечені необхідним комплектом засобів пожежогасіння, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою не розроблені та не вивішені на видимих місцях інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення об’єкта, в яких повинні вказуватися: - категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; - спеціальні місця для куріння та вимоги до них; - порядок утримання приміщень, робочих місць; - порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; - порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; - порядок утримання та зберігання спецодягу; місця, порядок та норми одночасного зберігання в приміщенні сировини, напівфабрикатів та готової продукції; - порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; - порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; - заходи пожежної безпеки при роботі на технологічних установках та апаратах, які мають підвищену пожежну небезпеку; - граничні показання контрольно-вимірювальних приладів, відхилення від яких можуть викликати пожежу або вибух; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Відсутня зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На території не встановлені вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння
Не проведено гідравлічні випробування резервуарів.
Не забезпечено запас води в пожежній водоймі об’ємом 250 м3 для цілей зовнішнього пожежогасіння.
Не перевірено надійність роботи технологічних трубопроводів та підземних ємностей шляхом гідравлічного випробування на щільність у відповідності до вимог пункту 1.60 глави 1 розділу VI Правил технічної експлуатації резервуарів та інструкції по їх ремонту
Не встановлено сигналізатори до вибухових концентрацій газу в повітрі приміщень насосно-компресорної, дегазації балонів, фарбування, складу балонів та зовнішніх технологічних установках (зливні естакади, наповню вальні колонки) відповідно до вимог пункту 8.91 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди газопостачання».
Допущено облицювання стін та стелі з невстановленими показниками щодо пожежної безпеки у коридорі на 2-му поверсі адміністративної будівлі.
Не проведене обробляння засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яних елементів горищного покриття (крокви, лати) адміністративної будівлі та складських будівель.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) на об’єкті не встановлений протипожежний режим, який включає: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежонебезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - місця для зберігання і допустиму кількість сировини, напівфабрикатів та готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; - порядок прибирання горючого пилу й відходів, зберігання промасленого спецодягу та ганчір’я, очищення елементів вентиляційних систем від горючих відкладень; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; - порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони та посадових осіб, відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; - порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння, послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки. Працівники об’єкта не ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
Не відокремлено місце зберігання балонів з різними продуктами розділення повітря одне від одного негорючим бар’єром висотою 1,5м.
Не проведено ідентифікацію потенційно-небезпечного об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки у відповідності до вимог пункту 7 наказу МНС України від 23.02.2006р. №98 “Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів”
Будинки, приміщення та споруди Приазовського цеху ПрАТ «Мелітопольгаз» не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до додатку А (обов’язковий)) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Надзвичайна ситуація Не забезпечено працівників формування засобами хімічного захисту та захисту органів дихання.
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення Веселівського цеху не забезпечені первинними засобами пожежогасіння, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Відсутня зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки в електропроводках вагончика не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не проведено повторну ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки з урахуванням фактичного розташування на місцевості та відстаней до елементів селитебної території або промислових об'єктів, а також з урахуванням газопроводів високого тиску І і II категорій та газопроводів середнього тиску всіх діаметрів (без дворових вводів) у відповідності до вимог пунктів 5, 17, 19 статті 9 Закону України від 18.01.2001р. №2245 “Про об’єкти підвищеної небезпеки” постанова Кабінету Міністрів України від 11.07.2002р. №956 "Про ідентифікацію і декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки"
Не надано акти прихованих робіт з прокладання проводів, а саме: під горючим облицюванням стін у приміщенні диспетчерської, у коридорі на 2-му поверсі адміністративної будівлі, кабінеті госпрозрахункової групи та у кабінетах № 6, 7, 12, 13, 14, 16, 17, 19, 20, 22
Не забезпечено дотримання вимог електричної іскробезпеки у приміщеннях категорій А, Б, В за вибухопожежною та пожежною небезпекою згідно 3 ТОСТ 12.4.124-83 «ССБТ. Средства защиты от статического электричества. Общие технические требования».
Не обладнано об’єкт системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Допущено зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Не організовано повторну розробку та складання декларацій безпеки об’єктів підвищеної небезпеки з урахуванням газопроводів високого тиску І і II категорій та газопроводів середнього тиску всіх діаметрів (без дворових вводів) у відповідності до вимог пункту 3 та 4 розділу III Постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002р. №956 "Про ідентифікацію і декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки"
Не забезпечено обладнання приміщень адмінбудівлі, бокси для автотранспорту, будівлю метрології та будівлі головного газорозподільного пункту системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуювання людей згідно вимог таблиці А.1 та А.2 додатку А (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не укомплектовано засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, з розрахунку на 1 щит: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведене обробляння засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, дерев’яних елементів горищного покриття (крокви, лати) адмінбудівлі та будівлі метрології
Не оброблено дерев’яні елементи покриття (крокви, лати) адміністративної будівлі.
Територія підприємства, будинки, споруди, приміщення, технологічні установки не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Допущено виведення вентиляційної системи архіву в загальний коридор адмінбудівлі, що не відповідає вимогам ДБН В. 1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не забезпечені приміщення первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками), відповідно до наказу МВС України № 25 від 15.01.2018 р. «Про затвердження правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників».
Не проведено повторну ідентифікацію Веселівського цеху ПрАТ «Мелітопольгаз» у зв’язку з припиненням експлуатації деяких об’єктів відповідно вимог «Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого ПКМУ №77 від 03.02.2021р., вимог пункту 7 Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ №956 від 11.07.2002р.
Не здійснено перевірку об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.
Не забезпечено проходження спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) осіб, робота яких пов'язана з підвищеною пожежною небезпекою у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Не розроблено та не узгоджено положення про функціонування пожежної дружини (команди) відповідно до вимог “Порядку функціонування добровільної пожежної охорони”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564
Не обладнано будівлі для зберігання автомобільного транспорту, складські будівлі, приміщення випробувальної апаратури, приміщення наповнення балонів горючими газами Веселівського цеху ПРАТ «Мелітопольгаз» системою протипожежного захисту відповідно до пункту 4.1 таблиці А.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не забезпечено сходові клітини, коридори у адміністративній будівлі евакуаційним освітленням.
Не забезпечено виконання в приміщенні архіву (із зберіганням паперів на стелажах) спеціальної вентиляційної системи або системи димовидалення відповідно до вимог пункт 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На підприємстві відсутні паспорти на блискавкозахисні пристрої і заземлювачі пристроїв блискавкозахисту, які повинні зберігатися у відповідального за електрогосподарство
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ EN ISO 7010:2019 «Графічні символи. Кольори та знаки безпеки»
Не забезпечено технічне обслуговування і перевірка на працездатність, шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі, пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік.
Не перевірено надійність роботи технологічних трубопроводів та підземних ємностей шляхом гідравлічного випробування на щільність у відповідності до вимог пункту 1.60 глави 1 розділу VI “Правила технічної експлуатації резервуарів та інструкції по їх ремонту”
Допускається проходження повітряних ліній електропередач та зовнішніх електропроводок над вибухонебезпечною зоною.
Відсутня зареєстрована декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості
Допускається зберігання балонів з горючими газами в вертикальному положенні та не забезпечено їх встановлення у спеціальних гніздах, клітках та інших пристроях, що виключають їх падіння;,
Допущено зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Не проведено паспортизацію потенційно небезпечного об’єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки у відповідності до вимог пункту 22 наказу МНС України від 18.12.2000р. №338 (у редакції наказу МНС України від 16.08.2005 №140) “Про затвердження Положення про Паспортизацію потенційно-небезпечних об’єктів”
Не здійснено перевірку об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.
Не розміщено заборонi написи (покажчики) проїзд транспорту на дiлянках територiї об’єкту, де можливе утворення зон iз газо-, пароповiтряними сумiшами, концентрацiя в яких горючої речовини вище нижньої концентрацiйної межi поширення полум’я.
Зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації адміністративної будівлі не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведені замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не проведені замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не проведено обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єкта господарювання у відповідності до вимог додатку 1 таблиці 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002р. №1788
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не перероблено ПЛАС з урахуванням газопроводів високого тиску І і II категорій та газопроводів середнього тиску всіх діаметрів (без дворових вводів) у відповідності до вимог статті 11 Закону України № 2245-ІІІ від 18.01.2001р. «Про об’єкти підвищеної небезпеки».
Не розміщено пожежні щити (стенди) на території об’єкта з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі.
На території не встановлені вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння
Не проведене обов’язкове особисте страхування членів пожежної дружини (команди) відповідно “Порядку функціонування добровільної пожежної охорони”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564
Не забезпечено проведення випробування на тиск та витрату води з періодичністю 1 раз на рік системи зовнішнього протипожежного водопроводу з оформленням акту у відповідності до вимог пункту 6 розділу ІV Наказу МВС України від 15.06.2015 № 696 «Інструкція про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання».
Не виключено можливості падіння балонів з горючими газами в місці їх зберіганні.
Не проведено повторну ідентифікацію Веселівського цеху ПрАТ «Мелітопольгаз» у зв’язку з припиненням експлуатації деяких об’єктів відповідно вимог «Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого ПКМУ №77 від 03.02.2021р., вимог пункту 7 Порядку ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки, затвердженого ПКМУ №956 від 11.07.2002р.
Допускається улаштування турнікету на шляху евакуації ,2-го поверху адміністративної. будівлі
Не забезпечено обладнання складських приміщень підприємства системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не встановлено порядок (систему) оповіщення людей про пожежу, з ознайомленням всіх працівників
Не створено систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допускається спільне зберігання на відкритому майданчиках балонів з різними продуктами розділення повітря. При цьому місця для зберігання балонів з різними продуктами розділення повітря не відокремлені одне від одного негорючими бар’єрами висотою 1,5 м;
Не проведено експертне обстеження підземного резервуару для зберігання скрапленого (зрідженого) газу рег.№68149 з метою визначення технічного стану, умов і строку подальшої безпечної експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.05.2021 2578460 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ПрАТ "Мелітопольгаз" не підпадає під дію доручення Прем'єр-міністра України від 11.03.2021 року №10033/1/1-21
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.05.2021 2578463 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ПрАТ "Мелітопольгаз" не підпадає під дію доручення Прем'єр-міністра України від 11.03.2021 року №10033/1/1-21
Предмет перевірки: ПрАТ "Мелітопольгаз" не підпадає під дію доручення Прем'єр-міністра України від 11.03.2021 року №10033/1/1-21
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.05.2021 2578433 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ПрАТ "Мелітопольгаз" не підпадає під дію доручення Прем'єр-міністра України від 11.03.2021 року №10033/​1/​1-21
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.04.2021 2562130 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Запорізькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері загальнообов"язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Віллєр Оксана Юріївна — головний бухгалтер
Коноваленко О В — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 2 управління контрольно-перевірочної роботи
Новак Михайло Григорович — голова правління
Коноваленко О.В. — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 2 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
недостовірність відомостей про РНОКПП по 4 застрахованим особам за 2006-2008 роки
Покарання: відсутні
01.03.2021 2562208 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про захист прав споживачів
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Пакета Едуард Вікторович — Головний спеціаліст відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області
Куришко Олена Миколіївна — головний спеціаліст відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області
Новак Михайло Григорович — Голова правління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.06.2020 2128755 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Новак Михайло Григорович — Голова правління
Зайченко Олена Олександрівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Воробйов Сергій Сергійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Запорізькій області
Богатирьов Роман Геннадійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища у Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.02.2020 2075160 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Квач Олег Валентинович — В.о. голови правлння ПрАТ "Мелітопольгаз"
Стрюков Олександр Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду на об`єктах підвищеної небезпеки, котлонагляді та підйомних спорудах управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.12.2019 2048694 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція у Запорізькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Новак Михайло Григорович — Голова правління
Зайченко Олена Олександрівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Ільїн Юрій Валентинович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Запорізької області
Порушення:
не виконано пункти 1, 3, 4 Припису від 11.05.2019р. № 043/115/188/03
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.05.2019 1653028 Державна екологічна інспекція у Запорізькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Квач Олег Валентинович — головний інженер
Лушніков Юрій Вікторович — начальник відділу охорони праці
Порушення:
Не виконано раніше наданий припис №029/069/390/03 від 26.09.2018 року про усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства, а саме: пункти 1, 3, 7, 10, а саме: Не визначений склад і властивості відходів, що утворюються Суб’єкт господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність якого призводить виключно до утворення відходів, для яких Пзув від 50 до 1000, щороку не подає декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118 ПАТ «Мелітопольгаз» здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел без дозволів спеціально уповноваженого органу виконавчої влади від технологічного обладнання та об’єктів по’вязаних з утворенням забруднюючих речовин Відсутня державна реєстрація прав на земельні ділянки за адресою: Запорізька область, Приазовський район, смт. Приазовське, вул. Калініна, буд. 140; Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Чкалова, буд. 47а.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.03.2019 1624611 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка усунення порушень
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
5535349 — Інженер з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2019 1615031 Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання суб’єктом господарювання припису
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Лушніков Юрій Вікторович — Інженер з охорони праці ПАТ «Мелітопольгаз»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2019 1470666 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
120 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Газорозподільчий пункт №3
72242, Запорожская обл., Веселівський р-н, С. Таврія, вул. Леніна, 13
Газорозподільчий пункт №2
72240, Запорожская обл., Веселівський р-н, С. Запоріжжя, вул. Садова, 1Б
Веселівський цех природного та скрапленого газу
72202, Запорізька обл., Веселівський р-н, Смт Веселе, вул. Мисливська, 16
Мелітопольський цех скрапленого газу, Автозаправна станція
72300, Запорізька обл., м. Мелітополь, вул. Чкалова, 47-А
Автомобільна газозаправна станція (АГЗС) Веселівського цеху природного та скрапленого газу ПАТ "Мелітопольгаз"
72202, Запорізька обл., Веселівський р-н, Смт Веселе, вул. Пушкіна, 1
Автомобільна газозаправна станція Приазовський цех
69000, Запорізька обл., Приазовський р-н, Смт Приазовське, вул. Центральна, 140
Газорозподільчий пункт №1
72202, Запорізька обл. смт. Веселе, вул. Чумацька, 2
Порушення:
Відсутні у приміщенні диспетчерської (чергової) служби повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації.
Не проведено повторну ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки з урахуванням фактичного розташування на місцевості та відстаней до елементів селитебної території або промислових об'єктів, а також з урахуванням газопроводів високого тиску I і II категорій та газопроводів середнього тиску всіх діаметрів (без дворових вводів).
Не внесено зміни в ідентифікації потенційно-небезпечних об'єктів з урахуванням усіх чинників небезпеки та не узгоджено їх з державним інспектором цивільного захисту та техногенної безпеки.
Провести ідентифікацію об’єкту підвищеної небезпеки з урахуванням автогазозаправного пункту.
Допущене захаращення приміщень гаражів горючим сміттям. Не встановлені терміни очищення технологічними регламентами або інструкцією, що затверджується керівником підприємства
Не виконана перевірка стану вогнезахисного оброблення дерев’яних конструкцій будівель організацією, що має ліцензію на проведення відповідних робіт протипожежного призначення.
Не пройдено навчання на курсах цивільного захисту співробітниками диспетчерської служби.
Не забезпечено працівників формувань засобами хімічного захисту та захисту органів дихання
На території підприємства відсутнє освітлення протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд
Не проведено експертне обстеження резервуару підземного для зберігання скрапленого (зрідженого) газу рег.№59657 з метою визначення технічного стану, умов і строку подальшої безпечної експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей
Не розміщено заборонi написи (покажчики) проїзд транспорту на дiлянках територiї об’єкту, де можливе утворення зон iз газо-, пароповiтряними сумiшами, концентрацiя в яких горючої речовини вище нижньої концентрацiйної межi поширення полум’я.
Не проведене відновлення протипожежного запасу води в резервуарі у строк не більше ніж: - 24 год. - у населених пунктах і на промислових підприємствах з будівлями за вибухопожежною та пожежною небезпекою категорій А, Б та В
Не оброблено дерев’яні елементи покриттів складської будівлі.
Не визначений порядок організації та проведення протипожежних інструктажів, навчання і перевірки знань з пожежно-технічного мінімуму з усіма працівниками та посадовими особами Веселівського цеху природного та скрапленого газу ПАТ “Мелітопольгаз”, встановленому пунктами 6 та 7 “Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 року № 444
Не враховано у паспорті потенційно небезпечного об’єкту автогазозаправний пункт.
Не забезпечено дотримання вимог електричної iскробезпеки у примiщеннях категорiй А, Б, В за вибухопожежною та пожежною небезпекою згiдно з ГОСТ 12.4.124-83 «ССБТ. Средства защиты от статического электричества. Общие технические требования».
Не проводиться перевірка захисту будівель, споруд та зовнішніх установок підприємства від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог розділу 9 глави 9.3 ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Відсутні у приміщенні диспетчерської (чергової) служби регламенти надання інформації про аварію
Не забезпечено захист будівель, споруд та зовнішніх установок підприємства від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не забезпечено виконання в приміщенні архіву (із зберіганням паперів на стелажах) спеціальної вентиляційної системи або системи димовидалення відповідно до вимог пункт 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не обладнано складські будівлі системою протипожежного захисту відповідно до розділу 14 таблиці А.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не обладнано приміщення випробувальної апаратури системою протипожежного захисту відповідно до пункту 7.13 таблиці А.2 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не забезпечено запас води в пожежній водоймі об’ємом 250 м3 для цілей зовнішнього пожежогасіння.
Не проведено експертне обстеження резервуару підземного для зберігання скрапленого (зрідженого) газу рег.№59658 з метою визначення технічного стану, умов і строку подальшої безпечної експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей
Не забезпечено проходження функціонального навчання та практичної підготовки осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійснення заходів з питань цивільного захисту.
Відсутній план реагування на надзвичайні ситуації.
Не забезпечено технічне обслуговування і перевірка на працездатність, шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі, пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік
Не забезпечено обробку дерев’яних конструкцій покрівель адмінбудівлі та будівлі метрології вогнезахисним складом які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності, організацією, яка має відповідну ліцензію на такий вид робіт
Не вивішено у приміщеннях та на шляхах евакуації відповідні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників об’єкта у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не обладнано приміщення наповнення балонів горючими газами системою протипожежного захисту відповідно до пункту 7.23 таблиці А.2 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На підприємстві відсутні паспорти на блискавкозахисні пристрої і заземлювачі пристроїв блискавкозахисту, які повинні зберігатися у відповідального за електрогосподарство, згідно вимог пункту 9.2.7 глави 9.2 розділу 9 ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Допускається використання в пожежонебезпечних зонах світильників без захисного суцільного скла (ковпаків)
Будинки (адміністративно-офісного призначення), приміщення та споруди (одноповерхові наземні гаражі) цеху не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не пройдено спеціальне навчання (пожежно-технiчний мiнiмум) особами, які прийняті на роботу, пов’язану з підвищеною пожежною небезпекою, попередньо (до початку самостійного виконання роботи).
Не проведено експертне обстеження резервуару підземного для зберігання скрапленого (зрідженого) газу рег.№59659 з метою визначення технічного стану, умов і строку подальшої безпечної експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей
Не забезпечено відділення приміщення архіву (із зберіганням паперів на стелажах) в адмінбудівлі від інших приміщень протипожежними дверима 2-го типу, з межею вогнестійкості не менше ЕІ 30, відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Не проведено паспортизацію потенційно небезпечного об’єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки.
Не здійснено перевірку об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»
Не проведено навчання фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту на територіальних курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД.
Не обладнано приміщення наповнення балонів горючими газами системою протипожежного захисту відповідно до пункту 7.23 таблиці А.2 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не проведено замiр опору iзоляцiї i перевiрку спрацювання приладiв захисту електричних мереж та електроустановок вiд короткого замикання.
Не забезпечено дотримання вимог електричної iскробезпеки у примiщеннях категорiй А, Б, В за вибухопожежною та пожежною небезпекою згiдно з ГОСТ 12.4.124-83 «ССБТ. Средства защиты от статического электричества. Общие технические требования».
Не проведено експертне обстеження резервуару підземного для зберігання скрапленого (зрідженого) газу рег.№68149 з метою визначення технічного стану, умов і строку подальшої безпечної експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей
Виконати забезпечення всіх вогнегасників, які експлуатуються на об’єкті бирками та маркувальними написами на корпусі
Не оброблено дерев’яні елементи покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі.
Не встановлено порядок (систему) оповіщення людей про пожежу, з ознайомленням всіх працівників
Технічне обстеження трубопроводів не виконується із складанням необхідної ремонтної документації
Будівля наповнення балонів горючими не обладнана системами протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації та автоматичною системою пожежогасіння) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту”.
Не оброблено дерев’яні елементи покриттів (крокви, лати) адміністративної будівлі.
Не створено систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення.
Суб’єкт господарювання здійснює свою діяльність без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не розроблено схеми оповіщення за якими має здійснюватись оперативне оповіщення.
Відсутній майданчик для розвороту та стоянки автомашин перед в’їздом на територію газонаповнювальної станції згідно пункту 8.27 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди ГАЗОПОСТАЧАННЯ».
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 “Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою”, а також клас зони згідно з “Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок” (НПАОП 40.1-1.32-01), які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщень
Не проведене обов’язкове особисте страхування членів пожежної дружини (команди) Веселівського цеху природного та скрапленого газу ПАТ “Мелітопольгаз” відповідно до Закону України “Про страхування” добровільної пожежної охорони відповідно до “Порядку функціонування добровільної пожежної охорони”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564
Не обладнано приміщення випробувальної апаратури системою протипожежного захисту відповідно до пункту 7.13 таблиці А.2 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не здійснено перевірку працездатності мережі систем зовнішнього протипожежного водопроводу (пожежних гідрантів), шляхом проведення випробування на тиск та витрату води з оформленням відповідних актів, із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України відповідно до вимог розділу ІV., пункту 6 «Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання», затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15.06.2015 року № 696.
Допущено виведення вентиляційної системи архіву в загальний коридор адмінбудівлі, що не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не здійснено перевірку об’єктових джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, із залученням пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України.
Допускається проходження повітряних ліній електропередач та зовнішніх електропроводок над вибухонебезпечною зоною.
Провести ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту з урахування автогазозаправного пункту.
Не забезпечено проходження функціонального навчання та практичної підготовки осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійснення заходів з питань цивільного захисту.
Відсутні у приміщенні диспетчерської (чергової) служби регламенти надання інформації про аварію
Не розроблено схеми оповіщення за якими має здійснюватись оперативне оповіщення.
Не забезпечено обладнання приміщення адмінбудівлі, бокси для автотранспорту, будівлю метрології та будівлі головного газорозподільного пункту системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуювання людей згідно вимог Таблиці А.1 та А.2 додатку А (обов’язковий) ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допущено зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Не проводиться перевірка захисту будівель, споруд та зовнішніх установок підприємства від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог розділу 9 глави 9.3 ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Номенклатуру забезпечення працюючого персоналу засобами радіаційного та хімічного захисту не узгоджено з територіальним органом ДСНС.
Не виконана перевірка стану вогнезахисного оброблення дерев’яних конструкцій будівель організацією, що має ліцензію на проведення відповідних робіт протипожежного призначення.
Не обладнано адміністративну будівлю системою протипожежного захисту відповідно до пункту 4.1 таблиці А.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Допущене встановлення на вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрат, які не розкриваються, не розсуваються або не знімаються і які під час перебування в цих приміщеннях людей не відчинені (не зняті)
Не оброблено дерев’яні елементи покриттів складської будівлі.
Не обладнано складські будівлі системою протипожежного захисту відповідно до розділу 14 таблиці А.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На підприємстві відсутні паспорти на блискавкозахисні пристрої і заземлювачі пристроїв блискавкозахисту, які повинні зберігатися у відповідального за електрогосподарство, згідно вимог пункту 9.2.7 глави 9.2 розділу 9 ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Не проведено гідравлічні іспити на щільність технологічних трубопроводів (не рідше одного разу на три роки).
Не проведено гідравлічні випробування резервуарів.
Не проведено гідравлічні випробування резервуарів.
Не оброблено дерев’яні елементи покриттів складської будівлі.
Відсутні заземлюючі пристрої шлангів зливу зливного пункту.
Не проведено встановленим порядком обов’язкове страхування цивільної відповідальності суб’єкта господарювання діяльність на яких може призвести до аварій екологічного і санітарно - епідеміологічного характеру, за категорією небезпеки.
Відсутній прямий телефонний зв'язок із найближчою пожежною частиною згідно пункту 8.96 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди ГАЗОПОСТАЧАННЯ».
Допущено: - експлуатацію кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією; - використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків)
Відсутній комплект експлуатаційно-технічної документації блискавкозахисту закладу
Не проведене обов’язкове особисте страхування членів пожежної дружини (команди) ПАТ “Мелітопольгаз” відповідно “Порядку функціонування добровільної пожежної охорони”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564
99. пункт 9.3 глави 9 розділу VІ ППБУ Не виключено можливості падіння балонів з горючими газами в місці їх зберіганні.
Відсутнє маркування на шлангах зливу зливного пункту, а саме інвентарний номер, робочий тиск, дата виготовлення, стійкість до вуглеводів і термін чергового випробування.
Не обладнано об’єкти підвищеної небезпеки системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Не відокремлено місце зберігання балонів з різними продуктами розділення повітря одне від одного негорючим бар’єром висотою 1,5м.
Пожежні щити не укомплектовані згідно вимог
Не виконано розділення виробничої та допоміжної зони і площадки розміщення автогосподарства сітчастою огорожею полегшеного типу з негорючих матеріалів або посадкою чагарнику висотою не більше 1м згідно пункту 8.22 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди ГАЗОПОСТАЧАННЯ»
Не проведено гідравлічні іспити на щільність технологічних трубопроводів (не рідше одного разу на три роки).
Допускається улаштування турнікету на шляху евакуації 2 й поверх адмінбудівлі
Не обладнано будівлю для зберігання автомобільного транспорту системою протипожежного захисту відповідно до пункту 12.1.1 таблиці А.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не розроблено та не узгоджено положення про функціонування пожежної дружини (команди) ПАТ “Мелітопольгаз” відповідно до вимог “Порядку функціонування добровільної пожежної охорони”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564
Не забезпечено проходження спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) осіб, робота яких пов'язана з підвищеною пожежною небезпекою у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Не розроблені паспорти блискавкозахисних пристроїв та паспорти заземлювачів пристроїв блискавкозахисту після їх приймання в експлуатацію
Не проведено експертне обстеження резервуару підземного для зберігання скрапленого (зрідженого) газу рег.№68597 з метою визначення технічного стану, умов і строку подальшої безпечної експлуатації. Результати не занесено в паспорти цих ємностей
Не встановлено сигналізатори до вибухових концентрацій газу в повітрі приміщень насосно-компресорної, дегазації балонів, фарбування, складу балонів та зовнішніх технологічних установках (зливні естакади, наповню вальні колонки) відповідно до вимог пункту 8.91 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди ГАЗОПОСТАЧАННЯ».
Не здійснено технiчне обслуговування вогнегасникiв вiдповiдно до Правил експлуатацiї та типових норм належності вогнегасникiв, затверджених наказом МВС України вiд 15.01.2018 року № 25, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 23 лютого 2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 «Технiчне обслуговування вогнегасникiв. Загальнi технiчнi вимоги».
Відсутній план реагування на надзвичайні ситуації
Відсутні у приміщенні диспетчерської (чергової) служби повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації.
Суб’єкт господарювання здійснює свою діяльність без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не заключено договір на постійне та обов’язкове обслуговування з аварійно-рятувальною службою.
Відсутній прямий телефонний зв'язок із найближчою пожежною частиною згідно пункту 8.96 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди ГАЗОПОСТАЧАННЯ».
Не забезпечено обладнання складських приміщень підприємства системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не обладнано будівлю для зберігання автомобільного транспорту системою протипожежного захисту відповідно до пункту 12.1.1 таблиці А.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не встановлено сигналізатори до вибухових концентрацій газу в повітрі приміщень насосно-компресорної, дегазації балонів, фарбування, складу балонів та зовнішніх технологічних установках (зливні естакади, наповню вальні колонки) відповідно до вимог пункту 8.91 ДБН В.2.5-20-2001 «Зовнішні мережі і споруди ГАЗОПОСТАЧАННЯ».
Фасад (інше видне місце) підприємства не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), освітлюваним у темний час доби
Не розміщено заборонi написи (покажчики) проїзд транспорту на дiлянках територiї об’єкту, де можливе утворення зон iз газо-, пароповiтряними сумiшами, концентрацiя в яких горючої речовини вище нижньої концентрацiйної межi поширення полум’я.
Не організовано повторну розробку та складання декларацій безпеки об’єктів підвищеної небезпеки з урахуванням газопроводів високого тиску I і II категорій та газопроводів середнього тиску всіх діаметрів (без дворових вводів)..
Не здійснено перевірку придатності виданих для користування засобів захисту органів дихання з оформленням відповідного акту
Не розроблено та не затверджено керівником об’єкта інструкції про заходи пожежної безпеки для кожного приміщення. Інструкції про заходи пожежної безпеки не вивішені на видимих місцях.
Не здійснено технiчне обслуговування вогнегасникiв вiдповiдно до Правил експлуатацiї та типових норм належності вогнегасникiв, затверджених наказом МВС України вiд 15.01.2018 року № 25, зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 23 лютого 2018 року за № 225/31677, а також ДСТУ 4297-2004 «Технiчне обслуговування вогнегасникiв. Загальнi технiчнi вимоги».
Приміщення котелень цеху не обладнані пожежними кран-комплектами
Не перевірено надійність роботи технологічних трубопроводів за допомогою гідравлічного випробування на щільність.
Допущено зберігання балонів з газами без запобіжних ковпаків та нагвинчених на штуцери заглушок.
Не пройдено навчання на курсах цивільного захисту співробітниками диспетчерської служби.
Не виключено можливості падіння балонів з горючими газами в місці їх зберіганні.
Не перероблено ПЛАС з урахуванням газопроводів високого тиску I і II категорій та газопроводів середнього тиску всіх діаметрів (без дворових вводів).
Покарання: відсутні
14.01.2019 1405618 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
97 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Квач Олег Валентинович — Головний інженер ПАТ «Мелітопольгаз»
Порушення:
Журнал перевірки технічного стану транспортних засобів не відповідає вимогам додатку 3 «Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками», затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв'язку України 05.08. 2008 р. № 974, заре-єстрованого в Міністерстві юстиції України 01.09.2008р. за № 794/1548,
Відомості про заміну запірної арматури, кранів, вико-нання аварійних робіт не заносяться у паспорт газопро-воду
При експлуатації зовнішнього розподільчого газопрово-ду по бульвару 30 років Перемоги, б.40 -42 в м. Меліто-поль порушено охоронну зону газопроводу, на відстані менш ніж 2 м від зовнішньої стінки газопроводу виса-джено дерева
В журналі реєстрації нарядів допусків на виконання га-зонебезпечних робіт допуск не вказуються повністю ім’я та по батькові, особи яка видала наряд-допуск
При експлуатації зовнішнього розподільчого газопро-воду по вул. Лютнева б. 231 в м. Мелітополь порушено охоронну зону газопроводу, на відстані менш ніж 2 м від зовнішньої стінки газопроводу побудований гараж
При виконанні газонебезпечних робіт не визначена осо-ба, відповідальна за підготовку об’єкта до проведення газонебезпечних робіт та особа, відповідальна за прове-дення газонебезпечних робіт
Не ведеться журнал обліку засобів захисту
Кабель електроінструменту не захищений від випадко-вого пошкодження і зіткнення його з гарячими, вологи-ми та масляними поверхнями
В майстерні автотранспортного цеху застосовуються ручні інструменти (напилки – 2 од.) без рукояті
Не проводиться періодичний технічний огляд посудини що працює під тиском (рєстр. № 58479) в терміни, визна-чені експлуатаційною документацією
Різьбові і фланцеві з’єднання технологічного обладнан-ня, трубопроводів і запірної арматури системи ЗВГ не перевіряються на герметичність приладовим методом або за допомогою мильної емульсії щомісяця
В приміщенні теплогенераторної простір між футляром і газопроводом не закладено просмоленим клоччям і кінці футляра виступають за стіну менш ніж на 30 мм (котельні № 6; 7; 22; 10;14;4-1;4-2;15,17,3;8;16;5)
Не проведено опосвідчення безпечного стану електро-обладнання понад 1000В (КТП 13/346)
При проведенні спеціального навчання і перевірки знань в протоколи № 8 від 23.04.2018, № 21 від 04.07.2018 не занесені нормативно – правові акти з охорони праці,за якими проводилась перевірка знань, додержання яких, входить до функціональних обов'язків працівників, а са-ме: «Правил охорони праці під час роботи з інструмен-том та пристроями», «Правил охорони праці під час ви-конання робіт на висоті»
При експлуатації системи газопостачання в приміщенні газонаповнювального пункту (далі -ГНП ) сигналізатору газу СТХ-3 не проведено метрологічну повірку (1 раз на 12 місяців) відповідно п.7.1, п.7.4. розділу VII додатка 1 «Порядку технічного огляду, обстеження, оцінки та пас-портизації технічного стану здійснення запобіжних за-ходів для безаварійного експлуатування систем газопо-стачання», затвердженого наказом Міністерства енерге-тики та вугільної промисловості України від 24 жовтня 2011 року № 640, зареєстрованого в Міністерстві юсти-ції України 21 листопада 2011 року за № 1326/20064,(надалі Порядок)
Під час роботи з екранними пристроями (далі - ЕП) не розроблена інструкція з охорони праці
При експлуатації посуди що працюють під тиском,не за-безпечено проведення своєчасного ремонту посудини ре-єстр. №58479, та підготовку її до технічного огляду
Не розроблений перелік газонебезпечних робіт, що ви-кликані необхідністю ліквідації або локалізації можли-вих аварійних ситуацій
В журналі реєстрації інструктажу на робочому місці з питань охорони праці в графі 2 (п.№247) не вказана дата проведення інструктажу
При експлуатації кутової шліфувальної машинки без інв. № не проведено періодична (не рідше 1 разу на 6 міся-ців) перевірка
Змінні плоскі планки губок лещат мають спрацьовану насічку на робочій поверхні(майстерня служби метроло-гії)
Не проводиться контрольний огляд газового господарст-ва (1 раз на півроку)
Не проводиться поточний ремонт запірної арматури, (не рідше ніж 1 раз на рік)
Посадові особи підприємства (РМЦ) не пройшли на-вчання та перевірку знань з питань охорони праці
Для виконання робіт з підвищеною небезпекою (обслуго-вування підвіски автомобілів, монтаж, демонтаж, накачу-вання шин) роботодавець наказом по підприємству не ви-значив осіб, відповідальних за безпечне їх проведення
Пуск газу на газовикористовуючі установки сезонної дії, (опалювальні котли теплогенераторної № 2) здійс-нюється без оформлення відповідного акту готовності обладнання до роботи
Під час роботи з екранними пристроями (далі - ЕП) не розроблена інструкція з охорони праці
Ззовні ГРП №1 (Мелітопольський р-н, с. Новомиколаїв-ка) ШГРП-41 (м. Мелітополь, пр-кт 50 років Перемоги 31) ШГРП-64 (м. Мелітополь вул. Лютнева 237) на вид-ному місці не встановлено попереджувальний напис - "Вогненебезпечно. Газ",
Не розроблений перелік газонебезпечних робіт, що ви-кликані необхідністю ліквідації або локалізації можли-вих аварійних ситуацій
При організації виконання робіт на висоті роботодавцем не призначена особа, яка має право видачі нарядів (роз-поряджень) на виконання робіт на висоті,
Перевозяться наповнені кисневі балони без застосуван-ням прокладок між балонами
Посадові особи підприємства (РМЦ) не пройшли на-вчання та перевірку знань з питань охорони праці за НПАОП 45.2-7.02-12 «Охорона праці та промислова безпека у будівництві. Основні положення. ДБН А.3.2-22009», затверджено наказами Мінрегіонбуду України від 27.01.2009 р. № 45, від 04.06.2010 р. № 202, від 25.05.2011 р. № 53 та наказ Мінрегіону від 30.12.2011 № 417,
В приміщенні ГНП та на АГЗП використовуються ма-нометри, яким не проведено державну метрологічну по-вірку (1раз на рік), відповідно п.7.1, п.7.4. розділу VII додатка 1 Порядку
У керівника структурного підрозділу відсутній перелік інструкцій необхідних у даному підрозділі для праців-ників цих професій і видів робіт даного підрозділу
При організації виконанні робіт на висоті не ведеться Журнал обліку робіт, що виконуються за нарядами і розпорядженнями
В теплогенераторній служби метрології біля кожної установки, що використовують газ, не вивішені схеми газового обладнання із зазначенням номерів обладнання, запобіжної і запірної арматури, контрольно-вимірювальних приладів
Диспетчерам Шакун В.Б. та ін. не проведено навчання та перевірка знань з «Вимог щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними при-строями»
Інструкції з охорони праці №96, для персоналу обслуго-вуючого посудини, що працюють під тиском не визначе-ний механізм аварійної зупинки посудини (реєстр. №58479)
Не розроблений перелік посад і професій, які повинні проходити стажування та тривалість їх стажування
В теплогенераторній адміністративній будівлі №2 відсу-тній паспорт на газове господарство з відповідними схемами
Начальнику Приазовського цеху природного та зрідже-ного газу Чебанову С.В. не проведено навчання та пере-вірку знань з «Правил будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском»
В майстерні РДГ на накладних планках лещат присутні забоїни та задирки,
В майстерні РГД експлуатується металева дробина інв. №б/н , якій не проведено статичне випробування у встановлений термін
Використовуються засоби захисту які не пройшли ви-пробування ( УВН №116, УНН №117, діелектричні ру-кавиці №118, тощо)
При експлуатації трубопроводів, резервуарів зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) не проводиться обслугову-вання і ремонти запірної арматури
В журналі реєстрації інструктажу на робочому місці з питань охорони праці в графі 5(п.№7-23) не вказується номер інструкції
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, не заповнюється графа знання перевірив, допуск до роботи здійснив (підпис, дата)
В інструкції з охорони праці № 3 для працівників охо-рони (вартових,сторожів) в розділі «Загальні положен-ня» п.1.1 не вказуються вимоги щодо віку, стажу роботи, статі, стану здоров’я;перелік видів спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту, які мають видаватися працівникам конкретної професії (виконавцям конкретного виду робіт) згідно з чинними нормами, із зазначенням вимог до їх викорис-тання згідно із законодавством,
Не розроблені і не вивішені на робочих місцях автотранс-портного цеху технологічні карти на роботи з підвищеною небезпекою по ремонту автомашин
е ведеться журнал обліку електроінструменту
Не проводиться періодична перевірка електроінструмента (не рідше як 1раз на 6 місяців)
Фахівець служби з охорони праці не контролює безпеч-ну експлуатацію електроустановок та не має 4 групи з електробезпеки
До обслуговування посудини що працює під тиском, ре-єстр. №58479, допущений слюсар Сєчин С.Г., який не пройшов медичний огляд
У виробничих приміщеннях і на території зберігання де-талей, вузлів, агрегатів і різного металу не організовано в окремих місцях на стелажах
При експлуатації трубопроводів, резервуарів зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) не проводиться обслугову-вання і ремонти запірної арматури
Первинний, повторний та позаплановий інструктажі з питань охорони праці не завершуються перевіркою знань та набутих навичок особам, яких інструктують, з позначкою в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Газопровід низького тиску за адресою: м. Мелітополь, вул. Героїв Крут (д.89-142м.) не захищено від атмосфер-них опадів та корозії (потребує пофарбування), відпові-дно до вимог ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання» та ГОСТ 14202-6
В теплогенераторної адміністративної будівлі №2 біля установок, що використовує газ, не вивішено схеми га-зового обладнання із зазначенням номерів обладнання, запобіжної і запірної арматури
Допущено до користування електроінструментом пра-цівників підприємства без відповідного навчання і пере-вірки знань, які повинні мати відповідну групу з елект-робезпеки та посвідчення відповідно до вимог НПАОП 40.1-1.21-98
Роботодавцем не визначена форма змінного журналу, для запису результатів огляду і перевірки посудин що пра-цюють під тиском, обслуговуючим персоналом
В роботі використовується молотки, дерев’яні, рукоятки яких мають розколи
Відсутній журнал обліку газонебезпечних робіт, які ви-конуються без наряду - допуску
Не ведеться журнал обліку електроінструменту,
В майстерні автотранспортного цеху використовується молоток, дерев'яна рукоятка якого зламана, має розко-ли
Запобіжні пояси зберігаються не у підвішеному стані або розкладені на стелажах у один ряд
При в’їзді на територію Приазовського цеху природного та зрідженого газу не вивішено план (схема) руху транс-портних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів та в'їздів
В роботі застосовуються ручні інструменти (напилки – 2 од.) без рукояті,
При організації виконання робіт на висоті роботодавцем не призначена особа, відповідальна за організацію і без-печне виконання робіт на висоті
Не проводиться огляд електроустановок з записом до оперативного журналу
Не проводиться обслуговування та ремонт систем вен-тиляції
В майстерні РГД на електроінструменті відсутні відміт-ки про періодичність перевірки та інвентарний номер
В журналі реєстрації інструктажу на робочому місці з питань охорони в графі 6 (п.№176) не вказана причина проведення цільового інструктажу
Не проведено комплексне приладове обстеження підзе-много газопроводу вводу до теплогенераторної адмініс-тративної будівлі № 2 відповідно п. 5.3 розділу V «По-рядку технічного огляду, обстеження, оцінки та паспор-тизації технічного стану, здійснення запобіжних заходів для безаварійного експлуатування систем газопостачан-ня»
Відкриті площадки для зберігання транспортних засобів не мають розмітку, яка виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначає місця установлення автомо-білів і проїздів
За результатами обстеження технічного стану газопро-водів не здійснюється щорічний аналіз корозійного ста-ну сталевих підземних споруд і ефективності роботи електрохімзахисту, захищеності газопроводів протягом часу їх експлуатації
В журнал обліку та зберігання засобів захисту не зане-сені каски, переносні огородження, знаки безпеки
Не ведеться журнал реєстрації робіт за нарядами та роз-порядженнями
Працівники, які допущені до роботи з електроінструмен-том, не пройшли навчання і перевірку знань щодо безпе-чного виконання робіт застосуванням електроінструме-нту
Огляди засобів захисту не здійснююся 1 раз в 6 місяців, переносних заземлень 1 раз в 3 місяця
Для забезпечення своєчасного виконання аварійно-відновлювальних робіт, запас матеріалів і запасних час-тин об’єктового рівня, створений відповідно до ви-мог «Порядку створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуа-цій техногенного і природного характеру та їх наслід-ків»,
В місцях для підключення до електричної мережі пере-носних електроприймачів струму відсутні написи, що вказують про напругу мережі та вид струму
Газопровід низького тиску за адресою: м. Мелітополь, вул. Циолковського (д89-140м.) не захищено від атмос-ферних опадів та корозії (потребує пофарбування), від-повідно до вимог ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання» та ГОСТ 14202-69
Газопровід низького тиску за адресою: м. Мелітополь, вул. Чайковського (д 108-85м.) не захищено від атмос-ферних опадів та корозії (потребує пофарбування), від-повідно до вимог ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання» та ГОСТ 14202-69
В складі для зберігання аварійного запасу на стелажах для зберігання матеріалів відсутня табличка із зазначен-ням номеру і вантажопідіймальності осередку
Не проводиться перевірка справності роботи манометрів, запобіжних клапанів
Не проводиться періодична перевірка електроінструмента (не рідше як 1раз на 6 місяців)
Не складено графік перевірки технічного стану колісних транспортних засобів згідно з вимогами розділу VI По-рядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 05.08.2008 р. № 974, зареєстрованого в Міністерстві юс-тиції України від 01.09.2008 р. за № 794/1548
Не розроблено Перелік газонебезпечних робіт
Балони з ЗВГ транспортуватися без накручених на гор-ловину запобіжних ковпаків і без встановлених на вихі-дних штуцерах вентилів заглушками
Спеціалізований автомобіль АДС АР 3464 АМ не в пов-ному обсязі укомплектований згідно з Переліком осна-щення аварійно-ремонтних машин матеріально-технічними засобами, відсутні: діелектричні рукавиці (2 пари), сигнальні знаки -1 шт., переносним вибухозахи-щеним світильником
Не ведеться журнал обліку газонебезпечних робіт, які виконуються без оформлення наряду - допуску
Відсутній затверджений наказом роботодавця перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками (далі-наряди)
На газопроводах(теплогенераторна) не нанесено позначки напрямку руху потоку газу
В РМЦ відсутній затверджений наказом роботодавця пе-релік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками
В цеху використовуються гайкові ключі (2 одиниці), ро-бочі поверхні яких мають збиті скоси, розміри зіва (за-хвату) гайкових ключів перевищують розміри головок болтів (граней гайок) більше ніж на 0,3 мм
При виконання монтажних робіт на газопроводі вводі, газопроводу який проходить через футляр не захищено від корозії, відповідно до вимог ГОСТ 14202-69(Мелітополь, пров. Гоголя 3/1)
Відсутні протоколи випробування електроустановок (ШС, ЩР тощо)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.09.2018 1204132 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Новак Михайло Григорович — Новак Михайло Григорович
Лушніков Юрій Вікторович — начальник відділу охорони праці
Квач Олег Валентинович — головний інженер
Порушення:
Установа допускає зберігання відходів безсистемно, не в обладнаних для цього місцях
Відсутня державна реєстрація прав на земельні ділянки
Статистична звітність про відходи не подається
Суб’єкт господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність якого призводить виключно до утворення відходів, для яких Пзув від 50 до 1000, щороку не подає декларацію про відходи за формою та в порядку, затвердженими ПКМУ № 118
На основі матеріально-сировинних балансів виробництва первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються здійснюється з порушенням, а саме: облік здійснюється за невстановленою формою
не надано дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел на промисловий майданчик № 2, на промисловий майданчик № 3
Не визначений склад і властивості відходів, що утворюються
Установою не здійснюється інструментально-лабораторні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел
здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел без дозволу
Установа не здійснює організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.06.2018 510717 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Згідно з постановою КМУ №1043 відноситься до середнього ступеню ризику.
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні