Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (5)
Будівництво (2) Перевірки (11)

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЧЕРКАСЬКИЙ АВТОБУС"

#05390419

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.02.2022 3057890 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.02.2021 2341956 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
146 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПАТ «ЧЕРКАСЬКИЙ АВТОБУС»
18018, Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Різдвяна, 292
Учасники:
Ткач Андрій Анатолійович — Заступник начальника управління - начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Черкаській області
Якименко Іван Валентинович — Заступник начальника ВЗНС по Черкаській МГ ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області
Сущенко Роман Михайлович — Провідний інспектор сектору техногенної безпеки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління
Раабе Віталій Германович — голова правління АТ «Черкаський автобус»
Биндас Ігор Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС по Черкаській міській громаді ЧРУ ГУ ДСНС України у Черкаській області
Білоус Єгор Олегович — Головний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Черкаській області
Порушення:
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера (групи кондиціонерів) не забезпечені автономними пристроями електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту, органів дихання від хімічно небезпечних речовин (з розрахунку 1 протигаз (засіб індивідуального захисту) на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу) (пункт 3 «Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту»).
Допускається відкрите прокладання групи електричних кабелів в сходовій клітині дільниці установки машкомплектів.
Приміщення складів заготівельної дільниця абразивного різання та матеріалів металопрокату не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до п. 14.2 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Пожежні щити (стенди) не забезпечують: захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів, а також захист знімних комплектуючих виробів від використання не за призначенням (для щитів та стендів, установлюваних поза приміщеннями).
Особи, задіяні до оповіщенні, виконанні аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання із переговорним пристроєм (пункт 10 «Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту»).
Захисна споруда не укомплектована необхідним майном на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування захисної споруди.
Будівлі, приміщення та споруди підприємства не забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Малярна дільниця не відокремлена від фарбо-приготовчого приміщення протипожежними дверима.
Приміщення станції пінного пожежогасіння та вузла керування не обладнані аварійним освітленням та телефонним зв’язком.
На електродвигунах, світильниках, інших електричних машинах, апаратах та обладнані, встановлені у вибухонебезпечних або пожежонебезпечних зонах, не нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Не доопрацьована документація захисної споруди.
Пожежні щити (стенд) не укомплектовані згідно норм належності, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
В приміщенні відділу охорони праці, сходовій клітині дільниці установки машкомплектів та майстерні, допускається експлуатація електричних проводів з пошкодженою ізоляцією.
З обслуговуючим персоналом не проведені навчання з вивчення характеристик пожежної небезпеки застосовуваних на підприємстві речовин та матеріалів.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж приміщень складів № 3 та № 5 з пожежонебезпечними зонами не передбачено встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах.
Допускається захаращення шляхів евакації обладнанням (ксеркси) на другому поверсі в адміністративній будівлі №1.
В пожежному кран-комплекті відділу стандартизації та сертифікації відсутній рукав та насадка.
У вибухопожежонебезпечних приміщеннях не передбачені системи оповіщення про пожежу 2-типу.
Не всі пристрої ручного пуску системи протипожежного захисту гальванічної дільниці та адміністративної будівлі №1, механічно-заготівельного цеху №610 опломбовані відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» п. Ж.6.9, додаток Ж.
Електрична проводка в приміщенні посту охорони № 1 прокладена з порушеннями вимог ПУЕ.
Вибухопожежонебезпечні приміщення цеху склопластику не відокремлені від загальних коридорів протипожежними тамбур-шлюзами.
Під’їзд до пожежного гідранту не має твердого покриття.
Допускається експлуатація ПРАТ «ІСУЗУ-АТАМАН Україна» (код ЄДРПОУ 34539354) та ТОВ «КОМТРАНСКОМПЛЕКТ» (код ЄДРПОУ 37639207) без розробки та реєстрації у встановленому порядку декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єктом господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не проведене навчання працівників діям у надзвичайних ситуаціях та правилам техногенної безпеки.
Не передбачено очищення відсмоктуваного повітря від місця фарбування розпиленням (камери, кабіни, ґрати на підлозі) за допомогою гідрофільтрів (мокрий спосіб) або інших ефективних пристроїв очищення.
Електрична проводка в приміщенні відділу кадрів адміністративної будівлі № 2 прокладена з порушеннями вимог ПУЕ.
Допускається зменшення класу вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності).
Не проведена повторна ідентифікація об’єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки (наказ МНС України № 98«Про затвердження Методики ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів»).
Не розроблений План реагування на надзвичайні ситуації (пункт 28 «Положення про єдину державну систему цивільного захисту»).
Система протипожежного захисту в частині приміщень адміністративної будівлі №1, адміністративної будівлі №2 та приміщенні відділу гарантійного обслуговування зварювального цеху №620 знаходиться в непрацюючому стані.
Всі приміщення гальванічної дільниці (підвальне приміщення, перший та другий поверх) не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до п. 13.1.1 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається відключення підпору повітря протипожежних тамбур-шлюзів при вибухопожежонебезпечних приміщеннях, під час проведення в них робіт.
Пристрої ручного пуску системи протипожежного захисту та пожежні сповіщувачі знаходяться в несправному стані (коридор 1 поверху) адміністративної будівлі №1 та цеху склопластику.
Наявні вогнегасники не розміщенні шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Не забезпечено формування керуючого імпульсу на автоматичне відключення вентиляції в разі спрацювання автоматичної системи пожежогасіння відповідно до п. 8.1.7 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Пожежний кран в приміщенні складу №3 не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів, а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не створені об’єктові формування цивільного захисту з обслуговування захисної споруди.
Зварювальні та інших вогневі роботи проводять особи, які не пройшли у встановленому порядку навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму з одержанням спеціального посвідчення.
На об'єкті не встановлений відповідний протипожежний режим.
Вибухопожежонебезпечні дільниці цеху склопластику не обладнані автоматичною системою пожежогасіння.
Наказом по підприємству не визначені постійні місця проведення вогневих робіт.
Не проведено заміну фільтрів поглиначів ФП-200 на системі вентиляції повітря.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах між складальним цехом та кузовним цехом.
Допускається зменшення ширини сходового маршу драбини на шляху евакуації з офісу гарантійного обслуговування на перший поверх зварювального цеху №620 в порушення п. 7.3.13 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Біля вхідних дверей до захисної споруди не встановлена табличка розміром 60 х 50 см із зазначенням номера споруди, її балансоутримувача, місць зберігання ключів, особи, відповідальної за утримання та експлуатацію сховища в мирний час, її місцезнаходження і номера телефону.
Допускається прокладання трубопроводів в сходовій клітині дільниці установки машкомплектів.
Не забезпечено відстань між складеними матеріалами складу № 1.3 дільниці абразивного різання до стіни відстань 0,8 м.
Допускається встановлення електророзеток та вимикачів на горючих основах в приміщеннях адміністративній будівлі та в кабінеті начальника дільниці механічно-заготівельного цеху № 610.
Допускається сушіння горючих предметів та матеріалів біля приладів опалення в приміщенні посту охорони № 3.
Ширина хвіртки в двостулкових розтульних воротах малярної дільниці менше 0,8 м.
У складських приміщеннях із застосуванням штабельного зберігання не влаштований поздовжній прохід завширшки не менше 2 м.
Відсутній вільний доступ до пожежного крану в приміщенні складу № 3.
Не укладений договір щодо обов’язкового обслуговування об’єкту аварійно-рятувальною службою (пункт 2 «Переліку суб’єктів господарювання, галузей та окремих територій, які підлягають постійному та обов’язковому аварійно-рятувальному обслуговуванню на договірній основі»).
У приміщеннях вибухопожежонебезпечних складів опалювальні прилади не обгороджені екранами з негорючих матеріалів, які встановлюються на відстані не менше 0,1 м від приладів опалення.
Допускається зберігання продукції навалом в приміщенні складу № 3.
В приміщенні де розміщені прилади системи протипожежного захисту механічно-заготівельного цеху №610 відсутня інструкція про порядок дій чергового (оперативного) персоналу на випадок появи сигналів про пожежу або несправність відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» п. Ж.6.6, додаток Ж.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи енерго-механічного відділу гальванічної дільниці та інструментально-видаткової комори ІЕЦ та штампувально-проектувальної дільниці механічно-заготівельного цеху № 610.
Відповідальна особа за пожежну безпеку не здійснює щомісячний огляд вогнегасників.
Допускається спільне зберігання в одній секції з автомобільною гумою будь-яких інших товарів і матеріалів незалежно від однорідності застосовуваних вогнегасних речовин.
Допускається улаштування тимчасових електромереж в приміщенні адміністративної будівлі № 2.
Для приміщення зі зберігання матеріалів у горючій упаковці складу № 4.2 матеріалів металопрокату та складу № 5 уточнити категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони.
Не представлено 10% резервний запас пожежних сповіщувачів від загальної кількості змонтованих відповідно до п. 7.2.22 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається застосування опорядження (облицювання) стін та стель на шляхах евакуації адміністративного будівлі №1 з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2, В2, Д2, Т2.
На об’єкті не створена евакуаційна комісія та не відпрацьований повний комплект необхідної документації для неї.
Виробничі, службові та адміністративні приміщення, не забезпечені радіотрансляційними точками для передачі інформації з питань цивільного захисту (стаття 25 «Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту»).
Перепад висот на покрівлі малярної дільниці та складального цеху, не обладнаний зовнішніми пожежними сходами.
Не доопрацьована документація об’єктової диспетчерської служби (інструкції про порядок дій чергового диспетчера у разі виникнення надзвичайних ситуацій, схеми оповіщення, бланки регламентів надання інформації).
Допускається навішування навісного замка на евакуаційному виході з зварювального цеху №620.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема внутрішнього протипожежного водопостачання об’єкту та схема обв'язки насосів. На засувках і пожежних насосах-підвищувачах відсутня інформація про їх призначення.
Біля місць розташування пожежних гідрантів на покажчиках відсутня інформація про внутрішній діаметр трубопроводу в міліметрах та виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Коридор офісу гарантійного обслуговування зварювального цеху №620 не забезпечено евакуаційним освітленням.
Зменшено показники пожежної небезпеки класу вогнестійкості огороджувальної конструкції лазерного комплексу TRIUMF заготівельної дільниці № 610.
Для приміщень, які захищаються системою пінного пожежогасіння не передбачена звукова і світлова сигналізація – табло «Піна виходь!», а для суміжних приміщень «Піна не входити!».
Ширина проходів та місця штабельного зберігання не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Не надано матеріали про перевірку якості піноутворювача відповідно до п. 8.1.4.4 Додатку Ж ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається складування горючих матеріалів під сходовою клітиною дільниці установки машкомплектів.
У вибухопожежонебезпечних та пожежонебезпечних приміщеннях та на устаткуванні, що становить небезпеку вибуху або займання, не вивішені знаки, які забороняють користування відкритим вогнем, а також знаки, що попереджають про обережність за наявності займистих та вибухових речовин.
Для всіх приміщень об’єкта не розроблені інструкції про заходи пожежної безпеки.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведене випробування пожежних гідрантів на тиск та витрату води.
Відсутній план розміщення колісних транспортних засобів із зазначенням порядку евакуації в разі виникнення пожеж та місце зберігання ключів запалювання відповідно до Наказу Міністерства інфраструктури України від 21.01.2015 № 11, розділ VІІ п. 2.
На об’єкті не створена об’єктова комісія з питань надзвичайних ситуацій та не відпрацьований повний комплект необхідної документації для неї (пункт 11 «Положення про єдину державну систему цивільного захисту»).
Допускається експлуатація побутових електронагрівальних приладів в приміщенні складу № 5.
Приміщення електрощитової відділу стандартизації та сертифікації не відділено від інших приміщень протипожежними перешкодами відповідно до п. 6.4 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Не допрацьована інструкція щодо виконання вимог техногенної безпеки на об’єкті.
Другий евакуаційний вихід з другого поверху адміністративної будівлі №1 не передбачено безпосередньо до сходової клітки (сходів).
Не проведені поточний та планово-попереджувальні ремонти захисної споруди.
Вибухопожежонебезпечна дільниця антикорозійної обробки не відокремлене від пожежонебезпечної дільниці установки машкомплектів протипожежним тамбур-шлюзом.
Допускається захаращення евакуаційного виходу з фарбо-приготовчого приміщення (на вулицю).
Відсутні пожежні сповіщувачі в просторі під стелями зварювального цеху №620 відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» п. 7.2.2.
Під час зберігання в складських приміщеннях різних речовин та матеріалів не враховується їх пожежонебезпечні фізико-хімічні властивості, сумісність, а також ознаки однорідності речовин, що застосовуються для гасіння пожежі.
З працівниками підприємства не проводяться протипожежні інструктажі.
Не на всіх в’їздах (виїздах) встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів та під’їздів пожежних автомобілів до них.
Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Не проведені періодичні перевірки обладнання, інженерних мереж, будівельних конструкцій, захисно-герметичних пристроїв сховища, на герметичність, справність та працездатність
Електропроводи та кабелі, прокладені у вибухопожежонебезпечних приміщеннях, за виконанням та ступенем захисту не відповідає класу зони згідно з ПУЕ.
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування в бойлерній першого поверху адміністративної будівлі № 1.
Керівний склад, що відповідає за стан цивільного захисту та техногенної безпеки не пройшов в повному обсязі підготовку в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення Черкаської області (постанова Кабінету Міністрів України № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях»).
Для інформування населення про небезпеку, яка загрожує населенню від небезпечних об’єктів (небезпечних територій), по периметру небезпечних об’єктів (небезпечних територій) не встановлено попереджувальних знаків, електронних інформаційних табло тощо, що оформлюються з урахуванням вимог ДСТУ ISO 3864-1:2005 “Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Частина 1. Принципи проектування знаків безпеки для робочих місць та місць громадського призначення”.
На дверцятах пожежних кран-комплектів відділу стандартизації та сертифікації відсутні після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Висота порогу хвіртки в двостулкових розтульних воротах дільниці кінцевої здачі, малярної дільниці та складального цеху більше 0,1 м.
Вогнегасник в приміщенні адміністративної будівлі №2 не обладнаний раструбом.
Висота дверного отвору в дільницю абразивного різання менше 2 м.
Допускається влаштування на шляхах евакуації з приміщення відділу охорони праці порогів висотою більше 0,05 м.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
В'їзд на територію підприємства з вул. Різдвяна не очищений від снігу.
Відстань між місцями розташування вогнегасників в приміщеннях категорії А та Б перевищує 15 м.
Дверне полотно архівного приміщення другого поверху адміністративної будівлі №1 зменшує мінімальну нормовану ширину евакуаційного шляху по коридору в порушення п. 7.3.6 та п. 7.3.7 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Біля вузла керування системи протипожежного захисту механічно-заготівельного цеху №610 не вивішені таблички із зазначенням приміщень, що підлягають захисту або технологічного устаткування, типу та кількості сповіщувачів відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» п. Ж.6.7, додаток Ж.
В місцях зберігання (стоянки) колісних транспортних засобів відсутні буксирні троси і штанги з розрахунку не менш як 1 трос (штанга) на 10 одиниць КТЗ відповідно до Наказу Міністерства інфраструктури України від 21.01.2015 № 11, розділ VІІ п. 3.
Не надано акт проведення прихованих робіт на прокладання електромережі за підвісною стелею в приміщенні відділу гарантійного обслуговування зварювального цеху № 620, в коридорах та приміщенні відділу головного конструктора адміністративної будівлі № 1 та в кабінеті начальника дільниці механічно-заготівельного цеху № 610.
В легкоскидних конструкціях вибухопожежонебезпечних приміщеннях допускається встановлення подвійного скла.
В кабінеті відділу охорони праці допускається експлуатація саморобного подовжувача.
Приміщення де розміщені прилади системи протипожежного захисту механічно-заготівельного цеху №610 не обладнане аварійним освітленням відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» п.5.9.
У вибухопожежонебезпечних приміщеннях допускається застосовування інструменту, що в процесі експлуатації може утворювати іскри.
В приміщенні адміністративної будівлі № 2 допускається відкрите прокладання проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів по горючих конструкціях.
Відстань між стінами та штабелями менше 0,8 м.
Поріг на виході з дільниці абразивного різання перевищує 0,05 м.
На об’єкті не створений матеріальний резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (пункт 3 «Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій»).
Допускається зберігання горючих матеріалів на шляхах евакуації під сходовою клітиною на першому поверсі в адміністративній будівлі №1.
Місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не забезпечене вказівними знаками на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями.
Пожежні насоси не утримуються у постійній експлуатаційній готовності.
У складських приміщеннях допускається виконувати стелажі висотою більше 3 м конструктивні елементи яких виконані з горючих матеріалів.
Не відкориговані плани евакуації людей на випадок пожежі.
Відсутні сигнали про виявлену несправність автоматичної пожежної сигналізації зварювального цеху №620 відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» п.п. б, г, п. 7.2.1.
Допускається влаштовувати незаповнений отвір в протипожежній перегородці, яка відокремлює електрощитову в будівлі склопластику.
Не забезпечена готовність санітарно-технічного обладнання до роботи (водопостачання, опалення).
Пожежний кран в приміщенні складу №3 не забезпечений навісною шафою, яка має отвір для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. 
При спрацюванні автоматичної системи протипожежного захисту не спрацювали світлові покажчики «ВИХІД» адміністративної будівлі №1.
Другий вихід з адміністративної будівлі №2 (відділ кадрів) захаращений різними матеріалами.
Відсутній вільний доступ до зовнішніх стаціонарних пожежних сходів та приміщення вузла керування автоматичної системи пінного пожежогасіння.
Не ведеться журнал обліку вогнегасників.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщені відділу охорони праці, кабінеті відділу головного технолога, бойлерної першого поверху адміністративної будівлі № 1, адміністративної будівлі № 2 виконані з порушенням вимог ПУЕ.
Не проведене лабораторне досліджень якості питної води, що здійснюються в терміни і порядку, визначені Санітарними нормами та ДСТУ 7525:2014 «Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості».
Не всі приміщення механічно-заготівельного цеху №610 обладнані системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На дверях насосної станції відсутній напис про місце зберігання ключів.
Особовий склад невоєнізованих формувань об’єкту не забезпечений засобами індивідуального захисту, органів дихання від зброї масового знищення (пункт 3 «Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту»).
На вході в приміщення насосної станції відсутній напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі.
Витяжні вентиляційні установки фарбувальних приміщень не забезпечені звуковою або світловою сигналізацію, яка сповіщає про припинення їх роботи.
Сходові клітки, коридори та проходи адміністративної будівлі №1 не забезпечено евакуаційним освітленням.
Захисна споруда не забезпечена телефонним та радіозв’язком із запасним пунктом управління керівника місцевої ланки (міста) територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.
Інженерно-технічне обладнання не пофарбовані у відповідні кольори залежно від їх призначення.
Сховище не доукомплектоване засобами пожежогасіння.
Об’єкт не обладнано системою оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій (пункт 16 «Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту»).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.02.2021 2205175 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: «Захід не проведено відповідно до пункту 2 частини другої розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у зв’язку із забороною проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.»
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.06.2020 2113412 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог припису від 16.05.2018 № 104-060 (п. п. 1-12)
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Гончаренко Микола Дмитрович — начальник служби охорони праці
Гусєв Сергій Валерійович — начальник енерго-механічного відділу
Раабе Віталій Германович — голова правління
Протасов Олексій Леонідович — Головний державний інспектор відділу нагляду нагляду на виробництві і на об҆єктах підвищеної небезпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.04.2020 1733098 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відповідно ЗУ від 17 березня 2020 року №533-ІХ, Доручення УДСНС України у Черкаській області від 24 березня 2020 року № 03-1805/01-21
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ПАТ «ЧЕРКАСЬКИЙ АВТОБУС»
18018, Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Різдвяна, 292
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.02.2019 1462590 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Раабе Віталій Германович — голова правління
Порушення:
не проведено інвентаризацію відходів, що утворюються в результаті діяльності підприємства
змішування відходів
не здійснюються організаційні, науково-технічні та технологічні заходи для максимальної утилізації відходів, реалізації чи передачі їх іншим споживачам або підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
25.01.2019 1609177 Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Раабе Віталій Германович — Голова правління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.09.2018 1357405 Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання вимог припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Раабе Віталій Германович — Голова правління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.05.2018 1161162 Державна служба України з питань праці Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: додержання законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці
Учасники:
Гусєв Сергій Валерійович — начальник енерго-механічного відділу
Ярмош Микола Степанович — начальник транспортної дільниці
Рааебе Віталій Германович — голова правління
Гончаренко Микола Дмитрович — начальник служби охорони праці
Хупченко Микола Олександрович — заступник начальника енерго-механічного відділу
Порушення:
Покарання: відсутні
16.04.2018 510169 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Гончаренко Микола Дмитрович — Начальник ВОП і НС
Порушення:
Пожежні кран комплекти не укомплектовано важелями для полегшення відкривання вентиля
Наявний піноутворювач не перевірено відповідно до вимог чинних нормативних документів
Працівники об’єкта не забезпечені засобами індивідуального захисту, органів дихання від зброї масового знищення з розрахунку 1 фільтрувальний протигаз та 1 респіратор на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу
Витяжні вентиляційні установки фарбувальних приміщень не забезпечено звуковою або світловою сигналізацію, яка сповіщає про припинення їх роботи
Працівники об’єкта не забезпечені засобами індивідуального захисту, а саме промисловими протигазами з коробками які захищають від дії аміаку (з розрахунку 1 протигаз (засіб індивідуального захисту) на одну особу та додатково два відсотки загальної кількості працюючого персоналу)
Не проведено роботу з очищення витяжних пристроїв, апаратів, трубопроводів гідно з технологічним регламентом з фіксацією у відповідному журналі
Не подано декларацiю вiдповiдностi матерiально-технiчної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Ширину проходів та місця штабельного зберігання в складських приміщеннях не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлогу, які добре видно
Вогнегасники не в повній мірі забезпечено раструбами
Немеханізованому пожежному ручному інструментові, розміщеному на об’єкті у складі комплектації пожежних щитів (стендів), не проведено періодичне обслуговування, яке включає такі операції: очищення від пилу, бруду та слідів корозії; відновлення фарбування з урахуванням вимог стандартів; випрямлення ломів та суцільнометалевих гаків для виключення залишкових деформацій після використання; відновлення потрібних кутів загострювання інструмента з дотриманням вимог стандартів
Біля входу в приміщення насосної станції відсутній напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі
Не проведено очищення системи пожежогасіння
Не проведено очищення пожежним сповіщувачам в усіх приміщеннях
Допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами в складі
Наявним вогнегасникам проведено технічне обслуговування не в повному обсязі
Біля місць розташування ПГ не встановлено покажчики з літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
Місця фарбування розпиленням (камери, кабіни, ґрати на підлозі), не забезпечено очищення від часток горючих фарб і лаків за допомогою гідрофільтрів (мокрий спосіб) або інших ефективних пристроїв очищення
Відсутній спеціальний одяг яскраво оранжевого кольору (каску, куртку і т.і.). для відповідального керівника по ліквідації надзвичайних ситуацій
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
Керівниками структурних підрозділів, а також особам, які задіяні на роботах з підвищеною небезпекою, не пройдено навчання з питань цивільного захисту, з отриманням посвідчення
Не поновлено фарбування стаціонарних зовнішніх пожежних драбин
Не розроблено, та не затверджено і не узгоджено графік проведення навчально-тренувальних занять і навчальних тривог по плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій
На пожежних щитах (установлених поза приміщеннями) не забезпечено захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів
В цеху склопластику допускається використання саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних (пересувних) електропроводок
Не відкориговано плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі
На об’єкті не забезпечено в повній мірі наявність постійно оновлювального запасу відповідних медичних препаратів, сучасних антидотів та інших фармацевтичних препаратів, у тому числі кисню
На об’єкті не створено систему оповіщення
Пожежні щити не укомплектовано первинними засобами пожежогасіння згідно вимог
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.01.1970 1663274 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Черкаській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність керівника або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог припису від 16.05.2018 № 104-060 (п. п. 1-12)
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні