Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (1)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "НАУКОВО-ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ "ТЕХАВІАКОМ"

#42980231

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
11.05.2021 2301681 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Заяць Альона Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни умов праці та атестації робочих місць за умовами праці
Мартиненко Наталія Михайлівна — Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці
Романчук Андрій Станіславович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
В посвідченнях відповідального за електрогосподарство та електротехнічних працівників підприємства відсутні відмітки про навчання та перевірку знань з пожежної безпеки та відмітки про проходження медичного огляду.
Відсутній список електротехнічних працівників.
Електроінструмент та кабелі-подовжувачі, які експлуатується підприємством, не пройшли періодичну перевірку (вимірювання опору та ізоляції) 1 раз на 6 місяців із відповідним записом в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників».
Не призначені особи, відповідальні за безпечне виконання робіт в електроустановках.
Роботи в електроустановках відповідно не оформляються, відсутній журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями.
Перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), на підприємстві потребує доопрацювання, внесено не всі професії.
Відсутній Журнал обліку та зберігання засобів захисту.
На корпусах електроінструменту та кабелю-подовжувачі, які експлуатуються на підприємстві, відсутні інвентарні номери та дата наступного вимірювання опору ізоляції.
Відсутній «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників».
Відсутній «Журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж».
На дільниці ЧПУ прокладання кабелю електроживлення від СП-109 0,4 кВ до ремонтної зони не відповідає вимогам п. 2.1.33 табл. 2.1.2 ПУЕ.
Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для виконання яких потрібне попереднє спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці потребує доопрацювання, внесено не всі роботи підвищеної небезпеки, які наявні на підприємстві.
Перелік інструкцій з охорони праці потребує внесення доповнень, наявні не всі інструкції з ОП, що діють на підприємстві.
Відсутні затверджені переліки робіт в електроустановках що виконуються за нарядом, розпорядженням та в порядку поточної експлуатації.
В дільниці точної механіки на станині та передній бабці токарно-гвинторізного верстату модель 16К20 інв. № 11285 та 16К20 інв. № 11176 знаходяться інструменти, деталі та інші предмети виробництва, що є порушенням вимог безпеки під час виконання робіт на металообробних верстатах.
В дільниці фрезерування на настільному свердлильному верстаті модель 2М116 без інв. номеру не закріплене захисне огородження клино-пасової передачі, яка розміщена з верху верстату.
В дільниці точної механіки на токарно-гвинторізному верстаті модель 16К20 інв. № 11285 та 16К20 інв. № 11176 рухоме огородження затискного патрону не зблоковано з пуском верстату.
Не встановлено періодичність проведення оглядів в електроустановках відповідно до вимог п. 5.1 розділу IV ПТЕЕС.
Не затверджений роботодавцем графік обстежень структурних підрозділів на 2021 рік.
На дільниці ЧПУ не проводиться обслуговування СП-109 від Р-79 0,4 кВ та СП-107 від Р-77 0,4 кВ (пил, павутиння).
Підприємтсво не укомплектовано електрозахисними засобами у відповідності до норм комплектування.
Працівники не ознайомлені з планом-графіком проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці на 2021 рік.
Не проводяться обходи та огляди устаткування і виробничих приміщень із фіксацією результатів оглядів в оперативному журналі.
Відсутні списки адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок.
В дільниці точної механіки на станині та передній бабці токарно-гвинторізного верстату модель 16К20 інв. № 11285 відсутній захисний пристрій (екран).
Не здійснюється підготовка робочого місця та допуск до роботи в електроустановках відряджених працівників.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом