Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 03.03.2020 по справі 640/21893/19

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

03 березня 2020 року м. Київ № 640/21893/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Мазур А.С., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про залучення третьої особи в адміністративній справі:

за позовом Національного бану України

до третя особа Антимонопольного комітету України Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "КРОНА"

про визнання протиправним та скасування рішення від 07.10.2019

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся Національний банк України із позовом до Антимонопольного комітету України, третя особа Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "КРОНА" про визнання протиправним та скасування рішення постійно діючої адміністративної колегії антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №14357 від 07.10.2019.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20.11.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярія) від представника відповідача надійшло клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Альфа страхування" (01011, м. Київ, вул. Рибальська, 22, код ЄДРПОУ 30968986), Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Провідна" (03049, м. Київ, пр-т Повітрофлотський, 25, код ЄДРПОУ 23510137), Приватне акціонерне товариство "Страхова група "ТАС" (0362, м. Київ, просп. Перемоги, 65, код ЄДРПОУ 30115243).

Вирішуючи питання щодо залучення до участі у справі третіх осіб, суд зазначає и наступне.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до статті 165 Кодексу адміністративного судочинства України у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Таким чином, необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки осіб, які не є стороною у справі.

Враховуючи, що рішення за результатами розгляду справи № 640/21893/19 може вплинути на права та обов'язки Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Альфа страхування", Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Провідна", Приватного акціонерного товариства "Страхова група "ТАС" як учасників публічних закупівель, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для залучення останніх до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256-257 КАС України, Окружний адміністративний суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задовольнити

Залучити Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Альфа страхування" (01011, м. Київ, вул. Рибальська, 22, код ЄДРПОУ 30968986) у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Залучити Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Провідна" (03049, м. Київ, пр-т Повітрофлотський, 25, код ЄДРПОУ 23510137) у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Залучити Приватне акціонерне товариство "Страхова група "ТАС" (0362, м. Київ, просп. Перемоги, 65, код ЄДРПОУ 30115243) у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Зобов'язати позивача направити третім особам копію позовної заяви з додатками та надати суду докази такого направлення.

Запропонувати третім особам подати до суду у п'ятиденний строк з моменту отримання позовної заяви з додатками пояснення щодо позову.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Кодексом адміністративного судочинства не передбачено оскарження ухвали про залучення третьої особи.

Суддя А.С. Мазур

Попередній документ
88060574
Наступний документ
88060576
Інформація про рішення:
№ рішення: 88060575
№ справи: 640/21893/19
Дата рішення: 03.03.2020
Дата публікації: 10.03.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (09.11.2021)
Дата надходження: 09.11.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення від 07.10.2019
Учасники справи:
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ головуючий суддя
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ суддя-доповідач
ГЛУЩЕНКО ЯНА БОРИСІВНА суддя-учасник колегії
ЧЕРПІЦЬКА ЛЮДМИЛА ТИМОФІЇВНА суддя-учасник колегії
Донченко Олександр Григорович Представник позивача
Національний банк України Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України Відповідач (Боржник)
Національний банк України Позивач (Заявник)
Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Альфа Страхування" 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "КРОНА" 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "ПРОВІДНА" 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "Страхова група "ТАС" 3-я особа
СОБКІВ Я М Головуючий суддя
СОБКІВ Я М суддя-доповідач
ГЛУЩЕНКО Я Б суддя-учасник колегії
ЧЕРПІЦЬКА Л Т суддя-учасник колегії
Національний банк України Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України відповідач (боржник)
Національний банк України орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Донченко Олександр Григорович представник позивача
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ Головуючий суддя
Розклад:
06.12.2021 00:00 Шостий апеляційний адміністративний суд