Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (10)
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (10)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ"

#40685997

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.06.2021 2348499 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
48 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ "ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ"
64625, Харківська обл., Лозівський р-н, С. Яковлівка, вул. Дружби, буд. 37
Учасники:
Кирилович Олег Дмитрович — Головний інспектор відділу запобігання НС Лозівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Бондаренко Антон Андрійович — Директор ТОВ "Яковлівські Лани"
Порушення:
Для всіх будівель і приміщень складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
В кожному приміщенні об’єкта відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується - фото)
Керівництво ТОВ «Яковлівські Лани» не забезпечило виконання заходів у сфері цивільного захисту на об’єкті. (підтверджується - відсутні документи)
Будівлю майстерні,гаражів, складські приміщення та адміністративну будівлю підприємства не забезпечено вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Не створено умови для забезпечення успішного гасіння пожеж, а саме не забезпечено об’єкт достатньою кількістю води для цілей зовнішнього пожежогасіння.
Наземні резервуари для зберігання ЛЗР та ГР не пофарбовані білою (сріблястою) фарбою для запобігання дії сонячного проміння. (підтверджується – фото)
На підприємстві відсутня добровільна пожежна охорона
В приміщеннях механічної майстерні експлуатуються електросвітильники з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (підтверджується - фото)
Керівником не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Застосовується для опалення побутового приміщення механічної майстерні нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання. (підтверджується – фото)
В приміщеннях складу запчастин в одній секції з автомобільною гумою, а також ЛЗР та ГР, зберігаються інші товари та матеріали (підтверджується – фото)
В приміщеннях механічної майстерні з прибудовами відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюється не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (підтверджується - фото)
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Відсутнє обвалування складу ЛЗР та ГР. (підтверджується – фото)
Електророзетки, вимикачі та перемикачі в приміщеннях механічної майстерні встановлені по дереву без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра. (підтверджується -фото)
Не виконано захист зовнішніх установок (складу ЛЗР та ГР) від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд». (підтверджується - фото)
В приміщеннях механічної майстерні з прибудовами експлуатуються кабелі і проводи з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією. (підтверджується – фото)
Склад ЛЗР та ГР розміщено притул до складського приміщення для зберігання сільськогосподарської продукції, відсутні протипожежні відстані між цими спорудами. (підтверджується – фото)
ТОВ «Яковлівські Лани» не забезпечене аварійно-рятувальним обслуговуванням. (підтверджується - відсутність договору)
Працівники об’єкта не дотримуються протипожежного режиму
Не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць допущено (в приміщеннях механічної майстерні, в приміщенні охоронців та інших місцях на території підприємства)
Не складено на кожний резервуар технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням
В приміщеннях механічної майстерні допущені проливи масла на підлогу
Застосовуються в приміщеннях механічної майстерні саморобні подовжувачі, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних (пересувних) електропроводок. (підтверджується – фото)
На підприємстві не проведення об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту (підтверджується - відсутні документи)
Будинки не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку)освітлюваними у темний час доби. (підтверджується – фото)
Будинки, приміщення та споруди підприємства не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».(підтверджується - фото)
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) складських приміщень та адміністративної будівлі не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. (підтверджується – відсутністю акту приймання виконаних робіт з вогнезахисного оброблення)
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння у виробничих, складських, допоміжних приміщеннях, будинках, спорудах, а також на території підприємств не встановлено спеціальні пожежні щити (стенди). Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200м2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000м2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.(підтверджується - фото)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ ISO 6309:2007«Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Для резервуарів, де зберігаються сірчисті нафтопродукти, не розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза
Працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань техногенної безпеки у порядку, встановленому законодавством (підтверджується – відсутність посвідчення)
Не проведено ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин з урахуваннях всіх джерел небезпеки. (підтверджується – відсутність документів про ідентифікацію)
В будівлі майстерні не виконано технічне обслуговування наявних вогнегасників відповідно до Типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677. (підтверджується - фото)
Для розливання ЛЗР та ГР не передбачений ізольований майданчик (приміщення), обладнаний(е) відповідними пристосуваннями для виконання цих робіт. (підтверджується - фото)
Не надано суб’єктом господарювання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
В приміщеннях механічної майстерні та в адміністративній будівлі електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки); (підтверджується – фото)
В майстерні та складських приміщеннях відсутні бочки з водою. (підтверджується - фото)
В вагончику охорони на в’їзді на територію об’єкту електропровід прокладено по горючій основі (по пластиковим панелям). (підтверджується – фото)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок підприємства від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог Європейського стандарту EN 62305-1:2011, EN 62305-2:2011, EN 62305-3:2011, EN 62305-4:2011, який набув чинності в Україні від 01.08.2012 року.(підтверджується - фото)
Запірна арматура на кожному трубопроводі, що відводить ЛЗР і ГР із резервуара встановлена на відстані ближче 3 м. від резервуара. (підтверджується – фото)
На дихальних трубках резервуарів для зберігання ЛЗР і на трубопроводах для зливу ЛЗР із транспорту не встановлено вогнезатримуючі пристрої.
Для працівників охорони (сторожів) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі. (підтверджується – відсутність інструкції)
В електропроводках приміщень механічної майстерні відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.06.2021 2213206 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Об'єкти:
госп. діяльність
Харківська обл., Лозівский р-н, С. Яковлівка
Учасники:
Тюря Євген Федорович — головний спеціаліст
Порушення:
особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, зачтосуванням і торгівлею пестицидами та агрохімікатами, не мають при собі під час виконання роботи , допусків, медичних книжок та нарядів на виконання такої роботи
відсутність допусків (посвідчень)
Покарання: відсутні
07.06.2021 2216850 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Об'єкти:
госп. діяльність
Харківська обл., Лозівский р-н, С. Яковлівка
Учасники:
Новікова Інна Володимирівна — головний спеціаліст
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.04.2021 2567913 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Карпенко Віталій Леонідович — головний інспектор відділу запобігання НС Лозівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Бондаренко Антон Андрійович — директор ТОВ «Яковлівські Лани»
Порушення:
В приміщеннях механічної майстерні та в адміністративній будівлі електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки); (підтверджується – фото)
На дихальних трубках резервуарів для зберігання ЛЗР і на трубопроводах для зливу ЛЗР із транспорту не встановлено вогнезатримуючі пристрої. (підтверджується – фото)
В майстерні та складських приміщеннях відсутні бочки з водою. (підтверджується - фото).
На підприємстві не проведення об’єктові тренування і навчання з питань цивільного захисту (підтверджується - відсутні документи)
В будівлі майстерні не виконано технічне обслуговування наявних вогнегасників відповідно до Типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 січня 2018 року № 25, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 року за № 225/31677.
В приміщеннях механічної майстерні з прибудовами експлуатуються кабелі і проводи з пошкодженою або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, ізоляцією (підтверджується – фото)
Не створено умови для забезпечення успішного гасіння пожеж, а саме не забезпечено об’єкт достатньою кількістю води для цілей зовнішнього пожежогасіння
На підприємстві відсутня добровільна пожежна охорона
Не проведено ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки відповідно до кількості порогової маси небезпечних речовин з урахуваннях всіх джерел небезпеки. (підтверджується – відсутність документів про ідентифікацію)
Відсутнє обвалування складу ЛЗР та ГР. (підтверджується – фото)
Не складено на кожний резервуар технологічну карту, в якій вказуються номер резервуара, його тип, призначення, максимальний рівень наливання, мінімальний залишок, швидкість наповнення і випорожнювання.
Запірна арматура на кожному трубопроводі, що відводить ЛЗР і ГР із резервуара встановлена на відстані ближче 3 м. від резервуара. (підтверджується – фото)
Будинки, приміщення та споруди підприємства не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується - фото).
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) складських приміщень та адміністративної будівлі не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (підтверджується – відсутністю акту приймання виконаних робіт з вогнезахисного оброблення)
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння у виробничих, складських, допоміжних приміщеннях, будинках, спорудах, а також на території підприємств не встановлено спеціальні пожежні щити (стенди). Пожежні щити (стенди) повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. (підтверджується - фото)
Для розливання ЛЗР та ГР не передбачений ізольований майданчик (приміщення), обладнаний(е) відповідними пристосуваннями для виконання цих робіт. (підтверджується - фото)
Відсутні вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань техногенної безпеки у порядку, встановленому законодавством (підтверджується – відсутність посвідчення)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок підприємства від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Застосування для опалення приміщення нестандартного (саморобного) електронагрівального обладнання (в вагончику охоронців на в’їзді на територію підприємства). (підтверджується – фото)
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням.
В приміщеннях механічної майстерні з прибудовами відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюється не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (підтверджується - фото).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (підтверджується - фото)
Застосуються саморобні подовжувачі, які не відповідають вимогам ПУЕ, що пред’являються до переносних (пересувних) електропроводок (в вагончику охоронців на в’їзді на територію підприємства). (підтверджується – фото)
Для резервуарів, де зберігаються сірчисті нафтопродукти, не розроблений графік планових робіт з очищення від відкладень пірофорного сірчистого заліза
Будинки не забезпечені адресними вказівниками (назва вулиці, номер будинку). (підтверджується – фото)
Працівники об’єкта не дотримуються протипожежного режиму
Для працівників охорони (сторожів) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі. (підтверджується – відсутність інструкції)
В кожному приміщенні об’єкта відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки
В вагончику охорони на в’їзді на територію об’єкту електропровід прокладено по горючій основі (по пластиковим панелям) (підтверджується – фото).
Склад ЛЗР та ГР розміщено притул до складського приміщення для зберігання сільськогосподарської продукції, відсутні протипожежні відстані між цими спорудами. (підтверджується – фото)
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях».
Наземні резервуари для зберігання ЛЗР та ГР не пофарбовані білою (сріблястою) фарбою для запобігання дії сонячного проміння.
Не виконано захист зовнішніх установок (складу ЛЗР та ГР) від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд» (підтверджується - фото
Будівлю майстерні, гаражів, складські приміщення та адміністративну будівлю підприємства не забезпечено вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку (підтверджується - фото).
В приміщеннях складу запчастин в одній секції з автомобільною гумою, а також ЛЗР та ГР, зберігаються інші товари та матеріали (підтверджується – фото)
Керівництво ТОВ «Яковлівські Лани» не забезпечило виконання заходів у сфері цивільного захисту на об’єкті (підтверджується - відсутні документи)
Для всіх будівель і приміщень складського призначення не визначені категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Керівником не забезпечено відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту
Не визначено спеціальні місця для куріння, які необхідно позначити відповідним знаком або написом, і місця, де встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів. Куріння за межами спеціально відведених місць допущено (в приміщеннях механічної майстерні, в приміщенні охоронців та інших місцях на території підприємства)
ТОВ «Яковлівські Лани» не забезпечене аварійно-рятувальним обслуговуванням (підтверджується - відсутність договору)
Відсутній інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту
Не надано суб’єктом господарювання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.09.2020 1897433 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Об'єкти:
госп. діяльність
Харківська обл., Лозівский р-н, С. Яковлівка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.09.2020 1719322 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню корона вірусної хвороби (COVID-19)» забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ТОВ "ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ"
64625, Харківська обл., Лозівський р-н, С. Яковлівка, вул. Дружби, буд. 37
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.09.2020 1894340 Державний нагляд (контроль) у сфері захисту рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: "На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері захисту рослин
Об'єкти:
госп. діяльність
Харківська обл., Лозівский р-н, С. Яковлівка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.12.2019 1709027 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Головне управління Держгеокадастру у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання вимог припису державного інспектора
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Захарін Сергій Сергійович — - головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель у Близнюківському, Лозівському, Первомайському районах Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області - держав
Бондаренко Антон Андрійович — Директор ТОВ «Яковлівські Лани»
Порушення:
Вимоги припису від 21.10.2019 № 498/0275ПР/03/01/-19, не виконані в частині використання земельної ділянки державної форми власності, категорії земель сільськогосподарського призначення, несільськогосподарські угіддя (землі під господарськими будівлями і дворами), яка розташована за межами населених пунктів, на території Яковлівської сільської ради Лозівського району Харківської області, поруч із земельною ділянкою з кадастровим номером 6323988500:02:000:1000 площею 4,7739 га без документів, що посвідчують право власності чи користування зазначеною земельною ділянкою.
Покарання: відсутні
15.10.2019 1381278 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Об'єкти:
Об'єкт 1
Харківська обл., Лозівський р-н
Учасники:
Бондаренко Антон Андрійович — Керівник ТОВ «Яковлівські Лани»
Порушення:
Земельна ділянка державної форми власності, категорії земель сільськогосподарського призначення, несільськогосподарські угіддя (землі під господарськими будівлями і дворами), яка розташована за межами населених пунктів, на території Яковлівської сільської ради Лозівського району Харківської області, поруч із земельною ділянкою з кадастровим номером 6323988500:02:000:1000 площею 4,7739 га використовується ТОВ «ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ» для ведення токового господарства. Об’єкти нерухомого майна загальною площею 0,5761 га, які розташовані на земельній ділянці використовуються ТОВ «ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ» на підставі договору оренди нежитлового приміщення б/н від 01.11.2017 Документи, що посвідчують право власності чи користування зазначеною земельною ділянкою відсутні.
Виявлено порушення норм нормативів оптимального співвідношення у сівозмінах згідно Постанови КМУ від 11.02.2010 № 164, а саме: перевищуються гранично допустимі нормативи посівів технічної культури-соняшнику у відсотках від загальної площі земельних ділянок, які використовуються господарством, а саме в 2017 році складав 31%, в 2018 – 59,1%, на 2019 – 45,9%. Вищевказаною Постановою визначено, що для Північностепового природно-сільськогосподарського регіону оптимальне співвідношення посівів соняшнику у сівозмінах не повинно перевищувати 10% від загальної площі.
Земельні ділянки категорії земель сільськогосподарського призначення, які знаходяться в користуванні ТОВ «ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ» використовуються без виготовлення агрохімічних паспортів земельних ділянок.
На земельних ділянках категорії земель сільськогосподарського призначення (рілля) загальною площею 1153,4322 га, які використовуються ТОВ «ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ» на підставі договорів оренди земельних ділянок, відсутні межові знаки встановленого зразка, що унеможливлює фактично встановити межі (поворотні точки) земельних ділянок в натурі (на місцевості) та ідентифікувати їх.
Земельні ділянки державної форми власності, категорії земель сільськогосподарського призначення, несільськогосподарські угіддя (господарські шляхи і прогони), які розташовані в контурах №№ 9,10,13 проекту організації території земельних часток (паїв) на землях реформованого КСП ім. Ілліча Яковлівської сільської ради Лозівського району Харківської області загальною площею 3,2632 га використовуються ТОВ «ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ» єдиним масивом із земельними ділянками сільськогосподарського призначення (рілля) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Документи, що посвідчують право власності чи користування ними відсутні.
Покарання: відсутні
16.04.2018 1208308 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Бондаренко А А — Директор
Яценко Є А — юрист
Яценко Є.А. — юрист
Бондаренко А.А. — Директор
Порушення:
Не забезпечено інструментально - лабораторні вимірювання параметрів викидів забруднюючих речовин пересувних джерел на ТОВ «ЯКОВЛІВСЬКІ ЛАНИ».
Покарання: відсутні