Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 03.03.2020 по справі 640/21893/19

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

03 березня 2020 року м. Київ № 640/21893/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Мазур А.С., розглянувши у спрощеному провадженні клопотання про розгляд адміністративної справи за правилами загального позовного провадження в адміністративній справі

за позовомНаціонального банку України

до третя особаАнтимонопольного комітету України Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "КРОНА"

про визнання протиправним та скасування рішення від 07.10.2019

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся Національний банк України із позовом до Антимонопольного комітету України, третя особа Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "КРОНА" про визнання протиправним та скасування рішення постійно діючої адміністративної колегії антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №14357 від 07.10.2019.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 20.11.2019 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярія) від представників позивача та відповідача надійшли клопотання про розгляд адміністративної справи за правилами загального позовного провадження. Клопотання мотивовані тим, що розгляд справи має значний суспільний інтерес та вагоме значення для сторін.

Вирішуючи вказані клопотання, суд виходить з наступного.

Частиною другою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до пункту 10 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною другою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті, зміст якої відповідає змісту частини четвертої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною першою статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини четвертої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до частини п'ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно з частиною шостою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до частини сьомої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Так, предметом розгляду даної справи є правомірність рішення відповідача, прийнятого за результатами розгляду скарги, поданої у процедурі закупівлі, згідно вимог Закону України "Про публічні закупівлі".

Суд, оцінивши позовні вимоги, дійшов висновку, що характер спірних правовідносин не вимагає проведення судового засідання, а розгляд справи можливий за наявними в матеріалах справи доказами та поясненнями сторін.

Дослідивши подані клопотання, матеріали справи, предмет та підстави позову, склад учасників справи, суд наразі не вбачає обґрунтованих підстав для розгляду справи за правилами загального позовного провадження або в судовому засіданні з повідомленням сторін у межах спрощеного позовного провадження, та приходить до висновку про залишення клопотання без задоволення..

Керуючись статтями 12, 243, 248, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представників Національного банку України та Антимонопольного комітету України про розгляд справи за правилами загального позовного провадження - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України і осадженню не підлягає.

Суддя А.С. Мазур

Попередній документ
88060568
Наступний документ
88060570
Інформація про рішення:
№ рішення: 88060569
№ справи: 640/21893/19
Дата рішення: 03.03.2020
Дата публікації: 10.03.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (09.11.2021)
Дата надходження: 09.11.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення від 07.10.2019
Учасники справи:
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ головуючий суддя
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ суддя-доповідач
ГЛУЩЕНКО ЯНА БОРИСІВНА суддя-учасник колегії
ЧЕРПІЦЬКА ЛЮДМИЛА ТИМОФІЇВНА суддя-учасник колегії
Донченко Олександр Григорович Представник позивача
Національний банк України Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України Відповідач (Боржник)
Національний банк України Позивач (Заявник)
Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Альфа Страхування" 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "КРОНА" 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "Страхова Компанія "ПРОВІДНА" 3-я особа
Приватне акціонерне товариство "Страхова група "ТАС" 3-я особа
СОБКІВ Я М Головуючий суддя
СОБКІВ Я М суддя-доповідач
ГЛУЩЕНКО Я Б суддя-учасник колегії
ЧЕРПІЦЬКА Л Т суддя-учасник колегії
Національний банк України Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України відповідач (боржник)
Національний банк України орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Донченко Олександр Григорович представник позивача
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ Головуючий суддя
Розклад:
06.12.2021 00:00 Шостий апеляційний адміністративний суд