Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 24.05.2018 по справі 826/9309/17

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 826/9309/17

УХВАЛА

24 травня 2018 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Парінова А.Б.,

суддів: Беспалова О.О., Губської О.А.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Івано-Франківськавтодор» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду у справі за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Івано-Франківськавтодор» на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 лютого 2018 року у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Івано-Франківськавтодор» до Антимонопольного комітету України, Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 26 лютого 2018 року позов задоволено частково.

Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням, позивач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати оскаржуване рішення та прийняти нове, яким позов задовольнити.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 26 квітня 2018 року відкрито апеляційне провадження у справі.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 травня 2018 року справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні на 31 травня 2018 року о 14 год. 10 хв.

Учасників справи повідомлено про призначення справи до розгляду.

23 травня 2018 року 2018 року на електронну пошту суду апеляційної інстанції надійшло клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Івано-Франківськавтодор» про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: вул. Незалежності, 46, м. Івано-Франківськ.

Клопотання мотивоване тим, що представник товариства має намір прийняти участь в судовому засіданні, проте, через складнощі з купівлею квитків та наявність призначених до розгляду справ у м. Івано-Франківськ не зможе прибути у м. Київ.

Відповідно до ч. 5 ст. 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Отже, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов'язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Колегія суддів зазначає, що ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 14 травня 2018 року справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні на 31 травня 2018 року о 14 год. 10 хв.

Проте, при розгляді даного клопотання встановлено, що на вказану дату та час у Київському апеляційному адміністративному суді та в Івано-Франківському окружному адміністративному суді відсутня технічна можливість для проведення відеоконференції.

За таких обставин, апеляційний суд дійшов висновку, що клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції не підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 47, 195, 241 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «Івано-Франківськавтодор» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя А.Б. Парінов

Судді О.О. Беспалов

О.А. Губська

Попередній документ
74286773
Наступний документ
74286775
Інформація про рішення:
№ рішення: 74286774
№ справи: 826/9309/17
Дата рішення: 24.05.2018
Дата публікації: 31.05.2018
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Київський апеляційний адміністративний суд
Категорія справи: реалізації спеціальних владних управлінських функцій в окремих галузях економіки, у тому числі спори у сфері: