Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (1)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО КОНТУР"

#43515260

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
03.02.2022 3038836 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
20 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Яценко Павло Іванович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві на транспорті та зв`язку Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Пупов Сергій Володимирович — начальник відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері,будівництві, на транспорті та зв`язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
Роботодавець не забезпечив функціонування системи управління охороною праці, а саме: не організував проведення аудиту охорони праці, лабораторних досліджень умов праці, оцінку технічного стану виробничого обладнання та устаткування, атестацій робочих місць на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці в порядку і строки, що визначаються законодавством
Згідно з Законом України "Про охорону праці" для організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних, соціально-економічних і лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням і аваріям у процесі праці роботодавцем не призначено спеціаліста для виконання функцій служби охорони праці, який має відповідну підготовку.
Не розроблено положення про  діяльність уповноважених найманими працівниками осіб з питань охорони праці.
В Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці в графі 5 особою, яка проводила інструктаж, не вказується вид інструктажу.
Не затверджено положення про енергетичну службу.
Не проведено перевірку кабелів-подовжувачів (2од.) не рідше 1 разу на 6 місяців, згідно з вимогами ДСТУ ІЕС 60745-1:2010 в приміщені бухгалтера.
У наказі про прийняття працівника на роботу не робиться запис про проведення вступного інструктажу.
В Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці не внесена примітка: « Графи 10 та 11 заповнюються тільки для осіб, що проходять стажування (дублювання) на робочому місці».
Наказом від 04.01.2022 № 6-ОД призначено відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, який не пройшов щорічне спеціальне навчання і перевірку знань у встановленому порядку.
Власником не забезпечено за свої кошти організацію проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.
Роботодавець не поінформував працівників під розписку про умови праці та наявність на їх робочих місцях небезпечних та шкідливих виробничих факторів (фізичних, хімічних, біологічних, сихофізіологічних), які виникають під час роботи та ще не усунуто, а також про можливі наслідки їх впливу на здоров’я працівників відповідно до вимог статті 5 Закону України „Про охорону праці”.
Працівникам підприємства, користувачам електропобутових і освітлювальних приладів не проведений інструктаж з електробезпеки.
В графі 3 Журналу реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не вказується ім'я та по батькові особи яка приймається на роботу.
Водій автотранспортних засобів Савченко В.В. , який зайнятий на роботах відповідно Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі, затвердженому наказом МОЗ та Держнаглядохоронпраці від 23.09.94 № 263/121 і зареєстрованому Міністерством юстиції України 25.01.95 з № 18/554, не пройшов щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці.
Місця для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів струму в кабінеті директора та приміщені менеджера, бухгалтера не мають написів, що вказують про напругу мережі та вид струму.
В графі 4 Журналу реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не вказується вік особи яку інструктують.
Не проведено опосвідчення безпечного стану електроустановок-не проведено замір опору ізоляції електророзподільного електрообладнання (електрощита, електрозбірки), стаціонарної силової та освітлювальної електропроводки, замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж і електроустановок від короткого замикання.
Працівникам підприємства, користувачам електропобутових і освітлювальних приладів не проведений інструктаж з електробезпеки.
Наказом роботодавця не створена комісія з перевірки знань з питань охорони праці підприємства.
Не розроблений та не затверджений Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, не провів атестацію робочих місць за умовами праці на робочих місцях.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом