Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (4) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТОРГОВИЙ ДІМ "ІНТЕРЕЛЕКТРО"

#40914220

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
12.02.2022 3106017 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, запроваджений Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 № 533-IX
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Підприємство
17500, Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Козача, 56
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.04.2021 2290056 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
40 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Обєкт 1
Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. 1 Козача, 56
Учасники:
Ворчак Віктор Васильович — головний державний інспектор відділу нагляду вмашинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Гузенко Юлія Вікторівна — лікар з гігієни відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Не представлений відповідний протокол перевірки знань електротехнологічних працівників з питань електробезпеки ( 2-га група ), посада або професія яких пов’язана з експлуатацією електротехнічної частини виробничого обладнання.
Не представлений розроблений графік ППР на проведення технічного огляду, поточних і капітальних ремонтів технологічного обладнання, що використовується в процесі виробництва , з відмітками про виконання ремонтних робіт в журналі.
Відсутній перелік інструкцій з охорони праці по професіям та видам робіт на підприємстві в кожному структурному підрозділу (цех волочіння, цех 101, цех перемотки, РМЦ, головний виробничий цех, та інші) затверджених роботодавцем.
Не розроблено перелік питань та екзаменаційні білети з урахуванням специфіки виробництва, для перевірки знань з питань охорони праці у працівників.
Екструзійні лінії SINGCHEER 120+50, SINGCHEER 120+65, SINGCHEER 90+50, SINGCHEER 80 обладнані високовольтним пристроєм до 25кВ, але порядок та організація безпечної експлуатації цих пристроїв нічим не визначена, не представлені підтверджуючі документи.
Наказом по підприємству із числа посадових осіб не призначені відповідальні за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання та об’єктів: - небезпечного технологічного обладнання.
Не визначений порядок проведення технічного огляду електроустановок та його оформлення, не представлені підтверджуючі документи.
В Положенні про службу охорони праці (наказ №39 від 25.06.2019р.) не враховано зміни, які внесені до Типового положення про службу охорони праці наказом Міністерства соціальної політики № 148 від 31.01.2017р.
Не представлений відповідно розроблений та затверджений перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.
Список працівників , які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджений з Управлінням Держпраці.
В журналі обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві не завжди ставляться підписи осіб, які отримали інструкції з охорони праці.
Не розроблені та відповідно затверджені організаційні заходи , що убезпечують працівників під час роботи в електроустановках (відповідальна особа головний енергетик Фесенко А.М.).
Не представлені відповідні документи про проведене опосвідчення стану безпеки електроустановок та електрообладнання відповідною комісією.
Допуск до стажування відповідно (кількість змін та інше) не відмічається в журналі реєстрації інструктажів із відповідним записом.
Не визначена та відповідно затверджена організаційна структура енергетичної служби з її кількісним та якісним складом (оперативних, оперативно-ремонтних, ремонтних) електротехнічних працівників в електроустановках (затв. Положення про енергетичну службу 04.01.2021р. цього не визначає).
Не розроблені всі необхідні інструкції, що діють на підприємстві, на основі чинних державних міжгалузевих і галузевих нормативних актів про охорону праці, примірних інструкцій та технологічної документації підприємства, з урахуванням конкретних умов виробництва та вимог безпеки ,викладених в експлуатаційній та ремонтній документації підприємств-виробників обладнання, що використовується на даному підприємстві (наказ №29 від 12.03.2018р. п.1.3 Положення про розробку інструкцій з охорони праці)
Не визначаються всі необхідні заходи безпеки під час виконання робіт по наряду – допуску, розпорядженню з оформленням їх в журналі обліку робіт.
Перелік інструкцій з охорони праці (затв. наказ №29 від 14.01.2021р.) відповідно до вимог по професіям та видам робіт на підприємстві потребує перегляду доповненню та по новому затвердженню.
В журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не завжди вказується назва виробничого підрозділу (див. 20.01.2021р. та інші).
Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведуться з порушенням вимог, а саме коли під час проведення первинного та повторного інструктажів заповнюється графа 6 «причина проведення позапланового або цільового інструктажу».
Не представлена вся необхідна проектна та виконавчо-технічна документація у відповідальної особи за електрогосподарство.
Не представлений відповідний журнал обліку аварій на підприємстві.
Захисне заземлення електродвигунів технологічного обладнання ( скручувальної машини, волочильного стану та інші), приєднане на ремонтний болт цього двигуна , що не забезпечує та не відповідає вимогам безпеки.
На підприємстві не розроблені в обсязі вимог комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійного захворювання, аваріям і пожежам.
Не представлені в повному обсязі всі необхідні сертифікати відповідності (свідоцтва) на електрообладнання, конструкції, комплектувальні деталі, вузли вітчизняного та іноземного виробництва та відповідно до них паспорти , інструкції та інша експлуатаційна документація з перекладом українською (російською) мовою
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці позаплановий та цільовий інструктаж та причинами його проведення взагалі не оформляється, відсутні відповідні записи.
Не визначений порядок та організація безпечної роботи з мегомметром на 1000В та на 2500В під час вимірювання опору ізоляції з відповідним його оформленням нарядом-допуском або розпорядженням.
Не представлені відповідні затверджені (щорічно) переліки робіт, що виконуються за нарядами , розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації в електроустановках .
Не визначений порядок підготовки робочого місця та допуск до роботи в електроустановках , в т.ч. і для відряджених працівників («Чернігівська політехніка» електровимірювальна лабораторія та інші).
Заземлюючі та нульові захисні провідники механічної дільниці відповідно не захищені від хімічних впливів та механічних ушкоджень указаних в робочих кресленнях
Керівник підприємства не забезпечив утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок та електрообладнання (іноземного виробництва) їх технічний огляд згідно розроблених та затверджених інструкцій (експлуатаційних, виробничих, інструкцій з охорони праці).
Служба охорони праці (начальник відділу з ОП Савченко Г.О.) не забезпечує контроль за безпечною експлуатацією електроустановок з IV групою з електробезпеки, відсутні підтверджуючі документи.
Не визначений та відповідно не проводиться одноосібний огляд електроустановок оперативними працівниками, які обслуговують цю електроустановку, з оформленням його в оперативному журналі.
Під час перевірки знань з питань охорони праці працівників комісією підприємства у протоколах перевірки знань не завжди вказується перелік основних нормативно-правових актів з охорони праці, за якими проводилась перевірка знань (див. протокол №17 від 25.02.2021р.та інші).
Працівники та самі електроустановки не забезпечені в повному обсязі згідно норм комплектування електрозахисними засобами захисту.
Не представлені відповідні затверджені (щорічно) списки працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт в електроустановках .
Не представлене відповідно розроблене та затверджене Положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві, з урахуванням специфіки виробництва та вимог нормативно-правових актів з охорони праці (наказ №23 від 12.03.2018р. цього не визначає)
Не представлений визначений перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування, а також тривалість стажування відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.
Не представлені в повному обсязі виконуваних робіт затверджені інструкції з охорони праці в електроустановках для електротехнічних та електротехнологічних працівників.
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці ведеться з порушеннями, а саме: не вказується вік особи яку інструктують.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.02.2020 1719383 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
28 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Склади04073, м. Київ, Подільський район, вул. Сирецька, 25-А
04073, м. Київ, Подільський р-н, вул. Сирецька, 25-А
Учасники:
Козлов Павло В'ячеславович — завідувач складом
Дмитрюк Сергій Олександрович — Головний інспектор відділу з запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Подільського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
в складських приміщеннях допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж;
не наданий договір на передавання тривожних сповіщень від приладу приймально-контрольного пожежного системи протипожежного захисту офісних приміщень на пульт пожежного спостерігання, в порушення ДБН В.2.5-56;
допускається встановлення ґрат на вікнах офісних приміщень
не проведено перевірку захисту будівлі складу від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
в складських приміщеннях робочі місця комірників не обгороджені заскленими перегородками з негорючих матеріалів заввишки не менше 1,8 м, які не повинні перешкоджати вільній евакуації людей та матеріальних цінностей;
несучі металеві конструкції, вузли жорсткості складських приміщень будівлі не виконані з нормованим класом вогнестійкості для цих конструкцій;
в складському приміщенні полиці стелажів, висота яких більша 3-х метрів виконано з горючих матеріалів;
ширину проходів та місця штабельного зберігання не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно;
складські приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з передаванням тривожних сповіщень від приладу приймально-контрольного пожежного системи протипожежного захисту будівлі (приміщення), на пульт пожежного спостерігання, в порушення ДБН В.2.5-56;
здійснення господарської діяльність, без оформлення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки;
отвори в огороджувальних конструкціях і протипожежних перешкодах складського приміщення, які утворились під час прокладання електричних комунікацій та інженерного обладнання не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який забезпечує клас вогнестійкості та димогазонепроникнення, що вимагається будівельними нормами для цих перешкод;
з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в складських приміщеннях не виконані за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів;
складське приміщення не обладнано автоматичною системою пожежогасіння, в порушення ДБН В.2.5-56;
електричні щити, апарати відключення (вимикачі) силових та освітлювальних мереж складського приміщення не винесені на зовнішні стіни, поза межі (ззовні) вказаного приміщення на негорючі стіни (перегородки) або на окремі опори;
у складських приміщеннях допускається розміщення приміщень комірників.
не наданий договір на технічне обслуговування існуючої системи пожежної сигналізації офісних приміщень з спеціалізованою організацією, яка отримала ліцензію на право виконання цих робіт;
ширина проходів між стелажами складського приміщення менше 1-го метру;
в приміщеннях допускається складування горючих матеріалів на відстані менше 1 метру від електроустаткування та під електрощитами;
не надані акти проведення схованих робіт на прокладання електропроводки в офісних приміщеннях;
відстань між стінами та штабелями складського приміщення менше 0,8 метра;
для приміщень складського призначення, не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок»
складські приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу, в порушення ДБН В.2.5-56;
в складських приміщеннях будівлі проведено реконструкцію, без розробки проектної документації, яка повинна бути затверджена у встановленому порядку чим знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта;
отвори в протипожежних стінах складського приміщення не відокремлені від офісних приміщень протипожежними дверима з класом вогнестійкості не менше ЕІ 30 хвилин;
не проведений замір опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання;
лінії живлення до кожного побутового кондиціонера офісних приміщень не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії;
на території підприємства допускається встановлення тимчасової складської будівлі без дотримання протипожежних відстаней до існуючої будівлі;
не пройдено навчання з питань цивільного захисту керівником підприємства або уповноваженої особи на виконання функцій цивільного захисту на територіальних курсах;
Покарання: відсутні
03.02.2020 1962202 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Указ Президента України від 14.04.2014 № 405/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.06.2019 1652117 Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у зв’язку з настанням нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 21 травня 2019 року зі слюсарем-ремонтником ТОВ «ТД «ІНТЕРЕЛЕКТРО» Берьозком Олександром Сергійовичем, 1957 року народження, за місцем здійснення господарської діяльності за адресою: Чернігівська область, м. Прилуки, вул. Козача, 56
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Савченко Геннадій Олексійович — начальник відділу охорони праці
Порушення:
Головний механік М’язін О. М. не забезпечив належним чином контроль за додержанням слюсарем-ремонтником Берьозкою О. С. 21.05.2019 правил охорони праці і техніки безпеки. ( п.3.6.5 Посадової інструкції головного механіка № ПІ-01- 05-18)
Члени комісії з перевірки знань з питань охорони праці не пройшли навчання та перевірку знань вимог НПАОП 0.00-1.71-13 «Правила охорони праці під кас роботи з інструментом та пристроями», (п.3.11, п.4.4 НПАОП 0.00-4.12-05)
В інструкціях з охорони праці для токаря №ОП-02- 13-18 та інструкції з ОП для слюсаря-ремонтника № ОП-02-19-18 не зазначено про необхідність застосовувати притискні колодки для зачищення виробів на верстаті, (п.3.11 НПАОП 0.00-1.71-13)
Не проведено декларування відповідності матеріально-технічної бази щодо застосування технологічних транспортних засобів, (п. 9 та п.5 цод.7 ПКМ №48 від 07.02.2018)
До виконання робіт підвищеної небезпеки та тих що потребують професійного добору допускаються працівники за відсутності висновку психофізіологічної експертизи.
Не завжди перед перевіркою знань з питань охорони праці для працівників організовуються навчання: лекції, семінари та консультації, (п. 3.7 НПАОП 00-4.12-05)
Видача працівникам і повернення ними засобів індивідуального захисту не обліковується в особистих картках обліку спеціального одягу, рпецвзуття та інших засобів індивідуального [захисту, (п.4.10 НПАОП 0.00-4.01-08)
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки, а саме: вантажопідіймальних кранів та машин, (п.11 дод.З ПКМ №48 від 07.02.2018)
Головний механік М’язін О. М. не проходив навчання та перевірку знань вимог НПАОП 0.00- 1.71-13. (п.5.5 НПАОП 0.00-4.12-05)
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки, а саме: технологічного устаткування для переробки пластмас, полімерних матеріалів і гумотехнічних виробів, (п.6 дод.З ПКМ №48 від 07.02.2018)
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки, а саме: посудини, що працюють під тиском понад 0,05МПа. (п.10 дод.З ПКМ №48 від 07.02.2018)
Не проведено декларування відповідності матеріально-технічної бази для виконання робіт на висоті понад 1,3м. (п. 9 та п.6 дод.6 ПКМ №48 від 07.02.2018)
Інженер з охорони праці Савченко Г. О. не належним чином контролює проведення навчань з питань охорони праці. Головний механік та члени комісії не проходили навчання та перевірку знань вимог НПАОП 0.00-1.71-13. (п.3.14 НПАОП 0.00- 4.35-04)
Положення про службу охорони праці потребує перегляду та корегування з урахуванням специфіки виробництва, видів діяльності,чисельності працівників, умов праці та інших факторів. Положенням не передбачено структуру служби охорони праці та її чисельність, (п.1.2 НПАОП 0.00- 4.35-04)
Слюсар-ремонтник Берьозко 0. С. проводив зачищення металевого прута на токарному верстаті шкуркою без застосування притискних колодок. (п.3.11 розділ 3 НПАОП 0.00-1.71-13)
Слюсар-ремонтник Берьозко О. С. користувався рукавицями під час роботи на ввімкненому верстаті. кп.3.7 розділ 3 Інструкції з охорони праці для токаря |№ ОП-02-13-18)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.02.2018 1210042 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Порушення:
Показник загального утворення відходів за результатами діяльності підприємства у 2017 році не розраховано, декларація про відходи за 2017 рік не складалась та на реєстрацію не подавалась.
План організації роботи у сфері поводження з відходами на 2018 рік не розроблено
Організаційно-розпорядчі документи щодо поводження з відходами, що утворюються на підприємстві не розроблено; Не на всі види відходів за наявності договорів на передачу відходів з підприємствами, що мають відповідні дозвільні документи на збір, оброблення та утилізацію представлено підтверджуючі обліково-бухгалтерські документи щодо передачі цих відходів іншим суб’єктам господарювання.
У ході огляду території підприємства ТОВ «ТД «ІНТЕРЕЛЕКТРО» виявлено джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Експлуатація джерел викидів проводиться за відсутності дозволу на викиди.
Не забезпечено первинний поточний облік відходів, які утворюються в технологічних процесах підприємства, з записами до журналу встановленого зразку за формою № 1-ВТ.
Оцінка впливу на довкілля не проведена
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом