Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Банкрутство (87) Перевірки (1)

П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

#42261436

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
31.05.2019 1664064 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: за додержанням вимог пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Костенко Максим Терентійович — завідуючий господарством п'ятого апеляційного суду
Белькова Любов Валентинівна — Керівник Апарату П'ятого Апеляційного Суду
Порушення:
Працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог
Не проведено ідентифікацію на визначення потенційної небезпеки об'єкту з урахуванням усіх чинників небезпеки
Не визначено керівником обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки (призначити відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту)
Не представлені документи на вогнезахисну обробку дерев'яних конструкції горищного приміщення будівлі, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не встановлено у шафах пожежних кранів кнопки, від яких має надходити сигнал на запускання пожежних насосів, відкривання засувки на обвідній лінії водомірного вузла, на від¬кривання по поверхових клапанів димовидалення та на вмикання протидимних вентиляторів. Крім того, сигнал повинен автоматично надходити від датчика положення пожежного крана, вста¬новленого так, щоб сигнал надійшов у разі відкриття наполовину будь-якого з пожежних кранів. При цьому повинен забезпечуватися контроль цілісності ліній живлення датчиків. Сигнал про відчинення шаф пожежних кранів із зазначенням номера під'їзду та поверху, як правило, передається на об'єднаний диспетчерський пункт та до приміщення чергового персоналу .
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в приміщеннях будівлі.
Відсутні плани евакуації на випадок пожежі з поверхів будівлі. Також відсутня на доповнення до схематичного плану евакуації затверджена керівником інструкція, що визначає дії щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей.( за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників)
Не дооснащенні схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) електрощити, групові електрощітки приміщеннях будівлі.
Не забезпечено значення (нанесення тощо) на дверцята шаф, в яких знаходяться пожежні крани (ПК) із зовнішнього боку після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів та у разі зберігання вогнегасників відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»;
Посадові особи (відповідальні тощо) не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях"
Не представлена документація щодо введення систем СПЗ (система внутрішнього протипожежного водогону, система пожежогасіння, система автоматичної пожежної сигналізації, димовидалення тощо) в експлуатацію у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014. "Системи протипожежного захисту" додаток Ж.
Не призначена особа з питань цивільного захисту за рахунок штатної чисельності
Знаходяться в непрацездатному стані (не виконує дії за призначенням) система автоматичної пожежної сигналізації, димовидалення, тощо (приймально-контрольний прилад в приміщенні охорони сигналізує про несправність, не передбачено запуск системи димовидалення від двох пожежних сповіщувачів та, або кнопок ручного пуску тощо ) у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014. "Системи протипожежного захисту"
Не укомплектовано пожежні крани (ПК) системи внутрішнього протипожежного водогінну кнопками дистанційного пуску насосів підвищувачів, (пожежним рукавом однакового з ним діаметра, стволом, важелем для полегшення відкривання вентиля в будівлі.
Не відокремлені (виділені) приміщення електрощитових протипожежними перешкодами відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» від інших (шляхом встановлення протипожежних дверей з нормованою межею вогнестійкості тощо)
Не до забезпечені приміщення будівлі (адміністративні, технічні тощо) первинними засобами пожежогасіння (сертифікованими вогнегасниками) відповідно до вимог «Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 р за №25, зареєстрованих у МЮ України 23 лютого 2018 р. за № 225/31677,)
Не визначено керівником відповідним розпорядчим документом (наказом, інструкцією тощо) встановлений протипожежний режим, який включає: порядок утримання шляхів евакуації; визначення спеціальних місць для куріння; порядок використання побутових, нагрівальних приладів; порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань пожежної безпеки, а також проведення з працівниками протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх проведення; порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання; порядок збирання відповідальних за пожежну безпеку, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні; порядок дій у разі виникнення пожежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки.
Насосна станція розміщена в підвальному (цокольному) поверсі будівлі не відповідає таким вимогам: 1) у приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів визначається інструкцією; 2) приміщення насосної станції не забезпечено опаленням; 3) не встановлено біля входу в приміщення насосної станції напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі; Також не передбачено надходження індикації (світлової сигналізації) у приміщенні насосної станції: а) про наявність напруги на робочому та резервному вводах електропостачання пожежних насосів; б) про вимкнення автоматичного пуску пожежних насосів, насосів-дозаторів, дренажного насоса та електроприводів запірної арматури (з розшифруванням за кожним видом обладнання); в) про несправність електричних ланцюгів спрацювання вузлів керування та видачі командного імпульсу на увімкнення (з розшифруванням за напрямками); г) про заклинювання електрозасувок (з розшифруванням за напрямками); д) про аварійний рівень у пожежному резервуарі, у дренажному приямку.
Не проводяться з працівниками протипожежні інструктажі.
Не організовано проходження функціонального навчання відповідними категоріями осіб у встановленому законодавством порядку
Не дообладнані приміщення в будівлі системою оповіщення людей та управління евакуацією із встановленням світлових покажчиків "Вихід" (при переході 2-го поверху біля зіли судових засідань) у відповідності до ДБН В.2.5-56:2014. "Системи протипожежного захисту".
Відсутні для кожного приміщення розроблені та затверджені керівником об'єкта інструкції про заходи пожежної безпеки. У яких повинні вказуватися: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень, архіву тощо); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі. Ці інструкції мають вивішуватися на видимих місцях.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниці електромереж (подовжувачів тощо) в приміщеннях адміністративних, службових тощо.
Не надані акти схованих робіт по прокладанню електропроводки в об’ємі підвісних стель в приміщеннях будівлі.
Покарання: відсутні