Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 29.03.2021 по справі 911/3493/17

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

"29" березня 2021 р. Справа№ 911/3493/17

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Корсака В.А.

суддів: Мартюк А.І.

Євсікова О.О.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Заступника Генерального прокурора на рішення Господарського суду Київської області від 02.02.2021, повний текст складено 19.02.2021

у справі №911/3493/17 (суддя Черногуз А.Ф.)

за позовом Заступника Генерального прокурора в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Акціонерного Товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України»

до 1. Акціонерного товариства «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз»

2. Приватного акціонерного товариства «Пласт»

про стягнення 18322951,57 грн та 24365,555 куб. м. газу,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Київської області від 02.02.2021 у задоволенні позову відмовлено повністю.

Не погодившись з прийнятим рішенням, Заступник Генерального прокурора звернувся з апеляційною скаргою, в якій просить рішення Господарського суду Київської області від 02.02.2021 у справі №911/3493/17 скасувати та прийняти нове рішення про задоволення позову в повному обсязі.

В прохальній частині апеляційної скарги викладено клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження рішення суду, яке мотивоване тим, що повний текст оскаржуваного рішення апелянт отримав 23.02.2021. Враховуючи положення ст. 256 ГПК України, просить поновити пропущений процесуальний строк на апеляційне оскарження.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25.03.2021 апеляційну скаргу передано на розгляд колегії суддів у складі: Корсак В.А. - головуючий суддя, судді Євсіков О.О., Мартюк А.І.

Розглянувши викладене в апеляційній скарзі клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, колегія суддів дійшла висновку про його задоволення з огляду на наступне.

Статтею 119 ГПК України встановлено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до п. 1 ст. 256 ГПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

При цьому, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду (п. 1 ч. 2 ст. 256 ГПК України).

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване рішення прийнято Господарським судом Київської області 02.02.2021, повний текст якого складено 19.02.2021. З урахуванням приписів ст. 256 ГПК України, останній день встановленого законом двадцяти денного строку на апеляційне оскарження рішення суду закінчується 11.03.2021.

Звернувшись із апеляційною скаргою 12.03.2021, скаржник подав апеляційну скаргу протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного тексту оскаржуваного рішення, на підтвердження чого додано відповідні докази, а також підтверджується матеріалами справи (а.с. 142, т. 7).

За таких обставин, з урахуванням вище наведених норм закону, беручи до уваги доводи заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження та наданих на їх підтвердження доказів, а також враховуючи, що скаржник звертається із апеляційною скаргою в межах двадцятиденного строку з дня отримання повного тексту оскаржуваного рішення, колегія суддів визнає наведені скаржником підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження поважними та дійшла висновку про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження.

Північний апеляційний господарський суд визнав подані матеріали достатніми для відкриття апеляційного провадження. Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали до суду не надійшло.

Суддя-доповідач доповів колегії суддів про закінчення проведення підготовчих дій та про необхідність призначення справи до розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 119, 234, 256, 262, 263, 267, 268, 270 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Поновити Заступнику Генерального прокурора пропущений строк на подання апеляційної скарги на рішення Господарського суду Київської області від 02.02.2021 у справі №911/3493/17.

2. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Заступника Генерального прокурора на рішення Господарського суду Київської області від 02.02.2021 у справі №911/3493/17.

3. Закінчити проведення підготовчих дій.

4. Повідомити учасників справи про призначення апеляційної скарги до розгляду на 24.05.2021 о 14:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1-А, зал судових засідань №9 (другий поверх).

5. Роз'яснити учасникам справи право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі до 28.04.2021.

Звернути увагу, що згідно вимог ст. 263 ГПК України, відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

6. Встановити учасникам справи строк для подачі всіх заяв та клопотань, пояснень, доповнень в письмовій формі до 28.04.2021.

7. Довести до відома учасників справи, що явка їх представників в судове засідання є необов'язковою. З урахуванням епідеміологічної ситуації в України, сторони можуть подати до суду заяви про розгляд справи за їхньої відсутності.

8. Представники учасників судового процесу повинні при собі мати оригінал та належним чином посвідчену копію документів, які підтверджують їх повноваження на представництво/самопредставництво з урахуванням приписів частини 4 статті 131-2, підпункту 11 пункту 16-1 розділу XV Перехідних положень Конституції України та статті 56 Господарського процесуального кодексу України.

9. Копію ухвали Північного апеляційного господарського суду надіслати учасникам провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Північний апеляційний господарський суд, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, наголошує на необхідності дотримання учасниками процесу, які прибувають в судове засідання, заходів карантинного режиму, у тому числі й щодо використання засобів індивідуального захисту.

Всі документи та письмові докази подаються через Відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: м. Київ, вул. Шолуденко, 1, літ. А (І поверх).

Головуючий суддя В.А. Корсак

Судді А.І. Мартюк

О.О. Євсіков

Попередній документ
95901967
Наступний документ
95901969
Інформація про рішення:
№ рішення: 95901968
№ справи: 911/3493/17
Дата рішення: 29.03.2021
Дата публікації: 01.04.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Північний апеляційний господарський суд
Категорія справи: поставки товарів, робіт, послуг
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (11.01.2022)
Дата надходження: 11.01.2022
Предмет позову: про стягнення 18322951,57 грн та 24365,555 куб. м. газу
Учасники справи:
ГРАБЕЦЬ С Ю суддя-доповідач
Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Позивач (Заявник)
Заступник Генерального прокурора України Позивач (Заявник)
Кабінет Міністрів України Позивач (Заявник)
ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" Відповідач (Боржник)
ПОПІКОВА О В суддя-учасник колегії
Пушкар Ірина Анатоліївна представник заявника
Офіс Генерального прокурора Заявник апеляційної інстанції
Приватне акціонерне товариство "Пласт" Відповідач (Боржник)
Акціонерне товариство "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" Відповідач (Боржник)
Денисенко Юрій Олександрович представник ТОВ "Стратум УКраїна" Заявник
КОРСАК В А головуючий суддя
КОРСАК В А суддя-доповідач
МАРТЮК А І суддя-учасник колегії
ЄВСІКОВ О О суддя-учасник колегії
Денисенко Юрій Олександрович представник заявника
МАМАЛУЙ О О головуючий суддя
МАМАЛУЙ О О суддя-доповідач
СТУДЕНЕЦЬ В І суддя-учасник колегії
БАРАНЕЦЬ О М суддя-учасник колегії
ТОВ "Стратум Україна" Заявник касаційної інстанції
Адвокат Денисенко Ю.О. Представник скаржника
ТОВ "Стратум Україна" Відповідач (Боржник)
АТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" Відповідач (Боржник)
Заступник Генерального прокурора Позивач (Заявник)
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Позивач в особі
Кабінет Міністрів України Позивач в особі
КРАСНОВ Є В Головуючий суддя
КРАСНОВ Є В суддя-доповідач
МАЧУЛЬСЬКИЙ Г М суддя-учасник колегії
КУШНІР І В суддя-учасник колегії
Заступник Генерального прокурора України Позивач (заявник)
Публічне акціонерне товариство "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" відповідач (боржник)
Приватне акціонерне товариство "Пласт" відповідач (боржник)
Кабінет Міністрів України позивач в особі
Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" позивач в особі
Заступник Генерального прокурора України заявник касаційної інстанції
МОГИЛ С К суддя-учасник колегії
ЧЕРНОГУЗ А Ф Суддя-доповідач
Кабінет Міністрів України Позивач (заявник)
Заступник Генерального прокурора України позивач (заявник)
Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" позивач (заявник)
ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" відповідач (боржник)
КОРСАК В А Головуючий суддя
Заступник Генерального прокурора Позивач (заявник)
Акціонерне товариство "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" відповідач (боржник)
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" позивач в особі
Офіс Генерального прокурора орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Денисенко Юрій Олександрович Представник заявника
Заступник Генерального прокурора позивач (заявник)
ДЕМИДОВА А М суддя-учасник колегії
ВЛАДИМИРЕНКО С В суддя-учасник колегії
Розклад:
02.09.2020 15:30 Касаційний господарський суд
23.09.2020 16:30 Касаційний господарський суд
16.11.2020 14:30 Господарський суд Київської області
30.11.2020 14:25 Господарський суд Київської області
14.12.2020 14:35 Господарський суд Київської області
12.01.2021 16:00 Господарський суд Київської області
02.02.2021 15:00 Господарський суд Київської області
24.05.2021 14:00 Північний апеляційний господарський суд
07.06.2021 14:00 Північний апеляційний господарський суд
21.07.2021 14:00 Північний апеляційний господарський суд
08.09.2021 15:00 Північний апеляційний господарський суд
10.11.2021 14:00 Північний апеляційний господарський суд
06.12.2021 14:00 Північний апеляційний господарський суд