Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Перевірки (1)

ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "БІЛОЦЕРКІВМАЗ"

#41091471

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
09.03.2021 2503344 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Підприємство
09100, Київська обл., м. Біла Церква, Бульв. Михайла Грушевського, 13
Учасники:
Сюрха Андрій Сергійович — Головний інспектор віддлу запобіганням надзвичайним ситуаціям Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України у Київській області майор служби цивільного захисту
Порушення:
На будівлях об`єкту не встановлено покажчик (об`ємний зі світильником або плоский із застосуванням світло відбивних покриттів) з нанесенням на нього літерного індексу ПГ, цифрового зазначення відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначення виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Не здійснено перевірку пристроїв блискавкозахисту будівель відповідно до вимог діючих норм (нежитлова будівля літ «Я»; нежитлова будівля літ «Х»; нежитлова будівля літ «Н»; нежитлова будівля літ «З»; нежитлова будівля літ «2Д»; нежитлова будівля літ «1-М»; нежитлова будівля літ «Т»; нежитлова будівля літ. «С»).
Не забезпечено виконання заходів цивільного захисту шляхом розроблення ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки на об’єкті з урахуванням усіх чинників небезпеки, відповідно до вимог пункту 7 наказу МНС №140 від 16.08.2005 року «Про внесення змін до наказу МНС України від 18.12.2000 N338».
Дерев`яні конструкції даху не піддано вогнезахисному оброблянню з забезпеченням І-ї групи вогнезахисної ефективності (нежитлова будівля літ. «Х»).
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами, стволами та важелями для полегшення відкривання вентиля. (нежитлова будівля літ. «Н»).
Нежитлові приміщення в нежитловій будівлі літ. «С»; нежитлова будівля літ «2Д»; нежитлова будівля літ. «Я»; нежитлова будівля літ. «Х»; нежитлова будівля літ «1-М» не обладнані системами протипожежного захисту у відповідності до вимог діючих норм.
Пожежні щити в приміщеннях об’єкту не укомплектовано згідно норм належності, а саме: вогнегасниками – 3 шт., ящик з піском – 1 шт.,покривало з негорючого тепло ізолюючого матеріалу розміром 2х2 – 1 шт., багор або лом та гак – 2 шт., лопати – 2 шт., сокири – 2 шт. (нежитлова будівля літ. «С»).
У будівлі адміністративного корпусу встановлено глухі грати, котрі не забезпечені можливістю розкриття, розсування або знімання на період перебування людей в приміщеннях. (нежитлова будівля літ. «Т»; нежитлова будівля літ. «З»).
Не проведено технічне обслуговування наявних засобів первинного пожежогасіння (вогнегасників).
Не проведено об’єктові тренувань і навчань з питань цивільного захисту.
Будівлю та приміщення об’єкту не забезпечено необхідною кількістю засобів первинного пожежогасіння (вогнегасниками)
Не забезпечено мінімальну межу вогнестійкості несучих металевих конструкцій покрівлі у відповідності до вимог таблиці 1 ДБН В.1.1-7:2016 (нежитлова будівля літ. «Я»).
З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на об’єкті не створено добровільну пожежну охорону.
Не виконано замір опору ізоляції та захисту електричних мереж від короткого замикання (нежитлова будівля літ «Я»; нежитлова будівля літ «Х»; нежитлова будівля літ «Н»; нежитлова будівля літ «З»; нежитлова будівля літ «2Д»; нежитлова будівля літ «1-М»; нежитлова будівля літ «Т»; нежитлова будівля літ. «С»).
Для всіх будівель та приміщень виробничого й складського призначення не визначено категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016, а також клас зони згідно з НПАОП 40.1-1.32-01.
Знижено рівень пожежної безпеки об`єкту в частині заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, які відокремлюють приміщення електрощитової та суміжні виробничі приміщення шляхом встановлення протипожежних дверей з відповідним класом вогнестійкості. (нежитлові приміщення в нежитловій будівлі літ. «С»).
Не представлено проектну документацію на змонтовані системи протипожежного захисту (нежитлова будівля літ «Т»; нежитлова будівля літ. «Н»).
Не здійснюється випробування системи зовнішнього протипожежного водопостачання на тиск та витрату води з оформленням відповідного акту.
Не винесено за межі приміщення складського призначення, в якому зберігаються горючі матеріальні цінності електричні щитки освітлювальних електромереж з автоматами вимкнення, з послідуючим їх монтажем із-зовні зазначених приміщень складського призначення на негорючих будівельних основах. (нежитлова будівля літ. «Х»).
Посадові особи та працівники об’єкту не пройшли навчання з питань пожежної безпеки у порядку встановленому ПКМУ від 26.06.2013 року №444.
Знижено рівень пожежної безпеки об’єкту, а саме нежитлову будівлю літ. «С» не розділено на протипожежні відсіки шляхом встановлення протипожежних перешкод з відповідним класом вогнестійкості у відповідності до вимог СНиП 2.09.02-85*.
Тривожні сповіщення від приладу приймально-контрольного пожежного системи протипожежного захисту не виведено на пульт пожежного спостерігання відповідно до вимог пункту 5.8. ДБН В.2.5-56:2014. (нежитлова будівля літ «Т»; нежитлова будівля літ. «Н»).
Здійснено захаращення сходової клітини типу СК1 шляхом розташування різного устаткування. (нежитлова будівля літ. «Т»).
Відсутні посвідчення встановленого зразка про проходження функціонального навчання відповідними категоріями осіб у сфері цивільного захисту.
Будівля та приміщення об’єкту не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 та ГОСТ 12.4.026-76
Роботу новоутвореного підприємства й використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості розпочато без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
На об’єкті не здійснюється щомісячний огляд наявних в експлуатації вогнегасників з занесенням результатів до відповідного журналу.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом