Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
Prozorro (55)
Банкрутство (87) Перевірки (4)

ФІЛІЯ "ВОКЗАЛЬНА КОМПАНІЯ " АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ"

#43665271

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
02.02.2022 3215675 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
50 порушень
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Андрущенко Андрій Володимирович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Завіщана Тетяна Олександрівна — Начальник виробничого підрозділу вокзал станції Запоріжжя -1 філії Вокзальна компанія АТ «Українська залізниця»
Пакуля Микола Олександрович — головний інспектор сектору ліцензування та ринкового нагляду управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Запорізькій області
Терза Олександр Євгенович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бердянського РУ ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Пасенко Віталій Васильович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Не забезпечено сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням, у будівлі вокзалу, адміністративних приміщеннях південної сторони вокзалу.
Приміщення відпочинку та електрощитової не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5- 56:2014 «Системи протипожежного захисту»
В приміщені диспетчерської допускається розміщення електророзеток на горючій основі.
Не виконано оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не забезпечено виконання з’єднувальної головки пожежного кран-комплекта ПК №1 відповідно до національних стандартів відповідно до вимог пункту 7.1. ДСТУ 4401-1:2005 (ЕN 671-1:2001, МОD). СТУ 4401-1:2005 (ЕN 671-1:2001, МОD)
Електрощитову не забезпечено протипожежною перегородкою 1-го типу та перекриттям 3-го типу.
Відсутні декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на об’єкт нерухомості.
Не проведені об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Не встановлені покажчики пожежних гідрантів (об’ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світло відбивного покриття) з нанесенням на них літерних індексів «ПГ», цифрових значень відстані в метрах до гідранту, внутрішнього діаметру трубопроводу в міліметрах, виду водогінної мережі.
Не забезпечено територію підприємства, а також будівлі, споруди, приміщення відповідними знаками безпеки згідно з ДСТУ КО 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір».
Не забезпечено влаштування незаповнених отворів, що відповідають вимогам, встановленим до протипожежних перегородок 1-го типу (протипожежні двері) в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову, відповідно до вимог пункту 6.31 ДБН В.1.1-7:2016.
Коридори проходи та інші шляхи евакуаціїне забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено навчання керівного складу підприємства на територіальних курсах цивільної оборони
Не забезпечено обладнання приміщень системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Допущене встановлення електророзеток, вимикачів, перемикачів та інші подібні апарати на горючі основи (конструкції) (Приміщення довідкового бюро
Не укомплектовано пожежні кран-комплекти (ПК № 4) пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не проводиться технічне обслуговування систем протипожежного захисту.
В кабінеті начальника вокзалу допускається розміщення електророзеток на горючій основі.
Не забезпечено підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту (системи пожежної сигналізації та системи оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією людей) з організацією, яка має відповідну ліцензію.
Допущено перекриття та опломбування на вводі системи внутрішнього протипожежного водопостачання.
Для контролю працездатності не проводяться перевірки мережі систем зовнішнього джерела протипожежного водопостачання із складання відповідного акту з залученням пожежно-рятувальних підрозділів, відповідно до вимог наказу МВС України від 15.06.2015 р. № 696 «Про затвердження Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання».
Не виконано оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Відсутні документи про випробування системи внутрішнього протипожежного водопостачання на вільний тиск після ремонту мережі для встановлення відповідності вимогам пункту 8.7. ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація». (в будівлі вокзалу зменшено діаметр труби мережі внутрішнього протипожежного водогону)
Не захищено лінії живлення до кожного побутового кондиціонера автономними пристроями електричного захисту у білетній касі 2-го поверху вокзалу.
Не організовані евакуаційні заходи щодо працівників та майна підприємства під час виникнення надзвичайних ситуацій
Не забезпечено обладнання будівлі вокзалу, адміністративних приміщень, південної сторони вокзалу, камер схову системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
у будівлі вокзалу (адміністрації) допускається розміщення електророзеток на горючій основі.
Не забезпечене виведення на пульт пожежного спостерігання тривожного сповіщення від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту, у відповідності до пункту 5.8 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту всупереч вимогам пункту 13 Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого ПКМУ від 26.06.2013р. N 444.
Не забезпечено влаштування незаповнених отворів, що відповідають вимогам, встановленим до протипожежних перегородок 1-го типу (протипожежні двері) в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову в будівлі вокзалу відповідно до вимог пункту 6.31 ДБН В.1.1-7:2016.
Не залучено пожежно–рятувальний підрозділ ДСНС України для перевірки зовнішнього джерела протипожежного водопостачання на території підприємства (пожежний гідрант) та складання відповідного акту, відповідно до вимог пункту 6 глави ІV наказу МВС України від 15.06.2015 р. № 696 «Про затвердження Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання».
Допускається з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів у підвальному приміщенні
Не забезпечено обладнання приміщень будівлі вокзалу системами протипожежного захисту відповідно до норм та вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації евакуаційним освітленням в будівлі вокзалу.
Не захищено лінії живлення до кожного побутового кондиціонера автономними пристроями електричного захисту у кімнаті для осіб з особливими потребами, кімнаті відпочинку, дикторській.
Для забезпечення готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням не здійснюється щорічну оцінку стану їх готовності зі складанням відповідного акту оцінки стану готовності відповідно до розділу 2, додатку 11 «Вимоги щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту» наказу Міністерства внутрішніх справ України від 09 липня 2018 року № 579 Не надається копія акту до ГУ ДСНС України у Запорізькій області.
Доукомплектувати існуючі пожежні щити необхідним пожежним інвентарем, згідно з нормами належності, а саме : вогнегасники-3 шт., ящик з піском-1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2х2м.-1 шт., гаки-3 шт., лопати - 2 шт., ломи-2 шт., сокири-2 шт.
Не виконано оброблення дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати) засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
протипожежного водопостачання (пожежних гідрантів ПГ (К-150) в кількості 14 шт, по вул. Залізнодорожна, 13; та ПГ в кількості 5 шт. (К-100) по вул. К. Великого, 9) із складання відповідного акту з залученням пожежно-рятувальних підрозділів, відповідно до вимог наказу МВС України від 15.06.2015 р. № 696 «Про затвердження Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання».
Відсутній захист будівель станції від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Допущено опорядження (облицювання) стін та стель на шляхах евакуації горючим матеріалом (пластиком) у будівлі вокзалу (адміністрації), на сходовій клітині до кімнат відпочинку, на сходовій клітині центральної щитової, 2-й поверх адміністративної будівлі південної сторони вокзалу.
Проведено технічне переоснащення та реконструкція приміщення електрощитової без відповідної документації.
Допускається знаходження ПК-1 в не працездатному стані.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення чи установлювання в шафи пожежних кран-комплектів, у спеціальні тумби, на підставки, що надійно закріплені на підлозі, у пожежні щити (стенди).
Не забезпечено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
На об’єкті не встановлений протипожежний режим відповідним документом (наказом, інструкцією тощо)
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Не проведено ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки відповідно до пункт 7 наказу МНС України від 23.02.2006р. №98 “Про затвердження Методики ідентифікації.
Не відділено протипожежними перешкодами (дверима) 2-го типу з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, приміщення електрощитової, від інших приміщень відповідно до вимог пунктів 6.4 та 6.31 ДБН В.1.1 -7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.07.2021 2883988 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у м. Києві Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Жукова Тетяна Григорівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 3
Стецюк Петро Арсенійович — Начальник вокзалу
Порушення:
невірний р.н.о.к.п.п.
Покарання: відсутні
13.05.2021 2583034 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Листопадна Марина Ігорівна — головний державний інспектор
Горжій Олег Борисович — в.о. начальника
Порушення:
відсутнє ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку
не забезпечення достовірного обліку виконуваної працівником у встановленому порядку
Покарання: відсутні
19.01.2021 2915319 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Черкаській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Руденко Сергій Миколайович — Головний інспектор праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні