Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (15)
Будівництво (3) Перевірки (3)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДЕЛЬТА КЛАСІК"

#40922120

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
16.05.2022 3168565 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Нове будівництво багатофункціонального громадського комплексу з об’єктами спорту, відпочинку, розваг та торгівлі
69000, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Немировича-Данченка, 64
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.10.2021 2917123 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Запорізькій області Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: додерження вимог законодавства у сферах ПБ , ТБ
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Солощук Евгеній Леонідович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Шендрик Сергій Володимирович — начальник відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Запорізькій області Шендрик Сергій Володимирович
Залата Євген Миколайович — головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Запорізькій області
Порушення:
Вхід на сходи С1 (в осях «А-Б» та «7-9») з підвального поверху не виконано через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі всупереч вимогам пункту 6.36 ДБН В 1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Відсутня виконавча та експлуатаційна документація з приймання та підтримання експлуатаційної придатності пристроїв захисту зовнішніх установок від розрядів блискавки, наявність яких передбачена вимогами розділів 4.2. та 5.12.1 ДСТУ 9047:2020 "Системи протипожежного захисту. Настанова з підтримання експлуатаційної придатності", а саме: акт приймання в експлуатацію інженерних систем та технологічного обладнання (ІСтаТо) блискавкозахисту; експлуатаційний журнал ІСтаТо блискавкозахисту;
Не здійснено монтаж системи протидимного захисту всупереч вимогам пункту 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не встановлені протипожежні перегородки 2-го типу у коридорах завдовжки понад 60 м всупереч вимогам пункту 7.3.5 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".
Не встановлені пристрої для самозачинення та ущільнення в притулах дверей виходів сходових кліток, всупереч вимогам пункту 7.2.11 ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва. Загальні вимоги»
Будівлю комплексу не обладнано системою оповіщення про пожежу та керування евакуюванням людей не нижче 4-го типу всупереч проектних рішень та пункту 10.13 ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення»
Не забезпечений дистанційний запуск пожежних насосів від кнопок та автоматично від датчиків положення запірних вентилів в шафах пожежних кран-комплектів внутрішнього пожежного водогону, всупереч вимог пункту 8.13 ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво», пункту 11.3.1.4 ДБН В.2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Відсутня інструкція для працівників охорони (сторожів), в якій визначені їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Відсутні покажчики розташування пожежних гідрантів (об’ємні зі світильником, або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесенням на них: літерного індексу ПГ, цифрові значення відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметру трубопроводу в мм., зазначенням виду водогінної мережі (тупикова чи кільцева)
Будівлю комплексу не обладнано системою пожежної сигналізації з адресними компонентами, всупереч вимогам пункту 7.2.27, пункту 4.8.1.4 додатку А, ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Не забезпечено підпор повітря в сходову клітку Н4 та її тамбур-шлюзи (в вісях «Р-Т» «20-23») всупереч вимогам пунктів 7.3.29, 7.1.4 ДБН В 1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
На полотнах дверей приміщень складського призначення відсутні таблички з вказанням категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки за ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за правилами улаштування електроустановок
Не проведені роботи з вогнезахисту металевих конструкцій будівлі комплексу для підвищення їх межі вогнестійкості, всупереч вимогам пункту 5.3 таблиці 1 ДБН В 1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Не здійснено монтаж внутрішнього протипожежного водопроводу, не встановлені пожежні кран-комплекти всупереч вимогам ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво»
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж електроустановок від короткого замикання
Не розміщено пожежні щити (стенди) на території об’єкта з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м2 захищуваної площі.
Будівлю комплексу не обладнано автоматичними системами пожежогасіння всупереч додатку А ДБН В 2.5-56:2014 "Системи протипожежного захисту"
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи
Особи, які виконують роботи, пов'язані з підвищеною пожежною небезпекою не пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) в порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях"
Відсутня технічна документація (протоколи натурних вогневих випробувань, акти виконаних робіт) системи зовнішнього облицювання (сендвіч-панелі) будівлі комплексу , що підтверджують відповідну до вимог пункту 5.6 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва" групу горючості матеріалів
Не забезпечено функціонування пожежних ліфтів всупереч вимог пунктів 8.17, 8.18 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДСТУ-Н Б 8.2.2-38, ДСТУ 7201.
Не забезпечено проходження усіми працівниками інструктажів з питань пожежної безпеки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях". До роботи допускаються особи, які не пройшли інструктаж з пожежної безпеки.
Біля входу в приміщення насосної станції системи внутрішнього протипожежного водопостачання відсутній напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі
Об’єкт не забезпечено зовнішнім протипожежним водопостачанням всупереч вимогам пунктів 6.2.3 ДБН В.2.5-74:2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди. Основні положення». Не забезпечено проведення випробування на тиск та витрату води з оформленням акта мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу (пожежних гідрантів) у відповідності до вимог Наказу МВС від 15.06.2015 № 696 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 липня 2015 р. за № 780/27225 «Про затвердження Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання»
В сходових клітках СК1 комплексу відсутні вікна з пристроями для їх відчинення, площею не менше 1,2 м2, всупереч вимогам пункту 7.3.26 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва"
Відсутнє евакуаційне освітлення сходових кліток, зовнішніх сходів, коридорів, проходів та інших шляхів евакуації
Допускається використання електричних світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) в місцях зберігання горючих матеріалів (пожежонебезпечних зонах)
Не встановлені протипожежні двері з відповідними класами вогнестійкості у протипожежних перешкодах, що відокремлюють пожежонебезпечних приміщень складського призначення (комор та ін.) всупереч вимогам пункту 10.3.6 ДБН В.2.2-9:2018 «Громадські будинки та споруди» та пункту 6.4 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва"
Керівником та відповідальними посадовими особами не пройдено навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Не здійснено зашпарування негорючими матеріалами з нормованою межею вогнестійкості для огороджувальних конструкцій за таблицею 1 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва" зазорів (отвори) в міжповерхових перекриттях та протипожежних перегородках, що утворилися в наслідок перетинання комунікаціями
Радіальну сходову не відокремлено від прилеглих до них коридорів та інших приміщень протипожежними перегородками 1-го типу. всупереч вимогам пунктів 6.38, 7.3.34 ДБН В 1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Територію та приміщення не забезпечено необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння (вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом) відповідно до розрахунку кількості первинних засобів пожежогасіння об'єкту
Вестибюль, що має сполучення зі сходовою кліткою, не відокремлено від суміжних приміщень протипожежними дверима 2-го типу, з межею вогнестійкості не менше ЕІ 30 всупереч вимогам пунктів 6.37 та 6.38 ДБН В 1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Евакуаційний вихід з підвальних приміщення не відокремлено від загальної сходової клітки (в осях «А-Б» та «7-9») суцільною протипожежною перегородкою 1-го типу на висоту одного поверху всупереч вимогам підпункту «В» пункту 7.2.1 ДБН В 1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Не проведено розрахунок рівня пожежної безпеки людей та індивідуального пожежного ризику (параметрів шляхів та часу евакуації людей у випадку пожежі) на об’єкті за вимогами ДСТУ 8828:2019 «Пожежна безпека. Загальні положення»
Відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки на об’єкті, в яких повинні вказуватися: вимоги щодо утримання евакуаційних шляхів та виходів; спеціальні місця для куріння та вимоги до них; порядок утримання приміщень, робочих місць; порядок зберігання та застосування легкозаймистих рідин, горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР), пожежовибухонебезпечних речовин і матеріалів; порядок прибирання робочих місць, збирання, зберігання та видалення горючих відходів, промасленого ганчір’я; порядок утримання та зберігання спецодягу; місця; порядок проведення зварювальних та інших вогневих робіт; порядок огляду, вимкнення електроустановок, приведення в пожежобезпечний стан приміщень та робочих місць, закриття приміщень після закінчення роботи; обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі
Не встановлені протипожежні двері з відповідними класами вогнестійкості у протипожежних перешкодах, що відокремлюють приміщення електрощитових та вентиляційних камер всупереч вимогам пункту 10.3.6 ДБН В.2.2-9:2018 «Громадські будинки та споруди» та пункту 6.4 ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва"
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
24.05.2021 2504376 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Нове будівництво багатофункціонального громадського комплексу з об’єктами спорту, відпочинку, розваг та торгівлі
69000, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Немировича-Данченка, 64
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні