Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 06.07.2018 по справі 813/2799/18

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №813/2799/18

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

06 липня 2018 року м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Карп'як Оксана Орестівна, перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_2 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_2 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 160, 161, 172 цього Кодексу.

Перевіривши матеріали позову встановлено, що позовну заяву подано без додержання вимог, передбачених ст. 161 КАС України.

Згідно з ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Судом встановлено, що позивач разом з позовною заявою подав клопотання про звільнення від сплати судового збору у зв'язку з тяжким матеріальним становищем.

Відповідно до ч.1 ст. 133 Кодексу адміністративного судочинства України, суд враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

При вирішенні питання про наявність підстав для звільнення від сплати судового збору суд виходив із того, що до клопотання не долучено належних доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовано таке клопотання.

З огляду на наведене суд вважає, що у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору слід відмовити.

Згідно матеріалів позову, позивачем до позовної заяви не додано документ про сплату судового збору за дві вимоги немайнового характеру.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що позивач, який звернувся до суду, не належать до суб'єктів передбачених ст. 5 Закону України "Про судовий збір", яким встановлені пільги щодо сплати судового збору, а тому за подання позовної заяви йому слід сплатити судовий збір відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір".

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 № 3674-VI (далі - Закон України "Про судовий збір"), судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно з ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до абз. 4 ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" з 01.01.2018 встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1762 гривень.

Розміри ставок судового збору визначені ст. 4 Закону України "Про судовий збір". Так, за подання фізичною особою до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру судовий збір становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, за звернення позивача з даним позовом до адміністративного суду судовий збір складає 1409,60 грн.

Сплата судового збору здійснюється за наступними платіжними реквізитами: одержувач - УКуЗалізн.району м. Львова; ЄДРПОУ 38007594; банк одержувача - Казначейство України (ЕАП); МФО 899998; рахунок 34315206084082; код класифікації доходів бюджету 22030101, призначення платежу - судовий збір за подання позову до (вказати найменування відповідача).

Окрім того, згідно пункту 11 частини п'ятої статті 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються:

- власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

У порушення вимоги п.11 ч.5 ст.160 КАС України позивачем письмово не підтверджено про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, враховуючи наведене, позовну заяву належить залишити без руху, а позивачу надати строк для усунення недоліків відповідно до ч. 2 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 133, 171, 160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ухвалив :

В задоволенні клопотання позивача про звільнення від сплати судового збору- відмовити.

Позовну заяву - залишити без руху.

Встановити позивачу строк, протягом десяти днів з дня вручення ухвали для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків шляхом: поданням письмового підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав та долучити квитанцію про сплату судового збору або подати документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Роз'яснити, що у випадку неусунення у встановлений строк недоліків, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Карп'як О.О.

Попередній документ
75171418
Наступний документ
75171420
Інформація про рішення:
№ рішення: 75171419
№ справи: 813/2799/18
Дата рішення: 06.07.2018
Дата публікації: 12.07.2018
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Львівський окружний адміністративний суд
Категорія справи: загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, у тому числі пенсійного страхування осіб, звільнених з публічної служби (військової служби)