Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (2)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АВТОГРАД ОДЕСА"

#42721146

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
20.01.2021 2308051 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Учасники:
Соболь Катерина Євгенівна — головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення Управління з питань праці
Кавун І В — директор
Кавун І.В. — директор
Порушення:
-
Покарання: відсутні
20.01.2021 2299676 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Мінін Олексій Васильович — головний державний інспектор відділу нагляду на транспорті та зв`язку
Барський Олег Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду на транспорті та зв’язку Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Соболь Катерина Євгенівна — головний державний інспектор відділу з питань трудових відносин та зайнятості населення Управління з питань праці
Порушення:
6. Ст.13 Закон України "Про охорону праці" (ЗУ N 2694) Безпосередні керівники робіт, не проводять своїм підпорядкованим працівникам інструктажі з охорони праці на робочому місті, цей інструктаж для всіх робітників підприємства проводить призначений відповідальний за охорону праці Бянов О.М. Порушено п.6.8 - 6.10 НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок навчання і перевірку знань з питань ОП».
Допущені до самостійної роботи працівники, які після проведення первинного інструктажу на робочому місті, з метою забезпечення вимог безпеки праці, не проходять на підприємстві стажування щодо вивчення правил безпечної експлуатації технологічного обладнання, технологічних і посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці; оволодіння навичками орієнтування у виробничих ситуаціях у нормальних і аварійних умовах, та інша, не робиться запис у «Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці» про проведення стажування. Порушено п.7.1.,7.9. НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці».
В журналах нагляду (паспортах) посудин під тиском не внесено відомості про призначення працівників, відповідальних за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання під тиском із зазначенням номера і дати наказу про призначення чим порушено вимоги п.4 р.6 НПАОП 0.00-1.81-18 Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском
В порушення вимог частини другою статті 30 Закону України «Про оплату праці» роботодавець не забезпечує достовірний облік виконуваної працівниками роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку. При дослідженні табелів обліку використання робочого часу за грудень 2020 року, працівникам Товариства проставлено кількість відпрацьованих за місяць вихідних, святкових днів проте при досліджені розрахункових відомостей за грудень 2020 року відсутні нарахування за відпрацьовані вихідні та святкові дні. Зазначене порушення має системний характер.
9. Ст. 21 Закон України "Про охорону праці" (ЗУ N 2694) Підприємство виконує зварювальні роботи без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань охорони праці чим порушено вимоги п.21 ПКМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» та п.15 додатку 6 ПКМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки». Вплив шкідливих факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу на організм працюючої особи
Адміністрацією Товариства не проведено скорочення тривалості роботи працівників на передодні святкових днів Андрійчук О.П. (завідувач складу) працював 07.03.2020 (8.03.2020 - Міжнародний жіночий день) проте у табелі обліку використання робочого часу за березень 2020 року, 07.03.2020
У безпосередніх керівників робіт відсутні затверджені роботодавцем: «Перелік інструкцій які діють на підприємстві» та «Перелік інструкцій необхідних для працівників усіх професій і для всіх видів робіт підрозділу». Порушено р.ІV п.2., р.V п.5. НПАОП 0.00-4.15-98 «Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
Відповідно до вимог ч. 3 ст. 32 КЗпП України про зміну істотних умов праці (систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад тощо) працівники повідомлені не пізніше ніж за 2 місяці Наказом Товариства від 18.05.2020 № 30/1-2 внесені зміни до Правил внутрішнього трудового розпорядку ТОВ «Автоград Одеса» з 18.05.2020 про що повідомлено працівників Товариства 18.05.2020 (Діякон В.В., Агеєв Є.С., Лисков А.В. та ін.).
При проведенні вступного інструктажу працівникам підприємства, в «Журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці» не реєструється вік особи яку інструктують. Порушено п.3.5 НПАОП 0.00-4.35-04 «Типове положення про службу охорони праці». п. 6.3. додаток 5, НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
Не обладнане робоче місце працівника служби охорони праці, яке має розміщуватись (як правило) в окремому приміщенні, забезпечуватись належною оргтехнікою, технічними засобами зв'язку і бути зручними для приймання відвідувачів. Порушено п.5.2 НПАОП 0.00-4.35-04 «Типове положення про службу охорони праці»
В порушення вимог частини 5 статті 24 Закону України «Про оплату праці», роботодавець виплачує заробітну плату працівникам через установу банку без особистих письмових згод працівників, на вказані ними рахунки.
Працівники підприємства не забезпечені нормативно-правовими актами з охорони праці та актами з охорони праці, що діють в межах підприємства, посібниками, навчальними матеріалами, не створені кабінет з охорони праці, інформаційні стенди, кутки охорони праці тощо. Порушено п.3.11 НПАОП 0.00-4.35-04 «Типове положення про службу охорони праці»
8. Ст. 21 Закон України "Про охорону праці" (ЗУ N 2694) Підприємство здійснює експлуатацію посудин під тиском без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме: - ресивер 5H500, заводський номер 10554, дата випуску 2012, - ресивер L90C11X, заводський номер 1749580, дата випуску 1998 чим порушено вимоги п.21 ПКМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» та п.9 додатку 7 ПКМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки». Вплив шкідливих факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу на організм працюючої особи
Підприємство виконує роботи на висоті понад 1.3 метри без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності матеріально-технічної бази підприємства вимогам законодавства з питань охорони праці чим порушено вимоги п.21 ПКМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» та п.15 додатку 6 ПКМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки».
В порушення вимог статті 29 Кодексу законів про працю України, гр. Діякон В.В. прийнятий на посаду слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів з 26.02.2019 (наказ від 25.02.2019 №8-к), однак посадової (робочої) інструкції, де роз'яснено його права і обов'язки, визначено робоче місце, з якою було його ознайомлено не було надано в ході планової перевірки.
Абзац перший пункту 2.5 глави 2 Інструкції N 58 В особовій картці працівника (типова форма № П-2) гр. Бянова О.М відсутній підпис щодо ознайомлення з переведенням на посаду начальника відділу сервісу чим порушено вимоги абз. 1 п. 2.5 гл. 2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок.
На підприємстві з кількістю працюючих більше 50 осіб роботодавець не створив відповідну службу охорони праці. Порушено Ст.15 (ЗУ N 2694) Закон України "Про охорону праці", п.1.4., 5.5. НПАОП 0.00-4.35-04 «Типове положення про службу охорони праці».
При досліджені табелів обліку робочого часу за період з березня 2019 по квітень 2020 року встановлено що працівник відділів малярно- рихтувальної дільниці та відділу СТО (Омельченко Ю.Б. Гарбуз О.О. Бондаренко Є.А. та ін.) залучаються до роботи у вихідні дні без письмового наказу (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу чим порушено вимоги ч. 3 ст. 71 КЗпП України.
Покарання: відсутні