Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (16)
Перевірки (1)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АЛАНТА-ФОРМ"

#41950515

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
25.01.2022 3158027 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
53 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Бізнес центр
м. Одеса, вул. Канатна, 42
Учасники:
Солоп Ігор Миколайович — Комерційний директор ТОВ "АЛАНТА-ФОРМ»" діє та представляє інтереси відповідно довіреності від 25.01.2022 року)
Гоголь Михайло Васильович — Заступник начальника відділу ЗНС по Приморському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області майор служби цивільного захисту
Ключко Сергій Миколайович — Начальник ВЗНС по Приморському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області підполковник служби цивільного захисту
Порушення:
На першому поверсі допускається закривання дверей виходу на сходову клітину та влаштовано металопластикову перегородку.
Не обладнані приміщення системою оповіщення людей та управління евакуацією у відповідності до ДБН В.2.5-56 "Системи протипожежного захисту" з урахуванням вимог ДБН В 2.5-23-2003, ПУЕ, ДНАОП 0.00-1.32-01.
Допускається зменшення кількості та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень (виходи на сходові клітини).
Допускається захаращення шляхів евакуації (на 3-му поверсі допускається встановлення панно, стеддів, тощо).
Дерев’яні конструкції будівель та споруд не оброблені вогнезахисним розчином з веденням нормованого ступеню вогнестійкості.
Для працівників охорони не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Приміщення не обладнані автоматичною системою пожежної сигналізації з виводом на пульт цілодобового пожежного спостереження, згідно ДБН В.2.5-56:2014.
Зняті (демонтовані) дверні полотна в отворах, що з’єднують коридори зі сходовими клітками на поверхах.
Для кожного приміщення об’єкта не розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки. У цих інструкціях повинні вказуватися: категорія приміщення з вибухопожежної та пожежної небезпеки (для виробничих, складських приміщень та лабораторій); вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі. Ці інструкції мають вивчатися під час проведення протипожежних інструктажів, проходження навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму, а також в системі виробничого навчання і вивішуватися на видимих місцях. Інструкції про заходи пожежної безпеки не розробляються для душових, басейнів, мийних, умивалень та санвузлів, а також для коридорів та вестибюлів.
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання;
Керівник підприємства не визначив обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначив відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюється у скрутку (повинно бути за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів) (підвальні приміщення).
Не забезпечено відповідний тиск в системі внутрішнього протипожежного водопроводу та системи пожежогасіння будівлі
Керівник об'єкту, не забезпечив утримання засобів протипожежного захисту у працездатному стані та не забезпечено їх технічне обслуговування.
Вогнегасники не встановлені у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі. Відстань між місцями розташування вогнегасників не повинна перевищувати:20 м - для приміщень категорій В, Г, а також для громадських будівель та споруд.
Допускається застосування електричних опалювальних приладів (з відкритим елементом нагріву) в складських приміщеннях будівлі.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж (орендовані офісні приміщення).
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлений протипожежний режим, який повинен включати: - порядок утримання шляхів евакуації; - визначення спеціальних місць для куріння; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагріва-льних приладів; - порядок проведення тимчасових пожежо-небезпечних робіт; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - місця для зберігання і допустиму кількість сировини, готової продукції, що можуть одночасно знаходитися у приміщеннях і на території; - порядок огляду й зачинення приміщень після закінчення роботи; - порядок проходження посадовими особами навчання й перевірки знань з питань поже-жної безпеки, а також проведення з праців-никами протипожежних інструктажів та занять з пожежно-технічного мінімуму з призначенням відповідальних за їх прове-дення; - порядок організації експлуатації і обслуго-вування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів еле-ктроустановок, опалювального, вентиля-ційного, технологічного та іншого інжене-рного обладнання; - порядок дій у разі виникнення по-жежі: порядок і способи оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, вимкнення ліфтів, підйомників, електрос-поживачів, застосування засобів пожежога-сіння; послідовність евакуації людей та ма-теріальних цінностей з урахуванням дотри-мання техніки безпеки. Працівники об’єкта мають бути ознайомлені з цими вимогами на інструктажах або під час проходження пожежно-технічного мінімуму.
У приміщеннях на видимих місцях не вивішені таблички із зазначенням номера телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами) в підвальних приміщеннях будівлі;
Допускається стоянка транспорту у наскрізних проїздах будівель, на відстані менше 10 м від в'їзних воріт на територію об'єкту, менше 5 м від пожежних забірних пристроїв вододжерел, У зазначених місцях встановлюються (вивішуються) відповідні заборонні знаки.
Не забезпечено працюючий персонал засобами захисту органів дихання згідно норм належності.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ІSО 7010:2019 «Кольори та знаки безпеки» (ISO 6309:1987, IDT).
Сходові клітки, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Не проводиться одного разу на шість місяців розгортання та згортання наново пожежного плоскоскладального рукава;
Вогнегасники, які експлуатуються, не мають облікових (інвентарних) номерів за прийнятою на об’єкті системою нумерації;
Допускається користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з’єднувальними коробками, вимикачами та іншими електровиробами в підвальних приміщеннях.
Зняті (демонтовані) пристрої для самозачинення дверей сходових кліток.
Працівники об’єкта не виконують вимоги Правил пожежної безпеки та інших нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки.
Наявні плани евакуації в будівлі не відкориговані.
Посадові особи та працівники не проходять навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння у складських допоміжних приміщеннях, а також на території підприємств не встановлені спеціальні пожежні щити (стенди). Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. На пожежних щитах (стендах) повинні розміщуватися ті первинні засоби гасіння пожежі, які можуть застосовуватися в даному приміщенні, споруді, установці. Пожежні щити (стенди) та засоби пожежогасіння повинні бути пофарбовані у відповідні кольори згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не влаштовано (змонтовано) блискавкозахист будівлі відповідно до вимог ДСТУ EN 62305:2012 «Блискавкозахист».
Не всі грати які встановлені на вікнах в приміщенні не виконані так, що можуть зніматися, розкриватися або розсуватися.
Під час експлуатації об’єкту допускається зниження рівня пожежної безпеки, що встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта (виконані перепланування шляхів евакуації, тощо)
Не всі приміщення забезпечені первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Лінії живлення до побутового кондиціонера, не забезпечено в повному обсязі автономним пристроєм електричного захисту.
Електричні машини, обладнання, електропроводи та кабелі за виконанням та ступенем захисту не відповідають класу зони згідно з ПУЕ, відсутня апаратура захисту від струмів короткого замикання та інших аварійних режимів.
Знаходиться в не працездатному стані система внутрішнього протипожежного водопроводу будівлі.
Не визначено розрахунковий час евакуації людей у разі пожежі відповідно до ДСТУ 8828:2019 «Пожежна безпека. Загальні положення»
Шляхи евакуації будівель не забезпечені евакуаційним освітленням з написом «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні підключеними до джерела живлення незалежно від живлення на загальній лінії.
На першому поверсі виходу зі сходової клітини на зовні влаштовано приміщення охорони.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказані після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Допускається експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією в приміщеннях (підвальні приміщення);
Для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Пожежний плоскоскладальний рукав не утримується сухим, складеним в «гармошку» або подвійну скатку, та не приєднаний до крана та ствола.
Не проведено ідентифікацію об’єктів на визначення його потенційної небезпеки.
Допускається замикання на замки, болтові з’єднання та інші запори, що важко відчиняються зсередини, двері на шляхах евакуації та евакуаційних виходах.
Керівник об’єкту та/або підприємства своїм розпорядчим документом не визначив спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів.
Не укомплектовані пожежні кран-комплекти пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
На першому поверсі в холі на шляхах евакуації влаштовано приміщення вахтера, що зменшує нормативну ширину евакуаційного виходу.
Не проведені замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом