Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Вирок від 01.03.2017 по справі 459/259/17

Справа №459/259/17

Провадження № 1-кп/459/101/2017

ВИРОК
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2017 року Червоноградський міський суд Львівської області

в складі: головуючого-судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у місті Червонограді кримінальне провадження № 12016140150000603 про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Червонограда Львівської області, громадянина України, з середньою освітою, неодруженого, не працюючого, раніше не судимого згідно ст. 89 КК України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 в учиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.185, ч.2 ст.185, ч.2 ст.186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 04 березня 2016 року близько 21 години 50 хвилин знаходячись в приміщенні магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод», що по вул. Сокальській, 38 в м. Червонограді Львівської області, з метою особистого збагачення, шляхом вільного доступу, маючи намір на таємне викрадення чужого майна, взяв із торгового прилавку кавових виробів вказаного вище магазину одну банку кави «Якобз Монарх», вартістю 140,11 гривень, яку помістив під одягнену на ньому куртку, та вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище банку кави «Якобз Монарх», розпорядившись нею на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод» матеріальні збитки на загальну суму 140 гривень 11 копійок.

Окрім цього, 16 вересня 2016 року близько 16.40 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод», що по вул. Бандери, 11 в м. Червонограді Львівської області, з метою особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, маючи намір на таємне викрадення чужого майна, діючи повторно, таємно, шляхом вільного доступу взяв із торгового прилавку елітних алкогольних напоїв вказаного вище магазину одну пляшку віскі «Джек Деніелс» ємкістю 0,7 літра вартістю 396 гривень 90 копійок та прикрив курткою, яку утримував в руці після чого вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище пляшку віскі марки «Джек Деніелс», розпорядившись нею в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод» матеріальні збитки на загальну суму 396 гривень 90 копійок.

Окрім цього, 17 вересня 2016 року близько 18.20 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод», що по вул. Бандери, 11 в м. Червонограді Львівської області, з метою особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, маючи намір на таємне викрадення чужого майна, діючи повторно, таємно, шляхом вільного доступу взяв із торгового прилавку елітних алкогольних напоїв вказаного вище магазину одну пляшку віскі «Джеймсон» ємкістю 0,7 літра вартістю 408 гривень 03 копійки та прикрив курткою, яку утримував в руці, після чого вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище пляшку віскі марки «Джеймсон», розпорядившись нею в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод» матеріальні збитки на суму 408 гривень 03 копійок.

Окрім цього, 01 грудня 2016 року о 16.28 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні магазину «Фелічіта», що по вул. Шептицького, 12 в м. Червонограді Львівської області, з метою особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, маючи намір на таємне викрадення чужого майна, діючи повторно, упевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, утримуючи в руці упаковку підгузників «Хаггіс» вартістю 430 гривень, сховав її під одягнену на ньому куртку, після чого вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище упаковку підгузників «Хаггіс», розпорядившись нею в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив ОСОБА_6 матеріальні збитки на суму 430 гривень.

Окрім цього, 16 грудня 2016 року о 12.42 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні аптеки «Подорожник», що по проспекту Шевченка, 3 в м. Червонограді Львівської області, з метою особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, таємно, діючи повторно, шляхом вільного доступу взяв із прилавку дитячого харчування вищевказаної аптеки одну банку дитячої суміші «Нутрілон» ємкістю 800 грам вартістю 409 гривень 98 копійок, яку утримуючи в руці вийшов із приміщення аптеки не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище банку дитячої суміші «Нутрілон», розпорядившись нею в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив аптеці «Подорожник»- ПП «Соломія-сервіс» матеріальні збитки на суму 409 гривень 98 копійок.

Окрім цього, 31 грудня 2016 року близько 16.50 годин, ОСОБА_4 , знаходячись в приміщенні магазину «Єва», що по вул. Сокальська, 6 в м. Червонограді Львівської області, з метою особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, таємно, діючи повторно, шляхом вільного доступу взяв із прилавку парфюмерії одну банку жіночої туалетної води марки «Версачі крістал брайт» ємкістю 50 мл. вартістю 792 гривні 92 копійки, які сховав у кишеню свого одягу та вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище банку туалетної води марки «Версачі крістал брайт», розпорядившись нею в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив магазину «Єва»- ТОВ «РУШ» матеріальні збитки на суму 792 гривні 92 копійки.

Окрім цього, 02 січня 2017 року о 11 годині 45 хвилин, ОСОБА_4 , знаходячись у магазині «Простор», що по вулиці Шептицького, 12 в місті Червонограді, Львівської області, з метою особистого збагачення за рахунок злочинної діяльності, таємно, діючи повторно, шляхом вільного доступу взяв із прилавку парфюмерії одну банку туалетної води марки «Versace Versense» ємкістю 30 мл. вартістю 672 гривні 36 копійок, які сховав у кишеню свого одягу та вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар, тим самим викрав вказану вище банку туалетної води марки «Versace Versense», розпорядившись нею в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив магазину «Простор»- ТОВ «Стиль Д» матеріальні збитки на суму 672 гривні 36 копійок.

Не зупиняючись на вчиненому, 25 листопада 2016 року о 12 годині 45 хвилин, ОСОБА_4 , знаходячись у приміщенні магазину «Рукавичка», що по проспекту Шевченка, 18а в м.Червонограді, Львівської області, переслідуючи корисливий мотив, спрямований на викрадення чужого майна, діючи повторно, шляхом вільного доступу взяв із прилавку елітних спиртних напоїв вказаного вище магазину одну пляшку віскі «Finest Ballantines» ємкістю 0,7 грам вартістю 313 гривень 26 копійок, та утримуючи її в руках, направився до виходу із магазину.

ОСОБА_4 , який направлявся до виходу із магазину, утримуючи в руці вищевказану пляшку віскі марки «Finest Ballantines», був помічений працівником охорони вказаного магазину, який намагався його затримати, однак ОСОБА_4 усвідомлюючи відкритий характер своїх дій з місця події втік, тим самим відкрито заволодів майном, яким розпорядився в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив магазину «Рукавичка» ТзОВ ТВК «Львівхолод» матеріальні збитки на суму 313 гривень 26 копійок.

Окрім цього, 17 грудня 2016 року о 15.57 годин, ОСОБА_4 , знаходячись у приміщенні аптеки «Подорожник», що по проспекту Шевченка, 3 в м.Червонограді, Львівської області, переслідуючи корисливий мотив, спрямований на викрадення чужого майна, діючи повторно, шляхом вільного доступу взяв із прилавку дитячого харчування вказаної вище аптеки одну банку дитячої суміші «Нутрілон» ємкістю 800 грам вартістю 409 гривень 98 копійок, та направився до виходу із аптеки.

ОСОБА_4 , який направлявся до виходу із аптеки, утримуючи в руці вищевказану банку дитячої суміші «Нутрілон» був помічений працівником вказаної аптеки - ОСОБА_7 , та на її неодноразові вимоги повернути викрадене не реагував, та в свою чергу реалізовуючи прямий умисел на відкрите викрадення чужого майна, із зазначеною вище банкою дитячої суміші, яку він тримав у руці з місця події втік, тим самим відкрито заволодів майном, яким розпорядився в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями, ОСОБА_4 спричинив аптеці «Подорожник»-ПП «Соломія-сервіс» матеріальних збитків на суму 409 гривень 98 копійок.

Окрім цього, 03 січня 2017 року о 12.45 годин, ОСОБА_4 знаходячись у приміщенні магазину «Космо», що по вулиці Шептицького, 1 в м.Червонограді, Львівської області, переслідуючи корисливий мотив, спрямований на викрадення чужого майна, діючи повторно, шляхом вільного доступу взяв із прилавку парфумерії вказаного вище магазину одну банку жіночих парфумів марки «Аксіс Даймонд» ємкістю 50 мл. вартістю 195 гривень 18 копійок і одну банку таких самих жіночих парфумів марки «Аксіс Даймонд» ємкістю 100 мл. вартістю 445 гривень 18 копійок, та утримував вказані товари в руці.

Будучи помічений працівником вказаного магазину - ОСОБА_8 , ОСОБА_4 реалізовуючи прямий умисел на відкрите викрадення чужого майна, не оплативши за дві банки парфумів «Аксіс Даймонд», які він утримував в руці, не реагуючи на вимоги вищевказаного працівника повернути викрадене майно з місця події втік, тим самим відкрито заволодів майном,яким розпорядився в подальшому на власний розсуд.

Своїми злочинними діями, ОСОБА_4 спричинив магазину «Космо»-ТОВ «Суматра-ЛТД» матеріальних збитків на суму 640 гривень 36 копійок.

Допитаний у судовому засіданні ОСОБА_4 свою вину визнав повністю, та пояснив, що повністю погоджується з обставинами, оголошеними прокурором з обвинувального акта. 04 березня 2016 року близько 21 години був у магазині «Рукавичка», що по вул. Сокальській в м. Червонограді, де викрав банку кави, яку поклав під куртку, та вийшов із приміщення магазину не оплативши за вищевказаний товар. 16 вересня 2016 року близько 17 години, був в магазині «Рукавичка», що по вул. Бандери в м. Червонограді, де викрав пляшку віскі «Джек Деніелс». 17 вересня 2016 року близько 18 години, був в магазині «Рукавичка», що по вул. Бандери, в м. Червонограді, де викрав пляшку віскі, яку прикрив курткою, після чого вийшов із магазину не оплативши за товар. 01 грудня 2016 року приблизно 16 години, був в магазині «Фелічіта», що по вул. Шептицького в м. Червонограді, де викрав підгузники «Хаггіс», які сховав під куртку, після чого вийшов із магазину не оплативши за товар. 16 грудня 2016 року приблизно 12 години, був в аптеці «Подорожник», що по проспекту Шевченка, 3 в м. Червонограді, біля базару, де викрав банку дитячої суміші. 31 грудня 2016 року близько 16.50 годин, знаходячись в магазині «Єва», що по вул. Сокальській в м. Червонограді, де викрав жіночу туалетну воду марки «Версачі», які сховав у кишеню свого одягу та вийшов із приміщення магазину не оплативши. 02 січня 2017 року о 11 годині 45 хвилин, знаходячись у магазині «Простор», що по вулиці Шептицького в місті Червонограді, викрав банку туалетної води марки «Версачі», яку сховав у кишеню свого одягу та вийшов із магазину не оплативши. 25 листопада 2016 року о 12 годині 45 хвилин, знаходячись у магазину «Рукавичка», що по проспекту Шевченка в м.Червонограді, взяв пляшку віскі та направився до виходу із магазину, був помічений охоронцем, який намагався затримати, однак він втік. 17 грудня 2016 року біля 16 години, знаходячись у аптеці «Подорожник», що по проспекту Шевченка в м.Червонограді, взяв банку дитячої суміші та направився до виходу із аптеки, був помічений працівником вказаної аптеки та на її вимоги повернути викрадене не реагував, в подальшому втік. 03 січня 2017 року знаходячись у магазині «Космо», що по вулиці Шептицького в м.Червонограді, взяв дві банки жіночих парфумів марки «Аксіс», та утримував вказані товари в руці. Будучи помічений працівником магазину, не оплативши, не реагуючи на вимоги працівника, втік. Вказані викрадені речі продавав невідомим особам, оскільки потрібні були гроші. На вчинення злочинів наштовхнули тяжкі життєві обставини, а саме хвороба матері. У вчиненому щиро розкаявся, пообіцяв не вчиняти в подальшому злочинів.

Оскільки фактичні обставини справи не оспорюються учасниками судового провадження, показання обвинуваченого відповідають фактичним обставинам справи, з'ясувавши правильність розуміння учасниками судового провадження фактичних обставин справи, не маючи сумнівів у добровільності їх позицій, тому, відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України, суд приходить до висновку, що дослідження фактичних обставин справи слід обмежити допитом обвинуваченого та дослідженням даних у справі, що характеризують особу обвинуваченого.

Учасникам судового провадження роз'яснено, що вони позбавлені права оспорювати ці фактичні обставини справи в апеляційному порядку.

Аналізуючи наведене, по епізоду від 04.03.2016р., де є потерпілим ТзОВ ТВК «ЛьвівХолод», суд вважає, що вина ОСОБА_4 у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), доведена повністю. Тому суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч.1 ст.185КК України.

По епізодам від 16.09.2016р., 17.09.2016р. де є потерпілим ТзОВ ТВК «ЛьвівХолод», по епізоду від 01.12.2016р., де є потерпілою ОСОБА_6 , по епізоду від 16.12.2016р., де є потерпілим ПП «Соломія-сервіс», по епізоду від 31.12.2016р., де є потерпілим ТзОВ «РУШ», по епізоду від 02.01.2017р., де є потерпілим ТзОВ «Стиль Д», суд вважає, що вина ОСОБА_4 у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно, доведена повністю. Тому суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч.2 ст.185КК України.

По епізоду від 25.11.2016р., де є потерпілим ТзОВ ТВК «ЛьвівХолод», по епізоду від 17.12.2016р., де є потерпілим ПП «Соломія-Сервіс», по епізоду від 03.01.2017р., де є потерпілим ТзОВ «Суматра-ЛТД», суд вважає, що вина ОСОБА_4 у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), вчиненому повторно, доведена повністю. Тому суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч.2 ст.186 КК України.

Обираючи вид покарання обвинуваченому, суд враховує тяжкість учинених злочинів, що є відповідно злочинами середньої тяжкості та тяжкими.

Ураховується й особа обвинуваченого, який є людиною молодого віку, який скарг від сусідів на погану поведінку немає, на обліку у лікарів психіатра, нарколога не перебуває, неодружений, раніше не судимий згідно ст.89 КК України, а також вимоги ст.50 КК України, згідно яких, метою покарання є не тільки кара, а також виправлення засудженого та попередження вчинення нових злочинів.

Обставиною, що пом'якшують покарання обвинуваченому є його щире каяття у вчинених злочинах, повне відшкодування шкоди потерпілим.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченому, судом не встановлено.

За наявності вищевказаних обставин, що пом'якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчинених злочинів, з урахуванням особи винного, суд вважає, що виправлення обвинуваченого та попередження учинення нових злочинів можливе без відбування покарання у виді позбавлення волі і до нього слід застосувати ст.75 КК України, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням.

Цивільні позови відсутні.

Керуючись ст.ст. 373, 374, 376 КПК України, суд -

ЗАСУДИВ:

Визнати ОСОБА_4 винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.185, ч.2 ст.185, ч.2 ст.186 КК України, та призначити покарання:

за ч.1 ст.185 КК України - у виді арешту строком у 2 (два) місяці;

за ч.2 ст.185 КК України - у виді позбавлення волі строком у 2 (два) роки;

за ч.2 ст.186 КК України - у виді позбавлення волі строком у 4 (чотири) роки 2 (два) місяці.

В силу ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворимпокаранням, остаточно призначити ОСОБА_4 покарання у виді позбавлення волі на строк у 4 (чотири) роки 2 (два) місяці.

На підставі ст.75 КК України ОСОБА_4 звільнити від відбування покарання з випробуванням та встановити іспитовий строк - 2 (два) роки.

На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_4 такі обов'язки:

не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально- виконавчої інспекції;повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи; періодично з'являтися для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію.

Запобіжний захід, застосований до ОСОБА_4 , у вигляді застави, до набрання вироком законної сили залишити без зміни.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Львівської області через Червоноградський міський суд Львівської області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Судове рішення суду першої інстанції не може бути оскаржене в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до положень ч. 3 ст. 349 КПК України.

Головуючий:ОСОБА_1

Попередній документ
65064949
Наступний документ
65064951
Інформація про рішення:
№ рішення: 65064950
№ справи: 459/259/17
Дата рішення: 01.03.2017
Дата публікації: 06.03.2023
Форма документу: Вирок
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Червоноградський міський суд Львівської області
Категорія справи: Грабіж