Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (5)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КОМФОРТ" ДНІПРОРУДНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

#41636720

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.05.2022 3151766 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
комунальне підприємство
Запорізька обл., Василівський р-н, м. Дніпрорудне, просп. Ентузіастів, буд. 4
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.08.2021 2894924 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Запорізькій області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка усунення субєктом господарювання раніше виявлених порушень
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кайнов Едуард Валерійович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві,на транспорті та зв’язку Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.05.2021 2320463 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Арабаджи Михайло Костянтинович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Мудрік Тетяна Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Касілов Павло Вікторович — Старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Кубарь Дмитро Вікторович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Рупчева Анжеліка Вікторівна — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Басманов Станіслав Сергійович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Порушення:
КП «КОМФОРТ» ДМР здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади від технологічного обладнання та об’єктів пов’язаних з утворенням забруднюючих речовин а саме: - Транспортної дільниці за адресою: Запорізька обл., Василівський р-н, м. Дніпрорудне, вул. Титова, 71; - Полігону твердих побутових відходів м. Дніпрорудне, що розташований в урочищі Скелянської балки Василівського району.
Не здійснюється контроль за станом місць чи об’єктів розміщення власних відходів. Під час обстеження території транспортної дільниці КП «КОМФОРТ» ДМР за адресою: Запорізька обл., Василівський р-н, м. Дніпрорудние, вул. Тітова, 71, у місці збирання побутових (комунальних) відходів, зафіксовано змішування відходів, для яких в Україні існує відповідна технологія утилізації: папір, картон; відходи поліетилену; ПЕТ-пляшки; тара використана, забруднена пластикова; промащений пісок; промащена обтирка; тощо.
Не забезпечується захист земель від засмічення, а так саме не уживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки: під час візуального обстеження території полігону твердих побутових відходів (Запорізька обл., Василівський р-н, Скельківська сільська рада; кадастровий номер земельної ділянки 2320986600:02:021:0001) встановлено факт псування земель, а саме підприємством КП «КОМФОРТ» ДМР здійснено розміщення будівельних відходів на відкритому ґрунті. Загальна площа засміченої земельної ділянки становить 171 м² (19м х 9м), середня висота 1 м
Не забезпечується захист земель від забруднення, а так саме не уживаються заходи щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки: під час планової перевірки встановлено забруднення ґрунтів, зумовлене господарською діяльністю КП «КОМФОРТ» ДМР, понад встановлені гранично допустимі концентрації небезпечних речовин на території полігону твердих побутових відходів (Запорізька обл., Василівський р-н, Скельківська сільська рада; кадастровий номер земельної ділянки 2320986600:02:021:0001). Загальна площа забрудненої земельної ділянки становить 171 м² (19м х 9м). Акт відбору проб ґрунтів від 14.05.2021 № 5-21/З, Протокол вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів від 25.05.2021 № 14-21/З.
Не дотримуються правила експлуатації полігонів твердих побутових відходів, а саме: - не дотримуються вимоги зазначені у пунктах 2.2, 3.3, 3.16, 3.27, 4.1, 5.9, 5.10, 5.11, 5.12, 5.13, 6.7 Правил, затверджених наказом № 435; - не дотримуються вимоги зазначені у пунктах 1.4, 1.7, 1.8, 1.9, 7.3 Правил, затверджених наказом № 196.
На КП «КОМФОРТ» ДМР не проведені заходи для визначення джерел утворення наступних видів відходів, що утворюється при здійсненні господарської діяльності: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо. Не визначені склад і властивості зазначених видів відходів та ступінь їх небезпечності для навколишнього природного середовища.
Не надається місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, уповноваженим органам виконавчої влади у сфері поводження з відходами інформація про відходи та пов'язану з ними діяльність, а саме підприємством КП «КОМФОРТ» ДМР не подається до органу державної статистики статистична звітність щодо поводження з відходами за формою № 1-відходи (річна) за їх наступними видами: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо.
Відсутній Дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами.
На території транспортної дільниці за адресою: Запорізька обл., Василівський р-н, м. Дніпрорудне, вул. Титова, 71 допущено розлив нафтопродуктів на твердому покритті.
Відсутні документи що посвідчують державну реєстрацію право власності чи право користування (в тому числі право оренди) земельною ділянкою, на якій розташовано транспортну дільницю
Не здійснюються заходи для максимального збирання, зберігання та передачі відходів спеціалізованим підприємствам, установам та організаціям, що займаються збиранням, обробленням та утилізацією відходів, відповідно до вимог екологічної безпеки: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо.
Не здійснюється контроль за станом місць чи об’єктів розміщення власних відходів. Не розроблені спеціальні паспорти на відходи, які утворюються при здійсненні господарської діяльності підприємства із зазначенням характеристики, найменування та коду відходів (згідно з державним класифікатором відходів), їх кількісний та якісний склад, походження, а також відомості про методи контролю та безпечного поводження з ними: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо.
На час перевірки відсутні відомості щодо внесення щорічних змін до реєстрової карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів. Не розроблені реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів по їх наступним видам: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо.
Під час візуального обстеження території полігону твердих побутових відходів, який знаходиться у користуванні КП «КОМФОРТ» ДМР (Запорізька обл., Василівський р-н, Скельківська сільська рада; кадастровий номер земельної ділянки 2320986600:02:021:0001) встановлено факт несанкціонованого розміщення будівельних відходів на відкритому ґрунті, загальною площею 171 м² (19м х 9м) та середньою висотою 1 м.
На підприємстві організовано ведення первинного поточного обліку кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються за встановленою формою № 1-ВТ не за всіма їх видами. Зокрема, не організовано облік наступних видів відходів: спецодяг використаний, зіпсований; спецвзуття зношене, зіпсоване; використані або відпрацьовані засоби індивідуального захисту робітників; тара використана, забруднена пластикова; тощо.
Підприємством КП «КОМФОРТ» ДМР здійснюється захоронення не перероблених (необроблених) побутових відходів на території полігону твердих побутових відходів (Запорізька обл., Василівський р-н, Скельківська сільська рада).
Підприємством не забезпечено щоквартальне подання інформації про стан поводження з відпрацьованими мастилами (оливами) згідно Порядку, затвердженого постановою КМУ № 1221 від 17.12.2012.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.05.2021 2279310 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
15 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Роговий Володимир Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві, на транспорті та зв’язку управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Запорізькій
Кайнов Едуард Валерійович — головний державний інспектор відділу нагляду у агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, будівництві,на транспорті та зв’язку Головного управління Держпраці у Запорізькій області
Порушення:
На гаку тельферу, що керується з підлоги, вантажопідйомністю 3т, на Транспортній дільниці, запобіжний пристрій, що замикає зів гака знаходиться у несправному стані (не повністю замикає зів гаку)
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці Дільниці благоустрою, в графі 5 не зазначено назва та номер інструкції, за якою проводиться повторний інструктаж працівникам підприємства
До переліку робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками, затвердженого наказом роботодавця, не включено роботи верхолазні (вище 5м)
На підприємстві ведеться журнал обліку видачі інструкцій з охорони праці, який не відповідає вимогам додатку 5 до НПАОП 0.00-4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці, відсутній запис про видання комплекту інструкцій керівнику Транспортної дільниці
Керівником підприємства не визначено, відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці, перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), а також тривалість стажування (дублювання).
Роботодавець за рахунок тривалості робочої зміни не організував внутрішні регламентовані перерви для відпочинку працівників, які працюють за комп’ютерами (бухгалтерія, секретар, інженер з охорони праці), відповідно до Державних санітарних правил і норм роботи з візуальними дисплейними терміналами електронно-обчислювальних машин ДСанПІН 3.3.2.007-98, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 10 грудня 1998 року № 7
Не організовано на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки засобів індивідуального захисту (захисні каски, спеціальний одяг, сигнальні жилети, запобіжні пояси тощо)
На підприємстві ведеться журнал реєстрації інструкцій з охорони праці, який не відповідає вимогам додатку 5 до НПАОП 0.00-4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці
На підприємстві не призначено наказом працівника відповідального за утримання вантажопідіймальних машин, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання в справному стані (тельфер, автогідропідйомник)
На табличці тельферу, що керується з підлоги, вантажопідйомністю 3т, на Транспортній дільниці, не оновлено дати наступного часткового та повного технічного огляду
У місці проведення робіт тельферу, що керується з підлоги, вантажопідйомністю 3т, на Транспортній дільниці, не вивішені графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів
Не розроблений та не затверджений Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці
План-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці не затверджений роботодавцем та не ознайомлено працівників підприємства з ним
На підприємстві не призначено наказом працівника, який має вести облік вантажопідіймальних машин, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання (тельфер, автогідропідйомник)
Не проведено аудит охорони праці, оцінки технічного стану виробничого обладнання та устатковання, не вжито заходів щодо усунення небезпечних для здоров’я виробничих факторів
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.05.2020 1887137 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні