Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (7)
Будівництво (10) Перевірки (8)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АСФЕР ГРУП"

#41864437

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.01.2022 3124387 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
виробнича база,
36000, м. Полтава, вул. Старокотелевська. 4
виробниче приміщення, офісні приміщення
36000, м. Полтава, вул. Соснова, 3-А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.01.2022 3027283 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Гаркава Наталя Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці
Ковальський Андрій Васильович — завідувач сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку
Чорнобель Микола Борисович — головний державний інспектор сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Касьяненко Тетяна Вікторівна — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Порушення:
У електромонтера Герасименка О.І. та газоелектрозварника Глинського А.В., відсутні відповідні групи з електробезпеки.
Приписи не реєструються службою охорони праці
Посадові особи підприємства, службові обов’язки яких пов’язані з будівництвом, експлуатацією, реконструкцією об’єктів будівництва, не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці а саме: – Система стандартів безпеки праці. «Охорона праці в будівництві. Основні положення» ДБН А.3.2.2-2009 ( НПАОП 45.2-7.02-12),).
Відсутній «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників
Виробниче обладнання, а саме: - ел. дрель, інв.. № 11; -бензопила, інв.. № 215, 214; - болгарка , інв.. № 133, 155, 156; - відбійний молоток,. № 171, 172; 153, 203; - бензовіброплита, інв.. № 201, 98; - бензогенератор, № 241, 242; - шліфувально-вібраційна машина, № 34; - міксер, № 146: не супроводжується декларацією про відповідність, складеною згідно з вимогами відповідного технічного регламенту, вимоги якого поширюється на відповідне виробниче обладнання, та не має маркування знаком відповідності технічним регламентам.
Не визначено перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування, а також тривалість стажування.
Не пред’явлено наказ керівника про перелік звільнених від стажування працівників, який визначається керівником підприємства відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.
Не надано до перевірки затверджений наказом керівника перелік робіт на висоті які виконуються за нарядом-допуском.
Відсутній змінний журнал для запису результатів огляду і перевірки обладнання, що працює під тиском: - повітряний компресор інв.. № 199.
Роботодавець не забезпечив регулярне навчання працівників правилам користування ЗІЗ та демонстрацію їх правильного застосування.
Роботодавцем, який експлуатує обладнання під тиском, самостійно не проводиться зовнішній та внутрішній огляд посудин, не рідше, ніж через 12 місяців.
Відсутня декларація відповідності матеріально – технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме: - ел. дрель, інв.. № 11; -бензопила, інв.. № 215, 214; - болгарка , інв.. № 133, 155, 156; - відбійний молоток,. № 171, 172; 153, 203; - бензовіброплита, інв.. № 201, 98; - бензогенератор, № 241, 242; - шліфувально-вібраційна машина, № 34; - міксер, № 146:
До складу комісії з перевірки знань після проведення спеціального навчання залучаються особи, які не пройшли навчання та перевірку знань наступних нормативно-правових актів з охорони праці: - Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями НПАОП 0.00-1.71-13; .- Правила охорони праці під час будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг НПАОП 63.21-1.01-09
Керівником підприємства не призначена комісія з перевірки знань електротехнічних та електротехнологічних працівників.
Відряджені особи під час прибуття на місце відрядження не проходять інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
Відсутній перелік робіт з підвищеною небезпекою, який затверджується керівництвом підприємства.
В інструкціях з охорони праці не вказано наявні і ймовірні небезпеки, які потенційно можуть призвести до травмування, погіршення стану здоров’я чи смерті людини під час трудової діяльності, завдати шкоди майну або навколишньому середовищу.
Інструкції з режиму роботи посудин, схеми включення посудин не вивішені на робочих місцях.
Не призначена розпорядженням особа, відповідальна за збереження та справність електроінструменту
Відсутні плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці.
До складу атестаційної комісії підприємства, затвердженого наказом «Про проведення первин-ної атестації робочих місць» від 20.11.2019 року № 56, не включена уповноважена найманими працівниками особа.
На підприємстві відсутній журнал обліку обладнання, що працює під тиском.
Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці складений не в повному обсязі до Переліку робіт з підвищеної небезпеки, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10512.
Спеціалістом з охорони праці не видаються в підрозділи підприємства обов’язкові до виконання приписи.
Особа, яка призначена відповідальною за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, не пройшла навчання та перевірку знань періодично, один раз на три роки з питань охорони праці, згідно з Типовими тематичним планом і програмою навчання з питань охорони праці посадових осіб.
На підприємстві Положення про навчання з питань охорони праці розроблено без урахування специфіки виробництва та вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
Відсутній журнал нагляду (паспорт) на обладнання під тиском: 1) повітряний компресор інв... № 199.
Не представлено програми стажування (дублювання) по всім професіям та виконанню робіт.
Відсутній наказ роботодавця про пуск обладнання під тиском: 1) повітряний компресор інв. № 199
Не розроблені інструкції з режиму роботи і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском.
Не надано до перевірки розпорядчий акт по підприємству, яким встановлено посадову особу, яка має право видачі нарядів (розпоряджень) на виконання робіт на висоті та відповідно на яку покладається ведення «Журналу обліку робіт, що виконуються за нарядами та розпорядженнями».
Не подана в установленому порядку до Держпраці (її територіального органу) декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - Роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра;
Відсутні записи у журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці про допуск до самостійної роботи працівників, після закінчення стажування.
Електромонтер Герасименко О.І. та газоелектрозварник Глинський А.В., допущені до роботи без проходження навчання і перевірки знань з ПБЕЕС
Не проведено належним чином щорічне спеціальне навчання працівникам на право виконання робіт підвищеної небезпеки (електрозварювальні, газополум'яні роботи) (не розробляються відповідні програми, графіки занять, не створюються навчальні групи, не визначається термін навчання згідно програми, не ведуться журнали навчання та інш.).
Електроінструмент, захисно-вимикальні пристрої та кабелі-подовжувачі не пройшли періодичну перевірку не рідше як 1 раз на 6 місяців.
На підприємстві експлуатується без дозволу на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: - обладнання, що працює під тиском: 1) повітряний компресор , інв. № 199.
Не проводиться перевірка справності манометрів з записом у змінному журналі.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.01.2022 3055325 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.01.2021 2326423 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Пункт 3 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України від 17.03.2020 № 533-ХІ; Закон України від 04.12.2020 № 1071.
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.08.2020 2266557 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Рябко Тарас Олегович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Полтавській області
Крещик Леонід Васильович — завідувач сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Полтавській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2019 1419404 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Товкань Олексій Федорович — інженер з охорони праці тов «асфер груп»
Левченко Олександр Петрович — головний інженер тов «асфер груп»
Тузенко Володимир Олександрович — Директор ТОВ «АСФЕР ГРУП»
Порушення:
Не визначений список осіб, яким надано право вести оперативні переговори з енергопостачальною організацією та не узгоджений з місцевими органами Держпраці.
Працівники, задіяні на роботах в колодязях, не пройшли навчання і перевірку знань в установленому порядку.
Допускаються до роботи в електроустановках особи які не пройшли навчання і перевірку знань на відповідну групу з електробезпеки (Герасеменко О.І. слюсар-електромонтажник).
Не проводиться випробування запобіжних поясів (2 одиниці) та приладдя до них (не рідше одного разу за 6 місяців).
Роботи що повинні виконуватись за нарядами і розпорядженням не обліковуються в журналі обліку робіт за нарядами і розпорядженнями згідно форми визначеній в додатку 5 ПБЕЕС.
Спеціалістом з охорони праці не видаються в підрозділи підприємства обов’язкові до виконання приписи про наявні недоліки з питань охорони праці.
Особою відповідальною за електрогосподарство не визначений перелік робіт для електроустановок господарства, який виконується за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації.
Складений в установленому порядку з урахуванням специфіки виробництва, відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці містить не всі роботи, що виконуються на підприємстві.
Роботодавець не забезпечив створення комісії для приймання і перевірки ЗІЗ, що надходять на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів та результатам оцінки.
Член комісії (уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці) з перевірки знань з питань охорони праці підприємства у порядку, установленому Типовим положенням про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, не пройшла навчання та перевірку знань з питань охорони праці.
Керівник не забезпечив утримання, експлуатацію, обслуговування електроустановок відповідно до вимог чинних нормативних документів, а саме: - не призначив відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію працівника, який пройшов перевірку знань у встановленому порядку; - не забезпечив проведення технічного огляду електроустановок; - не забезпечив достатню кількість електротехнічних працівників; - не забезпечив перевірку знань працівників у встановлені строки згідно з вимогами ПТЕЕС; - не затвердив Положення про енергетичну службу, посадові інструкції і інструкції з охорони праці.
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; - роботи в колодязях.
Не ведеться журнал протиаварійних тренувань в діючих електроустановках.
На підприємстві відсутній журнал Технічного обслуговування і нагляду за засобами праці.
Відсутній затверджений роботодавцем перелік інструкцій з охорони праці, що діють на підприємстві.
На підприємстві не затверджений в установленому порядку перелік робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками.
Не затверджений роботодавцем складений в установленому порядку перелік професій та посад працівників, які звільняються від повторного інструктажу.
Відсутній наказ по підприємству про створення комісії для проведення перевірки знань з електробезпеки з електротехнічними та електротехнологічними працівниками.
На території підприємства працівники користуються власним транспортом.
Використовуються драбини без відповідних написів.
На території дільниці відсутнє позначення шляхів пересування та сходів.
На підприємстві не складений в установленому порядку перелік газонебезпечних робіт (з обов’язковим включенням до нього робіт в колодязях).
В «Журналі обліку та зберігання засобів захисту» не оформляється, перевірка періодичним оглядом стан засобів захисту та їх наявність із записом результатів огляду в журнал.
Працівникам не надана інформація або не проводиться інструктаж щодо користування засобами праці (умови користування, вірогідні поломки, першочергові дії у випадку аварії).
На підприємстві не здійснюється моніторинг технічного стану приміщень та споруд. Порушення вимог статті 13 Закону України «Про охорону праці» № 2694-ХІІ від 14.10.1992 р. (зі змінами).
На підприємстві відсутній журнал обліку та зберігання засобів захисту (від падіння з висоти).
Керівник не забезпечив комплектування працівників які виконують роботи в електроустановках усіма необхідними, випробуваними засобами захисту відповідно до норм комплектування
Не виконані вимоги законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, а саме виконання статті №17 Закону України №2694 щодо організації проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року: 1. Не проведені лабораторні дослідження умов праці працівників. 2. Не розроблені заходи щодо поліпшення умов праці у сфері гігієни праці. 3. Не представлені підтверджуючі документи щодо наявності засобів індивідуального захисту для працівників. 4. Не погоджені документи для організації та проведення попереднього (періодичних) медичних оглядів на підприємстві на 2019р. згідно вимог «Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246.
Не проведено випробування драбин.
На підприємстві використовується ручний електроінструмент без зазначення на корпусі інвентарного номеру, а також дати наступної перевірки.
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не пройшли інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
Інструкції з охорони праці розроблені не на всі види робіт, що виконуються на підприємстві.
На запобіжних поясах (2 одиниці), відсутні інвентарні номери.
По підприємству не проводиться перевірка опору ізоляції кабелів-подовжувачів.
Для організації безпечного руху по території підприємства не доведений до відома працівників схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в'їздів тощо.
Не проводиться випробування електроінструменту не рідше як 1 раз на 6 місяців.
Видача працівникам і повернення ними ЗІЗ не обліковується в особистій картці обліку спеціального одягу.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок з виконанням в актах опису у довільній формі стану безпеки електроустановок по відповідним критеріям, копії актів, по закінченні звітного періоду, не направлено в територіальні органи Держпраці.
До складу комісії з перевірки знань з питань охорони праці підприємства не включена уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці.
Не забезпечено виконання організаційних заходів якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: - не призначені особи, відповідальні за безпеку робіт що виконуються в електроустановках (працівник, який видає наряд, розпорядження; працівник, який дає дозвіл на підготовку робочого місця; керівник робіт; наглядач; члени бригади).
При виконанні робіт в колодязях не оформлюється в установленому порядку наряд-допуск.
До виконання робіт на висоті допускаються особи, які не пройшли відповідне спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці відповідно до вимог Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).
На підприємстві не розроблений в установленому порядку перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання).
Роботодавцем не організовано на підприємстві належний облік і контроль за видачою у встановлені строки ЗІЗ працівникам.
Відсутній інструктаж з електробезпеки з не електричним персоналом на першу групу з електробезпеки (не вказана назва або номер інструкції по якій проводиться інструктаж).
Не складені та не затверджені в установленому порядку плани робіт та графіки обстежень служби охорони праці.
Відсутні однолінійні схеми електричних з'єднань для нормальних режимів роботи, не вносяться зміни в однолінійні схеми, які виникли в процесі експлуатації електроустановок.
Відсутній список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.09.2018 2126400 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2018 1365356 Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Ганюшкін Сергій Володимирович — Виконавчий директор
Левченко Олександр Петрович — головний інженер тов «асфер груп»
Порушення:
Допущено виконання робіт (реконструкція підземного переходу) без проектно технологічної документації (проекту виконання робіт, технологічних карт, тощо).
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведеться з порушеннями, а саме при проведенні первинного інструктажу: - в стовпчику 2 не вказується дата інструктажу; - в стовпчику 3 не вказуються ініціали особи яку інструктують.
До виконання робіт із підвищеною небезпекою в умовах дії небезпечних і/або шкідливих виробничих факторів допускаються особи які не пройшли попередній медичний огляд.
Роботодавцем не отримано дозвіл центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: - зведення, монтаж і демонтаж будинків, споруд, зміцнення їх аварійних частин.
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці в закладі ведеться з порушеннями, а саме: в стовпчику 4 не вказується вік осіб, яких інструктують.
На підприємстві роботодавцем не створена служба охорони праці.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом