Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 29.11.2022 по справі 640/20674/21

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 640/20674/21

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

29 листопада 2022 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Василенка Я.М. та суддів Ганечко О.М., Кузьменка В.В., перевіривши апеляційну скаргу Антимонопольного комітету України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 квітня 2022 р. у справі за адміністративним позовом міського комунального підприємства "Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" до Антимонопольного комітету України (в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель), третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю «Енвіротех Інжинірінг» про визнання протиправним та скасування рішення суб'єкта владних повноважень, -

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 листопада 2022 р. апеляційну скаргу Антимонопольного комітету України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 квітня 2022 р. залишено без руху та встановлено строк для усунення недоліків апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху шляхом звернення до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків та направлення такої заяви на адресу Шостого апеляційного адміністративного суду з додаванням доказів на підтвердження поважності причин пропуску зазначених строків.

На виконання вимог зазначеної ухвали Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 листопада 2022 р. апелянтом подано заяву про поновлення строків на апеляційне оскарження, в якій він просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 квітня 2022 р.

Перевіривши доводи заяви, колегія суддів вважає за можливе визнати зазначені ним підстави пропуску строку на апеляційне оскарження поважними та поновити пропущений строк звернення до суду з апеляційною скаргою.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження або її повернення не встановлено.

З огляду на викладене, колегія суддів вважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому ст. 306 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 286, 296, 306 КАС України, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

Поновити Антимонопольному комітету України пропущений строк на апеляційне оскарження рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 квітня 2022 р. у справі за адміністративним позовом міського комунального підприємства "Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" до Антимонопольного комітету України (в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель), третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю «Енвіротех Інжинірінг» про визнання протиправним та скасування рішення суб'єкта владних повноважень.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Антимонопольного комітету України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 25 квітня 2022 р. у справі за адміністративним позовом міського комунального підприємства "Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" до Антимонопольного комітету України (в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель), третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю «Енвіротех Інжинірінг» про визнання протиправним та скасування рішення суб'єкта владних повноважень.

Встановити строк до 13 грудня 2022 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз'яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач Василенко Я.М.

Судді Ганечко О.М.

Кузьменко В.В.

Попередній документ
107626383
Наступний документ
107626385
Інформація про рішення:
№ рішення: 107626384
№ справи: 640/20674/21
Дата рішення: 29.11.2022
Дата публікації: 05.12.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Шостий апеляційний адміністративний суд
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (25.01.2023)
Дата надходження: 25.01.2023
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення суб'єкта владних повноважень
Учасники справи:
КЛОЧКОВА Н В суддя-доповідач
Антимонопольний комітет України Постійно діюча адміністративна колегія з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель Відповідач (Боржник)
Міське комунальне підприємство "Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Позивач (Заявник)
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ головуючий суддя
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ суддя-доповідач
КУЗЬМЕНКО ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ суддя-учасник колегії
ГАНЕЧКО ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА суддя-учасник колегії
Антимонопольний комітет України Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕНВІРОТЕХ-ІНЖИНІРІНГ" 3-я особа
РАДИШЕВСЬКА О Р головуючий суддя
РАДИШЕВСЬКА О Р суддя-доповідач
КАШПУР О В суддя-учасник колегії
УХАНЕНКО С А суддя-учасник колегії
Антимонопольний комітет України Заявник касаційної інстанції
Міське комунальне підприємство "Орджонікідзевське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Позивач (Заявник)
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ Головуючий суддя
Міське комунальне підприємство "Покровське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України відповідач (боржник)
Антимонопольний комітет України орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
14.12.2022 15:00 Шостий апеляційний адміністративний суд