Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Перевірки (7)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОНІНТЕРВУГІЛЛЯ"

#40722939

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
14.02.2022 3216241 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка усунення порушень, зазначених у приписі позапланової перевірки від 06.04.2021 № 5.1-18/8-21 наданого після проведеної перевірки підприємства на дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Шевченко Наталія Анатоліївна — Головний державний інспектор відділу нагляду північного напрямку управління нагляду в промислововості і на об'єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Гончаренко Євгеній Анатолійович — Уповноважена особа Директор філії «ЗФ «Щербинівська» ТОВ «Донінтервугілля»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.08.2021 2900990 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Донецькій області Проведено
31 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Головко Ірина Володимирівна — Начальник відділу організації профілактичної роботи Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Сосєдко Олексій Олександрович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Бахмутського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області
Гончаренко Євгеній Анатолійович — уповноважена особа директор філії «Збагачувальна фабрика «Щербинівська» ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОНІНТЕРВУГІЛЛЯ"
Порушення:
Не вивішено на видних місцях відповідні інструкції щодо забезпечення безпеки працівників об’єкту у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру.
Територія об'єкту не доукомплектована первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Відсутні на території об’єкта на в’їздах (виїздах) схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів під’їздів пожежних автомобілів до них.
Відсутнє обвалування біля резервуарів зі зберіганням палива.
Відсутні вказівні знаки зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки. Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не забезпечена територія складу ПММ первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно з Правилами експлуатації та типовими нормами належності вогнегасників, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Допускається використання несправної запірної арматури. Зливно-наливні пристрої, трубопроводи, стояки та арматура повинні піддаватися регулярному оглядові та планово-попереджувальному ремонту. Виявлені несправності та витікання слід негайно усувати. а в разі неможливості усунення - відключати несправні елементи.
На резервуар не складено технологічну картку, в якій вказується номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання.
Не забезпечені територія об’єкта , а також будинки, споруди, приміщення відповідними знаками безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ EN ISO 7010:2019 Графічні символи. Кольори та знаки безпеки. Зареєстровані знаки безпеки.
Пожежні щити не забезпечують: захист вогнегасників від потрапляння прямих сонячних променів.
Відповідальним за пожежну безпеку на об’єкті не визначено необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння.
Не призначено посадову особу з питань цивільного захисту.
Не вказано на пожежному щиті (стенді) його порядковий номер та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Допускаються до роботи працівники, які не пройшли навчання, інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Об'єкт не забезпечений адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці і освітлюваним у темний час доби.
Не розроблені організаційно-розпорядчі документи щодо забезпечення техногенної безпеки.
Не проведено об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту.
Працівників об’єкта не забезпечено засобами колективного та індивідуального захисту.
Допускається розливання нафтопродуктів, зберігання пакувального матеріалу і порожньої тари безпосередньо у сховищах та на обвалованих майданчиках.
Не укомплектовано пожежний щит (стенд) згідно норм належності а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Не розроблено та не затверджено положення, інструкції щодо виконання вимог техногенної безпеки.
Особою, відповідальною за пожежну безпеку, не здійснюється, не рідше одного разу на місяць, огляд вогнегасників, що передбачено пунктом 10 розділу ІІІ Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
Не створено матеріально-технічну базу для функціонування об’єктових формувань цивільного захисту.
Наземні резервуари не пофарбовані білою (сріблястою) фарбою для запобігання дії сонячного проміння.
Відсутні металеві ящики в які прибираються промаслені обтиральні матеріали з кришками, які щільно закриваються.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, не затверджено номенклатуру та обсяги резерву відповідно до чинних вимог, матеріальні цінності, що поставляються до резерву, повинні мати сертифікат відповідності на весь нормативний термін їх зберігання.
Не проведено навчання керівного складу підприємства і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту на територіальних курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів.
Не проводиться періодичне обслуговування немеханізованого пожежного ручного інструменту, розміщеного на об’єкті у складі комплектації пожежних щитів (стендів), яке включає такі операції: - очищення від пилу, бруду та слідів корозії, - відновлення фарбування з урахуванням вимог стандартів, - відновлення потрібних кутів загострювання інструмента з дотриманням вимог стандартів.
Не розроблено для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі.
Не здійснюється постійний контроль за справністю дихальних клапанів та вогнезатримуючих пристроїв. При температурі повітря вище 0 °С перевірки повинні проводитися не рідше одного разу на місяць, а нижче 0 °С - не рідше двох разів на місяць. Узимку дихальні клапани та сітки повинні очищатися від льоду.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.04.2021 2557637 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та примислової безпеки на виробничих об'єктах автозаправних комплексах за адресами: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Олекси Тихого, будинок 27; Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Усурійська, будинок 2; Донецька область, місто Дружківка, вулиця Леваневського, будинок 52; Донецька область, місто Добропілля, вулиця Гагаріна, будинок 1/а.
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Ігнатьєв Олександр Миколайович — Головний державний інспектор відділу нагляду північного напрямку управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки
Шевченко Наталія Анатоліївна — Головний державний інспектор відділу північного напрямку управління нагляду в промисловості і на об'єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Гончаренко Євгеній Анатолійович — директор філії «ЗФ «Щербинівська» ТОВ «Донінтервугілля»
Порушення:
В приміщенні обслуговуючого персоналу складу ПММ відсутня технологічна схема об’єктів з нумерацією всього обладнання та запірної арматури.
На підприємстві на основі переліку робіт з підвищеною небезпекою, з урахуванням специфіки виробництва, роботодавцем не розроблений і не затверджений відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, а саме: - роботи з легкозаймистими та вибухонебезпечними речовинами, - злив, чистка резервуарів, тари та інших ємностей з-під нафтопродуктів та інших шкідливих речовин, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці
На складі паливно-мастильних матеріалів (далі ПММ) підприємства змонтована паливороздавальна колонка (обліковий пристрій + паливний насос), що підключена до електромережі та ємності з дизельним паливом з однієї сторони, та заправочного пристрою («пістолету») з другої сторони. Згідно Закону України «Про охорону праці» роботодавцем не отримано дозвіл на експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки - паливороздавальної колонки для ДТ (ЕТР-60, без інв.№).
Не проводиться технічне обслуговування і поточні ремонти обладнання складу ПММ.
Відсутній розроблений порядок підготовки обладнання складу ПММ до ремонту, включаючи схеми звільнення матеріалів.
У журналі вступного інструктажу не вказано вік слюсаря Токарева С.С.
Не призначено наказом директора відповідальну особу із складу інженерно-технічних працівників за безпечну експлуатацію та справний стан виробничого обладнання та обслуговуючий персонал складу ПММ
Слюсар Токарев С.С., допущен до виконання робіт роздавальника нафтопродуктів без повторного інструктажу, навчання та перевірки знань за інструкцією з охорони праці № 142 для роздавальника нафтопродуктів
Не було надано посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці слюсаря Токарева С.С. за формою додатка № 2 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці».
На складі ПММ відсутня кошма (як первинний засіб пожежогасіння).
Не проводиться зачистка резервуарів (ємності інв.№ № 8277, 8276, 8274, 8275) складу ПММ.
На складі ПММ підприємства змонтовані резервуари для зберігання рідкого палива (ємності інв.№ № 8277, 8276, 8274, 8275) , що не відповідають вимогам ТУ 78 України 260.001-93 «Резервуари для зберігання нафтопродуктів горизонтальні».
Відсутня програма стажування для роздавальника нафтопродуктів.
Слюсар Токарев С.С., який виконує роботи з підвищеною небезпекою, а саме роботи з надзвичайно займистими, легкозаймистими, займистими та вибухонебезпечними речовинами не забезпечений в повному обсязі спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими ЗІЗ (згідно розрахунку необхідної кількості спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ, затв. директором Філії «ЗФ «Щербинівська» «Донінтервугілля»), а саме: куртка утеплена, черевики утеплені, каска, респіратор, захисні окуляри.
На території складу ПММ відсутні улаштування блискавко захисту (громовідвід) ДСТУ Б В.2.5-38:2008. Улаштування блискавко захисту будівель і споруд
Не здійснюється зовнішній огляд на герметичність з'єднань і частин обладнання (відсутній журнал результатів огляду) складу ПММ
Слюсарю Токареву С.С., який виконує функції роздавальника нафтопродуктів, видача і повернення ним спецодягу та ЗІЗ обліковується в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ, не за встановленою формою
Відсутнє видиме заземлення електродвигуна паливо роздавальної колонки для ДТ (ЕТР-60, без інв.№).
Відсутні заводські паспорти резервуарів (ємності інв.№ № 8277, 8276, 8274, 8275) складу ПММ.
Відсутній графік технічного обслуговування і поточних ремонтів обладнання складу ПММ.
Відсутня будь яка експлуатаційна документація, яка підтверджує придатність ємностей інв. № 8277, 8276, 8274, 8275 для зберігання в них дизельного палива та відповідність вимогам чинного законодавства.
Відсутні дихальні клапани резервуарів (ємності інв.№ № 8277, 8276, 8274, 8275) складу ПММ.
Відсутні написи з вказаним номером резервуаруів (ємності інв.№ № 8277, 8276, 8274, 8275) і марки нафтопродукту, що зберігається.
Відсутня шафа ввідного рубильника електромережі складу ПММ не має оперативних написів та знаків безпеки
Не забезпечене належне утримання технологічного обладнання складу ПММ, а саме не прибрані та не зачищені проливи нафтопродуктів
На складу ПММ відсутні попереджувальні знаки в місцях що становлять небезпеку для життя і здоров'я працюючих.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.04.2021 2569172 Додержання законодавства про працю Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Зміна суб'єктом господарювання місця провадження господарської діяльності / суб'єкт господарювання не здійснює діяльність, що підлягає державному нагляду (контролю), за визначеною у плані адресою
Предмет перевірки: з питань виявлення неоформлених трудових відносин
Підстави:
За дорученням Прем’єр-міністра України
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.04.2021 2558364 Додержання законодавства про працю Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: виявлення неоформлених трудових відносин
Підстави:
За зверненням фізичної особи, стосовно якої порушено правила оформлення трудових відносин
Учасники:
Звягільський Михайло Якович — начальник відділу контролю західного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Часник Ігор Володимирович — Начальник відділу контролю північно-західного напрямку управління з питань праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці
Порушення:
В період з 01.01.2020 по 05.04.2021, по 30 працівникам, повідомлення про прийняття працівника на роботу подане Філією до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку, як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, після початку роботи працівника за укладеним трудовим договором
Покарання: відсутні
14.07.2020 1752183 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У зв'язку з дією ст. 3 Закону України від 02.09.2014 № 1669-VII "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Збагачувальна фабрика "Щербинівська”
85200, Донецька обл., м. Торецьк, вул. Історична, 11
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.01.2019 1602778 Геологічне вивчення надр, їх використання та охорона, а також використання і переробка мінеральної сировини (державний гірничий нагляд) Головне управління Держпраці у Донецькій області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: виконання раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Семеняк Олена Миколаївна — заступник директора з охорони праці
Гончаренко Євгеній Анатолійович — Директор філії "ЗФ "Щербинівська" ТОВ "Донінтервугілля"
Порушення:
Посадовими особами підприємства не виконуються графіки обстежень маршрутів. Відсутні приписи з виявленими порушеннями за перший квартал поточного року. Не у повному обсязі виконані обстеження у другому та третьому кварталах поточного року. Згідно представлених графіків посадові особи повинні були провести 33 обстеження у квартал. Фактично у Книзі приписів у наявності записано тільки 14 приписів.
Покарання: відсутні