Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 14.12.2021 по справі 802/649/18-а

УХВАЛА

14 грудня 2021 року

м.Київ

справа №802/649/18-а

адміністративне провадження №К/9901/57679/18

Верховний Суд у складі судді-доповідача Касаційного адміністративного суду Уханенка С.А., провівши підготовчі дії до касаційного розгляду справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Вінпродтрейд" до Відділу освіти Барської районної державної адміністрації, за участю третьої особи - фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про визнання протиправними та скасування рішень

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 21 серпня 2018 року відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Вінпродтрейд" на рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 21 березня 2018 року та постанову Вінницького апеляційного адміністративного суду від 15 червня 2018 року, у вказаній справі.

За наслідками повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07 грудня 2021 року касаційну скаргу передано для розгляду колегії суддів у складі: Уханенка С.А. (судді-доповідача), Кашпур О.В., Радишевської О.Р.

За приписами пунктів 2, 3, 5 частини першої статті 340 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суддя-доповідач в порядку підготовки справи до касаційного розгляду: вирішує письмово заявлені клопотання учасників справи; вирішує питання про можливість попереднього розгляду справи або письмового провадження за наявними у справі матеріалами у суді касаційної інстанції; вирішує інші питання, необхідні для касаційного розгляду справи.

У касаційні скарзі позивачем та у поданому відзиві відповідачем заявлені клопотання про розгляд справи за їхньою участю.

Обґрунтувань необхідності участі сторін касаційна скарга та відзив відповідно, не містять.

Згідно з частиною першою статті 344 КАС України у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції в порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням положень статті 341 цього Кодексу.

Відповідно до частини п'ятої статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

За правилами частини шостої статті 262 КАС України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, а також якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Розглядаючи заявлені клопотання Суд виходить з наступного.

Як свідчать матеріали справи розгляд справи у судах першої та апеляційної інстанцій здійснювався з повідомленням сторін, судові рішення були винесені у відкритих судових засіданнях за участю, зокрема представників позивача та відповідача.

Таким чином, оскільки законодавчими приписами касаційний суд позбавлений повноважень щодо встановлення фактичних обставин, а перевірка правильності застосування норм права не вимагає заслуховування пояснень сторін у касаційному суді особисто, то відсутність "публічності" при розгляді справи буде виправданою особливостями процедури в цій справі.

За таких обставин, з огляду на відсутність мотивованих доводів щодо необхідності заслуховування пояснень учасників справи та зважаючи на характер спірних правовідносин, відсутність клопотань від інших учасників справи про розгляд справи за їх участю, Верховний Суд дійшов висновку про відсутність необхідності у розгляді цієї справи у судовому засіданні за участі сторін.

З огляду на викладене у задоволенні клопотань про участь у судовому засіданні слід відмовити та призначити розгляд справи в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Суддею-доповідачем згідно із статтею 340 КАС України проведені необхідні дії з підготовки справи до касаційного розгляду.

Керуючись статтями 262, 340, 345 КАС України,

УХВАЛИВ:

Прийняти справу до провадження.

У задоволенні клопотань Товариства з обмеженою відповідальністю "Вінпродтрейд" та Відділу освіти Барської районної державної адміністрації про розгляд справи за їхньою участю відмовити.

Закінчити підготовчі дії і призначити справу до касаційного розгляду в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами на 16 грудня 2021 року, який відбудеться у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8 корпус 5.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не оскаржується.

Суддя-доповідач: С.А. Уханенко

Попередній документ
101923121
Наступний документ
101923123
Інформація про рішення:
№ рішення: 101923122
№ справи: 802/649/18-а
Дата рішення: 14.12.2021
Дата публікації: 16.12.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Касаційний адміністративний суд Верховного Суду
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Розклад:
16.12.2021 00:00 Касаційний адміністративний суд