Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Перевірки (1)

ВІДДІЛ ОСВІТИ ГОЩАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#43913627

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.06.2021 2870471 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
62 порушення
Предмет перевірки: Перевірка виконання приписів про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки: від 02.10.2020р. №74; від 13.10.2020р. №89; від 15.01.2020р. №13; від 15.01.2020р. №12; від 17.01.2020р. №17; від 28.09.2020р. №68; від 15.01.2020р. №10; від 17.01.2020р. №18; від 15.01.2020р. №14; від 08.01.2020р. №1; від 15.01.2020р. №11; від 13.10.2020р. №89; від 14.09.2020р. №60; від 07.02.2020р. №27; від 13.10.2020р. №87; від 14.02.2020р. №37; від 07.02.2020р. №24; від 14.02.2020р. №38; від 06.03.2020 №41; від 06.03.2020р. №43; від 06.03.2020р. №42
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Рабчевський Іван Анатолійович — Головний інспектор відділу ЗНС Рівненського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Кухта Світлана Юрівна — директор Синівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гощанської селищної ради
Сульжук Юрій Сергійович — Т.в.о. начальника Відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Гощанської селищної ради
Примак Олена Федорівна — директор Курозванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Гощанської селищної ради
Порушення:
Не поновлено покажчик місця розташування пожежної водойми Русивельського НВК.
Не захищено металевими листами розміром 0,5*0,75м. підлогу під топковими дверцятами в будівлі Терентіївського НВК.
Стан входу та виходу захисної споруди цивільного захисту, їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Допущено експлуатацію димарів з наявністю тріщин в Вовкошівському НВК, Терентіївському НВК.
В усіх електрощитах та електрощитках відсутні схеми підключення споживачів з пояснювальними написами, вказаними значеннями номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) в будівлі Симонівського НВК.
Не здійснено заміри опору ізоляції електромереж та захисного заземлення будівлях: Малинівського НВК, Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Красносільської ЗОШ, Терентіївського НВК, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Тучинського дитсадка, Синівського ДНЗ, Курозванівського ДНЗ, Русивельського НВК, Андрусіївського НВК, Дроздівського НВК, Річицького НВК, Майківського НВК, Вовкошівського НВК, Федорівської ЗОШ, Федорівського ДНЗ.
Не проведено ремонт пожежного гідранту Чудницького НВК.
Не встановлено світлові покажчики “Вихід” над дверима евакуаційних виходів з приміщень Терентіївського НВК, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Синівського ДНЗ, Дроздівського НВК.
Допущено з”єднання тимчасової електромережі біля електролічильника у Вовкошівському НВК не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння приміщення навчального закладу: покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, який використовується для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку будівлі Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Терентіївський НВК, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Тучинського дитсадка, Синівського ДНЗ, Курозванівського ДНЗ, Дроздівський НВК, Жаврівського НВК, Річицького НВК, Федорівську ЗОШ, Гощанського дитсадка, Федорівського ДНЗ.
Не забезпечено працівників Жаврівського НВК, Бочаницького НВК, Майківського НВК засобами радіаційного та хімічного захисту відповідно до Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002р. №1200.
Не створено добровільну пожежну дружину з працівників навчального закладу, не проведено особисте страхування її членів відповідно до вимог нормативно-правових актів в: Малинівському НВК, Курозванівській ЗОШ, Симонівському НВК, Русивельському НВК, Андрусіївському НВК, Дроздівському НВК, Річицькому НВК, Майківського НВК, Вовкошівському НВК, Бочаницькому НВК, Федорівській ЗОШ, Гощанського дитсадка.
Не ведеться документація захисної споруди, у якій повинні відображатися відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Особи, які задіяні на роботах з підвищеною пожежною небезпекою навчального закладу, не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум): Малинівського НВК, Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Красносільської ЗОШ, Терентіївського НВК, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Синівського ДНЗ, Курозванівського ДНЗ, Дроздівського НВК, Жаврівського НВК, Річицького НВК, Вовкошівського НВК, Бочаницького НВК, Бочаницького НВК, Федорівській ЗОШ, Гощанського дитсадка.
Допущено експлуатацію тимчасової електромережі від електролічильника, прокладеної вздовж коридору школи по поверхні стіни в будівлі Вовкошівського НВК.
Не забезпечено знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007, ГОСТ 12.4.026-76 будівлі: Малинівського НВК, Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Терентіївського НВК, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Курозванівського ДНЗ, Дроздівського НВК, Жаврівського НВК, Майківського НВК, Липківського НВК, Федорівської ЗОШ.
Не обладнано блискавкозахистом будівлю дитсадка, котельні Симонівського НВК, частини будівлі Синівської ЗОШ, Красносільської ЗОШ, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Тучинського дитсадка, Жаврівського НВК, Вовкошівського НВК.
Димовий канал від печі (котла) в приміщенні котельні Липківського НВК має тріщини в цегляній кладці.
Не проведено ремонт дверей другого евакуаційного виходу з будівлі Чудницького НВК.
Особовий склад формування (відповідальні особи) їх посадові обов’язки та підготовленість не визначено в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Допущено улаштування тимчасової електромережі в приміщенні кімнати дитячого садочка Жаврівського НВК.
Захисна споруда необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, не забезпечена в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Не заповнено водою до рівня проектної відмітки пожежну водойму біля Тучинського дитсадка, Річицького НВК.
Не встановлено інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту у приміщенні Терентіївського НВК, Тучинського дитсадка, Синівського ДНЗ, Курозванівського ДНЗ, Вовкошівського НВК.
Не встановлено пожежні гідранти для зовнішнього протипожежного водопостачання будівель Курозванівського ДНЗ.
В електрощиту та електрощитку Тучинського дитсадка відсутні схеми підключення споживачів з пояснювальними написами, вказаними значеннями номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Електромережа в старій частині будівлі дитсадка с. Франівка Симонівського НВК аварійна, не відповідає вимогам Правил улаштування електроустановок.
Захисна споруда цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнана в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Не виведено сигнал про спрацювання автоматичної пожежної сигналізації в приміщенні Курозванівського ДНЗ на пульт центрального пожежного спостереження.
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Допущено влаштування на вікнах комп’ютерного класу гратів, які не розкриваються, не розсуваються, не знімаються в будівлі Курозванівської ЗОШ.
Допущено експлуатацію тимчасової електромережі в приміщенні прачечної Франівського дитсадка.
Не розроблено інструкцію щодо дій персоналу навчального закладу у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації: Малинівському НВК, Курозванівській ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Терентіївського НВК, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Синівського ДНЗ, Русивельського НВК, Андрусіївського НВК, Дроздівського НВК, Жаврівського НВК, Річицького НВК, Майківського НВК, Липківського НВК, Вовкошівського НВК, Бочаницького НВК, Федорівській ЗОШ, Гощанського дитсадка, Федорівського ДНЗ.
Не проведено вогнезахист дерев’яних конструкцій покрівлі будівель: Малинівського НВК, Курозванівської ЗОШ, Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Красносільської ЗОШ, Чудницького НВК, Франівського дитсадка, Тучинського дитсадка, Синівського ДНЗ, Курозванівського ДНЗ, Русивельського НВК, Андрусіївського НВК, Жаврівського НВК, Річицького НВК, Майківського НВК, Липківського НВК, Бочаницького НВК, Федорівської ЗОШ, Гощанського дитсадка, Федорівського ДНЗ.
Не заключено договір з організацією-ліцензіатом на здійснення технічного обслуговування системи автоматичної пожежної сигналізації в приміщенні Курозванівського ДНЗ.
Не розроблені та не затверджені інструкції про заходи пожежної безпеки в приміщеннях Курозванівськго ДНЗ, Жаврівського НВК.
Захисна споруда не забезпечена первинними засобами пожежогасіння в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Відсутнє заземлення електричного бойлера в будівлі Липківського НВК.
Відсутнє евакуаційне освітлення на шляхах евакуації з приміщень НВК, світлові покажчики “Вихід” з будівель: старого корпусу Гощаанського дитсадка, Малинівського НВК, Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Терентіївського НВК, Тучинського дитсадка, Синівського ДНЗ, Русивельського НВК, Андрусіївського НВК, Жаврівського НВК, Річицького НВК, Майківського НВК, Вовкошівського НВК, Бочаницького НВК, Федорівської ЗОШ, Федорівського ДНЗ.
Не поновлено плани евакуації на випадок пожеж з
Зовнішні металеві сходи (С3) Тучинського дитсадка влаштовано з порушенням вимог нормативно-правових актів (сходи не пофарбовані, відсутні засоби захисту від обледеніння та снігозахисту).
Не проведено перевірку засобів радіаційного та хімічного захисту відповідно до Порядку забезпечення населення і особового складу невоєнізованих формувань засобами радіаційного та хімічного захисту , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002р. №1200 в Русивельському НВК.
Допущено оздоблення стелі на коридорі старої половини Синівської ЗОШ горючим матеріалом - пластиковою вагонкою.
Допущено розміщення в об’ємі сходової клітки Тучинського дитсадка шаф.
Не проведено перевірку та ремонт димоходу будівлі Синівської ЗОШ з реєстрацією перевірок у спеціальному журналі, з зазначенням дати, особи, яка здійснювала перевірку, та її підпису.
Не влаштовано відкривання дверей з приміщень спальних кімнат Тучинського дитсадка по напрямку евакуації.
Формування цивільного захисту з обслуговування захисної споруди (призначення осіб, відповідальних за обслуговування та експлуатацію фонду захисних споруд) не визначено в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Не проведено ремонт пожежної водойми, під’їзд до пожежної водойми без твердого покриття в Симонівському НВК, Чудницькому НВК.
Допущено використання в якості димоходу металевої труби в приміщенні Синівського ДНЗ.
Допущено оздоблення горючими будівельними матеріалами з невстановленими показниками пожежної безпеки стелю на шляхах евакуації в приміщенні Франівського дитсадка, стіни вздовж коридору та сходових маршів старого корпусу Гощанського дитсадка.
Допушено прокладання тимчасової електромережі від котельні до електросвітильника, встановленого на дереві, в приміщенні Федорівської ЗОШ.
Допущено захаращення горища Жаврівського НВК старими меблями, тощо.
Директора Федорівської ЗОШ, Бочаницького НВК, Вовкошівського НВК, Майківського НВК, Річицького НВК, Жаврівського НВК, Дроздівського НВК, Курозванівського ДНЗ, Чудницького НВК, Терентіївського НВК, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Красносільської ЗОШ, завідуючі Федорівського ДНЗ, Синівським ДНЗ, Франівським дитсадком не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки.
Допущено заклеювання шпалерами відкрито прокладеної електропроводки в приміщеннях дитсадка с. Франівка Симонівського НВК.
Не проведено ремонт блискавкозахисту будівель: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Синівської ЗОШ, Терентіївського НВК, Синівського ДНЗ, Курозванівського ДНЗ, Андрусіївського НВК, Дроздівського НВК, Річицького НВК, Липківського НВК, Бочаницького НВК, Федорівської ЗОШ, Федорівського ДНЗ.
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК
Не обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації приміщення усіх навчальних закладів
На підходах до захисної споруди не поновлено покажчики напрямків руху до неї в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Не проведено перевірку та ремонт димоходів пічного опалення в будівлі Терентіївського НВК з реєстрацією перевірок у спеціальному журналі, з зазначенням дати, особи, яка здійснювала перевірку, та її підпису.
Відсутній другий евакуаційний вихід з другого поверху будівлі Липківського НВК.
Експлуатація та утримання електрообладнання захисної споруди не відповідає вимогам чинного законодавства у сфері улаштування електроустановок в будівлях: Курозванівської ЗОШ, Симонівського НВК, Річицького НВК.
Допущено використання в якості димоходу азбестоцементної труби в приміщенні Франівського дитсадка, Бочаницького НВК.
Покарання: відсутні