Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (4)
Дозвільні документи
Ліцензії (55)
Перевірки (29)

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "НАЦІОНАЛЬНА АКЦІОНЕРНА СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ОРАНТА"

#00034186

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Основна інформація

Назва ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "НАЦIОНАЛЬНА АКЦIОНЕРНА СТРАХОВА КОМПАНIЯ "ОРАНТА"
ЄДРПОУ 00034186
Адреса 02081, м. Київ, вул. Здолбунiвська, 7-Д
Дата державної реєстрації 16.04.1994
Середня кількість працівників 2 609
Банк, що облуговує емітента в національній валюті АТ "Банк Кредит Днiпро"
МФО: 305749
Номер рахунку: UA463057490000002650230547101
Банк, що облуговує емітента в іноземній валюті АТ "Укрексiмбанк"
МФО: 322313
Номер рахунку: UA053223130000000265020100326
Контакти
+38 (044) 537-58-00
oranta@oranta.ua

Опис діяльності

Організаційна структура

ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "НАЦIОНАЛЬНА АКЦIОНЕРНА СТРАХОВА КОМПАНIЯ "ОРАНТА" (далi - Компанiя) створена вiдповiдно до Постанови КМУ вiд 07.09.1993 р. № 709 "Про створення Нацiональної акцiонерної страхової компанiї "Оранта" на умовах i у порядку, передбачених Указом Президента України вiд 15.06.1993 р. № 210/93 "Про корпоратизацiю пiдприємств". Компанiя є публiчним акцiонерним товариством, заснованим Фондом державного майна України, а також є правонаступницею "Укрдержстраху", заснованого 25 листопада 1921 року. З моменту свого заснування Компанiя сприяє розвитку в Українi прозорого класичного страхування, гарантує високий рiвень послуг зi страхування, що надаються її спiвробiтниками, захищає iнтереси страхувальникiв, не допускає несумлiнної дiяльностi, веде соцiально вiдповiдальний бiзнес. А також пiдтримує iнтеграцiю українського i європейського ринкiв страхування. Корпоративна соцiальна вiдповiдальнiсть в ПАТ "НАСК "ОРАНТА" - це тренд, яким вона керується вже 99 рокiв. ПАТ "НАСК "ОРАНТА" є правонаступником усiх прав та зобов'язань ВАТ НАСК "Оранта". Рiшення про змiну найменування НАСК "Оранта" у зв'язку з приведенням дiяльностi НАСК "Оранта" у вiдповiднiсть до вимог Закону України "Про акцiонернi товариства" з Вiдкритого акцiонерного товариства Нацiональна акцiонерна страхова компанiя "Оранта" на ПАТ "НАСК "ОРАНТА" прийнято Загальними зборами акцiонерiв (протокол 1/2015 рiчних Загальних зборiв акцiонерiв ВАТ НАСК "Оранта" вiд 23.04.2015 р.). Метою дiяльностi Компанiї є одержання прибутку шляхом надання послуг з усiх видiв страхового захисту майнових iнтересiв громадян i юридичних осiб та здiйснення фiнансової дiяльностi в межах, визначених законодавством та Статутом Компанiї. Предметом безпосередньої дiяльностi Компанiї є проведення страхування, перестрахування i здiйснення фiнансової дiяльностi, пов'язаної з формуванням, розмiщенням страхових резервiв та їх управлiнням. Компанiя здiйснює усi види обов'язкового, добровiльного страхування та перестрахування згiдно з вимогами законодавства України, на якi вона отримала лiцензiї. На 31.12.2020 року Компанiя має 33 страховi лiцензiї. Компанiя була зареєстрована Київською мiською державною адмiнiстрацiєю 16.09.1994 за № 00034186.Органiзацiйна структура ПАТ "НАСК "ОРАНТА у звiтному перiодi не змiнювалася. Станом на 31 грудня 2020 року в Єдиному державному реєстрi юридичних осiб, фiзичних осiб-пiдприємцiв та громадських формувань Компанiєю зареєстровано 22 структурнi пiдроздiли (безбалансовi дирекцiї) в обласних центрах України, м. Києвi. Структурнi пiдроздiли, що входять до складу Компанiї, не є самостiйними юридичними особами та дiють у вiдповiдностi до Положень, затверджених рiшенням Правлiння.

Працівники

Найменування Станом 31.12.2019 р. Станом на 31.12.2020 р. Середньооблiкова кiлькiсть працiвникiв 2993 2 609 Середньооблiкова кiлькiсть штатних працiвникiв 1407 1 336 Фонд оплати працi (тис. грн.) 143623 147 171 Фонд оплати працi штатних працiвникiв (тис. грн.) 116 035 120 925 Середньомiсячний заробiток (грн.) 3999 4 701 Середня чисельнiсть позаштатних працiвникiв (працюють за договорами цивiльно-правового характеру) - 1438 осiб. Середня чисельнiсть осiб, якi працюють за сумiсництвом (зовнiшнiм) - 21 особа. Чисельнiсть працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) - 65 осiб. Кадрова полiтика ПАТ "НАСК "ОРАНТА" базується на стратегiчних цiлях розвитку компанiї, гнучкiй кадровiй полiтицi та iндивiдуальному пiдходi. НАСК "ОРАНТА" вважає людський ресурс своїм найвайливiшим активом, тому цiнує кожного спiвробiтника, намагаючись розкрити його творчiй та професiйний потенцiал. НАСК "ОРАНТА" на постiйнiй основi здiйснює навчання працiвникiв з метою пiдвищення рiвня їх квалiфiкацiї вiдносно операцiйних потреб емiтента. Регулярно та своєчасно працiвники проходять сертифiкацiю, необхiдну для проведення фiнансового монiторингу в Компанiї. Основнi напрямки роботи з персоналом Компанiї у 2020 роцi були нацiленi на вирiшення таких завдань: - удосконалення органiзацiйної структури Компанiї; - залучення до Компанiї квалiфiкованих кадрiв та їх ефективна адаптацiя; - проведення внутрiшнiх та зовнiшнiх навчальних заходiв за оновленими програмами страхування, технологiєю продажiв, органiзацiєю роботи страхових агентiв Компанiї тощо; - здiйснення контролю за квалiфiкацiйним рiвнем персоналу; - забезпечення конкурентоспроможної ринкової оплати працi; - створення умов для кар'єрного та професiйного зростання; - пiдвищення соцiального захисту працiвникiв; - розвиток i змiцнення корпоративної культури Компанiї; - стимулювання працiвникiв до досягнення високих результатiв роботи.

Участь у об'єднаннях

У звiтному роцi НАСК "ОРАНТА" входила до наступних об'єднань пiдприємств: Українська федерацiяу безпечення. 03049, м. Київ, вул. Петра Нiщинського, 6. Українська федерацiя убезпечення (УФУ) створена 2008 року з метою сприяння та розвитку в Українi класичного страхування та гарантування високого рiвня послуг страхування, що надаються членами Федерацiї, iнтеграцiї українського та європейського ринкiв страхування, захист iнтересiв членiв Федерацiї та недопущення недобросовiсної дiяльностi її членiв. Основними напрямками дiяльностi УФУ є пiдвищення iнституцiйної спроможностi регулятора ринку, сприяння унормуванню перестрахової дiяльностi, започаткування оприлюднення iнформацiї про дiяльнiсть учасникiв УФУ, удосконалення оподаткування учасникiв страхового ринку, сприяння запровадженню обов'язкового медичного страхування за участi страховикiв, реформування сiльськогосподарського страхування за державної пiдтримки, сприяння проведенню пенсiйної реформи, яка передбачає запровадження обов'язкового пенсiйного страхування за участi страховикiв. НАСК "ОРАНТА" є одним з засновникiв та учасникiв УФУ з 2008 року. Моторне (транспортне) страхове бюро України. 02002, м. Київ, Русанiвський бульвар, 8. МТСБУ є єдиним об'єднанням страховикiв, якi здiйснюють обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв за шкоду, заподiяну третiм особам. НАСК "ОРАНТА" - член МСТБУ з 2005р. Функцiї емiтента регламентованi Законом України "Про обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв". Компанiя є членом МТСБУ, представлена та приймає участь у вiдповiдних засiданнях Ядерний страховий пул. 02002, м. Київ, вул. Євгена Сверстюка, 1. Ядерний страховий пул - це об'єднання страховикiв-резидентiв України, якi в установленому порядку отримали лiцензiю на проведення обов'язкового страхування цивiльної вiдповiдальностi його членiв, пов'язаної з проведенням обов'язкового страхування цивiльної вiдповiдальностi за ядерну шкоду. Мета утворення Пулу є координацiя дiяльностi його членiв, пов'язаної з проведенням обов'язкового страхування цивiльної вiдповiдальностi за ядерну шкоду i забезпечення фiнансової надiйностi страхування. НАСК "ОРАНТА" - iнiцiатор заснування та один з засновникiв об'єднання. НАСК "ОРАНТА" - член ЯСП України з 2003 року. НАСК "ОРАНТА" є уповноваженою компанiєю ЯСП, що вiд iменi та за дорученням всiх iнших членiв ЯСП України здiйснює операцiї з перестрахування ризикiв або прийому ризикiв у перестрахування до ЯСП України. НАСК "ОРАНТА" входить до складу Ради Пулу, фiнансового комiтету по законодавству та нормативно-правовим питанням.

Спільна діяльність

У звiтному роцi НАСК "ОРАНТА" спiльну дiяльнiсть з iншими органiзацiями, пiдприємствами, установами не проводила.

Пропозиції щодо реорганізації

Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб до Компанiї не надходили.

Облікова політика

Облiкова полiтика - сукупнiсть принципiв, методiв i процедур, що використовуються Компанiєю для складання та подання фiнансової звiтностi. Облiкова полiтика базується на МСБО та МСФЗ, чинному законодавствi України, нормативних документах регулятора та рiшеннях керiвництва Компанiї. Облiкова полiтика на 2020 рiк була затверджена наказом Голови Правлiння вiд 28.12.2019 № 633, змiни до Облiкової полiтики внесенi 22.05.2020р. за наказом Голови Правлiння 255/1. Протягом звiтного року Компанiя дотримувалась наступних принципiв дiяльностi та складання фiнансової звiтностi: автономностi, безперервностi, превалювання сутностi над формою, нарахування, повного висвiтлення, послiдовностi та єдиного грошового вимiрника. Бухгалтерський та податковий облiк в Компанiї здiйснюється в єдинiй облiковiй системi на рiвнi Головного офiсу Компанiї у розрiзi пiдпорядкованих безбалансових дирекцiй. Компанiя веде бухгалтерський облiк у вiдповiдностi до чинного законодавства України, Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть", Мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку та звiтностi, Статуту Компанiї, Облiкової полiтики та iнших внутрiшнiх нормативних документiв Компанiї. Компанiя веде бухгалтерський облiк та складає фiнансову звiтнiсть у нацiональнiй грошовiй одиницi України - гривнях. Фiнансова звiтнiсть Компанiї за 2020 рiк складена та надається в тисячах гривень з одним десятковим знаком пiсля коми. Перед складанням рiчного звiту була проведена суцiльна рiчна iнвентаризацiя активiв i зобов'язань Компанiї, що облiковуються на балансi, вiдповiдно до наказу Голови Правлiння № 426 вiд 24.09.2020р. "Про суцiльну рiчну iнвентаризацiю активiв i зобов'язань НАСК "ОРАНТА". Результати iнвентаризацiї вiдображенi на балансi Компанiї, складеному станом на 31.12.2020 року. Для ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi активи i зобов'язання Компанiї оприбутковуються та облiковуються залежно вiд характеру та змiсту завдань рiзних складових облiкової системи. Активи i зобов'язання Компанiї оцiнюються так, щоб створенi пiд них резерви та вжитi заходи виключали можливiсть перенесення iснуючих фiнансових ризикiв на майбутнi звiтнi перiоди. Амортизацiя основних засобiв нараховується прямолiнiйним методом, починаючи з мiсяця, що настає за мiсяцем введення в експлуатацiю основних засобiв. Дiапазон строкiв корисного використання становить: будинки та споруди 25 - 50 рокiв машини та обладнання 3 - 10 рокiв транспортнi засоби 3 - 8 рокiв iнструменти, прилади, iнвентар (меблi) 4 - 10 рокiв iншi 3 - 10 рокiв Рiчнi норми амортизацiї: будинки та споруди 2,0 - 4,0%; машини та обладнання 10,0 - 33,3%; транспортнi засоби 12,5 - 33,3%; iнструменти, прилади, iнвентар (меблi) 10,0 - 25,0%; iншi 10,0-33,3%. Перiод корисного використання необоротного активу i, вiдповiдно, сума його амортизацiї можуть бути змiненi згiдно наказу по Компанiї. Витрати, якi здiйснюються для пiдтримання основних засобiв в придатному до використання станi та одержання первiсно визначеного розмiру майбутнiх економiчних вигод вiд їх використання, включаються до складу витрат звiтного перiоду. Лiквiдацiйна вартiсть основних засобiв та iнших матерiальних необоротних активiв не розраховується, i для цiлей амортизацiї застосовується її нульове значення. Компанiєю було проведено ринкову оцiнку вартостi об'єктiв нерухомостi станом на 01.12.2020 року. Оцiнка проводилась вiдповiдно до договору № 08-03-19/74-1-20 вiд 11.11.2020 незалежним експертом ТОВ "ЛЕКСТАТУС ГРУП" (сертифiкат № 972/20 вiд 05.11.2020., виданий ФДМУ). Результати переоцiнки вiдображено у звiтностi за 2020 рiк. У бухгалтерському облiку матерiальнi цiнностi оприбутковуються на вiдповiднi рахунки бухгалтерського облiку за фактичними цiнами придбання, тобто за первiсною вартiстю, з урахуванням витрат на транспортування вiд постачальника, податки, збори та iншi обов'язковi платежi. Запаси вiдображаються в бухгалтерському облiку i звiтностi за найменшою з двох оцiнок: за первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї. Запаси вiдображаються за чистою вартiстю реалiзацiї, якщо на дату балансу їх цiна знизилась, або вони зiпсованi, застарiли, або iншим чином втратили первiсно очiкувану економiчну вигоду. Iнвентаризацiя запасiв матерiальних цiнностей у Компанiї проводиться у вiдповiдностi з вимогами чинної нормативно-законодавчої бази України. При вiдпуску запасiв в експлуатацiю та iншому вибуттi у Компанiї використовуються метод FIFO - "перше надходження-перший видаток". Оцiнку фiнансових активiв пiд час первiсного визнання та подальшу їх оцiнку Компанiя здiйснює у вiдповiдностi до МСФЗ 9 "Фiнансовi iнструменти" та МСФЗ 4 "Страховi контракти", як наведено в таблицi нижче. Група фiнансових активiв Оцiнка пiд час первiсного визнання Подальша оцiнка Строковi банкiвськi вклади (депозити) За справедливою вартiстю плюс витрати на операцiю, що можуть бути безпосередньо вiднесенi на придбання фiнансового активу За амортизованою собiвартiстю Облiгацiї внутрiшньої державної позики За справедливою вартiстю плюс витрати на операцiю, що можуть бути безпосередньо вiднесенi на придбання фiнансового активу За амортизованою собiвартiстю Облiгацiї пiдприємств та iншi борговi цiннi папери (пiдгрупа 1) За справедливою вартiстю плюс витрати на операцiю, що можуть бути безпосередньо вiднесенi на придбання фiнансового активу За амортизованою собiвартiстю Облiгацiї пiдприємств та iншi борговi цiннi папери (пiдгрупа 2) За справедливою вартiстю плюс витрати на операцiю, що можуть бути безпосередньо вiднесенi на придбання фiнансового активу За справедливою вартiстю з визнанням переоцiнки в iншому сукупному доходi пайовi цiннi папери (пiдгрупа 1) За справедливою вартiстю За справедливою вартiстю з визнанням переоцiнки через прибутки/збитки пайовi цiннi папери або iншi корпоративнi права (пiдгрупа 2) За справедливою вартiстю плюс витрати на операцiю, що можуть бути безпосередньо вiднесенi на придбання фiнансового активу За справедливою вартiстю з визнанням переоцiнки в iншому сукупному доходi Дебiторська заборгованiсть за страховою дiяльнiстю За сумою страхового платежу/страхової виплати, зазначеною в страховому/перестраховому контрактi За амортизованою собiвартiстю Iнша дебiторська заборгованiсть За цiною операцiї За амортизованою собiвартiстю На кожну звiтну дату Компанiя оцiнює, чи вiдбулося значне збiльшення кредитного ризику за фiнансовим активом з моменту первiсного визнання. Здiйснюючи таку оцiнку Компанiя порiвнює ризик настання дефолту (ймовiрнiсть дефолту) за фiнансовим активом станом на звiтну дату з ризиком настання дефолту (ймовiрнiстю дефолту) за фiнансовим активом на дату первiсного визнання. До iнвестицiй в асоцiйованi та дочiрнi компанiї належать акцiї та iншi цiннi папери з нефiксованим прибутком емiтентiв, частки в статутних капiталах, якi вiдповiдають визначенням асоцiйованої або дочiрньої компанiї. Iнвестицiї в асоцiйованi компанiї визнаються на дату отримання суттєвого впливу, а в дочiрнi - на дату отримання контролю. Здiйсненi iнвестицiї в асоцiйованi та дочiрнi компанiї первiсно оцiнюються та вiдображаються в бухгалтерському облiку за собiвартiстю. Витрати на операцiї, пов'язанi з придбанням iнвестицiї, збiльшують суму такої iнвестицiї на дату її придбання.

Продукція

Предметом безпосередньої дiяльностi Компанiї є проведення страхування, перестрахування i здiйснення фiнансової дiяльностi, пов'язаної з формуванням, розмiщенням коштiв страхових резервiв та їх управлiнням. Компанiя здiйснює усi види обов'язкового, добровiльного страхування та перестрахування згiдно iз законодавством України, на якi вона отримала лiцензiї. НАСК "ОРАНТА" здiйснює страхову дiяльнiсть на територiї України у формi обов'язкового та добровiльного страхування з особистих та майнових видiв страхування. Станом на 31.12.2020 року Компанiя має 33 страховi лiцензiї. НАСК "ОРАНТА" за 2020 рiк забезпечено надходження страхових платежiв у сумi 958 163,7 тис. грн. Обсяг надходжень страхових платежiв становить 104,8 % до надходження страхових платежiв за вiдповiдний перiод минулого року. В абсолютному виразi прирiст страхових платежiв за 2020 рiк у порiвняннi з 2019 роком складає 44 290,9 тис. грн. За пiдсумками 2020 року основними напрямом надходження страхових платежiв залишається транспортний портфель, який займає 82 % вiд загального обсягу надходжень. При цьому в структурi власне самого транспортного портфелю 78 % займає ОСЦПВВНТЗ. Заходи, що здiйснено щодо розширення страхового поля та збiльшення надходжень страхових платежiв: навчання продавцiв Компанiї, з метою поглибленого вивчення страхових продуктiв, робота по залученню партнерiв з продажу страхових продуктiв з метою розширення кола клiєнтiв, робота щодо розроблення нових продуктiв для роздрiбного каналу продажiв, робота над вдосконаленням фронт - офiсної системи Компанiї. Вказанi заходи в пакетi стабiлiзацiйних заходiв, що був запроваджений в Компанiї для мiнiмiзацiї негативних наслiдкiв, обумовлених пандемiєю SARS-CoV-2(COVID-19), забезпечили прирiст страхових платежiв по вiдношенню до аналогiчного перiоду минулого року на рiвнi 5 %. В Компанiї проводиться дiяльнiсть по перестрахуванню. За звiтний перiод передано на перестрахування страхових премiй в сумi 51 719,4 тис. грн., що складає 5,4 % вiд отриманих страхових платежiв. Частка страхових виплат i вiдшкодувань, що сплачена перестрахувальникам за звiтний перiод, складає 28 600,3 тис. грн. За аналогiчний перiод минулого року зазначений показник склав 23 066,4 тис. грн. Частки страхових виплат i вiдшкодувань, що отримується вiд перестраховикiв за звiтний перiод, складають 53 967,3 тис. грн., цей показник за аналогiчний перiод минулого року склав 23 102,7 тис. грн. Робота та обсяги продажiв полiсiв страхування в НАСК "ОРАНТА" вiд сезонних змiн загалом не залежить. Єдиним виключенням є продаж послуг туристичного страхування, надання яких пожвавлюється з початком лiтнiх вiдпусток та зимових свят. Страхування сiльськогосподарських культур також є залежним вiд сезонних змiн, але його частка в структурi отриманих Компанiєю страхових платежiв є незначною. НАСК "ОРАНТА" надає послуги страхування на внутрiшньому ринку України фiзичним та юридичним особам. Головною метою системи управлiння ризиками Компанiї є органiзацiя роботи з усебiчного аналiзу та оцiнки потенцiйних ризикiв, уникнення i мiнiмiзацiї ризикiв, пом'якшення їх наслiдкiв, зменшення вразливостi до них та обгрунтування економiчної доцiльностi ризикiв з огляду на майбутнi доходи Компанiї та забезпечення платоспроможностi Компанiї вiдповiдно до вимог законодавства. В Компанiї затверджено стратегiю управлiння ризиками, яка включає ряд елементiв, iнструментiв та процедур, а саме: Головнi завдання системи управлiння ризиками. Головною метою системи управлiння ризиками (надалi - СУР) є виконання вимог платоспроможностi Компанiї та достатнього рiвня капiталу на рiвнi вимог законодавства України. Головними завданнями СУР є: -виявлення ризикiв; -вимiрювання ризикiв; -якiсне та кiлькiсне оцiнювання ризикiв; -визначення заходiв iз запобiгання та мiнiмiзацiї впливу ризикiв; -монiторинг ризикiв; -контроль за прийнятним для Компанiї рiвнем ризику; -проведення моделювання та прогнозування процесiв та майбутнiх результатiв дiяльностi Компанiї на -основi аналiзу iнформацiї та оцiнки ризикiв; -визначення ефективностi СУР та її удосконалення. Iдентифiкацiя ризикiв. Компанiя iдентифiкує наступнi види ризикiв: 1. андерайтинговий ризик, що включає: "ризик недостатностi страхових премiй i резервiв - ризик, викликаний коливаннями частоти, середнiх розмiрiв та розподiлу збиткiв при настаннi страхових випадкiв; "катастрофiчний ризик - ризик, викликаний неточнiстю прогнозiв настання надзвичайних подiй та оцiнок їх наслiдкiв; "ризик страхування здоров'я - ризик, викликаний змiнами витрат, понесених у зв'язку з обслуговуванням договорiв iз зазначеного виду страхування, коливаннями частоти i ступеня тяжкостi страхових випадкiв, неточнiстю оцiнок та прогнозiв щодо спалаху епiдемiй; 2. ринковий ризик, що включає: "ризик iнвестицiй в акцiї - ризик, пов'язаний iз чутливiстю вартостi активiв, зобов'язань та фiнансових iнструментiв страховика до коливання ринкової вартостi акцiй; "ризик процентної ставки - ризик, пов'язаний iз чутливiстю вартостi активiв та зобов'язань страховика до коливання вартостi позикових коштiв; "валютний ризик - ризик, пов'язаний iз чутливiстю вартостi активiв та зобов'язань страховика до коливання курсiв обмiну валют; "ризик спреду - ризик, пов'язаний iз чутливiстю активiв та зобов'язань страховика до коливання рiзницi в доходностi мiж облiгацiями пiдприємств та державних облiгацiй України з тим самим (або близьким) термiном до погашення; "майновий ризик - ризик, пов'язаний iз чутливiстю вартостi активiв та зобов'язань страховика до коливання ринкових цiн на нерухомiсть; "ризик ринкової концентрацiї - ризик, пов'язаний iз недостатньою диверсифiкованiстю портфеля активiв або у зв'язку зi значним впливом одного або кiлькох емiтентiв цiнних паперiв на стан активiв; 3. ризик дефолту контрагента - ризик неспроможностi контрагента (перестраховика, боржника та будь-якого дебiтора) виконати взятi на себе будь-якi договiрнi зобов'язання перед страховиком; 4. операцiйний ризик - ризик фiнансових втрат страховика, що виникає через недолiки управлiння, процесiв оброблення iнформацiї, контрольованостi, безперервностi роботи, надiйностi технологiй, а також помилки та несанкцiонованi дiї персоналу. Основнi принципи органiзацiї СУР. Головним принципом органiзацiї системи управлiння ризиками є побудова процесної моделi управлiння, яка передбачає метод розрахунку капiталу пiд сукупний ризик (ризик-профiль) Компанiї, що базується на вiдомостях про фактично отриманi виплати, прогнозу виплат у майбутньому з урахуванням всiх вiдомих факторiв що впливають на їх розмiр з використанням рiзних сценарiїв розвитку. Модель органiзацiї корпоративного управлiння ризиками Компанiї передбачає: - органiзацiю роботи пiдроздiлiв з управлiння ризиками; - створення системи ключових iндикаторiв ризику (key risk indicator- KRI) - система показникiв, що суттєво впливають на рiвень конкретного ризику; - розподiл ролей i вiдповiдальностi на всiх органiзацiйних рiвнях управлiння; - створення системи аналiзу ризикiв, вiдповiдних звiтiв та "раннього оповiщення" (бэк-тестiнг, стрес-тестiнг) с визначеною перiодичнiстю. - створення системи управлiння ризиками всерединi бiзнес-процесiв. - оптимiзацiю спiввiдношення ризикiв (в залежностi вiд видiв та їх походження) до прогнозованого доходу. Основними принципами розроблення та реалiзацiї системи управлiння ризиками є: -застосування ризик-орiєнтованого пiдходу на постiйнiй основi; -своєчаснiсть та адекватнiсть заходiв з управлiння ризиками та їх мiнiмiзацiя; -пропорцiйнiсть ризик-орiєнтованого пiдходу характеру та масштабу дiяльностi Компанiї; -застосування ризик-орiєнтованого пiдходу пiд час здiйснення всiх процедур з корпоративного управлiння; -виконання Компанiєю усiх вимог, визначених законодавством України у сферi корпоративного управлiння; -урахування всiх видiв та напрямiв дiяльностi Компанiї; -встановлення диференцiйованих заборон та обмежень щодо певних видiв i напрямiв дiяльностi та/або клiєнтiв; -документування вжитих заходiв в рамках застосуванням ризик-орiєнтованого пiдходу. Iнструменти. Для виконання процедур управлiння ризиками використовуються наступнi iнструменти: -встановлення лiмiтiв та квот; -диверсифiкацiя; -контроль балансу активiв i пасивiв; -структурування активiв i пасивiв; -управлiння розривами рiзних видiв; -регламентування та контроль виконання андеррайтингових процедур за вiдповiдними страховими продуктами. -резервування; -перевiрка адекватностi страхових зобов'язань (liability adequacy test - LAT) щодо резервiв незаробленої премiї та резервiв збиткiв, включаючи оцiнку впливу певних ключових ризикiв; -перевiрка достатностi резервiв збиткiв, сформованих на попередню звiтну дату (run-off test), що передбачає порiвняння резерву збиткiв на цю дату iз сумою здiйснених пiсля цiєї дати страхових виплат за страховими випадками, що сталися до попередньої звiтної дати, та сформованих резервiв збиткiв за такими страховими випадками на звiтну дату. В процесi реалiзацiї управлiння ризиками Компанiя використовує вищезазначенi iнструменти. Процедури. З метою недопущення невиконання Компанiєю вимог до платоспроможностi та достатностi капiталу та/або невиконання зобов'язань за укладеними договорами страхування/перестрахування проводиться стрес-тестування, як комплекс заходiв з вимiрювання потенцiйного впливу на фiнансовий стан Компанiї виняткових, але ймовiрних подiй (стресiв), що можуть негативно вплинути на дiяльнiсть Компанiї, завдати їй збитки та/або привести до дефiциту активiв, за рахунок яких Компанiя забезпечує дотримання вимог до платоспроможностi та достатностi капiталу i виконує зобов'язання за укладеними договорами страхування/перестрахування. Стрес-тестування проводиться щодо прийнятних активiв, вимоги до яких встановленi Положенням про обов'язковi критерiї i нормативи достатностi капiталу та платоспроможностi, лiквiдностi, прибутковостi, якостi активiв та ризиковостi операцiй страховика, затвердженим розпорядженням Нацкомфiнпослуг вiд 07 червня 2018 року № 850, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 06 липня 2018 року за № 782/32234 iз змiнами i доповненнями, внесеними розпорядженнями Нацiональної комiсiї, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг, вiд 3 сiчня 2019 року N 1 та вiд 8 серпня 2019 року N 1511). За результатами стрес-тестування розробляється план заходiв щодо мiнiмiзацiї впливу ключових ризикiв на фiнансовий стан Компанiї. За результатами проведеного стрес-тестування станом на 31 грудня 2020 року розрахована змiна величини нетто-активiв вiдповiдно до звiтних даних страховика та величини нетто-активiв, оцiнених згiдно з припущеннями, що описують стресовi подiї, дозволяють виконувати умови забезпечення платоспроможностi страховика вiдповiдно до статтi 30 Закону України "Про страхування". Найбiльш вагомою стресовою подiєю є збiльшення загальної суми виплат за обов'язковим страхуванням цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв страхування на 30 %, але є, також, i маловiрогiдною. Сукупний вплив визначених дев'яти стресових подiй стрес-тестування зменшить перевищення фактичного запасу платоспроможностi у 1,2 рази i становитиме 88 307,7 тис. грн. проти 109 406,7 тис. грн., зазначених у роздiлi 6 Звiту страховика. Для мiнiмiзацiї цього ризику в Компанiї постiйно проводиться монiторинг збитковостi за обов'язковим страхуванням цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв i, в разi виникнення загроз щодо недостатностi страхових премiй, запроваджуються заходи щодо пiдвищення вiдповiдних коефiцiєнтiв або Компанiя надає пропозицiї в МТСБУ щодо перегляду тарифної полiтики. Заходи з управлiння ризиками. Заходи з управлiння ризиками Компанiї включають: -чiткий розподiл обов'язкiв та вiдповiдальностi мiж працiвниками Компанiї; -попереднiй аналiз нових продуктiв/послуг Компанiї з метою виявлення притаманних їм потенцiйних ризикiв; -застосування лiмiтiв, iнших iнструментiв, якi обмежують використання окремої послуги/продукту; -впровадження диверсифiкованого пiдходу з отримання дозволу на встановлення (продовження) дiлових вiдносин (проведення разової операцiї на значну суму без встановлення дiлових вiдносин) з клiєнтом, застосовуючи ризик-орiєнтований пiдхiд (за принципом: вищий ризик - вищий за посадою уповноважений працiвник Компанiї надає свiй дозвiл, включаючи керiвникiв Компанiї); -отримання додаткового дозволу уповноваженого працiвника Компанiї/керiвника Компанiї на проведення окремих операцiй iз високим рiвнем ризику в рамках встановлених дiлових вiдносин; -забезпечення монiторингу дiлових вiдносин з клiєнтом, що уможливлять оперативне виявлення вiдповiдних притаманних критерiїв ризику; -здiйснення заходiв щодо надання додаткової iнформацiї (за потребою) для розумiння змiсту дiяльностi клiєнта, його iсторiї страхування; -пiдвищення ступеня i характеру монiторингу дiлових вiдносин з клiєнтами високого рiвня ризику; -регулярне та об'єктивне iнформування керiвництва установи про виявленi ризики та заходи з управлiння такими ризиками; -забезпечення розумiння працiвниками установи своїх обов'язкiв у сферi управлiння ризиками, у тому числi шляхом проведення навчальних заходiв; -перевiрка бездоганної дiлової репутацiї спiвробiтникiв, залучених до СУР; -аналiз надiйностi агентiв, з метою виявлення та оцiнки ризикiв, пов'язаних iз майбутнiм спiвробiтництвом, а саме можливiстю Компанiї виконувати законодавство України, використовуючи таких агентiв. Аналiз СУР. Компанiя регулярно, але не рiдше одного разу на рiк, пiд час актуалiзацiї свого ризик-профiлю переглядає наявнi в Компанiї заходи з управлiння ризиками щодо їх достатностi й ефективностi, i якщо за результатами аналiзу наявних заходiв недостатньо, то розробляє додатковi заходи для ефективного управлiння ризиками. Крiм цього Компанiя видiляє ризики нефiнансового характеру. Нефiнансовi ризики - це ризики недосягнення мети Компанiї, зумовленi поведiнкою ключових зацiкавлених сторiн. Тому налагодження постiйної взаємодiї iз зацiкавленими сторонами i послiдовне впровадження корпоративних полiтик i стандартiв регулювання цiєю взаємодiєю мають бути основним iнструментом управлiння нефiнансовими ризиками в ПАТ "НАСК "ОРАНТА". До них вiдносять полiтичнi, соцiальнi, кадровi, ризики репутацiї, ризики державного регулювання, ризики корпоративного управлiння та iншi. Компанiя надає страховi послуги через чотири канали продажiв - агентський канал, канал прямих (офiсних), партнерських та он-лайн продажiв. Використання всiх чотирьох каналiв обумовлено специфiкою та клiєнтоорiєнтованiстю окремих страхових продуктiв. Через агентський канал продажiв вiдбувається збут масових та найбiльш затребуваних продуктiв, умови яких жорстко визначенi затвердженими правилами або законодавством. При цьому основним методом продажiв у агентському каналi є активний пошук клiєнтiв та пропозицiя страхових послуг безпосередньо за мiсцем проживання або роботи страхувальникiв. Канал прямих (офiсних) продажiв, в якому дiють штатнi працiвники Компанiї, дозволяє додатково реалiзовувати продукти, якi потребують адаптування умов страхового договору до потреб конкретного клiєнта. При цьому додатковим заходом захисту Компанiї вiд необгрунтованого прийняття страхових ризикiв є система iєрархiї по розмiрах ризикiв, якi дозволяється пiдписувати кожному з вiдповiдальних штатних працiвникiв. Посередницький канал збуту застосовує спiвпрацю iз страховими брокерами, що дозволяє розширити клiєнтську базу в роздрiбному та корпоративному сегментi. До посередницького каналу продажiв можна вiднести спiвпрацю з банкiвськими установами. Канал онлайн продажiв використовується в рамках електронної комерцiї. Площадками каналу онлайн продажiв - є корпоративний сайт Компанiї, онлайн-агрегатори. З метою розширення своєї присутностi на ринку Компанiя вiдстежує виникнення потреб у нових типах страхових послуг, що з'являються на ринку, розробляє вiдповiднi страховi продукти. Важливим засобом закрiплення на ринку та збереження клiєнтської бази є постiйний монiторинг термiнiв закiнчення дiючих договорiв з метою своєчасної пропозицiї страхувальникам щодо поновлення таких договорiв. Для стимуляцiї збуту окремих страхових продуктiв НАСК "ОРАНТА" регулярно органiзовує спецiальнi акцiї, протягом яких потенцiйним страхувальникам активно пропонується страховий захист того типу, що є актуальним на конкретний момент: страхування подорожуючих за кордон, страхування вiд нещасних випадкiв пiд час поїздок по Українi в перiод лiтнiх вiдпусток, страхування дiтей - з початком навчального року, страхування будинкiв та споруд - з початком активної дiяльностi громадян на дачних дiлянках i та iнше. В перiод акцiй страховi договори укладаються за спецiальними тарифами або на пiльгових умовах. Страховий ринок є невiд'ємним елементом ринкової системи, забезпечує страховий захист економiчним суб'єктам та акумулює потужнi фонди iнвестицiйних ресурсiв, якi можуть стимулювати сталий економiчний розвиток країни. Український страховий ринок перебуває на стадiї iнтенсивного розвитку, коли при зменшеннi кiлькостi працюючих страховикiв полiпшується асортимент та якiсть страхових послуг, якi вони надають. На даний час у фiнансовiй системi України вiдбуваються вагомi регуляторнi змiни, в результатi чого, регулювати роботу страховикiв з 01.07.2020 почав НБУ. Тенденцiї цифровiзацiї та дiджиталiзацiї, використання сучасних технологiчних iнновацiй також трансформує функцiонування всiх учасникiв страхового ринку України в напрямку подальшого зростання та розвитку. Загальна кiлькiсть страхових компанiй в Українi станом на 30 листопада 2020 року становила 211, у тому числi страховi компанiї, що здiйснюють страхування життя (СК "life") - 20 компанiї, страховi компанiї, що здiйснюють страхування видiв, iнших, нiж страхування життя (СК "non-life") - 191 компанiй. Кiлькiсть страхових компанiй щорiчно скорочується, так станом на 30 листопада 2020 р. порiвняно з 2019 р., кiлькiсть компанiй зменшилася на 22 страховика, а порiвняно з 2017 р. зменшилася на 83 компанiї. Частка СК "nonlife" у загальнiй кiлькостi страхових компанiй упродовж останнiх п'яти рокiв постiйно зростає, з 88,8% на кiнець 2017 року до 90,5% на 30 листопада 2020 року, а частка СК "life" має тенденцiю до зниження, вiдповiдно - з 11,2% до 9,5%. Кiлькiсть страхових компанiй Кiлькiсть страхових компанiй Станом на 31.12.2017 Станом на 31.12.2018 Станом на 31.12.2019 Станом на 30.11.2020 Загальна кiлькiсть 294 281 233 211 в т.ч. СК "non-Life" 261 251 210 191 в т.ч. CК "Life" 33 30 23 20 Динамiка головних показникiв функцiонування страхових компанiй України за 2017-2020 роки, млн. грн. 2017 2018 2019 9 мiс. 2020 Активи за балансом 57 381,0 63 493,3 63 866,8 61 626,3 Обсяги сплачених статутних фондiв 12 831,3 12 636,6 11 066,1 10 111,2 Сформованi страховi резерви 22 864,4 26 975,6 29 558,8 29 614,8 Валовi страховi премiї 43 431,8 49 367,5 53 001,2 32 967,1 Валовi страховi виплати 10 536,8 12 863,4 14 338,3 11 131,9 Рiвень валових страхових виплат, % 24,3 26,1 27,1 33,8 Обсяг страхових платежiв сплачених перестраховикам 18 333,6 17 940,7 16 713,4 6 403,6 Ще одним вважливими критерiєм оцiнки стану страхового ринку є показник концентрацiї страхового ринку за надходженнями валових страхових премiй. Незважаючи на значну кiлькiсть страхових компанiй, фактично на страховому ринку основну частку валових страхових премiй - 98,1% - акумулюють 100 СК "non-Life" (47,6% всiх СК "non-Life") та 96,7% - 10 СК "Life" (43,5% всiх СК "Life"). Така висока концентрацiя вказує на те, що на вiтчизняному страховому ринку працює велика кiлькiсть страхових компанiй, частина з яких не здатна надавати якiснi страховi послуги, розраховуватися за власними зобов'язаннями та взагалi конкурувати за хоча б невеликий сегмент ринку, а тому виникають питання стосовно прозоростi та законностi дiяльностi таких страховикiв в Українi. Для українського страхового ринку характернi значнi диспропорцiї в регiональному розподiлi компанiй i розвитку, що пов'язано зi станом економiчного й промислового розвитку регiонiв країни. Надзвичайно актуальна для українського фiнансового сектору проблема формування сучасного рiвня фiнансової культури й грамотностi у фiзичних та юридичних осiб. Населення України на даний час дещо бiльше довiряє банкам, а нiж страховикам i тому звертаються до послуг страховикiв лише при усвiдомленiй платоспроможнiй потребi. На сьогоднi у будь-якiй сферi життя й економiчних вiдносин неможливо обiйтися без використання сучасних цифрових технологiй, якi виступають рушiйною силою розвитку економiки країни. Усi сфери господарювання стикаються з новими технологiями, iнновацiями, без використання яких вони можуть утратити свою конкурентоспроможнiсть. Процес цифрової трансформацiї економiки значно впливає i на дiяльнiсть страхових компанiй, оскiльки нинi страхування є одним iз важливих чинникiв соцiально-економiчного розвитку нашої країни, а цифровi технологiї у страхуваннi є важливим показником ефективних фiнансової та маркетингової систем. "Цифрова трансформацiя - це перехiд до цифрового бiзнесу за допомогою змiни органiзацiйної культури, впровадження сучасних iнформацiйних технологiй, що розширюють межi органiзацiї". Упродовж останнiх рокiв цифровiзацiя активно застосовується на вiтчизняному страховому ринку, все бiльше страхових продуктiв, як традицiйних, так i нових, пропонується онлайн, поширюються сервiси дистанцiйного врегулювання збиткiв. На сьогоднi основними видами страхових продуктiв, що продаються онлайн, є: автострахування (обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв (ОСЦПВВНТЗ), КАСКО, "Зелена карта"), туристичне страхування, страхування майна, добровiльне медичне страхування тощо. Причому саме автострахування займає лiдируючi позицiї серед кiлькостi укладених договорiв страхування онлайн i впровадженнi цифрових технологiй. Одним iз провайдерiв iнновацiй у вiтчизнянiй страховiй галузi виступає Моторне транспортне страхове бюро України (МТСБУ). У 2017 роцi МТСБУ активно розпочало стимулювати дiджиталiзацiю в страхуваннi. У результатi чого стало можливим укладання договорiв ОСЦПВВНТЗ в електронному виглядi, та з'явився електронний європротокол для зручностi оформлення ДТП i ще цiлий ряд сервiсiв як для автовласникiв, так i для професiйних учасникiв ринку ОСЦПВВНТЗ. Основнi показники здiйснення обов'язкового страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв за внутрiшнiми договорами Показник Сiчень - вересень 2019 року Сiчень - вересень 2020 року Прирiст, % Кiлькiсть договорiв, що розпочали дiю, шт. 6 089 100 6 275 577 3,06 в т. ч. електронних договорiв, шт. 749 927 2 222 784 196,4 Сума нарахованих страхових платежiв, грн. 3 700 439 383 4 568 447 186 23,46 в т. ч. за електронними договорами страхування, грн. 529 103 385 1 843 571 620 248,43 Цифровiзацiя у сферi ОСЦПВВНТЗ в Українi активно впроваджується, зокрема про це свiдчить кiлькiсть укладених електронних договорiв страхування. За сiчень-вересень 2020 року у порiвнянi з аналогiчним перiодом 2019 року прирiст таких договорiв становить 196,4%, тобто було укладено на 1 472,8 тис. шт. договорiв бiльше. Що ж до суми нарахованих страхових платежiв за електронними договорами ОСЦПВВНТЗ, то прирiст становить 248,43%. У 2020 р. частка електронних договорiв становить 35,4%, проти 12,3% в 2019 р., що свiдчить про зростання зацiкавленостi споживачiв у електронних страхових продуктах, активну дiяльнiсть страхових компанiй у цифровому середовищi, створення ними спецiальних сервiсiв, мобiльних додаткiв. Розвиток електронних договорiв ОСЦПВВНТЗ набирає значних обертiв, оскiльки спостерiгаються високi темпи приросту як кiлькостi електронних договорiв, так i обсягiв надходжень вiд їх продажу. У 2020 роцi було завершено процес змiни регулятора небанкiвського фiнансового ринку. З 01.07.2020 регулятором небанкiвських фiнансових установ став Нацiональний банк України. Наразi НБУ готуються новi редакцiї ключових для страхового ринку законодавчих документiв. Триває процес обговорення мiж НБУ та учасниками страхового ринку нової редакцiї закону "Про страхування", "Про фiнансовi послуги та державне регулювання ринкiв фiнансових послуг", нормативно-правових актiв, дiя яких безпосередньо направлена на розрахунок та формування страхових резервiв, на подання звiтностi тощо. В сiчнi 2021 року Кабiнетом Мiнiстрiв України були посиленi карантиннi заходи у зв'язку iз розвитком пандемiї Covid-19. Ця ситуацiя стримала економiчну активнiсть, але не мала iстотного впливу на дiяльнiсть Компанiї. Управлiнський персонал iнформує, що у 2021 роцi: -Компанiя продовжуватиме стежити за розвитком ситуацiї з пандемiєю Covid-19 i, при необхiдностi, прийме подальшi заходи у вiдповiдь на економiчну кризу; -Компанiя не має намiру здiйснювати випуск боргових або пайових iнструментiв; -Компанiя не модифiкуватиме договори i не буде вiдмовлятись вiд виконання зобов'язань, узгоджених з кредиторами, для вирiшення проблем, пов'язаних з Covid-19; -Компанiя не має намiру приймати рiшення про органiзацiйну реструктуризацiю для зменшення впливу пандемiї Covid-19 i рiшення про вибуття бiзнес-одиниць. Все вище перелiчене матиме безпосереднiй вплив на органiзацiю роботи Компанiї зокрема i небанкiвських фiнансових установ в цiлому. Майбутнiй напрямок економiчного розвитку України в цiлому та Компанiї зокрема, великою мiрою залежить вiд податкової та монетарної полiтики уряду разом зi змiнами у правовому, регуляторному та полiтичному середовищi. Постачальники, що займають бiльше 10 % у загальному обсязi постачання сировини а матерiалiв, вiдсутнi.

Активи

За звiтний перiод Компанiя не здiйснювала значних iнвестицiй та вiдчужень активiв. Протягом звiтного перiоду вiдсутнi факти вiдчуження активiв в обсязi, що перевищує встановлений в Статутi розмiр.

Основні засоби

Структурнi пiдроздiли НАСК "ОРАНТА" розмiщенi у власних та орендованих примiщеннях. Робочi мiсця забезпеченi меблями, засобами зв'язку та оргтехнiкою, комп'ютерним обладнанням. В Компанiї дiє корпоративна мережа передачi даних, впроваджена корпоративна електронна пошта. Облiк договорiв страхування здiйснюється в програмному забезпеченнi "Юпiтер", облiк операцiй з врегулювання - в програмному забезпеченнi "Оранта Iнфо". Бухгалтерський облiк здiйснюється в програмному забезпеченнi "1С: Пiдприємство". Компанiя розумiє суспiльну вiдповiдальнiсть, тому поступово реалiзує проекологiчнi iнiцiативи. Зокрема: в Компанiє дiє проект "Зелений офiс", що має за мету максимальне збереження ресурсiв та енергiї i зменшення кiлькостi вiдходiв, Компанiя дотримується правил утилiзацiї небезпечних вiдходiв/вiдходiв, що мiстять небезпечнi елементи (складовi).

Проблеми

Протягом 2020 року на свiтову економiку в цiлому та економiку України зокрема впливала пандемiя, оголошена Всесвiтньою органiзацiєю охорони здоров'я у зв'язку з поширенням коронавiрусної iнфекцiї COVID-19. Основними наслiдками COVID-19 для свiтової економiки вже є: падiння iндексiв бiрж; суттєве зниження цiн на нафту та сповiльнення розвитку ринку металiв; скорочення виробництва; суттєве зниження доходiв авiакомпанiй та морського транспорту, торгiвельно-розважальних центрiв, туристичної iндустрiї; зменшення доходiв населення; зростання доходiв фармацевтичної промисловостi та свiтової iндустрiї гральних, освiтнiх та iнших онлайн-додаткiв; зростання попиту iнвесторiв на менш ризиковi активи. В страховому портфелi Компанiї через закриття кордонiв зменшилася частка страхових платежiв, що припадали на обов'язкове страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв за мiжнародними договорами та на медичне страхування виїзджаючих з кордон. Зменшення надходжень за оцiнкою управлiнського персоналу в цiлому за вказаними видами страхування склало понад 50 млн. грн. у 2020 роцi у порiвняннi з 2019 роком. В даному випадку є пiдстави зазначити про недоотримання доходiв через пандемiю коронавiрусної iнфекцiї та обумовленi цим заборони та обмеження. У 2020 роцi, не зважаючи на втрату доходу вiд страхової дiяльностi за вказаними видами страхування, валовий прибуток вiд страхової дiяльностi Компанiї збiльшився у порiвняннi з 2019 роком на 27 744,9 тис. грн. Чистий фiнансовий результат у 2020 роцi збiльшився у порiвняннi з 2019 роком на 45 786,0 тис. грн. При цьому, Компанiєю був застосований максимальний комплекс заходiв, рекомендований Мiнiстреством охорони здоров'я України в рамках запобiгання поширенню коронавiрусної iнфекцiї. Упродовж 2020 року iнфляцiя перебувала переважно нижче цiльового дiапазону 5% + 1 в.п. Падiння свiтових цiн на енергоносiї, а також зниження попиту на непершочерговi товари i послуги стримували зростання цiн пiд час пандемiї. Водночас наприкiнцi року iнфляцiя очiкувано прискорилася. Це зумовлювалося динамiчним вiдновленням свiтової економiки, подальшим зростанням внутрiшнього споживчого попиту, а також подорожчанням енергоносiїв та окремих продуктiв харчування. У результатi, в груднi iнфляцiя повернулася до цiльового дiапазону i сягнула його центральної точки. Нацiональний банк переглянув прогноз зростання iнфляцiї у 2021 роцi у бiк пiдвищення з 6.5% до 7%. Прискорення iнфляцiї в першому пiврiччi буде зумовлене жвавим споживчим попитом, подорожчанням енергоносiїв та гiршим минулорiчним врожаєм сiльськогосподарських культур. Крiм того, збiльшаться виробничi витрати бiзнесу, зокрема на оплату працi. Темпи зростання адмiнiстративно-регульованих цiн залишатимуться високими внаслiдок пiдвищення акцизiв на тютюновi вироби та подорожчання електроенергiї. У другому пiврiччi вплив проiнфляцiйних чинникiв слабшатиме, що розверне iнфляцiйну динамiку. Завдяки нарощуванню пропозицiї внаслiдок кращих врожаїв сповiльниться продовольча iнфляцiя, а наприкiнцi року вичерпається ефект низької бази порiвняння для окремих товарiв. Монетарна полiтика Нацiонального банку також буде спрямована на послаблення фундаментального iнфляцiйного тиску з боку погiршення очiкувань i стiйкого споживчого попиту. У результатi показник базової iнфляцiя на кiнець 2021 року становитиме 5.9%, а загальна iнфляцiя знову повернеться до цiльового дiапазону в першiй половинi наступного року. У 2022-2023 роках iнфляцiя перебуватиме поблизу середньострокової цiлi в 5%. За пiдсумками 2020 року реальний ВВП, за оцiнками, скоротився на 4.4%. Це значно менше, нiж очiкувалося на початку коронакризи (6%). Економiка України швидко вiдновлювалася в другому пiврiччi. Пiсля проходження жорсткої фази карантину падiння реального ВВП сповiльнилося до 3.5% р/р у III кварталi i, за оцiнками Нацiонального банку, продовжувало сповiльнюватися в IV кварталi. Ужорсточення карантинних заходiв у листопадi мало обмежений вплив на дiлову активнiсть. У 2021 роцi економiка майже надолужить втрати вiд коронакризи - ВВП України зросте на 4.2%. Головним рушiєм залишатиметься стiйкий внутрiшнiй попит, зумовлений подальшим збiльшення реальних доходiв громадян. Зменшення невизначеностi з розвитком пандемiї сприятиме вiдновленню iнвестицiйної активностi. У середньостроковiй перспективi українська економiка зростатиме на рiвнi близько 4%. Цьому сприятиме збiльшення реальних доходiв населення, зростання iнвестицiй, високий зовнiшнiй попит i пiдвищення кредитної активностi. Проведення вакцинацiї у свiтi зменшує ризик повторення локдаунiв. Утiм, з огляду на поступовiсть цього процесу, а також появу нових штамiв вiрусу, зберiгається ймовiрнiсть локальних форм карантину, якi матимуть негативнi наслiдки для економiчної активностi. Водночас надм'якi монетарнi умови у свiтi та оптимiзм щодо вакцинацiї вже суттєво пожвавили iнтерес iноземних iнвесторiв до ринкiв, що розвиваються, у тому числi й України. Значний приплив капiталу може послаблювати iнфляцiйний тиск через канал валютного курсу. Актуальними залишаються також iншi ризики: - ескалацiя вiйськового конфлiкту на сходi країни чи її кордонах; - посилення iнфляцiйного тиску з боку країн - торговельних партнерiв; - збiльшення волатильностi свiтових цiн на продукти харчування з огляду на глобальнi змiни клiмату i посилення протекцiонiзму в свiтi. Фiнансовий ринок України у 2020 роцi характеризується, крiм iншого, послабленням позицiї гривнi по вiдношенню до основних свiтових валют: Валюта Курс НБУ на 31.12.2020 Курс НБУ на 31.12.2019 Курс НБУ на 31.12.2018 1 долар США 28,2746 23,6862 27,688264 1 євро 34,2817 26,422 31,714138 Станом на кiнець дня 31.12.2020 у складi активiв Компанiї вiдсутнi активи безбалансових дирекцiй та безбалансових вiддiлень, розташованих на територiї Автономної Республiки Крим, м. Севастополя, та на непiдконтрольних територiй Луганської та Донецької областей. Менеджмент Компанiї притримується послiдовної полiтики розвитку Компанiї. У 2020 роцi прiоритетнi напрямки розвитку Компанiї не були кардинально змiненi. Серед них: -утримання частки ринку; -диверсифiкацiя наявного страхового портфеля; -побудова збалансованої структури активiв; -контроль дотримання термiнiв врегулювання страхових випадкiв; -пiдвищення якостi активiв; -оптимiзацiя витрат; -розробка мотивацiйних програм; -просування електронної комерцiї, збiльшення частки продажiв страхових продуктiв через офiцiйний сайт.

Фінансова політика

Для фiнансування дiяльностi НАСК "ОРАНТА" використовує власнi обiговi кошти та кошти власного капiталу. Показники лiквiдностi наведено у таблицi: Показник Данi для розрахунку згiдно Звiту про фiнансовий стан), тис. грн. Значення коефiцiєнту 2020 2019 2020 2019 Оборотнi активи Поточнi зобов'язання Оборотнi активи Поточнi зобов'язання 1 2 3 4 5 6 7 Загальна лiквiднiсть 335 542,8 (р.1195) 59 779,5 (р.1695) 276 702,3 (р.1195) 65 937,2 (р.1695) 5,6130 4,1965 Поточна лiквiднiсть 331 406,0 (р.1195-р.1100) 59 779,5 (р.1695) 272 049,8 (р.1195-р.1100) 65 937,2 (р.1695) 5,5438 4,1259 Абсолютна лiквiднiсть 238 860,3 (р.1160+р.1165) 59 779,5 (р.1695) 177 347,4 (р.1160+р.1165) 65 937,2 (р.1695) 3,9957 2,6896

Вартість укладених, але ще не виконаних договорів

д/в

Стратегія подальшої діяльності

Компанiя складає фiнансову звiтнiсть на основi принципу безперервностi. Управлiнський персонал не має намiрiв лiквiдувати Компанiю чи припинити дiяльнiсть. Керiвництво Компанiї вважає, що пiдготовка цiєї окремої рiчної фiнансової звiтностi на основi припущення, що Компанiя здатна продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi, є обгрунтованою. Однак, станом на дату складання цiєї фiнансової звiтностi iснує непередбачуванiсть та невизначенiсть щодо можливих наслiдкiв впливу пандемiї COVID-19 на дiяльнiсть Компанiї. При проведеннi оцiнки здатностi Компанiї продовжувати дiяльнiсть безперервно управлiнський персонал врахував всю доступну iнформацiю за звiтний перiод та пiсля закiнчення звiтного перiоду до дати випуску фiнансової звiтностi. На пiдставi здiйсненого аналiзу наявної iнформацiї та подiй, управлiнський персонал вважає, що Компанiя може продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй у зв'язку з наступним: -галузь дiяльностi Компанiї не зазнала значного негативного впливу у зв'язку з пандемiєю COVID-19; -Компанiєю не було втрачено основного ринку та ключових клiєнтiв; -доходи Компанiї та грошовi надходження вiд операцiйної дiяльностi в 2020 роцi не зазнали суттєвого зниження; -протягом 2020 року i до дати затвердження фiнансової звiтностi не вiдбулось значного скорочення персоналу; -вартiсть активiв, що використовуються для генерування грошових потокiв суттєво не зменшилась; -Компанiя має достатньо грошових коштiв для виконання поточних зобов'язань; -Компанiя здатна продовжити свою дiяльнiсть без державної допомоги у зв'язку з COVID-19. Управлiнський персонал не очiкує, що у 2021 i в подальшому вказана ситуацiї вплине на здатнiсть Компанiї продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi. Стратегiя подальшої дiяльностi на найближчий рiк полягає в пiдтримцi стабiльностi фiнансового стану Компанiї та збереження її мiсця на страховому ринку. Основнi зусилля передбачається спрямувати на вдосконалення структури Компанiї та пiдвищення ефективностi взаємодiї мiж її елементами, збiльшення обсягiв надходження страхових премiй та мiнiмiзацiї витрат, в тому числi, на залучення страхувальникiв.

R&D

У звiтному роцi, Компанiєю не проводились дослiдження та розробки. У 2019 роцi Компанiєю iнвестицiї в дослiдження та iнновацiї не були визначенi прiоритетними.

Інше

Умови забезпечення платоспроможностi: Нормативний запас платоспроможностi для страховикiв, якi здiйснюють види страхування, iншi, нiж страхування життя, та мають страховi зобов'язання за договорами страхування життя, (далi - НЗП) станом на 31 грудня 2020 року складає 167 832,0 тис. грн., фактичний запас платоспроможностi (нетто-активи) Компанiї - 277 238,7 тис. грн. Величина перевищення фактичного запасу платоспроможностi Компанiї над нормативним складає 109 406,7 тис. грн. Станом на 31.12.2020 року статутний капiтал Компанiї становить 159 000 тис. грн. Статутний капiтал сформовано та сплачено грошовими коштами у повному обсязi. Гарантiйний фонд страховика станом на 31.12.2020 становить 105 214,2 тис. грн. Достатнiсть величини страхових резервiв для майбутнiх виплат страхових сум i страхових вiдшкодувань пiдтверджена за пiдсумками перевiрки адекватностi страхових резервiв. Умови забезпечення платоспроможностi страховика Компанiєю виконано. Норматив платоспроможностi та достатностi капiталу: Нормативний обсяг активiв 748 468,8 грн., в т. ч.: -довгостроковi i поточнi зобов'язання - 640 815,1 тис. грн., -НЗП - 167 832,0 тис. грн., -вiдстроченi аквiзицiйнi витрати - 60 178,3 тис. грн. Сума прийнятних активiв - 810 419,3 тис. грн. (в т. ч. непрострочена дебiторська заборгованiсть за договорами страхування та перестрахування 17 101,4 тис. грн.). Перевищення суми прийнятних активiв - 61 950,5 тис. грн. Норматив платоспроможностi та достатностi капiталу виконано. Норматив платоспроможностi та достатностi капiталу власника iстотної участi: 6 лютого 2020 року ПрАТ "СК "Оранта-Життя", що є дочiрньою компанiєю, виключено з реєстру фiнансових установ (розпорядження Нацкомфiнпослуг 275). Норматив ризиковостi операцiй: Нормативний обсяг активiв 543 486,0 тис. грн., в т. ч.: -страховi резерви - 603 664,3 тис. грн., -вiдстроченi аквiзицiйнi витрати - 60 178,3 тис. грн. Сума прийнятних активiв - 810 419,3 тис. грн. Cума прийнятних активiв, що вiдповiдають критерiям лiквiдностi, прибутковостi, якостi та вимогам диверсифiкацiї, - 666 877,8 тис. грн., з них: -представлено активами вiдповiдних груп в роздiлi 6 Звiтних даних страховика (файл IR75) - 449 593,9 тис. грн., -кошти, сплаченi до ЦСРФ МТСБУ, збiльшенi на суму дебiторської та зменшенi на суму кредиторської заборгованостi з прямого врегулювання збиткiв, - 214 813,0тис. грн., -дебiторська заборгованiсть за нарахованими вiдсотками за банкiвськими вкладами (депозитами), цiнними паперами, емiтентом яких є держава - 2 470,9 тис. грн. Перевищення суми прийнятних активiв, що вiдповiдають критерiям лiквiдностi, прибутковостi, якостi та вимогам диверсифiкацiї, над сумою страхових резервiв становить 123 391,8тис. грн. Норматив ризиковостi операцiй виконано. Норматив якостi активiв: Cума низькоризикових активiв Компанiї станом на 31.12.2020 становить 459 035,0 тис. грн., з них: -банкiвськi вклади (депозити) 167 806,2 тис. грн.; -кошти, сплаченi до ЦСРФ МТСБУ - 214 779,7 тис. грн.; -цiннi папери, емiтентом яких є держава - 62 583,4 тис. грн.; -вимоги до перестраховикiв-нерезидентiв - 13 865,7 тис. грн. Розрахунок рiвня перестрахування: Вихiднi данi: -надходження страхових платежiв за перiод з сiчня 2020 року по грудень 2020 року - 958 163,7 тис. грн.: -в тому числi надходження страхових платежiв вiд перестрахувальникiв - 36 095,8 тис. грн.; -сплата страхових платежiв перестраховикам за перiод з сiчня 2020 року по грудень 2020 року - 51 719,4 тис. грн. Рiвень вхiдного перестрахування: 36 095,8/958 163,7=3,8%. Рiвень вихiдного перестрахування: 51 719,4/958 163,7=5,4%. Норматив якостi (40% страхових резервiв крiм резерву заявлених, але не виплачених збиткiв) складає 182 434,3 тис. грн. Сума перевищення - 276 600,7 тис. грн. Норматив якостi активiв виконано. Перевищення суми чистих активiв над сумою зареєстрованого статутного капiталу станом на 31.12.2020 року склало 127 842,9 тис. грн. Перевищення суми нетто-активiв на сумою зареєстрованого статутного капiталу станом на 31.12.2020 року склало 118 238,7 тис. грн.

Посадові особи

Ім'я Посада
Чорний Віталій Степанович Заступник Голови Правлiння
Рік народження 1971 р. н. (53 роки)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Наглядової ради НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Київський унiверситет iменi Тараса Шевченка, 1996 рiк, спецiальнiсть: правознавство, квалiфiкацiя: юрист.
Стаж роботи 31 рік
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки призначено рiшенням Наглядової ради. Рiшення не мiстить термiну, на який призначено посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Правлiння обирається та вiдкликається Наглядовою радлю строком до 5 рокiв. Розмiр виплаченої винагороди визначається згiдно з штатним розписом Компанiї. Посадова особа не дала згоди на оприлюднення iнформацiї стосовно розмiру виплаченої винагороди за 2020 рiк. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 31 рiк. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: 23.02. 2015 до 29.12.2020 - ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , Радник Голови Правлiння. 29.12.2020 - по теперiшнiй час - ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Україна, 02081, м. Київ, вул. Здолбунiвська, 7Д, Заступник Голови Правлiння.
Міхневич Руслана Володимирівна Голова Правлiння
Рік народження 1980 р. н. (44 роки)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - Вiдповiдно до умов контракту, посадова особа призначена до 29.12.2021
Освіта Вища, Київський нацiональний економiчний унiверситет iм. Вадима Гетьмана, 2002 рiк, спецiальнiсть: "Маркетинг", квалiфiкацiя: магiстр з маркетингового менеджменту .Київський нацiональний економiчний унiверситет iм. Вадима Гетьмана, 2017 рiк, спецiал
Стаж роботи 18 років
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки Отримує винагороду вiдповiдно до укладеного трудового контракту та така iнформацiя є комерцiйною таємницею ПАТ "НАСК "ОРАНТА". Посадова особа не дала згоди на оприлюднення iнформацiї стосовно розмiру виплаченої винагороди за 2020 рiк. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи - 18 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймала посади: 03.12. 2014 до 29.12.2020 - ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , Директор фiнансовий; 29.12.2020 по теперiшнiй час - ПАТ "НАСК "ОРАНТА", код ЄДРПОУ: 00034186, мiсцезнаходження: Україна, 02081, м. Київ, вул. Здолбунiвська, 7Д, Голова Правлiння.
Сенчук Валерій Іванович Член Ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1974 р. н. (50 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Iвано-Франкiвський державний технiчний унiверситет нафти i газу, 1996 рiк, спецiальнiсть: технологiя машинобудування, квалiфiкацiя: iнженер-механiк. Буковинський державний фiнансово-економiчний iнститут, 1999 рiк, спецiальнiсть: фiнанси, квалiфiкац
Стаж роботи 24 роки
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , директор Iвано-Франкiвської обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", обираются строком на 5 (п'ять) рокiв. Член Ревiзiйної комiсiї виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 24 роки. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймал посаду директора Iвано-Франкiвської обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА" (мiсцезнаходження дирекцiї: Україна, 76018, м. Iвано-Франкiвськ, вул. Днiстровська, буд. 30).
Юзвишина Наталія Андріївна Член Ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1961 р. н. (63 роки)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Тернопiльський фiнансово-економiчний iнститут, 1982 рiк, спецiальнiсть: фiнанси i кредит, квалiфiкацiя: економiст.
Стаж роботи 38 років
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , директор Хмельницької обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", обираются строком на 5 (п'ять) рокiв. Член Ревiзiйної комiсiї виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 38 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймала посаду директора Хмельницької обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА"(мiсцезнаходження дирекцiї: Україна, м. Хмельницький, вул. Героїв Чорнобиля, буд. 1/1).
Тарас Марія Андріївна Член Ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1959 р. н. (65 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Тернопiльський фiнансово-економiчний iнститут,1980 рiк, спецiальнiсть: "Державне страхування", квалiфiкацiя: економiст.
Стаж роботи 40 років
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , директор Тернопiльської обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", обираются строком на 5 (п'ять) рокiв.Член Ревiзiйної комiсiї виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 40 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймала посаду директора Тернопiльської обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА" (мiсцезнаходження дирекцiї: Україна, 46008, Тернопiльська обл., м. Тернопiль, вул. Стадникової, буд. 1).
Саф'янніков Микола Олександрович Член Наглядової ради. Представник акцiонера - ТОВ "ОХОРОННА АГЕНЦIЯ "ФОМЕЙШН СЕКЬЮРIТI КЕНТРОЛ"
Рік народження 1968 р. н. (56 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Київський iнститут iнженерiв цивiльної авiацiї, 1993 рiк, спецiальнiсть: експлуатацiя лiтальних апаратiв та авiадвигунiв, квалiфiкацiя: iнженер-механiк.Київський нацiональний торговельно-економiчний унiверситет, 2003 рiк, спецiальнiсть: Менеджмен
Стаж роботи 26 років
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА", заступник начальника Управлiння корпоративних прав та нерухомостi., 00034186
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", члени Наглядової ради обираються акцiонерами пiд час проведення Загальних зборiв акцiонерiв на строк до наступних рiчних Загальних зборiв акцiонерiв.Член Наглядової ради виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 26 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: 12.05.2014 по теперiшнiй час - ПАТ "НАСК "ОРАНТА" код ЄДРПОУ: 00034186, мiсцезнаходження: 02081, м. Київ, вул. Здолбунiвська, 7 Д, заступник начальника Управлiння корпоративних прав та нерухомостi.
Зеленевська Оксана Юріївна Заступник Голови Правлiння
Рік народження 1980 р. н. (44 роки)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Наглядової ради НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Нацiональний авiацiйний унiверситет, 2004 рiк, спецiальнiсть: "Технологiї та технологiчне обладнання аеропортiв", квалiфiкацiя: iнженер-механiк. Київський нацiональний економiчний унiверситет iменi Вадима Гетьмана, 2007 рiк, спецiальнiсть:"Пр
Стаж роботи 21 рік
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки призначено рiшенням Наглядової ради. Рiшення не мiстить термiну, на який призначено посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Правлiння обирається та вiдкликається Наглядовою радлю строком до 5 рокiв. Розмiр виплаченої винагороди визначається згiдно з штатним розписом Компанiї. Посадова особа не дала згоди на оприлюднення iнформацiї стосовно розмiру виплаченої винагороди за 2020 рiк. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи - 21 рiк. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймала посади: 04.09.2015 - ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Начальник Управлiння органiзацiї роздрiбних продажiв Департаменту органiзацiї продажiв. 18.01.2016 - 19.02.2017 - ПАТ "НАСК "ОРАНТА",заступник Директора Департаменту органiзацiї продажiв - начальник Управлiння органiзацiї роздрiбних продажiв. 20.02.2017 - 29.12.2020 - ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Директор Департаменту органiзацiї продажiв. 29.12.2020 р.- по теперiшнiй час - ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Україна, 02081, м. Київ, вул. Здолбунiвська, 7Д, Заступник Голови Правлiння.
Ревков Віктор Михайлович Голова Наглядової ради. Представник акцiонера - ТОВ "ПРИВАТНА IНВЕСТИЦIЙНА КОМПАНIЯ"
Рік народження 1980 р. н. (44 роки)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу.
Освіта Вища, Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2005 рiк, спецiальнiсть: банкiвська справа, квалiфiкацiя: магiстр з банкiвської справи.
Стаж роботи 23 роки
Попередне місце роботи ТОВ "Компанiя" АМГ", директор; за сумiсництвом - ТОВ "ФК" Вiзард", 39496153, 40524267
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", члени Наглядової ради обираються акцiонерами пiд час проведення Загальних зборiв акцiонерiв на строк до наступних рiчних Загальних зборiв акцiонерiв. Голова Наглядової ради виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 23 роки. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: 04.12.2015 до 30.06.2016 - ТОВ "КУА" Фiдо Iнвестментс", заступник директора. 31.05.2016 по теперiшнiй час - ТОВ "Компанiя" АМГ", код ЄДРПОУ 40524267, мiсцезнаходження: 04080, м. Київ, Подiльський район, вул. Кирилiвська, буд. 82, офiс 256, директор; 27.11.2018 по теперiшнiй час - ТОВ "ФК" Вiзард", код ЄДРПОУ 39496153, мiсцезнаходження: 01042, м. Київ, Печерський район, вул. Iвана Кудрi, буд. 39, економiст.
Лисицький Артем Геннадійович Член Наглядової ради. Акцiонер ПАТ "НАСК "ОРАНТА"
Рік народження 1977 р. н. (47 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта нацiональний унiверситет внутрiшнiх справ, 2008 рiк, спецiальнiсть: правознавство, квалiфiкацiя: юрист.
Стаж роботи 24 роки
Попередне місце роботи ТОВ "КУА "Смарт Систем АМ", директор, 35072702
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", члени Наглядової ради обираються акцiонерами пiд час проведення Загальних зборiв акцiонерiв на строк до наступних рiчних Загальних зборiв акцiонерiв.Член Наглядової ради виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 24 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: ТОВ "КУА "Смарт Систем АМ", код ЄДРПОУ 35072702, мiсцезнаходження 61058, Харкiвська обл., мiсто Харкiв, Дзержинський район, проспект Незалежностi, буд. 2, кiмната 403, директор.
Пономаренко Михайло Сергійович Член Наглядової ради. Представник акцiонера - ТОВ "НС-ФIНАНС"
Рік народження 1996 р. н. (28 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Харкiвський нацiональний економiчний унiверситет iм. С. Кузнеця, 2017 рiк, спецiальнiсть: фiнанси i кредит, квалiфiкацiя: бакалавр.
Стаж роботи 4 роки
Попередне місце роботи ТОВ "Девелопмент Констракшн Холдiнг", менеджер з органiзацiї консультативних послуг, 34481556
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", члени Наглядової ради обираються акцiонерами пiд час проведення Загальних зборiв акцiонерiв на строк до наступних рiчних Загальних зборiв акцiонерiв.Член Наглядової ради виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 4 роки. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: 01.09.2017 до 01.12.2017 -ТОВ "ПрайсуотерхаусКуперс", помiчник консультанта; 01.12.2017 до 12.10.2018 - ТОВ "ПрайсуотерхаусКуперс", консультант; 16.10.2018 по теперiшнiй час - ТОВ "Девелопмент Констракш Холдiнг", код ЄДРПОУ 34481556, мiсцезнаходження: 04071, м. Київ, Подiльський район, вул. Верхнiй Вал, буд. 68, 5-й поверх, менеджер з органiзацiї консультативних послуг.
Цимбаленко Олена Володимирівна Член Ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1965 р. н. (59 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Класичний приватний унiверситет, 2008 рiк, спецiальнiсть: фiнанси, квалiфiкацiя: спецiалiст з фiнансiв.
Стаж роботи 24 роки
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , директор Запорiзької обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", обираются строком на 5 (п'ять) рокiв. Член Ревiзiйної комiсiї виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 24 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймала посаду директора Запорiзької обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА" (мiсцезнаходження дирекцiї: Україна, м. 69035, Запорiзька обл., Вознесенiвський р-н, м. Запорiжжя, проспект Маяковського, буд. 7).
Кравчук Сергій Володимирович Член Ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1973 р. н. (51 рік)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Чернiгiвський державний iнститут економiки i управлiння, 2000 рiк, спецiальнiсть "Облiк i аудит", квалiфiкацiя економiст; Чернiгiвський державний технологiчний унiверситет, 2006 р., спецiальнiсть: "Фiнанси", квалiфiкацiя: спецiалiст з фiнансiв.
Стаж роботи 25 років
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА" , директор Чернiгiвської обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", обираются строком на 5 (п'ять) рокiв.Член Ревiзiйної комiсiї виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 25 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посаду директора Чернiгiвської обласної дирекцiї ПАТ "НАСК "ОРАНТА" (мiсцезнаходження дирекцiї: Україна, 14000, м. Чернiгiв, вул. Гонча, 23).
Захарченко Ліна Сергіївна Головний бухгалтер - Директор Департаменту облiку та звiтностi
Рік народження 1974 р. н. (50 років)
Дата вступу на посаду і термін 17.09.2015 - термiн на який призначено посадову особу не зазначений
Освіта Вища, Київський державний торговельно-економiчний унiверситет; 2000 рiк: спецiальнiсть: "Облiк i аудит", квалiфiкацiя: економiст з облiку i аудиту.
Стаж роботи 27 років
Попередне місце роботи ПАТ "НАСК "ОРАНТА", 00034186
Примітки Розмiр виплаченої винагороди визначається згiдно з штатним розписом Компанiї. Посадова особа не дала згоди на оприлюднення iнформацiї стосовно розмiру виплаченої винагороди за 2020 рiк. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 27 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв особа обiймала посаду Головного бухгалтера - Директора Департаменту облiку та звiтностi головного офiсу ПАТ "НАСК "ОРАНТА", Україна, 02081, м. Київ, вул. Здолбунiвська, 7Д, . Окрiм НАСК "ОРАНТА", на будь-яких iнших пiдприємствах посади не обiймає.
Болховітінов Олексій Семенович Член Наглядової ради. Представник акцiонера - ТОВ "НС-ФIНАНС"
Рік народження 1975 р. н. (49 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Київський державний економiчний унiверситет, 1998 рiк, спецiальнiсть: фiнанси i кредит, квалiфiкацiя: магiстр з банкiвського менеджменту.
Стаж роботи 23 роки
Попередне місце роботи ТОВ "Девелопмент Констракшн Холдiнг", директор департаменту з розвитку бiзнесу та стратегiї, 34481556
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", члени Наглядової ради обираються акцiонерами пiд час проведення Загальних зборiв акцiонерiв на строк до наступних рiчних Загальних зборiв акцiонерiв.Член Наглядової ради виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 23 роки. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: 01.10.2014 до 31.07.2018 - ТОВ "ПрайсуотерхаусКуперс", директор пiдроздiлу управлiння ефективнiстю бiзнесу вiддiлу консультацiйних послуг; 15.08.2018 по теперiшнiй час -ТОВ "Девелопмент Констракшн Холдiнг", код ЄДРПОУ 34481556, мiсцезнаходження: 04071, м. Київ, Подiльський район, вул. Верхнiй Вал, буд. 68, 5-й поверх, директор департаменту з розвитку бiзнесу та стратегiї.
Мухамєд-Рахімов Алібєк Уразович Член Наглядової ради. Представник акцiонера - АT "БТА Банк" (Республiка Казахстан)
Рік народження 1987 р. н. (37 років)
Дата вступу на посаду і термін 29.12.2020 - рiшення Загальних зборiв акцiонерiв НАСК "ОРАНТА"не мiстить термiну, на який обрано посадову особу
Освіта Вища, Казахський економiчний унiверситет iменi Т. Рискулова, Республiка Казахстан, 2008 рiк, спецiальнiсть: фiнанси. Росiйська академiя народного господарства i державної служби при Президентовi Росiйської Федерацiї, Росiйська Федерацiя, 2018 рiк, квалi
Стаж роботи 12 років
Попередне місце роботи Акцiонерне товариство "БТА БАНК", Голова Наглядової ради, 14359845
Примітки рiшення Загальних зборiв акцiонерiв ПАТ "НАСК "ОРАНТА" не мiстить термiну, на який обрано посадову особу. Вiдповiдно до Статуту ПАТ "НАСК "ОРАНТА", члени Наглядової ради обираються акцiонерами пiд час проведення Загальних зборiв акцiонерiв на строк до наступних рiчних Загальних зборiв акцiонерiв.Член Наглядової ради виконує свої обов'язки на безоплатнiй основi. Непогашена судимiсть за корисливi та посадовi злочини вiдсутня. Загальний стаж роботи 12 рокiв. Протягом останнiх п'яти рокiв обiймав посади: березень 2014 - лютий 2016 - РДУ Нацiональний банк Республiки Казахстан, головний спецiалiст-дилер управлiння пенсiйними активами Департаменту монетарних операцiй i управлiння активами/виконуючий обов'язки головного спецiалiста - дилера управлiння пенсiйними активами Департаменту монетарних операцiй i управлiння активами/виконуючий обов'язки провiдного спецiалiста - дилера управлiння торгiвельних операцiй з пенсiйними активами Департаменту монетарних операцiй; лютий 2016 - травень 2016 - АТ "Адмiнiстрацiя Мiжнародного фiнансового центру "Астана"", Республiка Казахстан, Головний менеджер Фiнансового Департаменту; червень 2016 - серпень 2017 - АТ "Казкоммерцбанк", Республiка Казахстан, заступник директора Департаменту казначейства; листопад 2017 по теперiшнiй час - АТ "БТА БАНК" (Україна), код ЄДРПОУ: 14359845, мiсцезнаходження: 04111, м. Київ, вул. Д. Щербакiвського, 35, Голова Наглядової ради.

Ліцензії

Дата  
- 30.08.2016 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi приватного нотарiуса
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 30.08.2016
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається,безстрокова
АЕ, 198435 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування вiд нещасних випадкiв
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 198436 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування залiзничного транспорту
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 198437 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування медичних витрат
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 198438 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування здоров'я на випадок хвороби
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 198439 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: медичне страхування (безперервне страхування здоров'я)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 198440 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування кредитiв (у тому числi вiдповiдальностi позичальника за непогашення кредиту)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199747 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування цивiльної вiдповiдальностi суб'єктiв господарювання за шкоду, яку може бути заподiяно пожежами та аварiями на об'єктах пiдвищеної небезпеки, включаючи пожежовибухонебезпечнi об'єкти
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199748 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування цивiльної вiдповiдальностi власникiв наземного транспорту (включаючи вiдповiдальнiсть перевiзника)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199749 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування життя i здоров'я спецiалiстiв ветеринарної медицини
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199750 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування цивiльної вiдповiдальностi громадян України, що мають у власностi чи iншому законному володiннi зброю, за шкоду, яка може бути заподiяна третiй особi або її майну внаслiдок володiння, зберiгання
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199996 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв на випадок настання негативних наслiдкiв при перевезеннi небезпечних вантажiв
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199997 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування майна [крiм залiзничного, наземного, повiтряного, водного транспорту (морського внутрiшнього та iнших видiв водного транспорту), вантажiв та багажу (вантажобагажу)]
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199998 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування наземного транспорту (крiм залiзничного)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 199999 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: особисте страхування працiвникiв вiдомчої (крiм тих, якi працюють в установах i органiзацiях, що фiнансуються з Державного бюджету Україну) та сiльської пожежної охорони i членiв добровiльних пожежних дружин
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 200000 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: медичне страхування
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271378 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування вiдповiдальностi власникiв водного транспорту (включаючи вiдповiдальнiсть перевiзника)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271379 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування вантажiв та багажу (вантажобагажу)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271380 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування водного транспорту (морського внутрiшнього та iнших видiв водного транспорту)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271381 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування вiд вогневих ризикiв та ризикiв стихiйних явищ
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271382 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: авiацiйне страхування цивiльної авiацiї
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271383 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування вiдповiдальностi власникiв повiтряного транспорту (включаючи вiдповiдальнiсть перевiзника)
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 271384 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: обов'язкове державне страхування життя i здоров'я народних депутатiв України
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, до дати прийняття закону з урегулювання питань замiни обов'язкового державного страхування на безпосереднє здiйснення компенсацiйної виплати з державного бюджету головними розпорядниками бюджетних коштiв за цiльовими платежами за мiсцем роботи потерпiлих
АЕ, 271385 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування повiтряного транспорту
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 287646 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: особисте страхування вiд нещасних випадкiв на транспортi
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 287647 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування тварин на випадок загибелi, знищення, вимушеного забою, вiд хвороб, стихiйних лих та нещасних випадкiв у випадках та згiдно з перелiком тварин, встановленими Кабiнетом Мiнiстрiв України
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 287648 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування вiдповiдальностi перед третiми особами [крiм цивiльної вiдповiдальностi власникiв наземного транспорту, вiдповiдальностi власникiв повiтряного транспорту, вiдповiдальностi власникiв водного транспорт
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 287649 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування цивiльної вiдповiдальностi оператора ядерної установки за ядерну шкоду, яка може бути заподiяна внаслiдок ядерного iнциденту
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 287650 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi добровiльного: страхування фiнансових ризикiв
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 641983 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: страхування цивiльно-правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова
АЕ, 641999 23.06.2015 Страхова дiяльнiсть у формi обов'язкового: особисте страхування медичних i фармацевтичних працiвникiв (крiм тих, якi працюють в установах i органiзацiях, що фiнансуються з Державного бюджету України) на випадок iнфiкування вiрусом iмунодефiциту людини
Орган ліцензування Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
Дата видачі 23.06.2015
Опис Продовження термiну дiї лiцензiї не вимагається, безстрокова

Особи, послугами яких користується емітент

Назва
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Юридична фiрма "Еврiс" #41521136
Адреса 01030, Україна, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 52
Діятельність Дiяльнiсть у сферi права
Ліцензія
№ -
-
Контакти 044-237-72-50, -
Примітки Консультацiйнi послуги
Адвокатське бюро "Крестьянiнова i партнери" #41594073
Адреса 04070, Україна, м. Київ, вул. Братська, 8, офiс 5-А
Діятельність Дiяльнiсть у сферi права
Ліцензія
№ -
-
Контакти 044-501-56-86, -
Примітки Консультацiйнi послуги
Адвокатське об'єднання "Адвокатська сiм'я Лисенко" #38568389
Адреса 01030, Україна, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 45-Б
Діятельність Дiяльнiсть у сферi права
Ліцензія
№ -
-
Контакти 067-767-27-47, -
Примітки Консультацiйнi послуги
Публiчне акцiонерне товариство "Нацiональний депозитарiй України" #30370711
Адреса 04107, Україна, м. Київ, вул. Тропiнiна, 7Г
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - депозитарної дiяльностi депозитарної установи
Ліцензія
№ -
-
Контакти 044-363-04-03, 044-363-04-03
Примітки Послуги депозитарної установи
Акцiонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль" #14305909
Адреса 01011, Україна, м. Київ, вул. Лєскова, 9
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - депозитарної дiяльностi депозитарної установи
Ліцензія
№ АЕ №262301
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 13.08.2013
Контакти 044-490-88-88, 044-490-88-88
Примітки Депозитарнi послуги.
Публiчне акцiонерне товариство "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках" #35917889
Адреса 04107, Україна, м. Київ, вул. Тропiнiна, 7-Г
Діятельність Надання банкiвських послуг
Ліцензія
№ №271
Нацiональний банк України
з 06.09.2013
Контакти 044-585-42-42, 044-481-00-99
Примітки Надання банкiвських послуг, визначених частиною 3 статтi 47 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть"
Публiчне акцiонерне товариство "Розрахунковий центр з обслуговування договорiв на фiнансових ринках" #35917889
Адреса 04107, Україна, м. Київ, вул. Тропiнiна, 7-Г
Діятельність Професiйна дiяльнiсть на фондовому рику - клiрингова дiяльнiсть
Ліцензія
№ АЕ №263463
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 01.10.2013
Контакти 044-585-42-42, 044-481-00-99
Примітки Провадження професiйної дiяльностi на фондовому ринку - клiрингової дiяльностi
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "IНВЕСТИЦIЙНИЙ КАПIТАЛ УКРАЇНА" #35649564
Адреса 01030, Україна, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 19-21
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - дiяльнiсть з торгiвлi цiнними паперами, брокерська дiяльнiсть
Ліцензія
№ АЕ № 263018
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 11.04.2013
Контакти 044-220-01-20, 044-220-16-25
Примітки Брокерськi послуги
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "IНВЕСТИЦIЙНИЙ КАПIТАЛ УКРАЇНА" #35649564
Адреса 01030, Україна, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 19-21
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - депозитарної дiяльностi депозитарної установи
Ліцензія
№ АЕ № 286555
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 18.10.2013
Контакти 044-220-01-20, 044-220-16-25
Примітки Депозитарнi послуги
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Конкорд Кепiтал" #39018979
Адреса 01001, Україна, м. Київ, вул. Мечникова,2
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - дiяльнiсть з торгiвлi цiнними паперами, брокерська дiяльнiсть
Ліцензія
№ АЕ № 286925
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 02.07.2014
Контакти 044-391-55-75, 044-354-18-95
Примітки Брокерськi послуги
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ФIНАНСОВА КОМПАНIЯ "КУБ" #32999754
Адреса 08001, Україна, смт. Макарiв, вул. Ватутiна, 65
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - дiяльнiсть з торгiвлi цiнними паперами, брокерська дiяльнiсть
Ліцензія
№ АД № 075802
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 17.08.2012
Контакти 044-277-71-22, -
Примітки Брокерськi послуги
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ФIНАНСОВА КОМПАНIЯ "КУБ" #32999754
Адреса 08001, Україна, смт. Макарiв, вул. Ватутiна, 65
Діятельність Здiйснення професiйної дiяльностi на фондовому ринку - депозитарної дiяльностi депозитарної установи
Ліцензія
№ АЕ № 286702
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 02.10.2013
Контакти 044-277-71-22, -
Примітки Депозитарнi послуги
Державна установа "Агентство з розвитку iнфраструктури фондового ринку України" #21676262
Адреса 03150, Україна, м. Київ, вул. Антоновича, буд. 51, офiс 1206
Діятельність 84.13 Регулювання та сприяння ефективному веденню економiчної дiяльностi
Ліцензія
№ DR/00001/APA
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 18.02.2019
Контакти 044-287-56-70, 044-287-56-73
Примітки Iнформацiйнi послуги на фондовому ринку, з оприлюднення регульованої iнформацiї вiд iменi учасника фондового ринку
Державна установа "Агентство з розвитку iнфраструктури фондового ринку України" #21676262
Адреса 03150, Україна, м. Київ, вул. Антоновича, буд. 51, офiс 1206
Діятельність 84.13 Регулювання та сприяння ефективному веденню економiчної дiяльностi
Ліцензія
№ DR/00002/APA
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 18.02.2019
Контакти 044-287-56-70, 044-287-56-73
Примітки Iнформацiйнi послуги на фондовому ринку з подання звiтностi та/або адмiнiстративних даних до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "КИЇВАУДИТ" #01204513
Адреса 01033, Україна, м. Київ, вул. Сiчових Стрiльцiв, 53, кв.2
Діятельність Дiяльнiсть у сферi бухгалтерського облiку й аудиту
Ліцензія
№ №1970
Аудиторська палата України
з 30.07.2015
Контакти 044-287-42-94, -
Примітки Консультування з питань оподаткування
Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Бусiн" #19492371
Адреса 03110, Україна, м. Київ, вул. I. Клименка, 23А
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АВ №469656
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 10.06.2009
Контакти 044-249-65-04, 044-245-62-17
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Колоннейд Україна" #25395057
Адреса 04070, Україна, м. Київ, вул. Iллiнська,8
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АЕ № 198844
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 21.01.2016
Контакти 044-537-53-85, 044-537-53-99
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "ПЗУ Україна" #20782312
Адреса 04053, Україна, м. Київ, вул. Сiчових Стрiльцiв, буд.40
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АВ № 500102
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 17.11.2009
Контакти 044-238-62-38, 044-581-04-55
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
Приватне акцiонерне товариство "Cтрахова компанiя "УНIКА" #20033533
Адреса 01032, Україна, м. Київ, вул. Саксаганського,70
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АЕ № 293975
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 21.08.2004
Контакти 044-225-60-00, 044-225-60-02
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
Приватне акцiонерне товариство "Акцiонерна страхова компанiя "IНГО Україна" #16285602
Адреса 01054, Україна, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 33
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АВ №546570
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 21.08.2004
Контакти 044-490-27-44, 044-490-27-44
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "Українська страхова група" #30859524
Адреса 03038, Україна, м. Київ, вул. I. Федорова, 32-а
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АВ №500328
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 13.10.2010
Контакти 044-237-02-55, 044-237-02-56
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Рейтингове агентство "IBI-Рейтинг" #33262696
Адреса 03150, Україна, м. Київ, вул. Антоновича,172
Діятельність Рейтинговi дослiдження
Ліцензія
№ №385
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
з 07.04.2010
Контакти 044-362 -90- 84, 044-521-20-15
Примітки Рейтингування
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРАЇНСЬКА СТРАХОВА КОМПАНIЯ "КНЯЖА ВIЄННА IНШУРАНС ГРУП" #24175269
Адреса 04050, Україна, м. Київ, вул. Глибочицька, 44
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя; перестрахування; дiяльнiсть страхових агентiв i брокерiв.
Ліцензія
№ АВ № 483133
Нацiональна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг
з 01.10.2009
Контакти 044 -207-72-72, 044 207-72-72
Примітки Послуги страхування
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СК "Перша"(СК "ПЕРША") #31681672
Адреса 03680, Україна, м. Київ, вул. Фiзкультури, 30
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АЕ №198786
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 19.06.2013
Контакти 0-800-50-80-10, 0-800-50-80-10
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УАСК "АСКА" #13490997
Адреса 69005, Україна, м. Запорiжжя, вул. Перемоги, 97-А
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АВ № 584189
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 19.05.2011
Контакти 0-800-601-701, 0-800-601-701
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УТСК" ("Українська транспортна страхова компанiя") #22945712
Адреса 01033, Україна, м. Київ, вул. Саксаганського, 77
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АГ №569427
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 19.05.2011
Контакти 044-303-97-70, 044-303-97-70
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв
ПРИВАТНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СТРАХОВА ГРУПА "ТАС" #30115243
Адреса 03062, Україна, м. Київ, пр-т Перемоги, 65
Діятельність Iншi види страхування, крiм страхування життя, перестрахування
Ліцензія
№ АГ № 569183
Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi ринкiв фiнансових послуг
з 06.01.2011
Контакти 044-520-22-04, 044-520-22-04
Примітки Послуги з перестрахування ризикiв

Участь у створенні юридичних осіб

Назва
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ПІСЛЯАВАРІЙНОГО ЗАХИСТУ "ЕКСПЕРТ-СЕРВІС" #22916604
Адреса М. КИЇВ, ПРОВУЛОК НОВОПЕЧЕРСЬКИЙ, БУД. 19/3
Опис Пряме володiння часткою у розмiрi 12 000,00 грн., що становить 40 % статутного капiталу.
ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "КОНЦЕРН ОРАНТА" #25404572
Адреса М. КИЇВ, ПРОВУЛОК НЕСТЕРІВСЬКИЙ, БУД. 7, К. 14
Опис Пряме володiння 420 001 штука акцiй простих iменних, що становить 100% статутного капiталу.
ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ОРАНТА-ЖИТТЯ" #25635389
Адреса М. КИЇВ, ПРОВУЛОК НЕСТОРІВСЬКИЙ, БУД. 7
Опис Пряме володiння 800001 штука акцiй простих iменних, що становить 50,0000625 % статутного капiталу.
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГАРАНТ-АСІСТАНС" #30405115
Адреса М. КИЇВ, ПРОСП. ПЕРЕМОГИ, БУД. 57
Опис Пряме володiння часткою у розмiрi 4 950 000,00 грн., що становить 99,00 % статутного капiталу.
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОРАНТА ОНЛАЙН" #36060059
Адреса М. КИЇВ, ВУЛ. ЖИЛЯНСЬКА, БУД. 75
Опис Пряме володiння часткою у розмiрi 4 987 500,00 грн., що становить 99,75 % статутного капiталу.

Власники великих пакетів акцій

Власник Кількість акцій Частка акцій
Акцiонерне товариство "БТА Банк" / 970140000241 46 603 315 шт 35.17%
Адреса Республіка Казахстан, м. Алмати, мікрорайон Самал-2, буд.97
CHILWELL LIMITED / HE 232644 13 237 750 шт 9.99%
Адреса Республіка Кіпр, Lімаssоl, Gеоrgіоu Grіvа Dіgеnі, 1З9, АІGЕО ВUІLDІNG, 1sт fl
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "НС-ФIНАНС" / #43896570 13 000 549 шт 9.81%
Адреса Київ, Верхній Вал,68, 6-й поверх
VISILINE LIMITED / HE 232667 12 486 550 шт 9.42%
Адреса Республіка Кіпр, Lімаssоl, Gеоrgіоu Grіvа Dіgеnі,1З9, АІGЕО ВUІLDІNG,1sт fl
ЛОСЄВА МАРІЯ СЕРГІЇВНА 9 516 944 шт 7.18%
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ПРИВАТНА IНВЕСТИЦIЙНА КОМПАНIЯ" / #35430413 9 961 150 шт 7.52%
Адреса Харків, Космічна, буд. 26
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "РЕГIОНАЛЬНЕ ОХОРОННЕ АГЕНТСТВО "СТАФ" / #37046213 9 931 281 шт 7.50%
Адреса Київ, Воздвиженська, 45-47-49а
CEZAVELIOS HOLDINGS LTD / HE 243450 7 450 700 шт 5.62%
Адреса Республіка Кіпр, Lімаssоl, Gеоrgіоu Grіvа Dіgеnі, 1З9, АІGЕО ВUІLDІNG, 1sт fl