Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (18)
Банкрутство (87) Перевірки (4)

ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ № 106

#41980932

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.02.2022 3159222 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Заклад дошкільної освіти
м. Київ, просп. Науки, 65
Учасники:
Пелепась Олег Андрійович — головний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
не рідше одного разу на місяць не перевірена надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання з реєстрацією результатів у журналі.
не проведено навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
система димовидалення знаходиться в неробочому стані та не готова до виконання покладених на неї функцій.
під час експлуатації об’єкта допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах: не всі двері підсобних приміщень, електрощитової, венткамер замінено на протипожежні 2-го типу з межею вогнестійкості ЕІ 30 відповідно до вимог ДБН В.1.1-7.
біля входу в приміщення насосної станції ввідсутній напис (табло) "Пожежна насосна станція" з освітленням уночі.
двері на шляхах евакуаціїз з груп 1-го поверху відчиняються проти виходу з будівель (приміщень).
не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
допускається зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, класи вогнестійкості несучих та огороджувальних конструкцій, застосовувати будівельні матеріали з вищими показниками пожежної небезпеки, змінювати інженерні та планувальні рішення згідно з нормованою вимогою: металеві каркасні конструкції не доведені до нормованої межі вогнестійкості.
клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будівлі через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності)
електрифіковані засувки не перевірені не рідше двох разів на рік, а пожежні насоси - щомісяця.
допускається зменшувати кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, змінювати інженерні та планувальні рішення згідно з нормованою вимогою: ширина проходів на шляхах евакуації в коридорах при двостороньому відкриванні дверей з приміщень в коридор менше нормованої.
пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не пройшли технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
допускається знімати пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксувати самозакривні двері у відчиненому положенні.
посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року N 444
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.02.2022 3116194 Надання освітніх послуг у системі дошкільної освіти Державна служба якості освіти України Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері дошкільної освіти
Учасники:
Белан Владислав Юрійович — головний спеціаліст з питань взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю Управління Державної служби якості освіти у м. Києві
Томчук Тетяна Михайлівна — головний спеціаліст з питань взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю Управління Державної служби якості освіти у м. Києві
Бугера Галина Олексіївна — головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у м. Києві
Порушення:
Зберігання документів і справ у ЗДО №106 не забезпечено.
Номенклатура справ не погоджена з відповідним державним архівом або органом управління освітою. Експертна комісія в ЗДО №106 не створена.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькуванню) в ЗДО №106 та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькуванню).
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника річний звіт про діяльність ЗДО №106 не оприлюднений.
Педагогічна рада ЗДО №106 не розглядає питання щодо відповідальності працівників закладу та інших учасників освітнього процесу за невиконання ними своїх обов’язків.
На момент перевірки кількість зарахованих дітей до першої молодшої групи № 2 відповідно до наказу керівника закладу дошкільної освіти №106 (далі - ЗДО №106) від 01.09.2021 №43 перевищує встановлену законодавством норму наповнюваності груп для дітей віком від одного до трьох років та становить 20 осіб.
Педагогічна рада ЗДО №106 не ухвалює рішення щодо відзначення, морального та матеріального заохочення учнів (вихованців), працівників закладу та інших учасників освітнього процесу.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено умови доступності ЗДО №106 для навчання осіб з особливими освітніми потребами.
Відповідно до Розкладу освітньої взаємодії з дітьми у ЗДО №106 на 2021/2022 навчальний рік, затвердженого керівником 01.09.2021 у других молодших групах №3, №6 та середніх групах №4, №7 кількість занять за освітньою лінією “Ознайомлення з соціумом” складає 1 заняття на тиждень.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності) заяв про випадки булінгу (цькування) в ЗДО №106.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника освітня програма, що реалізуються в ЗДО №106 та перелік освітніх компонентів, що передбачені відповідною освітньою програмою не оприлюднено.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено перелік додаткових освітніх та інших послуг, їх вартість, порядок надання та оплати; правила поведінки здобувачів освіти у ЗДО №106.
Станом на час перевірки кількість зарахованих дітей до різновікової групи №1 становить 22 дитини, що перевищує передбачену законодавством норму наповнюваності різновікової групи.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника відсутня інформація щодо території обслуговування, закріплена за ЗДО №106 його засновником.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника відсутня інформація щодо наявності вакантних посад, порядку та умов проведення конкурсу на їх заміщення (у разі його проведення) у ЗДО №106.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено правила прийому до ЗДО №106.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника відсутня інформація щодо ліцензованого обсягу та фактичної кількості осіб, які навчаються у ЗДО №106.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено план заходів, спрямований на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в ЗДО №106.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника кадровий склад ЗДО №106 згідно з ліцензійними умовами не оприлюднено.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника відсутня інформація щодо мови освітнього процесу у ЗДО №106.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднена ліцензія на провадження освітньої діяльності.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника не оприлюднено кошторис і фінансовий звіт про надходження та використання всіх отриманих коштів, інформації про перелік товарів, робіт і послуг, отриманих як благодійна допомога, із зазначенням їх вартості, а також звіт про кошти, отримані з інших джерел ЗДО №106.
Відповідно до наказу керівника від 01.09.2021 №40 “Про діяльність інклюзивних груп” у ЗДО №106 організовані 2 інклюзивні групи (середній дошкільний вік), наповнюваність цих груп перевищує передбачену законодавством норму наповнюваності інклюзивної групи та становить: група №4 - 23 дитини, №7 - 23 дитини.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника інформацію про структуру та органи управління закладу освіти не оприлюднено.
Станом на час перевірки кількість зарахованих дітей у п’яти групах ЗДО №106 перевищує передбачену законодавством норму наповнюваності груп для дітей віком від трьох до шести (семи) років. Відповідно до наказу керівника від 31.08.2021 №33 “Про переведення дітей” кількість дітей у других молодших групах №3 - 24 дитини, №6 - 25 дітей; в середніх групах №4 та №7 - по 23 дитини; у старшій групі №5 - 31 дитина.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника інформація про матеріально-технічне забезпечення (згідно з ліцензійними умовами) ЗДО №106 не оприлюднена.
Веб-сайт ЗДО №106 відсутній. На сайті засновника статут ЗДО №106 не оприлюднено.
Відповідно до наказу керівника від 30.11.2020 №153-к “Про прийом на роботу ” на посаду вихователя призначено , яка не має освітньої та/або професійної кваліфікації, що відповідає встановленим законодавством кваліфікаційним вимогам до відповідних посад педагогічних працівників.
Покарання: відсутні
10.06.2021 2852410 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Пелепась Олег Андрійович — головний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не пройшли технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
не рідше одного разу на місяць не перевірена надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі.
клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будівлі через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності)
допускається знімати пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксувати самозакривні двері у відчиненому положенні.
не всі двері електрощитових, венкамер, комор не виконані протипожежними з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, відповідно до вимог п. 6.2., 6.4. ДБН В.1.1.7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги».
двері на шляхах евакуації з груп 1-го поверху відчиняються проти виходу з будівель (приміщень).
не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
електрифіковані засувки не перевірені не рідше двох разів на рік, а пожежні насоси - щомісяця.
системи протипожежного захисту не готові до виконання покладених на них функцій.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.12.2019 2044106 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Пелепась Олег Андрійович — головний інспектор відділу ЗНС та ЗЦЗ Голосіївського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
металеві каркасні конструкції не доведені до нормованої межі вогнестійкості відповідно до вимог п. 5.3. табл. 1 ДБН В.1.1.7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги».
відсутнє центалізоване пожежне спостерігання для забезпечення віддаленого цілодобового нагляду за станом систем протипожежного захисту об’єкта (тривожне сповіщення від приймально-контрольного приладу системи протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання) відповідно до вимог п. 5.8., п. 12.1.1. ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
не проведено перевірку захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
системи протипожежного захисту не готові до виконання покладених на них функцій.
двері на шляхах евакуації з груп 1-го поверху відчиняються проти виходу з будівель (приміщень).
не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії.
у приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначений інструкцією.
клас вогнестійкості проходок електричних кабелів та інженерного обладнання будівлі через огороджувальні конструкції з нормованою межею вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконаний меншим, ніж межа вогнестійкості цієї огороджувальної конструкції або протипожежної перешкоди за ознаками Е (показник втрати цілісності) та І (показник втрати теплоізолювальної спроможності)
електрифіковані засувки не перевірені не рідше двох разів на рік, а пожежні насоси - щомісяця.
в місцях перетину повітроводами вентиляційної системи протипожежних перегородок та перекриття відсутні пристрої проти поширення вогню в порущення вимог п. 7.11. ДБН В. 2.5-67:2013.
допускається: • захаращувати шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами; • знімати пристрої для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксувати самозакривні двері у відчиненому положенні; • розвішувати у сходових клітках на стінах горючі декорації.
пожежні кран-комплекти не рідше одного разу на рік не пройшли технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
не всі двері електрощитових, венкамер, комор не виконані протипожежними з межею вогнестійкості не менше ЕІ30, з сертифікатом відповідності Національної системи сертифікації, відповідно до вимог п. 6.2., 6.4. ДБН В.1.1.7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги».
технічне обслуговування систем протипожежного захисту не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту".
не рідше одного разу на місяць не перевірена надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом