Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 30.09.2019 по справі 640/14388/19

1/521

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про залучення до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору

30 вересня 2019 року м. Київ № 640/14388/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: головуючої судді Клочкової Н.В., розглянувши клопотання представника Антимонопольного комітету України про залучення третіх осіб у адміністративній справі №640/14388/19

за позовом Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

до Антимонопольного комітету України

про визнання протиправним та скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради (надалі - позивач), адреса: 18000, місто Черкаси, вулиця Гоголя, будинок 251 до Антимонопольного комітету України (надалі - відповідач), адреса: 03680, місто Київ, вулиця Митрополита Василя Липківського, будинок 45, в якій позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №8289-р/пк-пз від 24 червня 2019 року.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 серпня 2019 року відкрито провадження у справі та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження (у письмовому провадженні) без повідомлення учасників справи.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 вересня 2019 року заяву представника Антимонопольного комітету України із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного провадження залишено без задоволення.

23 вересня 2019 року представником відповідача також через канцелярію Окружного адміністративного суду міста Києва подано клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю «Кап-Прод».

В обґрунтування заявленого клопотання представник відповідача послався на те, що предметом спору є рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №8289-р/пк-пз від 24 червня 2019 року, яким задоволено скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Кап-Прод» щодо порушення позивачем порядку проведення процедури закупівлі, а тому, за доводами представника відповідача, вказане рішення може вплинути на права та обов'язки останнього, у зв'язку з чим просив залучити товариство до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Розглянувши вказане клопотання представника відповідача, суд виходить з наступного.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи той факт, що позивачем оскаржується рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №8289-р/пк-пз від 24 червня 2019 року, яким задоволено скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Кап-Прод» щодо порушення позивачем порядку проведення процедури закупівлі за предметом «ДК 021:2015:15110000-2 - М'ясо», оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за №UA-2019-04-22-000637-а, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання представника відповідача та залучення товариства з обмеженою відповідальністю «Кап-Прод» до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Враховуючи предмет та підстави заявленого позову, суд вважає за необхідне постановити дану ухвалу.

Керуючись ст. ст. 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання представника Антимонопольного комітету України про залучення третьої особи.

2. Залучити в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю «Кап-Прод» (адреса: 18001, м. Черкаси, вул. Святотроїцька, буд. 73, офіс 402, код ЄДРПОУ 41029424)

3. Зобов'язати Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради не пізніше двох днів з дня одержання копії вказаного судового рішення направити на адресу товариства з обмеженою відповідальністю «Кап-Прод» копію позовної заяви з додатками до неї.

4. Запропонувати третій особі надати до суду пояснення щодо позову у триденний строк з дня отримання позову, а також надати докази надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

5. Копію даної ухвали невідкладно направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Клочкова

Попередній документ
84629804
Наступний документ
84629806
Інформація про рішення:
№ рішення: 84629805
№ справи: 640/14388/19
Дата рішення: 30.09.2019
Дата публікації: 03.10.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (29.04.2020)
Дата надходження: 29.04.2020
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення
Учасники справи:
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ головуючий суддя
СОБКІВ ЯРОСЛАВ МАР'ЯНОВИЧ суддя-доповідач
ГЛУЩЕНКО ЯНА БОРИСІВНА суддя-учасник колегії
ЧЕРПІЦЬКА ЛЮДМИЛА ТИМОФІЇВНА суддя-учасник колегії
Бобер Денис Олександрович Представник позивача
Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України Відповідач (Боржник)
Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Позивач (Заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Кап-Прод" 3-я особа
СОБКІВ Я М Головуючий суддя
СОБКІВ Я М суддя-доповідач
ГЛУЩЕНКО Я Б суддя-учасник колегії
ВАСИЛЕНКО Я М суддя-учасник колегії
Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України відповідач (боржник)
Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Бобер Денис Олександрович представник позивача
Розклад:
03.06.2020 00:00 Шостий апеляційний адміністративний суд