Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1) Перевірки (6)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДНІПРОВСЬКИЙ КАБЕЛЬНИЙ ЗАВОД ЕНЕРГО"

#40528633

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
04.10.2021 2319418 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.10.2021 2277832 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Учасники:
Алієв Вюсал Гусейнага Огли — начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області.
Клименко М А — Директор
Клименко М.А. — Директор
Москаленко Валентин Павлович — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
Відсутній (не надано) журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями
В ході перевірки підприємством не надано жодних документів, що підтверджують організацію проведення позачергового медичного огляду працівників за рахунок роботодавця у випадках, визначених законодавством Підприємством не укладено договір з лікувальним закладом на проходження позачергового медичного огляду.
В ході проведення планової перевірки ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ "ДНІПРОВСЬКИЙ КАБЕЛЬНИЙ ЗАВОД ЕНЕРГО" (далі – ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" або Товариство) встановлено, що трудовий договір, укладений на невизначений строк, розривається працівником за відсутності письмового попередження власника або уповноваженого ним органу за два тижні. Так, згідно наказу від 10.02.2021 № 8-к – 0000000038 волочильника дроту ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" Радчука С.Л. було звільнено за власним бажанням, на підставі заяви від 10.02.2021 без відпрацювання двох тижнів. Документів, що підтверджують право Радчука С.Л. на відсутність необхідності відпрацьовувати два тижні в ході перевірки не надано.
Відсутній (не надано) журнал обліку електроінструменту
Не призначена особа, яка заміщує відповідального за електрогосподарство в разі його відсутності відповідно до п. 1.4. р. IV. "Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів".
Відсутні (не надано) протоколи перевірок і випробувань електрообладнання, електромереж і заземлювальних пристроїв які знаходяться на балансі підприємства
Електротехнічні працівники не забезпечені достатньою кількістю електрозахисних засобів для електроустановок понад 1000В відповідно до норм комплектування засобами захисту, а саме: - ізолювальні кліщі – 1 шт. (на кожний клас напруги); - покажчики напруги – 2 пари (на кожний клас напруги); - ізолювальна штанга (оперативна або універсальна) – 2 шт. (на кожний клас напруги); - переносні заземлення – не менше 2 шт. (на кожний клас напруги); - захисні огородження (щити) – не менше 2 шт.; - захисні окуляри – 2 пари. - діелектричні рукавички – не менше 2 пар - діелектричне взуття – 1 пара - плакати і знаки безпеки (переносні) - за місцевими умовами експлуатації обладнання. Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Відсутній (не надано) журнал обліку протиаварійних і протипожежних тренувань.
Під час проведення планової перевірки встановлено, що у ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" з червня 2021 року по вересень 2021 року не проведено працівникам індексацію заробітної плати. Так, згідно штатного розкладу ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО", затвердженого директором Клименком В.В. (наказ від 01.01.2021 № 1), підвищення посадових окладів працівникам Товариства відбулося з 01 січня 2021 року. Протягом 2021 року підвищення заробітної плати за посадами працівникам ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО", не проводилось. Відповідно до абзацу 2 пункту 11 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 (зі змінами) (далі – Порядок № 1078) право на індексацію заробітної плати у вищезазначених працівників Товариства виникло у червні 2021 року. Під час опрацювання документів наданих в ході планової перевірки встановлено, що за наявності підстав для нарахування індексації заробітної плати починаючи з червня 2021 року по вересень 2021 року не здійснювалося та не вжито належних заходів для її нарахування, а саме не проведена індексація заробітної плати працівникам Товариства за червень-вересень 2021 року. Так, відповідно до Порядку № 1078, заробітна плата працівників Товариства підлягала індексації на величину приросту індексу споживчих цін у червні – вересні 2021 року на 3,4 % (коефіцієнт індексації). Згідно розрахунковий відомостей ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" за червень-вересень 2021 року індексацію заробітної плати працівникам не нараховано, чим порушено вимоги частини шостої статті 95 Кодексу законів про працю України та статті 33 Закону України «Про оплату праці». Інших документів, що підтверджують нарахування та виплату індексації заробітної плати в ході планової перевірки не надано.
ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" експлуатує машини, устатковання підвищеної небезпеки, а саме машини (верстати токарно-вінторізні, дротово-волочильні, лінія бугельного типу інш.) зазначених у пункті 1 групи Б переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 не подавши декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці до Управління Держпраці. Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Підприємство (ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО") виконує роботи підвищеної небезпеки, а саме роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра, які зазначені у п. 3 Додатку 2 (група Б) переліку видів робіт підвищеної небезпеки які виконуються на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 не подавши декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці до Управління Держпраці. Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Відсутній (не надано) журнал обліку та зберігання засобів захисту.
Підприємство (ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО") експлуатує машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки а саме вантажопідіймальні машини (автонавантажувач Goodsense FD 40 зав. № 217015662, р.в. 2017), зазначених у пункті 7 групи А переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 не отримавши дозвіл в Управлінні Держпраці у Сумській області Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
В ході перевірки роботодавцем не надано жодних документів, що підтверджують організацію проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на всіх робочих місцях відповідно наданого штатного розпису підприємства станом на 01.01.2021 року.
Відсутній (не надано) журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж.
Не організовано реєстрацію видачі та повернення ключів від приміщень електроустановок (не надано відповідний журнал).
Не проведено регламентні роботи по опосвідченню стану безпеки електроустановок споживачів один раз на три роки (не надано акти опосвідчення).
Відсутній (не надано) оперативний журнал.
Під час проведення планової перевірки встановлено, що у ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" з червня 2021 року по вересень 2021 року не проведено працівникам індексацію заробітної плати. Так, згідно штатного розкладу ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО", затвердженого директором Клименком В.В. (наказ від 01.01.2021 № 1), підвищення посадових окладів працівникам Товариства відбулося з 01 січня 2021 року. Протягом 2021 року підвищення заробітної плати за посадами працівникам ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО", не проводилось. Відповідно до абзацу 2 пункту 11 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 (зі змінами) (далі – Порядок № 1078) право на індексацію заробітної плати у вищезазначених працівників Товариства виникло у червні 2021 року. Під час опрацювання документів наданих в ході планової перевірки встановлено, що за наявності підстав для нарахування індексації заробітної плати починаючи з червня 2021 року по вересень 2021 року не здійснювалося та не вжито належних заходів для її нарахування, а саме не проведена індексація заробітної плати працівникам Товариства за червень-вересень 2021 року. Так, відповідно до Порядку № 1078, заробітна плата працівників Товариства підлягала індексації на величину приросту індексу споживчих цін у червні – вересень 2021 року на 3,4 % (коефіцієнт індексації). Згідно розрахунковий відомостей ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" за червень-вересень 2021 року індексацію заробітної плати працівникам не нараховано, чим порушено вимоги частини шостої статті 95 Кодексу законів про працю України та статті 33 Закону України «Про оплату праці». Інших документів, що підтверджують нарахування та виплату індексації заробітної плати в ході планової перевірки не надано.
Підприємство (ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО") експлуатує машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки а саме устаткування напругою понад 1000 В (КТП-1317 (630кВа 10/0,4), трансформатор ТМ630-10/0,4), зазначених у пункті 8 групи А переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 не отримавши дозвіл в Управлінні Держпраці у Сумській області Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Відсутні (не надано) паспорти на заземлюючі пристрої відповідно до п. 7.4. р. IV "Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів".
Підприємство (ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО") виконує роботи підвищеної небезпеки, а саме вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів зазначених у п. 20 Додатку 2 (група А) переліку видів робіт підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 без наявності зареєстрованого в Управлінні Держпраці дозволу. Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
На момент перевірки у суб’єкта господарювання ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" не заведені (відсутні): «Журнал обліку професійних захворювань (отруєнь)»; «Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві» та «Журнал реєстрації аварій».
На підприємстві згідно наказу № 21-ОП від 16.08.2021, на енергетичну службу покладені обов’язки, що не входять до її професійної компетенції
Відсутній (не надано) паспорт на КТП-1317 відповідно до п.3.1. р. IV ПТЕЕС "Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів".
Підприємство не зверталось до Управління Держпраці у Сумській області з заявкою на визначення категорій працівників, які підлягають проведенню попереднього (періодичного) медичного огляду у 2019-2021 роках. Для погодження поіменного списку в 2019-2021 роках, плану-графіку та заключного акту в 2020-2021 роках підприємство не зверталось до Управління Держпраці у Сумській області. В ході перевірки роботодавцем не надано жодних документів, що підтверджують організацію проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на всіх робочих місцях.
Відсутні (не надано) паспорти на КЛ-0,4 та ПЛ-10 кВ.
Відсутній (не надано) журнал реєстрації протоколів випробування засобів захисту
Підприємство (ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО") експлуатує машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки а саме вантажопідіймальні крани (таль електричний канатний івн. №002, кран електричний одно балковий опорний інв. № 002, зав. №42808), зазначених у пункті 7 групи А переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 не отримавши дозвіл в Управлінні Держпраці у Сумській області Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Суб’єктом господарювання не організовано проведення ідентифікації потенційно небезпечних об’єктів.
Заземлюючі провідники не позначені згідно п.1.1.29 ПУЕ відповідним кольором.
ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" експлуатує машини, устатковання підвищеної небезпеки, а саме піднімальне приладдя (ланцюги, канати та текстильні стрічки) зазначених у пункті 1 групи Б переліку, машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 77 не подавши декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці до Управління Держпраці Що несе загрозу життю або здоров’ю працівників.
Під час проведення планової перевірки ТОВ "ДКЗ ЕНЕРГО" виявлено порушення вимог абзацу другого частини другої, абзацу другого частини третьої статті 14 Закону України "Про зайнятість населення", Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 16.05.2013 № 271. В ході опрацювання наданої до перевірки інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 2020 рік (які подаються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції) встановлено, що підприємством не виконана квота для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років. Інших документів, що підтверджують працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років, до перевірки не надано.
Власником не забезпечено за свої кошти організацію проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року. Під час проведення планової перевірки підприємство не надало договору укладеного з лікувальним закладом на проходження попереднього (періодичних) медичних оглядів.
Відсутній технічній паспорт основного електрообладнання, а саме на трансформатор, який знаходяться на балансі підприємства: - типу ТМ630 – 10/0,4 відповідно до п. 3.1. р. IV "Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів"
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.10.2021 2283041 Додержання законодавства про працю Державна служба України з питань праці Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Учасники:
Москаленко Валентин Павлович — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
Під час проведення планової перевірки встановлено, що у Товаристві з червня 2021 року по вересень 2021 року не проведено працівникам індексацію заробітної плати.
Під час проведення планової перевірки встановлено, що у Товариства з червня 2021 року по вересень 2021 року не проведено працівникам індексацію заробітної плати.
В ході проведення планової перевірки встановлено, що трудовий договір, укладений на невизначений строк, розривається працівником за відсутності письмового попередження власника або уповноваженого ним органу за два тижні.
Покарання: відсутні
04.10.2021 2268930 Зайнятість населення, зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах зайнятості населення, зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Не Визначена
Учасники:
Москаленко Валентин Павлович — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.07.2020 1884532 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.06.2019 1505515 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
26 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Виробнича будівля (с. Новоолександрівка, вул. Центральна, 97)
Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, Новоолександрівська Територіальна Громада, С. Новоолександрівка, вул. Центральна, 97
Учасники:
Приходько Олександр Володимирович — Директор з виробництва ТОВ «ДКЗ ЕНЕРГО»
Ревенко Василь Васильович — головний інженер тов «дкз енерго»
Порушення:
Для всіх будівель і приміщень складського та виробничого призначення не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1.-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок». Категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою визначаються керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами.
Виробничі, складські та адміністративно-побутові приміщення об’єкту не обладнано системою протипожежного захисту (далі - СПЗ) у відповідності до вимог діючих норм, а саме: системою пожежної сигналізації приміщення адміністративної будівлі, автоматичною системою пожежогасіння приміщення виробничої будівлі з прибудованим складом.
Не створено об’єктову систему цивільного захисту, не призначено відповідального працівника з питань цивільного захисту.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в будівлях та приміщеннях об’єкту не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів, допускаються скрутки.
Не розроблено функціональні обов’язки відповідального працівника з питань цивільного захисту та начальника цивільного захисту.
Відповідальним працівником з питань цивільного захисту та начальником цивільного захисту не пройдено навчання на територіальних курсах ЦЗ.
Не заповнено отвори в прорізах протипожежної перешкоди (стіни), стіна що відділяє склад готової продукції від виробничого приміщення будівлі, протипожежними дверима, вікнами, люками, клапанами і.т.ін.
Не улаштовано в виробничій будівлі (виробнича будівля з прибудованим складом) об’єкту внутрішній протипожежний водопровід.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях".
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку на спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не виконано захист будівель та споруд об’єкту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів у відповідності до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не подано та не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не заповнено отвори в прорізах протипожежної перешкоди (стіни), стіна що відділяє склад готової продукції від виробничого приміщення будівлі, протипожежними дверима, вікнами, люками, клапанами і.т.ін.
Не забезпечено вільний проїзд для пожежних автомобілів з двох поздовжніх сторін до виробничої будівлі об’єкту.
Не встановлено протипожежне перекриття з відповідною межею вогнестійкості та сертифіковані протипожежні двері і вікна в прорізах протипожежних перегородок, між складом готової продукції та адміністративно-побутовим приміщенням, розташованим у складі.
Працівники об’єкту не забезпечені засобами індивідуального захисту.
На об’єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим.
Не встановлено протипожежну перегородку між складом готової продукції та приміщенням слюсарної майстерні, розташованих в виробничій будівлі.
Відсутній другий розосереджений евакуаційний вихід з виробничого приміщення будівлі об’єкта.
Не встановлено в прорізі протипожежної стіни, що відділяє господарчі приміщення від інших адміністративних приміщень одноповерхової адміністративної будівлі, сертифіковані протипожежні двері.
Розмір евакуаційного виходу, що веде з адміністративно-побутових приміщень, одноповерхової адміністративної будівлі назовні, не відповідає протипожежним вимогам будівельних норм (фактична висота евакуаційного виходу – 1,93м повинна бути не менше – 2,0м).
Не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту на об’єкті.
Територію об’єкта, будинки, приміщення, не забезпечено в достатній кількості первинними засобами пожежогасіння: ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
Для встановлення наявності або відсутності джерел небезпеки, які можуть ініціювати виникнення надзвичайних ситуацій, а також визначення рівнів можливих надзвичайних ситуацій, не проведено ідентифікацію об’єкта господарської діяльності та не узгоджено її з ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.
Керівником підприємства не визначено обов’язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Не забезпечено об’єкт необхідною кількістю води для здійснення пожежегасіння (зовнішнім протипожежним водопостачанням), не улаштовані мережі протипожежного водогону, які повинні забезпечувати потрібні за нормами витрату та напір води.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом